Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 162
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przepraszam najmocniej ale MUSIAŁAM sobie skopiować to zdjęcie :) i zamierzam je rozpowszechniać ;) jest suuuuuuuuuper i musicie je koniecznie zgłosić do organizowanego co jakiś czas na Dogo konkursu fotograficznego.
Może Carmen wygrzewa sobie w ten sposób "korzonki" ? hahahaha

Posted

ale się uśmiałam, ale wygodniś
a jak on ma łapki zawinięte :D mina Carmen raczej nie wskazuje żeby chłopak był ciężki :)
jest ponoć taka zasada im ciaśniej tym lepiej

Posted

moze one wiedza,ze maja publike i stad ta kreatywnosc;)

Chcielismy kupic dwa kompatybilne ze soba poslania,ale to nie ma sensu,musi byc jedno krolewskie łoze;) chociaz jak widac nawet jak maja miejsce to z niego nie korzystaja,w grupie razniej;D

Posted

Jutro w drodze powrotnej z uczelni zajade do tej jednostki wojskowej wyprosic ich o dostep do nagrania z dnia porzucenia szczeniora.Maciek na ten pomysl odpowiedzial,ze nie ma mowy "bo jak znajdzie sie ta baba i bedzie chciala mu go spowrotem zabrac?!" wiec wyglada na to,ze pies Macka kupil;)

Posted

Olga89 napisał(a):
Jutro w drodze powrotnej z uczelni zajade do tej jednostki wojskowej wyprosic ich o dostep do nagrania z dnia porzucenia szczeniora.Maciek na ten pomysl odpowiedzial,ze nie ma mowy "bo jak znajdzie sie ta baba i bedzie chciala mu go spowrotem zabrac?!" wiec wyglada na to,ze pies Macka kupil;)

Jak znajdzie sie ta baba, to pociagniemy ja do odpowiedzialnosci, a psa nie bedzie miala prawa zabrac, wiec uspokoj swojego "kupionego" Macka :evil_lol:

• 2 weeks later...
Posted

Dziewczyny! zainspirowana Majorem,ktory trafil dzisiaj na strone ttb jego podobienstwem i podobnym wiekiem do Merlina,zaczelam grzebac w necie i szukac miotow z blekitnymi amstaffami ze Szczecina z zeszlego roku i patrzcie na co trafilam - http://www.doadopcji.pl/ogloszenie/25215/Amstaff-blekitny--szczenieta/ zwroccie uwage na ostatnie zdjecie,gdzie szczenior lezy na doroslym,ta suka/pies jest meeega podobny do naszej znajdy, jutro dzwonie pod podany nr,bo dzisiaj juz za pozno i trzymajcie kciuki,zeby to byl jakis trop;)

Posted

kobieta do mnie oddzwonila,niestety w miocie nie mieli blekitnego samca i z wlascicielami wszystkich szczeniat maja kontakt,ale poruszona sprawa powiedziala,ze jak bedzie widziala kogos z błekitem to bedzie sie pytala o" hodowle",pozniej oddzwonila jej kolezanka zebym koniecznie poszla do pani weterynarz na Janosika,ktora przyjmuje bardzo duzo amstafow i moze bedzie kojarzyla,no i podpowiedzialy mi to co juz mi chodzilo po glowie,zeby pokontaktowac sie z weterynarzami.baaaaaardzo pozytywni ludzie

Posted

Oficjalnie oswiadczam,ze Merlin zostaje u nas do konca swojego dluuugiego zycia;) i musze wreszcie powiedziec,ze od dawna mowimy na niego Ajron,mam nadzieje,ze nie uraze tym pomyslodawczyni imienia Merlin;D btw. dzisiaj pijaczek spod biedronki spytal sie czy" to ten pies z telewizji?" i dodal,ze"ludzie to kur..y ,wie pani";)

• 3 weeks later...
Posted

Mielismy dzisiaj chwile grozy. Zacznając od poczatku- Ajronowi nie odrasta siersc na polikach,wrecz wydaje nam sie,że bardziej łysieje do tego wczoraj zauwazylismy dwie krostki w tym miejscu,a to wlasnie objawy tego nieszczesnego nużeńca.Pomimo tego,że mial kiedys badanie w jego kierunku to wet mogł poprostu w tej akurat probce go nie znalezc. Do tego wszystkiego wczoraj dopatrzylismy sie u Carmen malych ubytkow w owlosieniu przy uszach dlatego bylismy pewni,ze to ten gnojek nużeniec;) Pojechalismy do weta potwierdzil nasze przypuszczenia,obydwa psy mialy dostawac serie zastrzykow,ale okazalo sie,ze zastrzyki bedzie dostawał tylko małolat,bo Carmen po paru godzinach od powrotu z gabinetu dostała tak silnej reakcji uczuleniowej,ze nosilo ją o ścianach i spuchła tak,że wyglądała jak sharpei...Byłam w tym czasie na egzaminie i zadzwonił do mnie roztrzęsiony Maciek,że Carmen leży pod kroplówką i mamy szczęście,że był wtedy w domu,bo najprawdopodobniej zastalibyśmy martwego psa... Teraz leży śnięta i spuchnięta jak po calonocnym balowaniu.

Posted

O cholera! Az mi skora scierpla jak przeczytalam o tej reakcji alergicznej. Biedna mala, dobrze ze pan byl w domu, bo to chwila moment, kiedy opuchlizna wewnatrz uniemozliwia psu oddychanie.

Jesli chodzi o nuzyce, to jest na dogo swietny wpis o niekonwencjonalnym leczeniu psa z tego pasozyta, wiele osob spawdzilo i poleca. Psu nie zaszkodzi w zaden sposob, a pomoc moze na zawsze :)
http://www.dogomania.pl/threads/124989

Posted

Carmen już doszla do siebie na drugi dzien,troche jeszcze byla ospała,ale wieczorem juz zaczepiała młodego;) okazalo sie,ze dostała steryd a przed nim lek osłonowy,na ktorego sklanik najprawdopodobniej jest uczulona.Teraz bedzie trzeba uwazac z podawaniem jakich kolwiek leków,dlatego Carmen przeszła na restrykcyjna diete żeby nie wywolywac zadnych uczulen i nie dopuszczac do sytuacji żeby musiala miec podawane jakiekolwiek leki.Niestety przeszukalam internet i poradziłam sie wetów i o tyle o ile mozna zrobic badania na alergeny w pokarmie i te wszystkie wziewne sprawy to na antybiotyki niestety nie,jedynie metoda prob i bledow:( A młody dostał ostatni zastrzyk na nużenca,juz po pierwszym zmany na pysku były niewidoczne,teraz pozostaj tylo kąpiele,ale ciagle trzeba go bacznie obserwować.