Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 393
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

U Kastorka wszystko w porządku, tylko zimno. ;)
Wychodzi na dwór i szybko wraca, nauczył się od Mańki skakania na klamkę, więc jak zaraz słychać, że ma dosyć.
Ćwiczenia na razie odłożyliśmy do cieplejszych dni, więc trochę ma luźniej.

Stan finansów Kastora:
za październik do zapłacenia 100zł
za listopad do zapłacenia 500zł
za grudzień do zapłacenia 500zł
z styczeń do zapłacenia 500zł
razem: 1600zł

Muszę napisać, że już długo tak nie pociągnę, bo niestety, Kastor nie jest jedyny, który nie płaci. :(

Posted (edited)

Do mnie się też nikt nie odzywał. :(

Kurcze, gdyby nie był kotożercą i gdyby mnie było na to stać, to bym go zostawiła.
Ale co za życie dla psa w boksie, bo nie mogę wpuścić go "na pokoje" ze względu na kota, nie mówiąc o małych i średnich staruszkach które mieszkają w kuchni. Ale z psami małymi jestem w stanie go dogadać, a z kotem nie podejmuje się, jednego kota już straciłam. No i jeszcze Feniks, mój dog, a z nim też raczej się nie dogada.
No i proza finansowa. Nie jestem w stanie w tej chwili utrzymać 6 psa, gdyby moich czworo tymczasowiczów poszło do adopcji, to wtedy mogłabym pomyśleć.
A on ma na prawdę wspaniały charakter, taki misiak, ale też trzeba wiedzieć jak się z nim dogadać.

Edited by joaaa
Posted

Ludzicy, ponieważ u Kastora rośnie dług. Wpłaty podzieliłam na pół na Bońka i Kastora czyli KastOR ma do tyłu 1550,-, Bono jest na bieżąco.

Uprzejmie informuję, że jeśli ktoś chciałby wesprzeć cc oty 1% - może to zrobić przez Fundację Zwierzaki w Potrzebie

KRS 0000278981 - Radzymińskie Forum

Cel szczegółowy " Zwierzaki w Potrzebie - cc"

To co jest BARDZO ważne to cel szczegółowy !!! Tylko z prawidłowo opisanego celu szczegółowego pieniądze trafią do nas czyli do cc.

Z kolei jeśli ktoś chciałby dokonać wpłat na rzecz Kastora, Bono lub dług Arniego poza 1% podaję subkonto dla cc

72144013870000000012586345 Nordea Bank

z dopiskiem dla którego psa lub ogólnie cc, wtedy będę dzielić po równo na cc-oty pod naszą opieką

Posted

Kago napisał(a):
Ludzicy, ponieważ u Kastora rośnie dług. Wpłaty podzieliłam na pół na Bońka i Kastora czyli KastOR ma do tyłu 1550,-, Bono jest na bieżąco.

Uprzejmie informuję, że jeśli ktoś chciałby wesprzeć cc oty 1% - może to zrobić przez Fundację Zwierzaki w Potrzebie

KRS 0000278981 - Radzymińskie Forum

Cel szczegółowy " Zwierzaki w Potrzebie - cc"

To co jest BARDZO ważne to cel szczegółowy !!! Tylko z prawidłowo opisanego celu szczegółowego pieniądze trafią do nas czyli do cc.

Z kolei jeśli ktoś chciałby dokonać wpłat na rzecz Kastora, Bono lub dług Arniego poza 1% podaję subkonto dla cc

72144013870000000012586345 Nordea Bank

z dopiskiem dla którego psa lub ogólnie cc, wtedy będę dzielić po równo na cc-oty pod naszą opieką

To ja uzupełnię dane do wpłat dla Kastora (z dopiskiem dla Kastora):

72 1440 1387 0000 0000 1258 6345
FUNDACJA "ZWIERZAKI W POTRZEBIE"
UL. LEGIONÓW 55/1
05-200 WOŁOMIN

Gosiu, może wstaw do pierwszego postu.

