Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 93
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiaj w schronisku Roxi na początku szalała. W ogóle tym razem mogła się wybiegać bo miała smycz z 5 metrową linką, była bardzo ucieszona. Zjadła dużo parówek i parę małych smakołyków dla psów. Komendy wychodzą jej tak jak ostatni czyli bardzo dobrze, przynajmniej ich nie zapomniała :) Poprzeciągałyśmy się troszkę patykiem i ogólnie z Roxi była świetna zabawa.

-Świetny jęzorek od Roxi, bardzo lubi go pokazywać :)

-Wąchała sobie trawka i szukała w niej smakołyki, to była świetna zabawa :)

-Piękny uśmiech do aparatu :)

-Łapka do góry :)

-Tutaj jadła parówę :)

Posted

Dzisiaj odbył się mój siódmy spacer z Roxi. Było bardzo fajnie, pobiegałyśmy sobie troszeczkę, pobawiłyśmy się i posiedziałyśmy sobie :) Roxi chyba odrobinkę przytyła z czego się bardzo cieszę bo to taka chudzinka :) W ogóle w trakcie kiedy ja byłam w schronisku, do mojego mieszkania przyjechała paczka. Znajdowało się w niej 2,5 kg smakołyków dla Roxi i fajny sznureczek do przeciągania. Po 12:00 rodzice mi przywieźli i Roxi się bardzo ucieszyła, strasznie jej się sznurek spodobał i ciągle z nim chodziła. Smakołyki też jej bardzo smakowały, ale na razie wolała zabawę ze sznurkiem :) Dostała też kość, ale rodzice zapomnieli jej wziąć więc w czwartek ją dostanie. Bardzo, bardzo dziękujemy "cioci" Emilii z Białegostoku za paczuszkę, to był świetny i dopasowany prezent dla Roxi. Po za tym Roxi była bardzo grzeczna i interesowała się nią jedna rodzinka, ale niestety dzisiaj jej nie zaadoptowała :( To tyle, zdjęcia zgram za parę minut :)

Posted

Zapomniałam jeszcze powiedzieć, że w czwartek (12 maj 2011) byłam z Roxi u kotków i nadaję się do domu z nimi bo w ogóle się nimi nie interesuje, perę obwąchała a potem już nic, to już raczej one na nią dziwne patrzały :)

Posted

Cześć... jestem mała Roxi, obecnie przesiaduję w Katowickim schronisku, ale mam nadzieję, że to się szybko zmieni... chciałabym mieć dom... mogę mieszkać w bloku..., ale mogę także w domku... nadaję się do kotów... zbytnio nie interesują mnie... jestem nastawiona pozytywnie do innych psów oraz suczek... do ludzi także... uwielbiam pieszczoty... umiem już podstawowe komendy tj. siad, waruj, łapa...

Na dworze lubię się wybiegać... uwielbiam zabawę z patykiem i przeciąganie się sznurkiem... w schronisku dużo osób mnie lubi... tak się cieszę, gdy podchodzą do mnie i mówią słodkim głosem "Kochaniutka Roxi... jaka ty słodka itp..."... jestem suczka jeszcze nie sterylizowaną, ale na bezpłatną sterylizację w schronisku dostane kupon... i proszę o niewiele... chcę być kochana przez ludzi... chcę mieć dom... wychodzić na spacerki... tylko Ty mi to możesz dać... po prostu PROSZĘ...

Posted

Dzisiaj na spacerku Roxi się wyszalała i bardzo zmęczyła, może to też dlatego, ze na dworze było bardzo ciepło.

Wykonywała komendy i była bardzo szczęśliwa

Dzisiaj zjadła kość, ale nie umiała jej rozgryźć (próbowała parę minut) więc wzięły sobie inne psy :)

Tak jej chyba było wygodniej tą kość jeść :)

:)

Posted

To cudna psinka:

W ogóle na ciele z lewej strony miała taką nie mała, ale też nie dużą, białą kulkę. Możliwe, że kleszcz, ale nie wiadomo, jutro sprawdzi ją weterynarz, ale mam nadzieję, że nic poważnego.

Dzisiaj się wybiegała :)

Roxi jest śliczną suczką

Piękna fotka:

Posted

Tu się jej uszko podwinęło :)

A tutaj moja koleżanka ją zawołała a ta podeszła i wskoczyła na nią, ale jedna łapka jej zjechała a druga została w tej pozycji :)

Tutaj komenda siad:

I to tyle, dobranoc Roxi:

Posted

tłamsik napisał(a):
ha ha.. doczekałam się nowych zdjęć Roxuni.. Malina98 powiedz, że ktoś się nią interesował i oferował domek...

Niestety na razie nic o tym nie wiem, choć p. Bożena mówiła, że jednej pani spodobała się Roxi, ale także jakieś inne psy więc chyba za dwa tygodnie przyjedzie zobaczyć, a tak to niestety nic :(

Posted

o rany :( może ta pani się zdecyduje..

Dobrze, że się nią zajmujesz.. Może w końcu trafi się ktoś, zobaczy, że Roxi zna podstawowe komendy, to być może to go zachęci, że nie jest schroniskowym dzikuskiem.

Biedne psiaki.. niczemu nie są winne, a muszą cierpieć.. :(

Posted

Domek ogólnie jest super, Magda by go miała pod nosem. Byłam tam na wizycie przedadopcyjnej dla jamnika, ale to 4 piętro, V kondygnacja, strome schody i żaden jamnik nie da rade chodzić tam i z powrotem na taką wysokość, mają za krótkie łapki a za długi kręgosłup. Pani podobała się bardzo Roksia, ale tez i Żabka, Nina, Cristal, choć ogólnie wolałaby psa płci męskiej. Ma przyjechać doi schroniska w następną sobotę i pooglądać na żywo. Na razie szuka na stronach internetowych. Domek jest wspaniały a koleżanka Magdy Agnieszka z okien by wówczas oglądała jak Roksia wychodzi na spacer...