Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

LILUtosi napisał(a):
Dziś przesłałam wątek państwu z Lubania. Państwo strasznie się przejęli że zabierają Livię domkowi z pod Krakowa. Mówią że jeśli państwo tak bardzo chcą Livię to są skłonni ustąpić skoro nie chcą innej. Oni wtedy zaadoptują inną sunię - może od Zuzi. Zależy im żeby Livia znalazła dobry domek i była szczęśliwa. Co o tym myślicie.

Państwo z Lubania mają wielkie serca :), niech więc Livia przyjedzie do domku k.Skawiny,
Państwo na pewno i to z wzajemnością pokochają inną sunię.

bakusiowa napisał(a):
Jestem jak najbardziej za tym. Skoro tak to trzeba państwa powiadomic i załatwiac transport.

Załatwiajmy więc transport, ja szukam i prosze Was o podpowiedzi.
Romi jest z Krakowa,
tarzanka z Wrocławia,
wujek Slay z Piekar Śląskich,
Doda_ z Sosnowca

Z którego miejsca Lilu byłoby do Ciebie najbliżej?:)

• Replies 689
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='LILUtosi']Z Wrocławia oczywiście.
Dzięki:)
A z Twojego podpisu, gdzie jest info o hoteliku - pozwól że przytoczę:
"""Hotelik mieści się dokładnie 33 km od Wrocławia. Siemianów gm Borów."""

Posted

Jeszcze w kwestii transportu.... gdybym miał pojechać po psiaka w najbliższą niedzielę to koszt takiej podróży (a mieszkam w Krakowie) to ok 260 zł + koszty autostrady (36 zł), co daje kwotę 296 zł. Gdybym jechał po Livię w czwartek, to koszt całkowity transportu wyniósłby 210 zł (w tym jest koszt autostrady).

Posted

[quote name='Romi']Jeszcze w kwestii transportu.... gdybym miał pojechać po psiaka w najbliższą niedzielę to koszt takiej podróży (a mieszkam w Krakowie) to ok 260 zł + koszty autostrady (36 zł), co daje kwotę 296 zł. Gdybym jechał po Livię w czwartek, to koszt całkowity transportu wyniósłby 210 zł (w tym jest koszt autostrady).
Poczekaj do jutra. Trzeba zadzwonić do państwa i uzgodnić termin. Świetnie że jest już coś konkretnego. Tylko żeby się nie zmieniło.

Posted

bakusiowa napisał(a):
Poczekaj do jutra. Trzeba zadzwonić do państwa i uzgodnić termin. Świetnie że jest już coś konkretnego. Tylko żeby się nie zmieniło.

Ja nie ukrywam że lepiej dla mnie (a podejrzewam że i dla Was ze względu na niższe koszty) jechać w czwartek :)
Więc czekamy do jutra :)

Posted (edited)

[quote name='Romi']Jeszcze w kwestii transportu.... gdybym miał pojechać po psiaka w najbliższą niedzielę to koszt takiej podróży (a mieszkam w Krakowie) to ok 260 zł + koszty autostrady (36 zł), co daje kwotę 296 zł. Gdybym jechał po Livię w czwartek, to koszt całkowity transportu wyniósłby 210 zł (w tym jest koszt autostrady).

Mała poprawka...
Koszt w czwartek - 230 zł - niestety nie miałbym jednego małego zwierzaczka do transportu w czwartek :(
Podsumowując:

Niedziela (18 marzec) - 296
Czwartek (22 marzec) - 230

Edited by Romi
termin transportu
Posted

czy to w ta niedziele mialaby jechac? bo jesli tak, to chyba lepiej, zeby jechala czym predzej ,do czwartku nazbiera sie tez 40 zl za hotelowanie..
Czy Panstwo sa w stanie pokryc czesc transportu?

Posted (edited)

[quote name='monika083']czy to w ta niedziele mialaby jechac? bo jesli tak, to chyba lepiej, zeby jechala czym predzej ,do czwartku nazbiera sie tez 40 zl za hotelowanie..

Tak, piszę o niedzieli 18 marca lub czwartku 22 marca

EDIT:

W przypadku gdy zapadnie decyzja iż po psiaka mam jechać w niedzielę, to proszę o informację w dniu dzisiejszym do godz. max 13-14 !!!
Telefon do mnie 609 66 38 71 (mogę być czasowo po za zasięgiem)

Edited by Romi
Posted

[quote name='Romi']Tak, piszę o niedzieli 18 marca lub czwartku 22 marca

EDIT:

W przypadku gdy zapadnie decyzja iż po psiaka mam jechać w niedzielę, to proszę o informację w dniu dzisiejszym do godz. max 13-14 !!!
Telefon do mnie 609 66 38 71 (mogę być czasowo po za zasięgiem)

Romi, dostałam info od budrysek która jest w kontakcie z państwem że chcą Livcię w niedzielę. Podaj mi na pw namiary na siebie a budrysek poda państwu. Z państwem kontaktuje sie budrysek poniewaz na nią były namiary w ogłoszeniu które robiła tamb.