Posted

przerażająca ta kwota zadłużenia :(
słuchajcie ja mam na prawdę dużo fantów na bazarek - dosłownie wszystko; ciuchy, figurki, biżuteria, książki, filmy, drobiazgi... gdy tylko ktoś ze śląska zaoferował się zrobić bazarek, albo gdyby ktoś miał możliwość odebrania tych wszystkich rzeczy ze śląska... ja niestety na prawdę czasowo nie dam rady :/ ale bardzo chętnie Wam wszystko oddam, gdybyście mieli jakąś możliwość to piszcie śmiało ;)

Posted

Rozmawiałam z Iząi Avanti, ona jest ze śląska i powiedziała, że może zrobić bazarek.

Kartorek ma się świetnie. Powrócił do ulubionych polowań na działce. Czas też urozmaica sobie awanturami z dziadkiem kaukazem z Korabiewic, który zamieszkał w budzie w kojcu.
Tak sobie panowie poubliżają, podjudzani przez Mańkę, ale już ich to trochę nudzi, więc nie trwa to zbyt długo i Kastor odchodzi, a dziadek chowa się do budy.
A Mańka siedzi pod kojcem i szczeka, szczeka, i szczeka, a oni maja ją głęboko. :evil_lol:

Kastora trzeba teraz zaszczepić.

• 4 weeks later...
Posted

agaga21 napisał(a):
proszę o dane do przelewu na kastora, mam parę złotych z bazarku dla niego

Na konto Fundacji najlepiej:

UL. LEGIONÓW 55/1
05-200 WOŁOMIN

Ja sie wybieram w odwiedziny do Kastorka, przywioze wor karmy chociaz.
Asiu on Boscha je? I czy Boniaczek to samo dostaje czy jakas inna?

Posted

furciaczek napisał(a):
Na konto Fundacji najlepiej:

UL. LEGIONÓW 55/1
05-200 WOŁOMIN

Ja sie wybieram w odwiedziny do Kastorka, przywioze wor karmy chociaz.
Asiu on Boscha je? I czy Boniaczek to samo dostaje czy jakas inna?

dzięki, wpłaciłam 77zł. jak dojdzie to proszę o potwierdzenie tu: http://www.dogomania.pl/forum/threads/223387-***DZIDZIUSIOWO-JU%C5%BB-ZAMKNI%C4%98TE******b%C4%99dziemy-rozlicza%C4%87****?p=18671951#post18671951

• 2 months later...
Posted

Odświeżam wątek, bo Kastor nadal szuka domu.
Było paru chętnych, ale nikogo sensownego.

Ponieważ rzeczywistość była taka, jaka była, to Kastor jest w tej chwili u mnie (od marca) na zasadzie BDT, mam tylko dostawać karmę (na karmę), ale prawdę mówiąc, ostatnio z tym też nie bardzo. Dług za poprzedni okres został.
Miał jechać do Ginger, z molosów, gdzie mieszkałby w podobnych warunkach jak u mnie. Miałby do towarzystwa suczkę, z którą, jak rozmawiałyśmy z Ginger, nie wiadomo, czy by się dogadał.
Zmieniając miejsce zaliczałby kolejny (już czwarty, a właściwie piąty, biorąc pod uwagę poprzedni hotel) dom, gdzie byłby tylko tymczasowo. Myślę, że dla niego nie byłoby to dobre, zresztą dla żadnego psa takie przerzucanie nie jest dobre.
Z drugiej strony miałby możliwość socjalizacji z miastem, bo u mnie siedzi na głuchej wsi, ale to chyba równoważyłoby kolejnego miejsca.
A Ginger też mogła wziąć kolejnego korsiaka na tymczas.

Uzupełniam zdjęcia. :)

I znowu Kastor powrócił do swojego ulubionego zajęcia, czyli polowanka.
Oczywiście najpierw trzeba wytropić i wykopać, zjeść się przeważnie nie uda, ale samo gonienie i tropienie jest jak wiadomo najlepsze. :D