Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Bardzo dziękuję, malenkauk, w imieniu Karenki i oczywiście swoim, za tak hojną wpłatę :loveu: U nas wszystko dobrze.Mniej papu powinna dostawać, ale ona lubi jeść i jak jej odmówić :pEdi, do niej dzisiaj podszedł, ciut bliżej i najpierw się na niego wydarła, ale po chwili sama do niego podeszła i usiadła.Wtedy była cicho.Żaba za to robi Karenie na złość :cool3:Malutka sobie śpi, a Żabola podchodzi i sika jej na posłanie, zaraz obok śpiącej :shake:Zdarzyło się już tak kilka razy.Tłumaczę to sobie zazdrością i tylko tym.Poza tym Żabcia też sika i kupkuje w domu.Jednego dnia 2 razy, innego aż 5 razy a i kupka się trafia, najgorzej jak ma biegunki.

• Replies 441
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Malutka sobie śpi, a Żabola podchodzi i sika jej na posłanie, zaraz obok śpiącej :shake:Zdarzyło się już tak kilka razy.
Cos podobnego:crazyeye:Az sie wierzyc nie chce:shake:

Posted

malenkauk napisał(a):
Słodziak kochany, jest prześliczna :)

Zgadzam się z Tobą, cioteczko, jest cudna i jak niemowlakiem, trzeba się zajmować.Zazwyczaj wstaję do niej w nocy, 3, nawet 4 razy, jak słyszę, że dreptusia.Wczoraj późno wyłączyłam kompa.Poszłam spać po drugiej.Nie słyszalam jej, bo mocno spałam.W nocy zrobiła siku i kupkę, pochodziła sobie w tym, chyba ślisko miała :evil_lol: bo, cała się umazała i śmierdziała.Wykąpałam Wredotę, ale ledwo się dała :shake:W ręczniku już spokojna była, bo ruszać się nie mogła :evil_lol: tylko jazgotała.Wszystko do mycia i wietrzenia, ja też do mycia. Poza tym posłanie, wszystko, do prania.No, ale chociaż się nie nudzę, z tymi moimi dziadkami.

Posted

Awit napisał(a):
Syla, nawet nie wiem co napisać, tak jestem pod wrażeniem tego co i jak robisz z tymi staruszeczkami.

Podpisuję się :):):) . Syla , ucałowanka dla małej wredzioszki ;) i dla reszty staruszków również :)

Posted

Witam wszystkie cioteczki.:lol: Awit, dopiero wczoraj zaczęli, pomalutku się rozkręci :lol:U Kareny naprawdę ok, tzn tak dobrze, jak może być u takiej staruszeczki.Apetyt jest i to aż za duży,Brzuchol jej urósł i jak ją dźwigam to czuję, że cięższa się zrobiła.Jedyne, czego nie umiem odmówić moim piesiom, to papu.Pewnie dlatego, że sama też kocham jedzonko.Tutaj się z Karenką nawet, po swojemu, drażnię:evil_lol: Też wredota ze mnie.Mam już w miseczce i daję jej powąchać, potem jeszcze odkładam.Ona nagle cuga dostaje i zaczyna niuchać po całym pomieszczeniu.To po prostu trzeba widzieć, jak ślepka kocha papu i szuka noskiem, a tak szybko zaiwania, że szok, jak nakręcona.Jak tak się przeleci 2, 3 razy, wzdłuż i wszerz, to w końcu kładę miseczkę i jak już się dosadzi, to do czysta wypucuje, nawet myć nie trzeba i sprzątać.Edi, też śleputek, to zawsze naświni i jeszcze z miski wywala, a ta nigdy, to dama i jest dobrze wychowana :lol: Większość dnia przesypia, czasem jej troszkę poklamocę głośniej, to się budzi, ale podreptusia 10 minut i znowu w kimono.Tak w 50 %, no może mniej ale ona słyszy.Jedyny mankament to siku i kupka, nawet na legowisko, no, ale jakieś wady musi mieć.Dieta cały czas jest i kupencje są śliczne i twardutkie, czyli normalne.Jak ma gorszy dzień, bo takie też bywają, to więcej sobie dreptusia w kółeczko, no ale to już zmiany neurologiczne, w tym wieku i to normalne.Czasem przez sen sobie pojękuje, odzywa się i tak fajnie brzęczy.Uwielbia mizanko dookoła główki, za uszkami, aż mruczy.Ostatnio daje mi się też mizać po grzbietku, aż do ogonka.Tylko ogonka nie mogę, łapek i brzuszka, od razu jazgocze i dziabie.Brzuszek cudnie wygojony, widziałam przy podnoszeniu :crazyeye:Jak byłam z Żabcią teraz u weta, w środę, to pytał mnie wet o malutką.Jak zaczęłam o niej gadać, to się śmiał, bo mi się jadaczka nie zamykała :shake:Mogę o niej nadawać każdemu i bez końca, jak katarynka.Cieszy mnie każda zmiana u niej, taka na lepsze, oczywiście.Zapytałam weta, bo wiem, że guzy na listwie mlecznej się odnawiają i on aż mnie zbeształ.Powiedział, że nie powinnam się martwić, co będzie za rok i cieszyć się tym, że malizna chociaż pół roku pożyje, tak jak teraz, a ja już znowu plany kilkuletnie chcę robić.Śliczna jest, ta moja Karenka i kochana.Niedługo odwiedzi mnie znowu Beatkaa, z czego bardzo się cieszę.Teraz, jak już wiem, że ciotka filmik potrafi nakręcić i wstawić, oj, to ja ją wykorzystam :mad:Pokażemy innym cioteczkom jak Karenka lubi się mizać i jak papusia.Kończąc ten elaborat, donoszę, że malizna toleruje już mojego Ediego.Nie może podejść do niej zbyt blisko, ale tak na odległość 20 cm, to już tak.Tak więc robimy malutkie postępy :lol:Jedynie Żabola nie życzy sobie towarzystwa malutkiej i omija, jak zarazę :evil_lol: Od kilku dni jednak nie nasisiała ślepce na legowisko, więc to może oznaka sympatii ;):diabloti: Wlazłam, bo miałam rozliczenia zrobić, a siedzę tu i klepię.To już pa.

