Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak przykro, że już go nie ma.
Był taki piękny, mądry, dostojny i kochany.
Nacierpiał się w swym życiu, ale każdemu porzuconemu staruszkowi można by życzyć takiej miłości i opieki i tak oddanego mu Człowieka.
Odszedł kochany, ze świadomością, że był czyjś, że miał swój cudowny domek...
Dorotko - żadne słowa Ci teraz nie pomogą, ale jesteśmy z Tobą całym sercem. Dałaś mu więcej niż mogłaś. Dzięki Tobie czuł, że jest dla kogoś ważny i drogi. I że ma swoje miejsce na ziemi.
Ściskamy.

Posted

Nie da się opisać uczucia, kiedy odchodzi czworonożny przyjaciel :-( Ale niestety takie chwile przychodzą :-( Dorothy trzymaj się, Filip z góry będzie czuwał nad Tobą.

Filipku biegaj szczęśliwy za TM ......... :bigcry: :bigcry: :bigcry:

Posted

Dorothy... trzymaj się dzielnie dziewczynko :(
Każdy kiedyś odchodzi.....:(
Filipek jest już szczęśliwy, spogląda na Ciebie i na pewno chciałby ukoić Twój smutek.....

Filipku..... Twój czas nadszedł.... przed tobą same dobre chwile...
Czekaj na swoją Dorothy......
[']['][']

Posted

Byłam Z wami od początku choć nic nie pisałam.
Tak bardzo mi przykro.Nie wiem jak ukoić Twój ból Dorotko.
Zwykłymi słowami nie można wyrazic tego co czuję do Ciebie.
DZIĘKUJĘ .
Filipku , bądź zdrowy i szczęśliwy za TM.Dołączyłes do wielu wspaniałych naszych piesków.
Pewnie poznałeś już Mazaka?
[*]
[*]
[*]

Posted

Dorotko, tak bardzo, bardzo mi przykro. Wiem, jak Ci ciezko i jak wielki smutek wypelnia Twoje serce. Nie potrafie Ci pomoc, nie potrafie znalezc slow ukojenia dla Ciebie ale potrafie i bede plakac z Toba. Dalas Filipkowi tyle milosci, szczescia, dobroci,zrozumienia i wyrozumialaosci w jego chorobie. Wiem, ze dzieki Tobie otrzymal swoj raj na ziemi. Dziekuje Ci za wszystko co robilas dla Filipka i robisz dalej dla innych psiakow.Jestes wspaniala Osoba, zaluje, ze znam Cie tylko wirtualnie.
Dla Ciebie

On w r ó c i

Zaplacz
kiedy odejdzie,
jesli Cie serce zaboli,

ze to o wiele za wczesnie
choc moze i z Bozej woli.

Zaplacz
bo dla placzacych
Niebo bywa laskawsze

lecz niech uwierza wierzacy,

ze on nie odszedl na zawsze .

Zaplacz
kiedy odejdzie,
uron lze jedna i druga,
i – przestan
nim slonce wzejdzie,
bo on nie odszedl na dlugo.

Potem
rozgladnij sie wkolo
ale nie w góre
patrz nisko
i - moze wystarczy zawolac,

on moze byc juz tu blisko . . .
. . . . . . . . . . . . . . . .

A jesli ktos mi zarzuci
ze swiat widze w krzywym lusterku
to ja powtórze :
on w r ó c i .
Choc moze w innym futerku . . .

FJ Klimek

Filipku biegaj szczesliwy i usciskaj mojego Sproketa i Samare.

Posted

Dorotko, niesmuc sie...
przyszedl zcas na filipa
przyszedlby znacznie wczesniej, gdyby nie Ty...
dzieki Tobie zobaczyl - co to znaczy milosc.
Ty pzreprowadzilas go na druga strone teczowego mostu i za to wszyscy jestesmy Ci wdzieczni...
Zegnaj Filipku....
Teraz wszystko jest piekne...