Posted

[quote name='bakusiowa']Romi, dostałam info od budrysek która jest w kontakcie z państwem że chcą Livcię w niedzielę. Podaj mi na pw namiary na siebie a budrysek poda państwu. Z państwem kontaktuje sie budrysek poniewaz na nią były namiary w ogłoszeniu które robiła tamb.

Namiary są powyżej - tel: 609 66 38 71

Posted (edited)

[quote name='monika083']czy to w ta niedziele mialaby jechac? bo jesli tak, to chyba lepiej, zeby jechala czym predzej ,do czwartku nazbiera sie tez 40 zl za hotelowanie..
Czy Panstwo sa w stanie pokryc czesc transportu?
Tak, Państwo pokrywają transport:)
[quote name='bakusiowa']Romi, dostałam info od budrysek która jest w kontakcie z państwem że chcą Livcię w niedzielę. Podaj mi na pw namiary na siebie a budrysek poda państwu. Z państwem kontaktuje sie budrysek poniewaz na nią były namiary w ogłoszeniu które robiła tamb.
Super, czyli w tą niedzielę 18.03 Livia jedzie do DS k.Skawiny:)
Romi dzięki ;);)

[quote name='Romi']Namiary są powyżej - tel: 609 66 38 71

To jeszcze powtórzę;);)

Romi tel. 609 66 38 71
Budrysek tel. 607-488-598
Hotelik LILUtosi tel. Tel: 601 73 00 13
Hotel w miejscowości Siemianów 1; 57-160 Borów woj. dolnosląskie.

mój też gdyby coś wojtuś tel 504-236-465

Edited by wojtuś
poprawa zapisu
Posted

Państwo z Lubania to dopiero Wielkie Serducha!!! żeby tylko wszędzie takie domki były:)

tak z innej beczki to się poryczałam i ztego powodu i z drugiego: okienko życia dla psów działa od wczoraj, a już tam znaleziono piatkę psów:(

Posted

margoth137 napisał(a):
Państwo z Lubania to dopiero Wielkie Serducha!!! żeby tylko wszędzie takie domki były:)

tak z innej beczki to się poryczałam i ztego powodu i z drugiego: okienko życia dla psów działa od wczoraj, a już tam znaleziono piatkę psów:(

Tak , kolejna niesamowita i wspaniala historia !
Ja jestem rowniez pod wielkim wrazeniem wrazliwosci tych Panstwa !!!!
Ale przeciez pisalam zaraz po spotkaniu , ze to przewspaniali ludzie !!!!

Okienko zycia dla psiakow ????
To wspaniałe, naprawde..... ale straszne, ze z taka latwoscia ludzie sie pozbywaja tych wspanialych istatek .....

Posted

zuziaM napisał(a):
Tak , kolejna niesamowita i wspaniala historia !
Ja jestem rowniez pod wielkim wrazeniem wrazliwosci tych Panstwa !!!!
Ale przeciez pisalam zaraz po spotkaniu , ze to przewspaniali ludzie !!!!

Okienko zycia dla psiakow ????
To wspaniałe, naprawde..... ale straszne, ze z taka latwoscia ludzie sie pozbywaja tych wspanialych istatek .....

Małgosiu - WSPANIALI :)
I tak jak Margoth też mówi, powinno takie okienko być w Krakowie

Romi napisał(a):
No to w takim razie obczajam już plan podróży na niedzielę :)

Super Romi, kciuki trzymam :)

Posted

No tak.... ostatnia doba Livii w Hoteliku :) jutro o tej porze sunia będzie się szykowała do wyjazdu (ja będę ok. godz. 12:00 po Nią)
Adres odbioru mam:

Proszę jeszcze o dokładny adres (najchętniej z kodem pocztowym) i telefon kontaktowy do DS (może być na PW)

Posted

[quote name='LILUtosi']Od tygodnia jestem nieszczesliwa. Wszyscy sie ciesza a ja rozpaczam.
Lilu, dzięki Tobie udało się rozwiązać sytuację z dwoma dobrymi domkami :loveu:
Buziaki :buzi: :buzi: :buzi:
Myslę, że szczęśliwe zakończenie tej historii będzie wtedy, gdy domek z Lubania wybierze drugą sunię i ją pokocha z tym wielkim sercem, które ma.

Lilu i pisz proszę dalej o domku z Lubania i jego wybrance:)
Ja dalej myślę o tych dwóch domkach, i o dwóch suniach, które będą w nich szczęsliwe

Posted

Romi napisał(a):
No tak.... ostatnia doba Livii w Hoteliku :) jutro o tej porze sunia będzie się szykowała do wyjazdu (ja będę ok. godz. 12:00 po Nią)
Adres odbioru mam:

Proszę jeszcze o dokładny adres (najchętniej z kodem pocztowym) i telefon kontaktowy do DS (może być na PW)

Romi, weź proszę ze sobą smycz i obroże jak masz dla owczarka - mam nadzieje że panstwo już mają dla niej przygotowaną wyprawkę.
Bo ja ostatnio cały czas wydaje swoje i niedlugo zostane bez niczego. A Livia przyjechała z taką stara obrożą skarzaną oberwaną.