Noelle Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 a jakie warunki masz DZIR do zaoferowania psu? masz jakieś inne zwierzęta w domu? Quote
DZIR Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 Mam dom z dużym ogrodem. Pracuje w domu przy komputerze a więc jestem z psami. Mam doświadczenie z psami " silnych ras" nie tylko olbrzymami . Aktualnie mam dwie suczki wielkości średniego sznaucera i jedną jeszcze mniejszą i 7 kotów. .Dlaczego trzy duże psy - to przemyślana decyzja -zbyt dużo wyjaśniania by pisać o tym na forum.Zawsze miałam dużo zwierząt. Towarzystwo dużych psów daje mi jednak poczucie bezpieczeństwa w domu i w ogrodzie. Monitoring to za mało. Quote
DZIR Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 Pytając co mogę zaoferować psom masz na myśli jak będą mieszkać?. Będą mieszkać w domu.Ja jestem wielbicielką psów i dla mnie są członkami rodziny. Quote
Noelle Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 a dlaczego akurat trzy psy? nie wystarczy jeden olbrzym, skoro masz już tyle zwierząt? a co będzie, jak pies nie zaakceptuje kotów? w schronisku nie da się tego sprawdzić... psom nie wystarcza jedynie ogród, trzeba wychodzić z nimi na długie spacery, bawić się z nimi, rzucać zabawki, aby pobiegały. będziesz w stanie zająć się aż taką ilością psów i zapewnić im to wszystko? to jest wielki obowiązek... Quote
DZIR Posted August 30, 2011 Posted August 30, 2011 natalek napisał(a):a dlaczego akurat trzy psy? nie wystarczy jeden olbrzym, skoro masz już tyle zwierząt? a co będzie, jak pies nie zaakceptuje kotów? w schronisku nie da się tego sprawdzić... psom nie wystarcza jedynie ogród, trzeba wychodzić z nimi na długie spacery, bawić się z nimi, rzucać zabawki, aby pobiegały. będziesz w stanie zająć się aż taką ilością psów i zapewnić im to wszystko? to jest wielki obowiązek... O koty się nie martw wiem jak nauczyć psy ignorować koty. Oczywiście spacery są obowiązkowe. Biegają również na bieżni. Poświęca dużo czasu na zabawy z psami. Moja praca wymaga przerw Aby się zrelaksować biegam i bawię się z psami . Moje psy się nie nudzą. Nie zdarzyło się aby psy zniszczyły coś w domu lub w ogrodzie Codziennie oglądam" Zaklinacza psów" na cyfrze+ . Dzięki temu nauczyłam się jak być spokojnym i asertywnym przywódcą stada . To mój sposób na życie. Quote
luthien_krk Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 Dzisiaj Karpet poszalał na wybiegu i za parówki (na zwykłe smaczki nie da się złapać :D) wykonywał dość ładnie podstawowe komendy. W najbliższym czasie może też uda się go "zrobić" na prawdziwego sznupa, bo już sierści że ho ho :) I jest postęp - dzisiaj nie było żadnego problemu z odbieraniem zabawek - Karpet sam grzecznie je oddawał i nie trzeba było się z nim szarpać :) Rozpoczęłam też intensywne "ogłaszanie" Skarpetki w Krakowie (nie chcę zapeszać, ale jedna pani weterynarz się zastanawia - więc trzymać mocno kciuki! :)) Quote
Noelle Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 super, że z nim pracujesz!! :D trzymam mocno kciuki za domek dla niego!! tylko jak strzyżenie, to uważajcie, jak wiesz, on ma uraz do maszynki, więc kaganiec obowiązkowo, i kilka osób do pomocy. ;) Quote
Soema Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 Jak się wyrobimy to ostrzyżemy go w tym tygodniu. Quote
Rumi. Posted September 4, 2011 Author Posted September 4, 2011 natalek luthien wszystko wie rozmawiałyśmy dzisiaj, no a groomerzy Karpeta nie zapomną :D Quote
Noelle Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 hah no tak, skoro startował z zębami :D ale będzie dobrze ;) Quote
Soema Posted September 4, 2011 Posted September 4, 2011 Nie było tak źle... bez przesady. Pracownicy go strasznie pocięli i po prostu się bał, nic dziwnego. Quote
Rumi. Posted September 4, 2011 Author Posted September 4, 2011 Soema napisał(a):Nie było tak źle... bez przesady. Pracownicy go strasznie pocięli i po prostu się bał, nic dziwnego. No tak, trauma mu straszna została. Nie dziwię mu się, ale jedna osoba by sobie nie poradziła z nim. Quote
luthien_krk Posted September 5, 2011 Posted September 5, 2011 Soema, daj proszę znać, to przyjadę pomóc :) Mam nadzieję, że uda się z tym domem dla Karpeta, bo psisko jest nieziemskie :D Quote
