niuka Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 ta wykladzina, na ktorej biegalismy byla wyjatkowo gruba, przypominala troche bardzo nisko przystrzyzona trawe. z tego co pamietam (specjalnie z bliska sie jej nie przygladalam, poza tym, ze testowalam na niej buty) to bardzo przypominala taka wykladzine-trawe co sprzedaja w supermarketach, tyle, ze jakosc i grubosc z 30sci razy lepsza... na stronie MSA byly gdzies informacje a propo tej wykladziny... pozdrawiam Quote
Asia_W Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 na tej wykładzinie tez psy się ślizgały i był zakaz używania sprayu do łap. Quote
Zielsko Posted December 6, 2006 Posted December 6, 2006 OlaAB napisał(a):a ja mam tylko małe pytanie do osób, które były na MŚ (niekoniecznie biegały)z czego zrobiona jest ta wykładzina? nie widać aby psy się ślizgały a co jadę na zawody halowe to psy "taczą balet" na wykładzinieczy jest to kwestia tylko spray'ów do łap? chyba nie. Wykladzina na przyklad w Montichiari byla tak tepa, ze w zasadzie mozna bylo sie przewrocic bo but zupelnie nie chcial sie po niej slizgac. Quote
Robull Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 niuka napisał(a): na stronie MSA byly gdzies informacje a propo tej wykladziny...O ile mnie pamięć nie myli, to na ww były informacje o sztucznej trawie na siatce i gomowym granulacie... to miała być taka trawa, jak na sztucznych boiskach pikarskich, ale Szwajcarzy w ostatniej chwili zminili plany i na hali pojawiło sie na podłodze cos innego. Ale trzeba im przyznać, że wykładzina była naprawdę bardzo gruba, nie zrywała się i dobrze się po niej biegało:). Niektórych poślizgów chyba nigdy nie da się uniknąć na sztucznej nawierzchni:shake:. Zielsko napisał(a):Wykladzina na przyklad w Montichiari byla tak tepa, ze w zasadzie mozna bylo sie przewrocic bo but zupelnie nie chcial sie po niej slizgac.i co chwila była zrywana przez psy i przewodników:angryy: Quote
Rauni Posted December 7, 2006 Posted December 7, 2006 Ola, ja mam gdzieś zdjęcie tej wykładziny z Basel z bardzo bliska, specjalnie zrobiłam, jak komp mi wróci z naprawy to wrzucę. Bardzo dobra była moim zdaniem, może ciutkę bardziej śliska niż ta w Montichiari, ale za to się nie odklejała w odróżnieniu od tamtej... Quote
Recommended Posts