zuziaM Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 Wojtus, ja nie znam drugiego domku. Bylam jedynie na wizycie w domku w Lubaniu. A poniewaz domek jest wspanialy, to bylabym sama bardzo szczesliwa, gdyby ... jesli Livia pojedzie jednak do Skawiny .... u Panstwa z Lubania znalazla dom ktoras z moich podopiecznych. Mam 3 takie duze sunie ONeczki. Na jedna zreszta juz Panstwo zwrocili uwage na ogloszeniach, u naszej wspolnej pani doktor, kiedy jezdzili ze swoja suczka. No coz ... to juz mysle, Panstwo sami zadecyduja, co zrobia, jesli Livia pojedzie do innego domku. Ale widze, ze beda mieli spory wybor..... i dobrze. Quote
wojtuś Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 margoth137 napisał(a):zaglądam:) trudna sprawa..... mnie się całą noc dużo Onków śniło....:( i to biednych:( rozumiem sama, że jest dużo, które potrzebują domków, gdyby to o mnie chodziło to wziełabym domu ,,któregokolwiek'' byle pomóc i dać miłość domek. Niestety ja raczej nie umiem tak porozmawiać, żeby przedstawić całą sytuację i opowiedzieć o tych innych pieskach:( państwo w domu nie mają neta, niedługo mieszkają w nowym domu, ale wysłałam synowi mailem wątek Liwci. Sabinko Kochana, gdyby ...... to ja mogę rozmawiać z Państwem, myślę jednak aby Livia przyjechała do Skawiny, wypatrzyli ją w gazecie - nie mają neta.. zuziaM napisał(a):Wojtus, ja nie znam drugiego domku. Bylam jedynie na wizycie w domku w Lubaniu. A poniewaz domek jest wspanialy, to bylabym sama bardzo szczesliwa, gdyby ... jesli Livia pojedzie jednak do Skawiny .... u Panstwa z Lubania znalazla dom ktoras z moich podopiecznych. Mam 3 takie duze sunie ONeczki. Na jedna zreszta juz Panstwo zwrocili uwage na ogloszeniach, u naszej wspolnej pani doktor, kiedy jezdzili ze swoja suczka. No coz ... to juz mysle, Panstwo sami zadecyduja, co zrobia, jesli Livia pojedzie do innego domku. Ale widze, ze beda mieli spory wybor..... i dobrze. Wiem Małgosiu wiem, też tych domków nie znam - tyle co z opowieści Twoich i Sabiny, a gdyby Livia jechała do Skawiny, tak tak - któraś z Twoich podopiecznych mogłaby znaleść w Lubaniu DS:) Kochani jak ustalicie tak będzie :), w razie czego mam kontakt do tarzanki z Wrocławia - transporuje Psiaki i może zuziaM też ma rozeznanie w transportach:) Quote
Romi Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 wojtuś napisał(a):...w razie czego mam kontakt do tarzanki z Wrocławia - transporuje Psiaki i może zuziaM też ma rozeznanie w transportach:) I ja transportuję :evil_lol: Aż wstyd sie przyznać, ale jeszcze nigdy nie byłem we Wrocku :( Tak na marginesie sprawy, to ktoś poszukiwał transportu dla psiaka na trasie Katowice - Wrocław (a nawet dalej)... roma_121 napisał(a):Poszukuje kogoś na trasie Chrzanów - Wrocław, Katowice- Wrocław lub Chrzanów- Jelenia Góra lub Katowice - Jelenia Góra . Do przetransportowania mamy psiaka. Możemy dołożyć się do benzyny. można by to jakoś połączyć... to tylko taka moja mała sugestia :) Quote
Isiak Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 Może domek, który nie dostanie Livii, rozważy ktorąś z tych dwóch przepięknych suniek? http://www.dogomania.pl/threads/221371-Dwie-owczarki-ofiary-pseudo-chore-wyciagnięte-z-mordowni-DŁUG-600zł-za-luty/page8 Quote
BUDRYSEK Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 Panstwo z Lubania maja blisko do Zuzi...a tam Oneczki w potrzebie a Livcia do Skawiny...Lilu moze w koncu zawitac w nasze strony i odwiedzic za jednym zamachem i Livcie i moje Gadziorki ;) gorskie powietrze jest bardzo zdrowe ;) Quote
