przyjaciel_koni Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 Brak wieści o tymczasie ????? Taki piękny pies - pomocy !!! Quote
Dorothy Posted November 17, 2006 Posted November 17, 2006 brak wiesci to zazwyczaj zle wiesci :-( na tymczas prawdopodobnie trafi pies z tego watku \ http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=33927&goto=newpost tymczas daleko, az w Szczyrku, wiec nie wiem czy w ogole nawet wchodzilby w gre Quote
Dorothy Posted November 18, 2006 Posted November 18, 2006 no i co z toba chlopie? nie zimno Ci w tej stajni? dlaczego ta pani zgadza sie na tymczas tylko w najblizszej okolicy? troche mu tym odbiera szanse na lepsze zycie.... Quote
przyjaciel_koni Posted November 18, 2006 Posted November 18, 2006 Biedny Faraon - jakoś nie ma szczęścia !!!!!! Nadal prosimy o pomoc - wciąż potrzebny dom lub tymczas ! Quote
przyjaciel_koni Posted November 19, 2006 Posted November 19, 2006 Dzisiaj Faraon również poszukuje domu !!! Quote
anouk92 Posted November 20, 2006 Author Posted November 20, 2006 Dorothy napisał(a):no i co z toba chlopie? nie zimno Ci w tej stajni? dlaczego ta pani zgadza sie na tymczas tylko w najblizszej okolicy? troche mu tym odbiera szanse na lepsze zycie.... P.Joanna tak ma. Ale myśle że gdyby udało się znaleźć dobry tymczas to mogłaby się zgodzić. Ona po prostu straciła zaufanie do ludzi - czasami trzeba ja ostro przekonywać do pewnych deyzji. Faraon czeka, ale po woli traci wiarę.:shake: Quote
Dorothy Posted November 20, 2006 Posted November 20, 2006 a jak z tymi innymi psami, konfliktowy jest? Quote
anouk92 Posted November 20, 2006 Author Posted November 20, 2006 Dorothy napisał(a):a jak z tymi innymi psami, konfliktowy jest? To co udało nam się zaobserwowac to to że on na razie ma w nosie inne psy - do koni też się przyzwyczaił. Nie wiem jaka byłaby sytuacja gdyby juz poczuł się bardzo pewnie na jakimś terenie. Ale Faraon to taki kochany poczciwy ONek. Quote
BasiaD Posted November 20, 2006 Posted November 20, 2006 Do góry piesku, na 1 stronke, domku szukać! Quote
przyjaciel_koni Posted November 20, 2006 Posted November 20, 2006 Nadal poszukiwany dobry tymczas dla Faraona !!! Quote
przyjaciel_koni Posted November 21, 2006 Posted November 21, 2006 I dzisiaj poszukujemy miejsca dla pięknego Faraona. Quote
Dorothy Posted November 23, 2006 Posted November 23, 2006 Narazie to Kąt czeka na Faraona.:loveu: (to znaczy teraz glownie na wyniki testu piatkowego Fart kontra inne psy:oops:) Quote
przyjaciel_koni Posted November 23, 2006 Posted November 23, 2006 Dorothy - chyba nie załapałam ???? Quote
Dorothy Posted November 23, 2006 Posted November 23, 2006 hihi no ten tego:oops: jak Farek jutro nie pożre podstawionego mu w celach testowych duzego psiego samca to przyjezdza do mnie na tymczas. A moze na dluzej, jesli nie zjedza sie z moimi.... ale NIE ZAPESZAJMY. Quote
nati_92 Posted November 25, 2006 Posted November 25, 2006 w takim razie nie zapeszamy tylko trzymamy kciuki Quote