Wróciłam się i coś Wam pokażę.Edasek przyniósł Karence swojego chrupka...

za co wredna pańcia go zbeształa...

i na dodatek chrupka zabrała.

Posted

Kurczę jakie fajności piszesz.
Bardzo się cieszę, że miałam swój malutki udział w podejmowaniu przez Ciebie decyzji o wzięciu Karenki.
Te staruszki są biedne, bo nie rozumieją, dlaczego ich ustabilizowany świat się zawalił i już nie mają domu.

• 4 weeks later...
Posted

Nie pisałam, bo było dobrze.Gdzieś tak, od 2 tygodni widzę pogorszenie.W grę wchodzą zmiany neurologiczne, pogoda a właściwie, jej zmiany, dawają do wiwatu.Kółeczka Karenki są coraz mniejsze...w nocy czasem płakusia.Wet mówi, że to płacz " mózgowy", że nic niby nie boli, ale sygnał wysłany i ona tego nie kontroluje.Sprawdzam, śpi, a jednak zawodzi.Tak samo było z Nolcią i potem już, nie trwało długo.Dwa razy, przy mnie, miała, jakby atak padaczki.Wet mówi, że to znowu neurologia, niekoniecznie padaczka.
Nie chcę jej męczyć kolejnymi badaniami, zabiegami...po co?Apetyt na razie ma.Za tydzień, czy dwa, skończy Renala.Zamówię u weta, kolejne 3 kg.Bardziej lubi te gotowane, z Ipakitine, łyka, bez gryzienia.Tydzień temu znalazłam śliczną Kicię, na ulicy.O dziwo, Karen jaszczy i drze się na Ediego i Żabę, za to Kicię toleruje, tak samo, jak świniaka.Na dwór zabieram ją raz, częściej dwa razy dziennie.Zazwyczaj rano i późnym popołudniem.Załatwia się w domu i ostatnio prawie zawsze, pod siebie.Zmienię jej i wypiorę, nie problem, ale już robiła mi, przez ok miesiąc w jedno miejsce i szkoda, że tak nie jest.

Posted

Karenko, trzymaj się dzielnie!
Te zmiany pogody może zaostrzają objawy?

Poradzicie sobie! :)

Sylka, Karenka ma [FONT=Comic Sans MS]311,97zł.

[FONT=Arial][SIZE=2]Jeżeli macie jakieś potrzeby - mów - przeleję Ci pieniążki.[/FONT]

Ps. Wciąż czekam na przelew od Malwi.

[/FONT]

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Wczoraj, po południu, odeszła moja Karenka.Czekam teraz na męża, żeby ją pochować.Spocznie obok Lejeczka i Nolci, blisko też jest pochowana Majunia.Miałam nadzieję, że będzie chociaż pół roku, ale niestety....Nie cierpiała i odeszła sama.Jeszcze zadzwoniłam do weta, ale to już był koniec.Polepszyło jej się 3 dni przed śmiercią i cieszyłam się z tego, apetyt miała przecież, nawet rano i w południe, normalnie zjadła.

Posted

Syla napisał(a):
Wczoraj, po południu, odeszła moja Karenka.Czekam teraz na męża, żeby ją pochować.Spocznie obok Lejeczka i Nolci, blisko też jest pochowana Majunia.Miałam nadzieję, że będzie chociaż pół roku, ale niestety....Nie cierpiała i odeszła sama.Jeszcze zadzwoniłam do weta, ale to już był koniec.Polepszyło jej się 3 dni przed śmiercią i cieszyłam się z tego, apetyt miała przecież, nawet rano i w południe, normalnie zjadła.

Nie wiem co napisać, więc przynajmniej... --->

• Sylwuś, trzymaj się mocno!