Dorothy Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 :calus::calus::calus: dziekujemy podawane leki ktore spisalam z ampulek do injekcji ktore mam zrobic to: Nivalin Discus comp Carboxylosum w strzykawce dostalam cos biale (zawiesina proszku w cieczy) cos rozowe jak nadmanganian potasu cos przezroczyste przy czym nie sa to codzien te same zastrzyki, niektore co dwa dni, np wczoraj rozowego nie bylo. Quote
Dorothy Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 Prosze o wsparcie dla Filipa, codziennie bierze serie zastrzykow, potrzebny kwas hialuronowy zeby chodzil....:-( Quote
andzia69 Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 Podnosze biednego onka na pierwszą stronę!!! Dorotko - na dniach dostanę bonharen od beni - moja sunia może zaczekac wiec mogłabym wysłac do ciebie... Potrzebne wsparcie na bonharen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Dorothy Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 byloby cudownie jesli tylko Twoja sunia nie ucierpi na tym! blagam pomozcie!! nie bede on-line do poniedzialku, prosze nie dajcie zginac Filipkowi...:-( Quote
Kluska4 Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 Dorothy czy przelew ode mnie doszedł (w tytule wpisałam Kluska4)? Wczoraj wysłałam i do mnie wrócił :cool3: Wysłałam więc raz jeszcze i póki co nie mam zwrotu. Daj znać, proszę, jak dojdzie Quote
Dorothy Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 tak Kluseczko, doszlo :calus::Rose: dziekuje tez z calego serca za wplaty nastepujacym kochanym osobom: Niufa :calus::Rose: Martyna :calus::Rose: Xenia :calus: :Rose: jestescie kochane i niezawodne. Andziu jak mozesz poslij ten bonahren, to te pieniadze dam na ten lek (akurat starczy), natomiast poprosze kolejne dobre dusze o pomoc w finansowaniu dalszych zastrzykow, to jest 50 zl dziennie poki co....:-( oczywiscie jesli dziewczyny sie zgadzaja zeby tak bylo. Quote
przyjaciel_koni Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 Andzia - moja prośba - napisz tu jaki jest koszt Bonharenu i ile trzeba, by była pełna kuracja !!!!! (czy ta ilość, którą załatwiałaś jest pełną kuracją ?) Dorothy - prośba do Ciebie - napisz ile trzeba będzie jeszcze zebrać na Bonharen i jakie orientacyjnie będą pozostałe koszty w najbliższym czasie. Musimy koniecznie zebrać na pokrycie tych wszystkich wydatków - będzie jasność ile brakuje już w tej chwili. Bardzo proszę Wszystkich o pomoc finansową !!!!! Dajmy psiakowi szansę na życie !!!! Quote
przyjaciel_koni Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 Prosimy Wszystkich na Dogo !!!!!! Pomóżcie nam pomóc Filipkowi !!!!!!! Potrzebne bardzo wpłaty na drogie leczenie !!!!! Quote
przyjaciel_koni Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 Czy Wam również to Dogo tak kiepsko dzisiaj chodzi ??? Andzia i Dorothy - wcześniej w poście jest pytanie - ważna dla nas jest odpowiedź ! Bardzo prosimy o wpłaty dla psiaka !!!!! Ciężko będzie !!!!! W Dogo jego nadzieja !!!!! Quote
makulka Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 Postaram sie cos wystawic na bazarku dla Faraonka,bo inaczej to nie dam rady,krucho z kasą:placz: Quote
pajunia Posted December 8, 2006 Posted December 8, 2006 Bonharen jest doskonaly. Sama na mojej suce z ciezka dysplazja wyprobowalam. jesli ktos potrzebuje, moge wyslac namiary na czeska wetke. Ona mi poczta wyslala. Kosztowal 70,-€. Canoviton, to wyciag z alg i muszli nowozelandzkich. To proszek, ktory sie do jedzenia dodaje. Do podtrzymania terapii. Nie jest tani. Opakowanie ponad 70,-€. Starcza na okolo 3 miesiace. Quote