zuziaM Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 A ja i tak jestem za tym, zeby Livia jednak przyjechala do Lubania. Widac bylo golym okiem, ze Panstwu strasznie na niej zalezy. Tak przewspanialych ludzi naprawde dawno nie mialam okazji ogladac i sluchac .... I Livia bardzo jest podobna do ich ukochanej suni .... dlatego tak na nia czekaja. Na pozegnanie nawet powiedzieli, ze nie moga sie doczekac i wspaniale by bylo, zeby juz swieta spedzila z nimi. Tej psiuni ptasiego mleka u nich nie zabraknie ..... Quote
LILUtosi Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 Ja nie pojade do skawiny. Dla mnie to prawie cały dzien, wolę ten czas poświęcić psiakom. Z Lubania panstwo moga sami pryzjechac po Livie. Tylko czekają na sygnal. Quote
BUDRYSEK Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 LILUtosi napisał(a):Ja nie pojade do skawiny. Dla mnie to prawie cały dzien, wolę ten czas poświęcić psiakom. Z Lubania panstwo moga sami pryzjechac po Livie. Tylko czekają na sygnal. nie pisalam, zebys jechala do Skawiny tylko wybrala sie do nas na weekend ;) Quote
bakusiowa Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 No, no , sytuacja się zaostrza:cool3: a osoba decyzyjna nie odzywa się. Nie wiadomo ile to dni jeszcze potrwa a koszty generują się niepotrzebnie. Pisało że transportuje psiaki tarzanka oraz romi. Ciekawe ile by kosztowało przewiezienie psiaka spod Wrocławia pod Kraków? A swoją drogą to jest niesamowity numer z tymi domkami. Jak nie było to nie było. Jak się trafiły to dwa a nawet trzy bo wcześniej Ząbkowicach. Quote
LILUtosi Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 BUDRYSEK napisał(a):nie pisalam, zebys jechala do Skawiny tylko wybrala sie do nas na weekend ;) Tak czy owak strasznie mi brakuje czasu na te bidy. A wszyskie się dopominają uwagi. Quote
margoth137 Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 nie chce się wtrącać:( Tyle co mogę tylko powiedzieć to, że domek w Skawinie nie wyobraża sobie, żeby nie przejechała :( najlepiej szybko podjąć decyzję, bo nie ma na co czekać i jakakolwiek by nie była:( chodzi przedwszystkim o psiaki:( Quote
Klaudus__ Posted March 15, 2012 Author Posted March 15, 2012 Ja nie mogę zadecydować - wiem,że na pewno oba domki są wspaniałe - bo sprawdzane przez doświadczone osoby... Lilu ma rację - że Państwo od Niej sami jeszcze po Nią przyjadą... To ogromny plus - nie trzeba kombinować z transportem. Tak czy siak jeden domek będzie poszkodowany... Quote
bakusiowa Posted March 15, 2012 Posted March 15, 2012 [quote name='Klaudus__']Ja nie mogę zadecydować - wiem,że na pewno oba domki są wspaniałe - bo sprawdzane przez doświadczone osoby... Lilu ma rację - że Państwo od Niej sami jeszcze po Nią przyjadą... To ogromny plus - nie trzeba kombinować z transportem. Tak czy siak jeden domek będzie poszkodowany... Jednym słowem zostało zadecydowane. Dobrze by było gdyby panstwo spod Skawiny wzięli jakąś onkę z dogomani. Musi ktos zadzwonić i delitatnie wytłumaczyć że państwo po Livię przyjechali osobiście i wybadac czy byliby skłonii wziąć jakąs psinkę. Jeżeli tak to mógłby ktos pojechać z laptopem i pokazac. Jednak mogą być rozżaleni i niechcieć. Ja byłabym rozżalona na ich miejscu. Może jednak uda się . Quote
Romi Posted March 15, 2012 Posted March 15, 2012 Proszę wytłumaczcie mi bo nie rozumiem, czy oferowałyście jednego psa dwom domkom w tym samym czasie ? :crazyeye: Quote
