BUDRYSEK Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 Panstwo ze Skawiny pokryja koszta transportu...w takim razie mysle zeby szukac kierowcy a jakas inna Oneczka wyslac do Lubania Quote
LILUtosi Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 Właśnie jestem po rozmowie z Zuzią. Też same superlatywy. Też państwo leczyli pieska u tej samej wetki co Zuzia. Więcej opisze Zuzia jak przyjedzie do domu. Państwo sami chcą przyjechać po Livie. Jak nie było domków to nie było a teraz naraz dwa super. Quote
BUDRYSEK Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 i jest problem...bo ogloszenia powinny byc z 1 nr tel teraz jest nieporozumienie i cokolwiek bedzie to jedna strona sie obrazi Quote
margoth137 Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 BUDRYSEK napisał(a):i jest problem...bo ogloszenia powinny byc z 1 nr tel teraz jest nieporozumienie i cokolwiek bedzie to jedna strona sie obrazi niewiem ile było w ogłoszeniu nr, chodziło mi o to, żeby już jedna osoba sie kontaktowała, dlatego pisałam o osobie której nr był w ogłoszeniu p.s. niewiem czy to jest mądre myślenie, ale jakoś sobie niemogę wyobrazić, żeby Liwka miała niejechać do tych Państwa:( przepraszam Quote
BUDRYSEK Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 [quote name='margoth137']niewiem ile było w ogłoszeniu nr, chodziło mi o to, żeby już jedna osoba sie kontaktowała, dlatego pisałam o osobie której nr był w ogłoszeniu p.s. niewiem czy to jest mądre myślenie, ale jakoś sobie niemogę wyobrazić, żeby Liwka miała niejechać do tych Państwa:( przepraszam w ogloszeniu byl moj nr ale byly tez ogloszenia na Lilu i to jest bez sensu bo potem sa nieporozumienia rozmawaialam z Panstwem o calej sytuacji sa zalamani ale pomijajac juz spawe domow...Livcia ma masakryczny dług u Lilu, ktory trzeba szybko spalcic! od stycznia nie bylo wpłat bardzo prosze o pomoc! na pewno macie jakies niepotrzebne fanty na bazarek? poszukajcie...sprawa pilna! Klaudia zaznacz to w tytule Quote
LILUtosi Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 No wlasnie. Ja jak tylko usłyszałam panią w telefonie, wiedzialam że to jest ten domek no i teraz jak Zuzia potwierdziła moje przeczucia też nie wyobrażam sobie żeby nie poszła tam. Ale chciałabym żeby na wszystich wątkach naszych psow były właśnie takie problemy ;-) Quote
margoth137 Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 u mnie fanty na bazarki się zawsze znajdują:) Quote
BUDRYSEK Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 LILUtosi napisał(a):No wlasnie. Ja jak tylko usłyszałam panią w telefonie, wiedzialam że to jest ten domek no i teraz jak Zuzia potwierdziła moje przeczucia też nie wyobrażam sobie żeby nie poszła tam. Ale chciałabym żeby na wszystich wątkach naszych psow były właśnie takie problemy ;-) mialam takie samo odczucie po telefonie ze Skawiny :) Quote
bakusiowa Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 Wydaje mi sie że zgłoszenie spod Skawiny było pierwsze. Budrysek już 9-go pisała o nim. Wizyta też została przeprowadzona wczesniej. Margoth137 musiała tłuc się autobusem. Trzeba szukać transportu. Następnie spłacić dług. Quote
BUDRYSEK Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 margoth137 napisał(a):u mnie fanty na bazarki się zawsze znajdują:) super :) a bazarek mozesz zrobic? ;) Quote
LILUtosi Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 Oba domki są super ale nie ukrywam ze wolałabym bliżej mnie bo Livia jest moim oczkiem w glowie. Chciałabym ją parę razy odwiedzić. Najlepiej jakby znalazla domek we wroclawiu ale taki fajny się nie pojawił. Quote