anouk92 Posted November 27, 2006 Author Posted November 27, 2006 A więc..... Testy z psami wypadły pozytywnie. Jest inny problem - jak wyciągnełyśmy Faraona ze stajni to okazało się że ma jakiś problem z tylnymi łapami. Zabrałyśmy go na prześwietlenie i okazuje się że ma problem z kręgosłupem. Nie pamiętam jak się to nazywa, ale to ma podobno większość owczarków w podeszłym wieku. Niestety ale prawdopodobnie będzie musiał dostawać cały czas środki przeciwbólowe.:shake: Nie jest to do operacji - po prostu musi być w cieple i nie nadwyrężać kręgosłupa - skoki i harce odpadają - co w jego wieku nikomu nie powinno przeszkadzać.;) W czwartek chcemy jeszcze zawieźć go do neurologa żeby potwierdził wczorajszą diagnozę. Czeka go również wizyta u Garncarza. Kastaracja nie jest zalecana więc nie będziemy jej robić. Widać że ten pies chce żyć i biegać. Po zastrzyku przeciwbólowym odżył i świat znowu zrobił się kolorowy. :loveu: Dorothy jesteś wielka że chcesz się zaopiekować Faraonem.:loveu: Wiem że przed podjęciem decyzji nie znałaś jego stanu - my też nie i dlatego mam olbrzymie wyrzuty sumienia że nie zajełyśy się nim wcześniej tylko pozwoliłyśmy aby jego stan się pogarszał (wilgoć, nieodpowiednie jedzenie, samotność) Tak jak powiedział lekarz taki pies jeśli ma dom nie kwalifikuje się do uśpienia co innego pies bezdomny. Regularne podawanie leków przeciwbólowych poprawi jego stan. Jeśli nie zmienisz zdania to już w niedzielę Faraon mógłby być u Ciebie. Po południu będę miała kabelek to wstawię nowe fotki pieszczocha. Quote
Dorothy Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 te problemy z nogami to pewnie dysplazja. nieuleczalne, nieodwracalne, mozliwe ew. do zatrzymania lekami cieplem i wlasciwa dieta. Jak moglabym zmienic zdanie? To bylby dla niego wyrok smierci. Nie zdazylam pomoc Moskowi, nie udalo mi sie. A jemu jeszcze zdaze, dlatego wolalabym zeby nazywal sie Fart;) czekam na zdjecia D Quote
anouk92 Posted November 27, 2006 Author Posted November 27, 2006 Dorothy napisał(a):te problemy z nogami to pewnie dysplazja. nieuleczalne, nieodwracalne, mozliwe ew. do zatrzymania lekami cieplem i wlasciwa dieta. Jak moglabym zmienic zdanie? To bylby dla niego wyrok smierci. Nie zdazylam pomoc Moskowi, nie udalo mi sie. A jemu jeszcze zdaze, dlatego wolalabym zeby nazywal sie Fart;) czekam na zdjecia D To nie jest dysplazja (stawy ma w porządku) tylko jakieś problemy z kręgosłupem. Fart też pięknie:loveu: :loveu: Dorothy jesteś kochana:loveu: Quote
Dorothy Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 :oops: a kregoslup bedziemy leczyc. Czy dostanie cos procz lekow przeciwbolowych? Quote
anouk92 Posted November 27, 2006 Author Posted November 27, 2006 Dorothy napisał(a)::oops: a kregoslup bedziemy leczyc. Czy dostanie cos procz lekow przeciwbolowych? Więcej będziemy wiedziały po czwartkowej konsultacji. Jeśli w czwartek potwierdzi się wczorajsza diagnoza to by oznaczało że musi tylko dostawać leki przeciwbólowe. Quote
anouk92 Posted November 27, 2006 Author Posted November 27, 2006 A oto nasza poczciwa i kochana mordka: Quote
Dorothy Posted November 27, 2006 Posted November 27, 2006 Cudny!! Nawet nie wiedzialam ze on jest taki przesliczny!! no cudna mordka, naprawde Tylko strasznie ma slepia smutne na pierwszym zdjeciu, i widac ze nogi tylne mu sie placza i ledwo stoi :-( Quote
Recommended Posts