Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 356
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wierzę,że będzie dobrze.Po weekendzie podeślę Divi fotki fantów na bazarek. Ciuchy głownie a może i wyłącznie, no zobaczy się.Nie wiem kiedy Divia będzie miała czas się tym zająć...
Pomyślałam,że może gdyby cos się sprzedało to pieniązki dla Giny i Oskarka....:roll:

Posted

Byłoby super, bo Oskar to kolejna studnia bez dna i stale jest na minusie. Jednorazowo dostaje 7 tabletek, do tego karma wątrobowa i tak bez przerwy. Już trzebaby myslec o amputacji palca, ale wizja jego kolejnej operacji mnie przeraża, bo za niedługo skończy się Hepatic, a po operacji znowu sieknie mu wątrobę.
Gina i tak jest w lepszym stanie niz Oskar, bo pewnie się ją w końcu wyleczy, a on do końca zycia skazany jest na swoją chorobę.
Savahna, bedę mieć znowu kilka fantów z RC, jak bedziecie robic bazarek to daj znać, dodam je. Płyta doszła?

Posted

[quote name='Jaaga'] Płyta doszła?[/QUOTE]
Jeszcze nie, ale najwyżej bedzie prezent na Dzień Dziecka. Nasz listonosz, jak to na wsi, albo dojedzie , albo nie....;)
Jeszcze raz dziękuje.:loveu: Też sobie ją później obejrzę(znaczy poźyczymy od małolaty) i mam nadzieje,ze też będziemy"jejciować":evil_lol:

Posted

W porządku, przynajmniej do wieczora, kiedy bedzie pora karmienia, a Gina nie dostanie posiłku. Za to mam kolejnego psa. Pojechałam z maltanką na wystawę do Łodzi i wróciłam ze szanucerkiem. Biegł poboczem głównej drogi przed Łodzia. Oblepiony kleszczami, spragniony, z zastrupiała raną na barkach, która wygląda jak cięcie od siekiery. Kilka tysięcy ludzi na wystawie i tylko ja go widziałam :roll:.
Siedzi teraz w kojcu i wyje, bo nie przyzwyczajony. Niestety, samca nie mam już gdzie wziąć :shake:. Charakter typowo sznupkowy, kłapie zebami i tylko mysli o sukach. Ranę da się opatrzyć chyba tylko w narkozie.

Posted

[quote name='Jaaga']W porządku, przynajmniej do wieczora, kiedy bedzie pora karmienia, a Gina nie dostanie posiłku. Za to mam kolejnego psa. Pojechałam z maltanką na wystawę do Łodzi i wróciłam ze szanucerkiem. Biegł poboczem głównej drogi przed Łodzia. Oblepiony kleszczami, spragniony, z zastrupiała raną na barkach, która wygląda jak cięcie od siekiery. Kilka tysięcy ludzi na wystawie i tylko ja go widziałam :roll:.
Siedzi teraz w kojcu i wyje, bo nie przyzwyczajony. Niestety, samca nie mam już gdzie wziąć :shake:. Charakter typowo sznupkowy, kłapie zebami i tylko mysli o sukach. Ranę da się opatrzyć chyba tylko w narkozie.[/QUOTE]

Jaaga jesteś niesamowita ...żeby tak więcej takich ludzi jak Ty ...

Nadal za Gine zaciskamy żeby tą głodówkę jakoś bidulka przeżyła ;)
A wieczorem dodam coś na bazarku dla Giny :)

Posted

Jaaga jakie te psiaki są u ciebie do ogłoszeń ??bo ja już się pogubiłam:roll: może wspólnie z savahną weźmiemy się ostro do ogłaszania tych psiaków ,bo przecież dziewczyno nie wyrobisz ,co wyjazd zgarniasz jakąś bidę
Co TY na to savahna ??Podrzucałabyś mi tylko teksty i gdzie mogę znaleźć zdjęcia tych psiaków,a ja będę ogłaszać.
Trzeba pomóż dziewczynie bo strasznie zapsiona