andzia69 Posted December 9, 2006 Posted December 9, 2006 Koszt 6 zastrzyków po 2 ml z bonparenu to koszt 260 zł. jak tylko go dostanę to dam znać. Czekam na przesyłkę. Quote
przyjaciel_koni Posted December 9, 2006 Posted December 9, 2006 Dzięki Andzia za info. Dorothy - tylko koniecznie pamiętaj, że ten Bonharen musi podać lekarz, który się na tym zna (to było również w poście Andzi). Inaczej skuteczność będzie mniejsza. Przelew zrobiłam (100zł.) - nie dałam rady więcej w tym momencie. To wszystko zbyt mało na leczenie Filipa !!!!!!! Bardzo prosimy - pomóżcie psiaka ratować !!!!!! Każda kwota pomoże !!!!! Quote
przyjaciel_koni Posted December 9, 2006 Posted December 9, 2006 Prosimy o wpłaty na pomoc dla Filipa !!!!!! To drogie leczenie !!!!!! Quote
loozerka Posted December 9, 2006 Posted December 9, 2006 a czy ja mogłabym prosic namiar na tę osobę, ktora ewentualnie pośredniczy przy załatwianiu tego bondarenu? Tez mamy pod opieką starszą Onkę ze spondylozą i po wypadku komunikacyjnym, też ma problemy- choć oczywiscie nie takie jak Filipek, z chodzeniem przydałby się taki namiar na wszelki wypadek.... Quote
andzia69 Posted December 10, 2006 Posted December 10, 2006 loozerka - wszystko o leku i kontakt do beni b masz w moim poście o bonpharenie parę postów wyżej Quote
loozerka Posted December 10, 2006 Posted December 10, 2006 andziu, wszystkie informacje znalazłam, ale kontaktu do beni- nie, tylko jej nick. A ze na liscie uzytkowników jest i benia i benia b, a raz jest tak, raz tak- to pytam. Jesli przegapilam - sorry :) Quote
andzia69 Posted December 10, 2006 Posted December 10, 2006 [quote name='loozerka']andziu, wszystkie informacje znalazłam, ale kontaktu do beni- nie, tylko jej nick. A ze na liscie uzytkowników jest i benia i benia b, a raz jest tak, raz tak- to pytam. Jesli przegapilam - sorry :) to jest benia b kontakt: anetts@poczta.onet.pl Quote
przyjaciel_koni Posted December 10, 2006 Posted December 10, 2006 Dorothy - co u Filipa. Niepokoją mnie braki wiadomości. Quote
Dorothy Posted December 10, 2006 Posted December 10, 2006 pisalam ze bede dwa dni na zawodach, wlasnie wrocilam. Filip kustyka doopka zarzuca, wywraca sie ale cieszy sie jak wariat ze moze na wlasnych nogach. Dzis CIAGNAL mame na smyczy!! Wywracal sie i potykal, ale tak mu bylo spieszno do obwachiwania krzaczkow ze ja ciagnal!!!!:multi: Mama sie nim opiekowala dwa dni i mowi ze jest kochany, tylko jak widzi otwarte drzwi auta to sie rozplaszcza na ziemi i koniec. Nie dziwie mu sie, otwarte auto = wizyta u weta = 7 zastrzykow za kazdym razem. I tak jest dzielny. Jutro po poludniu ja juz pojade na wizyte i zobaczymy co wet nowego powie. Oczywiscie on wie jak podawac kwas hialuronowy, bo nim leczy. Jak dostne bonahren napewno nie bede podawac go sama, sama podaje mu tylko te zastrzyki ktore da mi wet, zeby nie ciagac Filipa do lecznicy codzien, jak nie ma potrzeby, bo zastrzyki musi codzien dostawac. Przerwa oznaczalaby zaprzepaszczenie efektow leczenia. Jutro sprawdze stan konta, dowiem sie ile musze zaplacic za sobotnie i niedzielne zastrzyki i zrobie roliczenie i zaraz tu napisze wszystko jat bede wiedziec. Tymczasem usciski dla ciotek!! Quote
anouk92 Posted December 11, 2006 Author Posted December 11, 2006 Dziękujemy wszystkim za pomoc dla Filipa!!! To dla niego wielka szansa na normale życie!!!! Dorota wysyłam przelew. Quote
anouk92 Posted December 11, 2006 Author Posted December 11, 2006 Bardzo prosimy o pomoc dla Faraona: Numer konta Dorota Ingram Bank BZ WBK 85 1090 1740 0000 0000 7300 9038 z dopiskim "Faraon" Lub jak to woli na AFN z takim samym dopiskiem Quote
-Martyna- Posted December 11, 2006 Posted December 11, 2006 czekamy na diagnoze weta ... i trzymamy kciuki Quote
Recommended Posts