Posted

Dorothy, Filip dzięki Tobie przeżył swoje najpiękniejsze chwile. Niech pocieszeniem w Twojej rozpoaczy będzie to, że tak wiele Mu ofiarowałaś. Ostatnie miesiące swego życia przeżył godnie, tak jak na to zasłużył. I odszedł godnie, otoczony Twoją miłością i troską, a także troską - wirtualną i nie tylko - tych, którzy śledzili Jego losy. Wiem, że boli, mnie też bolało, kiedy podjęłam najtrudniejszą decyzję w moim życiu. I długo będzie bolało, ale kiedy ból zacznie się powoli zacierać, będziesz wspominać te piękne chwile z nim spędzone i bedziesz żyć ze świadomością, że uczyniłąś wszystko, co tylko możliwe, by był szczęśliwy. Jesteś dzielna, więc nie piszę, byś była dzielna w tych chwilach...
Filipku, śpij spokojnie pod świerczkiem. Dobrze, że już Cie nie boli, nie cierpisz. A swoją Dorothy kiedyś zobaczysz. Czekaj na Nią za TM.

Posted

Dorotko jestem z Tobą..Przykro,bardzo przykro jest mi,nam Tobie najbardziej że "TO" się musiało stać jednak nie było odwrotu.Mówiłaś że nie będziesz wiedziala kiedy...?Wiedziałaś i mimo że cierpisz teraz to Filipkowi pozwoliłaś odejść bez bólu,cierpienia ale za to w miłości.Nic większego dla Niego zrobić nie mogłaś bo dałaś wszystko już mu i ostania rzecz jaka została to godne odejście za TM.
Pamiętaj że gdyby nie Ty,Twoja miłość do Filipka on umarł by sam już dawno temu ale za to z jakim bólem ,bez nikogo kto by był wtedy przy nim.Ty niepozwoliłaś na to tylko wziełaś go pod swoje skrzydła i zapewniłaś wszystko co mogłas i więcej...U nikogo Dorotko Filipek nie miałby tak jak u Ciebie.
Ty kochany piesku biegaj teraz szczęsliwy za Tęczowym Mostem.Pamiętaj że wszystko zostało zrobione by ulżyć Tobie Filipku w cierpieniu i wiem że za ten ostani krok jesteś bardzo wdzięczny teraz Dorocie i jeszcze nadejdzie chwila kiedy Ona o tym się przekona.
Filipku żeganj[']

Posted

Dziekuje Wam...
Moj Filip odszedl z glowa na moich kolanach, zasnal kochany, potrzebny i MOJ, w swoim domu wsrod swoich
glaskany i tulony jeszcze dlugo po tym, kiedy jego psia duszyczka odeszla z ostatnim tchnieniem..
ostatnie dni Filip cichutko plakal, lezal i skomlal, nerki nawalaly coraz mocniej i przypuszczam ze bol nie dawal mu spokoju mimo tramalu, nie cieszylo go wynoszenie na dwor ani lezenie w slonku, chcial do domu, chcial ciszy, plakal...
bardzo mi bylo trudno.
Lezy wsrod moich posadzonych niedawno choinek, a ja gdy obudzilam sie dzis poczulam, ze nie mam na plechach ciezaru bolu, JEGO bolu, ze jest mi lzej, choc nieopisanie smutno bo tesknie za nim tak bardzo...
D

Posted

Tak bardzo mi przykro:-(
:placz::placz: zegnaj Filipku
[*]. teraz jest Ci lepiej, tam za Teczowym Mostem.

Dorothy, trzymaj sie, jestesmy i bedziemy z Toba.:glaszcze::glaszcze:

Posted

a mnie nie jest tak bardzo przykro...
filp zdazyl miec dom, zdazyl zaznac milosci..
i odszedl...
bardziej przykro byloby, gdyby odszedl anonimowy, zpaomniany, neikochany..
misja spelniona jednym slowem...

Posted

Dorotko , jesteś cudowną osobą , Ty jedna wiesz , ile wysilku fizycznego i psychicznego trzeba bylo , by zajmować się Filipkiem .....
podziwiam Cię za to , że się tego podjęlaś , dalaś mu dom i opiekę w najtrudniejszym dla niego czasie i pomoglaś mu odejść by nie cierpial dlużej .
Filip już szczęśliwy i zdrowy hasa za Tęczowym Mostem i spogląda na Ciebie z góry z wdzięcznością !
trzymaj się Dorotko !