margoth137 Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 BUDRYSEK napisał(a):super :) a bazarek mozesz zrobic? ;) nigdy nierobiłam, niewiem czy ogarnę, ale może jakaś chętna ciocia jest:) Quote
tamb Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 (edited) Jakby dało się zainteresować jeden z domków Ninką, byłoby super http://www.dogomania.pl/threads/180680-Nina-kochana-starsza-pani-w-hoteliku! Ogłaszałam ją kilka razy w tej samej gazecie i nie było chętnych. A przed chwilą otworzyłam psy w potrzebie i http://www.dogomania.pl/threads/218411-Onka-Dina-na-SGGW-Nie-ma-na-hotel!-Kto-pomoże-tej-cudownej-suni Edited March 13, 2012 by tamb Quote
zuziaM Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 (edited) Przepraszam, ze dopiero teraz, ale kolezanka mi porzywiozla malenkiego mlodziutkiego pinczerka, ktorego zlapala przy drodze ... chudziutki szkielecik i musialam sie nim zajac. Bylam u Panstwa w Lubaniu. Specjalnie wyznaczyli godzine wieczorna zeby wszyscy domownicy byli obecni. Rodzina 4-osobowa ... Panstwo i ich corka z mezem. Wspaniali ludzie. Kochaja zwierzeta ponad wszystko i sa w stanie bardzo wiele poswiecic dla nich. Pod ich pieknym domem stoja powystawiane miseczki z jedzeniem dla bezdomnych psiakow. I nie przejmuja sie tym, ze sasiedzi maja im to za zle. Milo bylo sluchac o zniszczonych fotelach, pogryzionych pieknych kwiatach i klamkach w drzwiach ( ktore musieli wymienic na kulkowe, zeby psiak wreszcie dal im spokoj ) .... a to wszystko ze smiechem, a nie zloscia ... Pani to podsumowala, ze kazda taka chwila zostala w ich pamieci i jest co wspominac. Mieli dwa psiaki .... ONka i sunie ONeczke, ktora do nich po prostu kiedys przyszla .... zaraz potem pojawil sie jej wlasciciel i ja zabral ... a ona za pol godziny byla znow pod ich drzwiami ... i juz jej nie oddali. Pozegnali niedawno drugiego psiaka .... najpierw odszedl pies, teraz sunia. Miala niewydolnosc nerek. Wozili ja do lekarza codziennie, nosili na rekach ..... Dodatkowo pan robil kroplowki. Byly wiec i lzy ..... Ich wczesniejszy pies , tez ONek, odszedl w wieku 8 lat na serce. Livia bardzo Panstwu przypadla do serca, bo bardzo przypomina ich sunie ..... Zakochali sie kiedy tylko zobaczyli jej zdjecie. Sunia mieszkac bedzie oczywiscie w domu. Za domem jest ogrodek z basenikiem, gdzie uwielbialy przesiadywac ich oba psiaki, wiec i Livii z pewnoscia sie tam spodoba. Na wszystkie urlopy psiaki zawsze Panstwu towarzyszyly ( uwielbialy jazde samochodem ). Livia rowniez bedzie zawsze z Panstwem. W domu na meblach i scianie stoja i wisza oprawione w ramki zdjecia ich szczesliwych psiakow. To naprawde mile ...... Panstwo oczywiscie sami chcieliby po Livie pojechac, bo jak Pani sama powiedziala .... lepiej kiedy psiaka sie zabierze z domu, gdzie pewnie jest juz zadomowiony i szczesliwy, niz jesli ktos ja by przywiozl i zostawil ... Nie chca zeby Livia poczula sie porzucona i zeby czekala teskniac ..... Mnie ten domek zaczarowal ..... Edited March 13, 2012 by zuziaM Quote
LILUtosi Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 Bardzo dziękuję za szybką wizytę i szczegołową relację. No i jak tu pogodzić dwa fajne domki. Quote
wojtuś Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 (edited) [quote name='LILUtosi']Bardzo dziękuję za szybką wizytę i szczegołową relację. No i jak tu pogodzić dwa fajne domki. Dwa super domki:) Pozwólcie Kochani, że pokażę też Sunię z Ostrowca pod opieką Iwoniam (mój banerek): http://www.dogomania.pl/threads/223868-Krak%C3%B3w-7-ps%C3%B3w-w-typie-owczarka-niemieckiego-przerzucane-z-miejsca-na-miejsce.. Może któraś Sunia Państwa urzeknie, oczaruje:) Małgosia:) poniżej, ma teraz 7 miesięcy: Edited March 14, 2012 by wojtuś Quote