Posted

Do adopcji najpilniejsza jest jamniczka Muki. Savahna ma jej tekst i zdjęcia. Po niej Muszka, u mamy Albinka i Teri. Gina na razie nieadopcyjna do odwołania, w zalezności co jutro sie okaże. Sznaucerka bedzie mozna ogłaszac za kilka dni, jak się go wykastruje, ostrzyze i opatrzy ranę. Zanim znajdzie się dom, to myslę że troche tez zejdzie, więc warto zaczac szukać wczesniej. Znajomej podsyłam zdjęcia mopsika, ale razem z cziłką sa chorzy. Smarki się leją i kaszlą. Zreszta miłosnicy rasy o nim wiedzą i jego nie będe wydawać z ogłoszeń. Jedną cziłkę zawiozłam naszej p. doktor, a druga zostaje u nas. Oskar na wiecznym tymczasie.
Pilne do ogłoszenia sa sunie szczeniaczki z lasu z Kielc. Na dwie są chętni, a dwie miały trafic do mnie na DT, tylko w tej sytuacji raczej nie mam ich gdzie już dać. Gdyby znaleźli się chętni w okolicy, to je mogę wydac u siebie, jak znajdzie się transport. Kontakt w ich sprawie chyba z Erka.
Dziekuję za chęc pomocy.

Posted

no to trzymamy mocno kciuki:thumbs:
savahna jak bys mogła dać mi namiary na Muki to ja ogłosze,Muszkę tez dla niej juz sobie znalazłam tekst i fotki.
Albinka ma cały czas odnawiane,odświeżane ogłoszenia +allegro

Posted

Gina już jest po operacji. Rozmawiałam właśnie z p. doktor. Macica i guz na gruczole mlekowym usunięte. Operacja, jaka kiedys przeszła, to nie była cesarka, tylko cos innego, być może usuwanie guza. Ciecie potężne od pępka prawie po srom, operacja była przeprowadzona w terminie do pół roku temu. Szyta była na okrętkę, szwy się gigantycznie otorbiły, stad wyczuwalne i widoczne jakby korale przy badaniu USG, ogromne zrosty. W jednym miejscu ma silne zwężenie jelita, w innym rozszerzenie. Trzeba by zrobić resekcje odcinka jelita, ale to nie jest operacja na ten wiek i stan psa. Na macicy już były zmiany. Gina do końca zycia musi być na diecie jelitowej. Ma też stale dostawać laktulozę lub otręby, zeby ułatwic jej wypróznianie się.
Kość w glowie nie została usunięta, bo znowu leje się ropa i nie mozna tego robić jednocześnie z jej dzisiejszą operacją.
Na razie tyle wieści.

Posted

[quote name='Jaaga']Gina już jest po operacji. Rozmawiałam właśnie z p. doktor. Macica i guz na gruczole mlekowym usunięte. Operacja, jaka kiedys przeszła, to nie była cesarka, tylko cos innego, być może usuwanie guza. Ciecie potężne od pępka prawie po srom, operacja była przeprowadzona w terminie do pół roku temu. Szyta była na okrętkę, szwy się gigantycznie otorbiły, stad wyczuwalne i widoczne jakby korale przy badaniu USG, ogromne zrosty. W jednym miejscu ma silne zwężenie jelita, w innym rozszerzenie. Trzeba by zrobić resekcje odcinka jelita, ale to nie jest operacja na ten wiek i stan psa. Na macicy już były zmiany. Gina do końca zycia musi być na diecie jelitowej. Ma też stale dostawać laktulozę lub otręby, zeby ułatwic jej wypróznianie się.
Kość w glowie nie została usunięta, bo znowu leje się ropa i nie mozna tego robić jednocześnie z jej dzisiejszą operacją.
Na razie tyle wieści.[/QUOTE]

Moja bidula kochana , dobrze że już po a wieści no cóż mogły by być lepsze ale mogły być też gorsze ...