Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 441
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Syla']

ZAPRASZAM NA BAZARKI NA MIKRO-BANK I STAROWINKĘ PEGI:

http://www.dogomania.pl/threads/2069...5#post16790075

http://www.dogomania.pl/threads/2070...0#post16797920
Naszej Peguni brakuje pieniążków, proszę, zajrzyjcie.

Tak, tak - BARDZO PROSIMY! :)

Sylwuś, na czyje konto będa wpływy na Karen?
[quote name='inga.mm']Bazarki dla ratowania zdrowia

Moje bazarki są przeznaczone głównie na ratowanie zdrowia lub życia, a także na pokrycie kosztów leczenia.
Niewielka pula pieniędzy przeznaczona jest na cele ogólne, takie jak np. bank mikro psów.
Chciałabym uwzględnić Karen, bo chyba nawet za miesiąc te pieniądze będą potrzebne?
Jestem upiardliwa, ale muszę ustalić pewne sprawy formalne, żeby nie zablokować się z rozliczeniem pieniędzy:
- czy koszty leczenia będą długo falowe (oczywiście mam nadzieję, że znajdzie sie dt lub ds lub hotel)?
- na jakie konto miałyby być wysłane pieniądze?
- kto będzie mógł potwierdzić wpływ pieniędzy, żebym mogła rozliczyć bazarek?
- czy mogę liczyć na pomoc w reklamowaniu bazarku?
Pytania są wynikiem niezbyt fajnych doświadczeń, więc proszę się nie obrażać.
Mimo braku pomocy udało mi się zebrać 880 zł. Z pomocą dochód może być większy.

Posted

Teraz nie pamiętam jak to jest z pokrywaniem kosztów przez stowarzyszenie czy wystarczy rachunek z lecznicy czy ma być faktura. Stowarzyszenie wstępnie może przekazać 100-200 zł, ale potrzebne jest udokumentowanie wydatków czy to za leczenie czy karmę.

Posted

[quote name='Paulina87']Teraz nie pamiętam jak to jest z pokrywaniem kosztów przez stowarzyszenie czy wystarczy rachunek z lecznicy czy ma być faktura. Stowarzyszenie wstępnie może przekazać 100-200 zł, ale potrzebne jest udokumentowanie wydatków czy to za leczenie czy karmę.[/QUOTE]

Mam na BDT 18letnią, zabrzańską, Żabcię.Zawsze mam faktury od weta i każdorazowo wysyłam je mms-em do Mysia_Mam je wszystkie w domu, w każdej chwili do sprawdzenia.Mogę też wysyłać pocztą, pod podany adres.Tutaj ich nie wklejam, bo nie umiem danych zamazywać, a mój aparat fotograficzny robi mi takie zbliżenia na biało.Dlatego robię zdjęcie komórką i mms-em leci.

Posted

Z racji tego, że stowarzyszenie musi się rozliczać z wydawanych pieniedzy chyba trzebaby było wysyłać faktury pocztą. W sumie później mogę podać namiary na stowarzyszenie żeby ewentualnie uzgodnić szczegóły.

Posted

Próbuję obniżyć koszty na sobotę tzn. znaleźć współpasażerów:) Syla mówiła mi o kocie który potrzebuje transportu a wczoraj jeszcze na transporcie ktoś szuka na tej samej trasie do Gliwic z Ostrowa właśnie- podałem im namiary i czekam co z tego wyjdzie:)

Posted

[quote name='Nikus']Próbuję obniżyć koszty na sobotę tzn. znaleźć współpasażerów:) Syla mówiła mi o kocie który potrzebuje transportu a wczoraj jeszcze na transporcie ktoś szuka na tej samej trasie do Gliwic z Ostrowa właśnie- podałem im namiary i czekam co z tego wyjdzie:)
Nikus, możesz wziąć fakturę za paliwo?

Posted

[quote name='Agucha']Nikus, możesz wziąć fakturę za paliwo?