wojtuś Posted March 13, 2012 Posted March 13, 2012 (edited) I jeszcze jedna sunia z Olkusza po kwarantannie:) wątek: http://www.dogomania.pl/threads/223045-Pieski-wyci%C4%85gni%C4%99te-z-olkuskiej-mordowni-pod-moj%C4%85-opiek%C4%85-pilnie-szukaj%C4%85-dom%C3%B3w.?p=18824838#post18824838 Suczka, onkowata, która była na kwarantannie: Suczka onka z kwarantanny2 by IwoniaD, on Flickr Suczka onka z kwarantanny by IwoniaD, on Flickr (piękna) Edited March 13, 2012 by wojtuś Quote
Klaudus__ Posted March 14, 2012 Author Posted March 14, 2012 O kurcze,ale tu wieści... I co teraz zrobić? Który domek wybrać...? :roll: Quote
jagpie Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 Wspaniale ze sunia wkrótce będzie miała domek na zawsze, od początku jej kibicowałam :-) Quote
Klaudus__ Posted March 14, 2012 Author Posted March 14, 2012 [quote name='jagpie']Wspaniale ze sunia wkrótce będzie miała domek na zawsze, od początku jej kibicowałam :-) Tylko który...? :roll: Quote
__Lara Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 Skoro są dwa super domki to trzeba dwa pieski rozdysponować :) Quote
zuziaM Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 Ale ta Malgosia jest slodka !!! I moja imienniczka ! Tu w przypadku Livii, wazne jest tez to, ze Panstwo z Lubania ja zobaczyli w internecie i .... wybrali ja od razu ze wzgledu na ogromne podobienstwo do ich suni (*). Quote
bakusiowa Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 zuziaM napisał(a):Ale ta Malgosia jest slodka !!! I moja imienniczka ! Tu w przypadku Livii, wazne jest tez to, ze Panstwo z Lubania ja zobaczyli w internecie i .... wybrali ja od razu ze wzgledu na ogromne podobienstwo do ich suni (*). W przypadku państwa spod Skawiny zobaczyli w gazecie i sie zakochali. I co teraz bedzie? Jak by nie zrobic ktos będzie rozżalony. Może którymś ktoś zasugeruje wzięcie innej suni? Tylko jak to zrobić? Quote
margoth137 Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 zaglądam:) trudna sprawa..... mnie się całą noc dużo Onków śniło....:( i to biednych:( rozumiem sama, że jest dużo, które potrzebują domków, gdyby to o mnie chodziło to wziełabym domu ,,któregokolwiek'' byle pomóc i dać miłość domek. Niestety ja raczej nie umiem tak porozmawiać, żeby przedstawić całą sytuację i opowiedzieć o tych innych pieskach:( państwo w domu nie mają neta, niedługo mieszkają w nowym domu, ale wysłałam synowi mailem wątek Liwci. Quote
wojtuś Posted March 14, 2012 Posted March 14, 2012 zuziaM napisał(a):Ale ta Malgosia jest slodka !!! I moja imienniczka ! Tu w przypadku Livii, wazne jest tez to, ze Panstwo z Lubania ja zobaczyli w internecie i .... wybrali ja od razu ze wzgledu na ogromne podobienstwo do ich suni (*). Tak Małgosiu:), z 4 szczeniaków z Ostrowca Św. w typie ON jeszcze Małgosia szuka domku - ma teraz 7 miesięcy. bakusiowa napisał(a):W przypadku państwa spod Skawiny zobaczyli w gazecie i sie zakochali. I co teraz bedzie? Jak by nie zrobic ktos będzie rozżalony. Może którymś ktoś zasugeruje wzięcie innej suni? Tylko jak to zrobić? Też myślę, czy nie pomówić z obydmowa domkami, jaka jest sytuacja- co domki o tym myślą?, czy każdemu zależy tylko na Livii, czy po rozmowie może któryś - z żalem - ale przygarnie inną Sunię:) ZuziaM nie podjełabyś się rozmów z obydwoma domkami - trzeba tu delikatności, a Ty to wszystko masz i ogromne doświadczenie z pieskami:) Dobry to Małgosiu pomysł? czy jednak rozmawiać tylko z jednym domkiem. Quote
Recommended Posts