Jump to content
Dogomania

Niemcy, Erfurt x 2, 18 i 19 czerwca

Recommended Posts

• 1 month later...
Posted

No i na szczęście po wystawie !!!
Na tak koszmarnie zorganizowanej wystawie dawno nie byłam, czułam się jak nie w Niemczech:(
Psa miałam opłaconego ponad miesiąc przed wystawą a oni kazali mi płacić jeszcze raz i wyjaśniać w Dortmundzie gdzie jest przelew :(
W sobotę na ringu obsługa kompletnie nie wiedziała po ca są karty, jak je wypełniać a tłumacz który miał tłumaczyć okazało się że właściwie nie zna angielskiego:(
Sędzina daje psu BOBa a gospodarz ringu przy wydawaniu kart udawadnia że tego BOBa nie było, po prostu kabaret:(
W niedzielę niewiele lepiej, zmiana sędziego co prawda zapowiedziana była około tydzień przed wystawą tylko taki drobiazg, organizatorzy zapomnieli powiadomić tego nowo wyznaczonego że ma dodatkowe dwie rasy do sędziowania:(
Generalnie jakiś horror :(

Na szczęście Desperado osłodził mi te wszystkie nerwowe momenty :)

18.06 CAC - VDH, CAC, BOB i BOG III
19.VI CACIB - VDH, CAC, CACIB, BOB, BOG II

Wróciliśmy koszmarnie zmęczeni ale bardzo zadowoleni :)

Posted

Gratulacje! Nam również dobrze poszło, chociaż bez aż tak spektakularnych sukcesów :) za to na ringu był porządek i nie było problemu z dokumentami.
18.06 CAC - VDH, CAC (55 rodezjanów)
19.06 CACIB - VDH, CAC, CACIB (61 rodezjanów)
dzięki temu mój Apacz spełnił warunki do uzyskania tytułów Championa Niemiec i Interchampiona :)

Posted

Zeliika napisał(a):
Gratulacje! Nam również dobrze poszło, chociaż bez aż tak spektakularnych sukcesów :) za to na ringu był porządek i nie było problemu z dokumentami.
18.06 CAC - VDH, CAC (55 rodezjanów)
19.06 CACIB - VDH, CAC, CACIB (61 rodezjanów)
dzięki temu mój Apacz spełnił warunki do uzyskania tytułów Championa Niemiec i Interchampiona :)

Gratulacje !!! pozostaje zazdrościć kompetentnej obsługi na ringu, u nas naprawdę przez te dwa dni był totalny "burdel" :(

Posted

Dzięki :)
W zeszlym roku bylam w Erfurcie z koleżanką od maltańczyków i tam dopiero w ringu byl horror - sedziowac usilowala pani z obslugi ringu z ramienia tamtejszego klubu, aż sędzia zwrócił jej uwagę!

• 2 weeks later...
Posted

A u nas było normalnie. Poza tym, bardzo fajny i prosty pomysł miał DTK: zamiast rozet były butelki szampana ;)
My pierwszego dnia polegliśmy za łysą klatę, a drugiego CACIB. Gratulki dla polskiej ekipy !!