Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 96
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

O tej głuchocie też myślalam, odkąd dziewczyny sądziły, że umarł, bo na nic nie reagował :evil_lol:
Na tym wybiegu ogródkowym byl tylko duży transporterek, mogliby budę wstawić...... ale teraz i tak ma lepiej niż w domku, byledużo chodził, bo mieśni na zadku prawie nie ma

Posted

W niedzielę będziemy u Didżeja, zobaczymty jak jest w nowym miejscu, czy choć troszkę chodzi w boksie, bo w domku to caly czas leżal, stąd te odleżyny na boczku....:-(

Posted

Ja tym razem caly weekend musialam poswiecic sprawom innym niz schroniskowe - ale mam naszieje, ze uda sie Didzejkowi wyjsc na spacer chociaz na chwilke z ktoras z innych wolontariuszek:cool1:

Posted

Był , był, nawet wydaje mi się, że troszke lepiej chodzi, już nie lezy cały dzień jak było w domku, tylko kręci się po boksie to i wyniki są :multi: mięśni przybywa :evil_lol:
Ż. zrobila mu zdjecia-jak je dostane to wstawię

Posted

Di Dżej został wyczesany, nawet mu sie podobało, jak dostanę zdjęcia to wstawię. Zawsze jest strasznie głodny :-( , zje każdą ilość jedzonka, które przywozimy.
Nie zauważyłam, że teraz jest w boksie z wejściem do geriatrii, jak zwykle poszłam na spacer nie domykając furtki :evil_lol: dobrze, że staruszki mają spóźniony zaplon, bo byłaby WIELKA UCIECZKA :diabloti:

Posted

Didżej w zeszła niedziele, widać, że zadowolony po czesaniu :evil_lol: no i trzeba było pilnować miski bo obok krązyła Mufka :diabloti:

Za to Mufka przed czesaniem...

Posted

Ja przepraszam za wcięcie, ale widze, że jesteście Wolontariuszkami na Paluchu... staram się jakoś pomóc psu, którego znam od szczeniaka, a który na początku czerwca trafił na Paluch.

Może ta informacja będzie przydatna - dla niego:

na Paluch trafił duży czarny pies - mieszaniec nowofundlanda, znam tego psa, to pies moich sąsiadów - matką była "prawie" nowofundlandka - łagodna suka, ojcem czarny "wilczur"; gdzieś we krwi tego psa jest i nowofundland i owczarek niemiecki, wyglądem przypomina własnie nowofundlanda, choć jest szczuplejszy i ma węzszą, owczarkową głowe.
Pies ma 4 lata, jest niekastrowany. Do ludzi łagodny, do suk również. Dużych samców raczej nie lubi - miałam z nim kilka razy problem gdy przechodziłam obok niego ze swoim psem (sznaucer olbrzym).
Do moich suczek - miniaturek - zachowywał się bardzo miło.

Pies trafił do schroniska po eksmisji właścicieli.
Ludzie stracili mieszkanie, w sobote wyjechali z Warszawy. Pies trafił na Paluch.

To jeszcze młody pies. Nie najlepiej wychowany, ale nie bardzo miał go kto wychowywać.
Wiem, że to jeden z wielu psów potrzebujących pomocy, ale ja tego psa znam, wiem jaki był. Teraz tkwi w schronisku jako bezimienny, bez przeszłości.
Imie ma. Lucky "Laki"....

Nie mam zdjęć - jakoś nigdy nie wpadłam na to, żeby go fotografować.

na stronie Palucha znalazłam jednak 1 zdjęcie - niestety za kratami http://foto.paluch.org.pl/011101121_mini.jpg

Posted

jeśli jest tak jak podano na stronie palucha to numer : 1359/11

ale na 100 % nie jestem pewna - taki numer jest przy zdjęciu tego psiaka

Ja przepraszam że wciełam sie w wątek Didżeja - ale żal mi Lakiego - znam tego psa od szczenięcia, nie on jest winien błędów swych właścicieli, wiem o nim wszystko!

Posted

Beat2010 napisał(a):
Zobaczę w sobotę gdzie jest
Jambi a możesz w adopcjach sznaucerów umieścić Didżeja? czy on podchodzi pod sznaucery???

dzięki Beat!!!

co do Dzidżeja - jak najbardziej podpada! stronę adopcyjną prowadzi malawaszka a ja widze, że malawaszka tu jest :)

Beat - pies nazywa sie Laki, reaguje na komendy podstawowe - typu "siad", na smyczy umie chodzić, pies ... jakby to ująć ... przyzwyczajony do osób od których mocno czuć alkoholem...

Posted

Napisałam do Iwonki, zobaczymy, czego dowie się jutro.

Didżejowi " mieszkaniowo "pogorszyło się, już nie ma swojego wybiegu, tylko mieszka w geriatrium, a tak cieszylam się, że odżył w duzym boksie :shake::shake::shake:

Posted

APSA napisał(a):
Czarny:

[FONT=verdana]ID[/FONT][FONT=verdana]: 1359/11[/FONT]
[FONT=verdana]Gatunek: PIES [ MIESZANIEC ] [ samiec ][/FONT]
[FONT=verdana]Masc: czarny[/FONT]
[FONT=verdana]Skad: z UL. Kolbgerga[/FONT]
[FONT=verdana]Znaki: bardzo duży[/FONT]

Tak, to jest Laki!

jest mały błąd w ulicy ale to niewazne - z ul. Kolberga

Posted

Beat2010 napisał(a):
Iwonka jest dzisiaj w schronisku, zobaczymy czego siedowie

nie chcę śmiecić w wątku Didżeja - wysłałam Ci pw. Psa na Paluch zabrała Straz Miejska