LILUtosi Posted March 15, 2012 Posted March 15, 2012 W takim razie dzwonie do panstwa zeby przyjechali. Quote
Klaudus__ Posted March 15, 2012 Author Posted March 15, 2012 Któraś strona zawsze w takiej sytuacji ucierpi... Ale kurcze to nie moja wina,że dwa telefony zadzwoniły niemal w tym samym czasie :roll: Quote
wojtuś Posted March 15, 2012 Posted March 15, 2012 Romi napisał(a):Proszę wytłumaczcie mi bo nie rozumiem, czy oferowałyście jednego psa dwom domkom w tym samym czasie ? :crazyeye: Jak zrozumiałem, jedne ogłoszenia były z telefonem hoteliku czyli LILUtosi, a inne z prowadzącą wątek Klaudu_s, odezwały się dwa domki, i zostały sprawdzone (też sie złożyło że w tym samym dniu) - obydwa domki super - w Lubaniu:) i pod Skawiną:) Quote
margoth137 Posted March 15, 2012 Posted March 15, 2012 Ach:( Pani się załamie:( i boje się, że jak powiecie jej o tych Onkach to może być że pomyślą... a potem okaże się że nic z tego. Liwia miała być tą jedyną.... Tylko o co proszę to o tel. cioteczkę do tych Państwa, chyba, że już wiedzą:( Quote
BUDRYSEK Posted March 15, 2012 Posted March 15, 2012 [quote name='Klaudus__']Ja nie mogę zadecydować - wiem,że na pewno oba domki są wspaniałe - bo sprawdzane przez doświadczone osoby... Lilu ma rację - że Państwo od Niej sami jeszcze po Nią przyjadą... To ogromny plus - nie trzeba kombinować z transportem. Tak czy siak jeden domek będzie poszkodowany... a to ze ktos wylozy kase na caly transport, ktory jest juz ustawiony, to zle? Quote
bakusiowa Posted March 15, 2012 Posted March 15, 2012 margoth137 napisał(a):Ach:( Pani się załamie:( i boje się, że jak powiecie jej o tych Onkach to może być że pomyślą... a potem okaże się że nic z tego. Liwia miała być tą jedyną.... Tylko o co proszę to o tel. cioteczkę do tych Państwa, chyba, że już wiedzą:( Kto zadzwoni do państwa i powie o tym że nie dostaną Livi? Quote
BUDRYSEK Posted March 15, 2012 Posted March 15, 2012 margoth137 napisał(a):Ach:( Pani się załamie:( i boje się, że jak powiecie jej o tych Onkach to może być że pomyślą... a potem okaże się że nic z tego. Liwia miała być tą jedyną.... Tylko o co proszę to o tel. cioteczkę do tych Państwa, chyba, że już wiedzą:( rozmawialam z Panem, przekazalam Mu nr do Klaudii Quote
wojtuś Posted March 15, 2012 Posted March 15, 2012 BUDRYSEK napisał(a):rozmawialam z Panem, przekazalam Mu nr do Klaudii Dzięki, a jak Państwo- pogodzą sie z tą sytuacją, przygarną inną sunię jeśłi Livia pojedzie do Lubania.. Quote
LILUtosi Posted March 15, 2012 Posted March 15, 2012 Dziś przesłałam wątek państwu z Lubania. Państwo strasznie się przejęli że zabierają Livię domkowi z pod Krakowa. Mówią że jeśli państwo tak bardzo chcą Livię to są skłonni ustąpić skoro nie chcą innej. Oni wtedy zaadoptują inną sunię - może od Zuzi. Zależy im żeby Livia znalazła dobry domek i była szczęśliwa. Co o tym myślicie. Quote
bakusiowa Posted March 15, 2012 Posted March 15, 2012 LILUtosi napisał(a):Dziś przesłałam wątek państwu z Lubania. Państwo strasznie się przejęli że zabierają Livię domkowi z pod Krakowa. Mówią że jeśli państwo tak bardzo chcą Livię to są skłonni ustąpić skoro nie chcą innej. Oni wtedy zaadoptują inną sunię - może od Zuzi. Zależy im żeby Livia znalazła dobry domek i była szczęśliwa. Co o tym myślicie. Jestem jak najbardziej za tym. Skoro tak to trzeba państwa powiadomic i załatwiac transport. Quote
Recommended Posts