Fakturą to nie problem-tyle,że będzie na gaz no i na kogo ma być wystawiona?

Posted

[quote name='Nikus']Fakturą to nie problem-tyle,że będzie na gaz no i na kogo ma być wystawiona?[/QUOTE]
Faktura ma być wystawiona na Ciebie, bo Ty oferujesz usługę :)
Mało precyzyjnie się wypowiedziałam :lol: Nie ważne czy wystawiona na gaz czy na paliwo - grunt, że jest.

Chodzi o to, żeby była podkładka do wypłaty pieniędzy z Mikro-Banku bądź z któregokolwiek bazarku ;)

Ps. Czy preferujesz zwrot pieniążków po okazaniu faktury czy transport musi być oplacony z góry?

Posted

[quote name='Agucha']Faktura ma być wystawiona na Ciebie :)
Nie ważne czy wystawiona na gaz czy na paliwo - grunt, że jest.

Chodzi o to, żeby była p-odkładka do wypłaty pieniędzy z Mikro-Banku bądź z któregokolwiek bazarku ;)

Ps. Czy preferujesz zwrot pieniążków po okazaniu faktury czy transport musi być oplacony z góry?[/QUOTE]

Nigdy nie biorę kasy z góry:shake:- dopiero jak psiak jest w miejscu "zamieszkania":razz: W takim razie nie ma problemu:)

Posted

ale to nie musi byc faktura.. to wystarczy rachunek zwykły - paragon ;))

czyli jeszcze raz .. jakie będą koszty transportu ? ( około ) ... i ile kasiorki już na transport jest ( u mnie jest 40 zł )

Posted

[quote name='Malwi']ale to nie musi byc faktura.. to wystarczy rachunek zwykły - paragon ;))

czyli jeszcze raz .. jakie będą koszty transportu ? ( około ) ... i ile kasiorki już na transport jest ( u mnie jest 40 zł )
Oj tam, oj tam :lol:

Te 40zł od ingi.mm było na transport czy na ogólne potrzeby Karen?

Posted

[quote name='Agucha']Oj tam, oj tam :lol:

Te 40zł od ingi.mm było na transport czy na ogólne potrzeby Karen?[/QUOTE]
W zależności od potrzeby.
Wolałabym na leki i weta, ale jeśli brak pieniędzy miałby oznaczać kolejne dni w schronie, to może "pożyczyć" te pieniadze na transport, a potem "oddać"?

Posted

[quote name='inga.mm']W zależności od potrzeby.
Wolałabym na leki i weta, ale jeśli brak pieniędzy miałby oznaczać kolejne dni w schronie, to może "pożyczyć" te pieniadze na transport, a potem "oddać"?[/QUOTE]
I tak dobrze i tak dobrze :)
Czekam na odpowiedź od moda... trzymajcie kciuki za pozytywną !

Karen nie może zostać bez pieniędzy!

Posted

juz odpisałam .... :D

a tak jeszcze w kwestii formalnej bo małe nieporozumienia tutaj zaszły .... Karen jedzie do Syli na BDT ( dożywotni ;) )... ale to tak tylko w kwestii formalnej ;) :diabloti:

Posted

[quote name='Malwi']juz odpisałam .... :D

a tak jeszcze w kwestii formalnej bo małe nieporozumienia tutaj zaszły .... Karen jedzie do Syli na BDT ( dożywotni ;) )... ale to tak tylko w kwestii formalnej ;) :diabloti:
TAK JEST! ;)

Zapraszam na 3 już bazarek na MIKRO-BANK, babinkę Pegi oraz
mikro-babinkę Karen:
http://www.dogomania.pl/threads/207084-Szybki-quot-KONCERT-%C5%BBYCZE%C5%83-quot-na-starowinki-Pegi-i-Karen-oraz-Mikro-Bank-2.05-6.05?p=16804465#post16804465