Soema Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 luthien_krk napisał(a):Soema, daj proszę znać, to przyjadę pomóc :) Mam nadzieję, że uda się z tym domem dla Karpeta, bo psisko jest nieziemskie :D Jak się wyrobimy to może się jutro uda ;) będziemy w 3 osoby, więc sobie chyba poradzimy. Quote
luthien_krk Posted September 7, 2011 Posted September 7, 2011 OK, trzymam kciuki, żeby Karpet był grzeczny i za bardzo się nie stresował. I dziękuję bardzo za poświęcenie mu chwili :* :) Quote
jambi Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 DZIR napisał(a):O koty się nie martw wiem jak nauczyć psy ignorować koty. ooo DZIR a podzielisz się wiedzą? :) myślę, że sposób na to jak nauczyć psa ignorowac koty bardzo by się nam czasem przydał :) Quote
Soema Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 Nie strzygliśmy dziś Karpeta. Za dużo psów mamy innych wpisanych. A pracownicy nie bardzo byli za strzyżeniem na krótko jego, bo zimne noce. Manfred poszedł na krótko. Quote
DZIR Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 To bardzo dobrze, że nie strzygliście Karpeta i źle że ogoliliście Manfreda . Biedny psiak. . Noce są zimne i lada chwila będą przymrozki.Codziennie zaglądam do Karpeta i wysyłam mu energie. Zmaterializuje się czymś dobrym dla niego / to prawa fizyki kwantowej/. Tyle na razie mogę zrobić. Moja operacja się odwleka. Mam problem z antybiotykami. Problem szkolenia psa aby nie gonił kotów nie da się opisać w kilku zdaniach. To duża wiedza, która wymaga znajomości psiej psychologi i indywidualnego podejścia w zależności od charakteru psa To co mogę zrobić to odesłać do oglądania filmów dokumentalnych"ZAKLINACZ PSÓW" na national geographic channel, cyfra+ kanał 71.Behawiorysta Cesar Millan uczy i resocjalizuje psy na konkretnych przykładach. Quote
Noelle Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 niestety ja filmu "zaklinacz psów" nie polecam, gdyż to są bajeczki, na których podstawie nie da się za wiele nauczyć. ;) a oczywiście to nie moje wymądrzania się, lecz posłuchałam zdania osoby, której akurat jeśli chodzi o psy, całkowicie ufam. ;) Quote
Soema Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 natalek napisał(a):niestety ja filmu "zaklinacz psów" nie polecam, gdyż to są bajeczki, na których podstawie nie da się za wiele nauczyć. ;) a oczywiście to nie moje wymądrzania się, lecz posłuchałam zdania osoby, której akurat jeśli chodzi o psy, całkowicie ufam. ;) Pewnie, że bajki... kulisy są bardzo ciekawe tego programu :p bez obaw, Manfred idzie do domu. Nie zmarznie. Quote
wilczy zew Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 Jak ktoś umie postępować z psami to czasami może podpatrzeć coś ciekawego u Milana ale w większości przypadków on łamie psy a przecież nie o to chodzi. Quote
Noelle Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 dokładnie, zwłaszcza,że Cesar Millan szkoli psy tradycyjną metodą, czyli siłową, której nie popieram wcale... a w filmie zrobili z niego bohatera, no cóż, telewizja kłamie.. Manfred idzie do domku? naprawdę? CUDOWNIE!!! :multi: Quote
DZIR Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 Ciekawa jestem co nazywasz siłową metodą.? Może zmuszanie dominującego lub agresywnego psa do uległości Znasz lepsze metody. Wielu" specjalistów" poleca usypianie. On poleca pokonywać psa siłą umysłu a nie siłą mięśni. Do tego potrzebna jest wiedza na temat energii czyli praw fizyki kwantowej. Wiele osób nie rozumie po prostu o co chodzi. Nie mam zamiaru nikogo obrażać ,ale taka jest prawda. Quote
Soema Posted September 8, 2011 Posted September 8, 2011 DZIR napisał(a):Ciekawa jestem co nazywasz siłową metodą.? Może zmuszanie dominującego lub agresywnego psa do uległości Znasz lepsze metody. Wielu" specjalistów" poleca usypianie. On poleca pokonywać psa siłą umysłu a nie siłą mięśni. Do tego potrzebna jest wiedza na temat energii czyli praw fizyki kwantowej. Wiele osób nie rozumie po prostu o co chodzi. Nie mam zamiaru nikogo obrażać ,ale taka jest prawda. To chyba nie ten wątek ;) jest cały na dogomanii o nim, można się wykazać. Koleś, który szarpie, kopie psy, przydusza na stole groomerskim, nie jest żadnym autorytetem jak dla mnie. Wolę pozytywne wzmocnienia ;) Quote
Recommended Posts