Asia & Ginger Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 terierfanka napisał(a):Wiesz co, jeśli ktoś jest taki "napalony" na konkretnego psa to uważam, że powinien po niego po prostu przyjechać. Ja się kiedyś zastanawiałam nad sunią z Łodzi i do głowy mi nie przyszło, żeby ktoś mi ją przywoził. Pani może mieć jedynie żal do siebie. A na chłopaków nie masz nikogo chętnego? Pani chciała adoptować którąś z tych wcześniejszych spanielek, ale okazało się, że już było za późno. Później przeglądała forum spanielowe z wątkami spanieli do adopcji i niedawno zapytała mnie o tą spanielkę. Na początku było to tylko pytanie, obawa o odległość, ale napisałam, że pomagamy w transporcie i zaproponowałam, że może ją wziąć na DT jeśli nie jest pewna, a jeśli wszystko będzie ok, to sunia zostanie na stałe. Pani się na to zgodziła i poprosiła o rezerwację i umówienie sterylki (jeśli się uda). Dzisiaj znajoma ze spanielowego była w tym celu w schronisku, ale suni już nie było... Dodam, że nie każdy ma możliwość przyjazdu po psa tak daleko i tak na hop siup. Myślę, że to akurat nie powinno Cię dziwić. :roll: Quote
terierfanka Posted June 11, 2011 Author Posted June 11, 2011 Absolutnie nie twierdzę, że jest to "hop siup". Nie każdy ma możliwość przyjazdu i nie każdy szuka psa dla siebie po całej Polsce. Uznałam tylko, że jeśli pani szuka: tylko suczki, tylko młodej i tylko spanielki, a dodatkowo już dwie jej sprzątnięto sprzed nosa, to mogła wykazać większą aktywność w celu adopcji tej suni. Jeśli jednak nie była przekonana, to nie ma czego żałować. Obserwując passę w naszym schronie, pewnie trafi się wkrótce kolejna spanielka do adopcji, w końcu idą wakacje :shake: Quote
aria99 Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 dziewczyny, pamiętajcie że jest jeszcze Demonek, ja się w nim coraz bardziej zakochuje, ale nie może zostać z nami... 4 psy to jednak duży problem i wydatek... Quote
terierfanka Posted June 12, 2011 Author Posted June 12, 2011 Pamiętam o Demonku, ale jakoś sunie szybciej domy znajdują - z psami słabo Quote
karmelcia Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 hej ,hej a moze do mnie jakiegos podeslecie na tymczas?????? Quote
Asia & Ginger Posted June 14, 2011 Posted June 14, 2011 [quote name='karmelcia']hej ,hej a moze do mnie jakiegos podeslecie na tymczas?????? Karmelciu wciąż o Tobie pamiętam. Myślimy w tej chwili o tym czarnym spanielku z pierwszej strony. Gdy trafił do schroniska miała piekną długą sierść, teraz to jeden wielki filc. Znajoma z Wrocławia mogłaby go doprowadzić do ładu, a później mógłby iść na DT. Musimy to jakoś zorganizować, szczególnie pieniążki i transport. Karmelciu a może dasz radę pojawić się na tej imprezie z Jacksonem? http://www.dogomania.pl/threads/208911-DogFunFest-19-czerwca-PSY-DO-ADOPCJI Kurcze, a może i mi się uda tam pojawić? :hmmmm: Postaram się. ;) Quote
terierfanka Posted June 14, 2011 Author Posted June 14, 2011 Pojawiajcie się, pojawiajcie - zawsze to jakaś szansa "wylansować" kilka psów Quote
Basia1244 Posted June 15, 2011 Posted June 15, 2011 Tylko pamietajcie o mailowym zgłoszeniu do diunki - trzeba się ubezpieczyc przed przyjściem - to robi fundacja - jest to juz ostatnia chwila! Quote
terierfanka Posted June 27, 2011 Author Posted June 27, 2011 ja też podrzucę, bo nowy na kwarantannie siedzi - chłopak 6 lat, znaleziony Quote
terierfanka Posted June 27, 2011 Author Posted June 27, 2011 no śliczny, to ubarwienie na pysiu ma fajne. Jeszcze nic nie wiem o nim w sensie zachowania, jak kwarantannę skończy to się może więcej dowiemy. Quote
marmosia Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 On chyba z biglowatych :evil_lol: Cudny chłoptyś:cool3: Quote
terierfanka Posted June 27, 2011 Author Posted June 27, 2011 [quote name='marmosia']On chyba z biglowatych :evil_lol: Cudny chłoptyś:cool3: Marmosia, dla Ciebie to mam chłopaka z boksu obok Quote
marmosia Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 Jesooo, biglaku mój kochany ... Może on się zgubił? Przecież te pierony to takie uciekiniery. Cudny jest i choć mój Tofik "robi" za dziesięciu, gdybym tylko dom miała, wzięłabym go na pewno, ale w bloku ...:placz: Quote
terierfanka Posted June 27, 2011 Author Posted June 27, 2011 Coś tam Pani w biurze mówiła, że chyba oddany, właśnie z łatką "uciekinier" :( Ale może ktoś go adoptuje, bo jednak sliczna psina i taki smutny w tym boksie... Quote
Asia & Ginger Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 terierfanka napisał(a):no śliczny, to ubarwienie na pysiu ma fajne. Jeszcze nic nie wiem o nim w sensie zachowania, jak kwarantannę skończy to się może więcej dowiemy. A do kiedy będzie na kwarantannie? Trochę zaniedbany chłopak jest, widać uszka pokołtunione. Żadnego spaniela nie ubyło? Quote
terierfanka Posted June 27, 2011 Author Posted June 27, 2011 W środę się dokładniej porozglądam i dopytam Quote
marmosia Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 Niee, noooo, nikt nie miział spanielków? To ja ślę buziole na dobranoc:) Quote
Asia & Ginger Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 Ja pomiziam na dobranoc. :loveu: Biglaki też pomiziam. :loveu: Quote
terierfanka Posted June 29, 2011 Author Posted June 29, 2011 Demonek dzisiaj traci klejnoty :) a potem jedzie do nowego domku, na razie testowo, ale jak wszystko będzie dobrze, to zostanie :) Quote
Asia & Ginger Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 terierfanka napisał(a):Demonek dzisiaj traci klejnoty :) a potem jedzie do nowego domku, na razie testowo, ale jak wszystko będzie dobrze, to zostanie :) Oj to trzymamy kciuki za klejnoty Demonka i za domek! :kciuki: :kciuki: Quote
marmosia Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 A my jakiegoś święta dzisiaj nie mamy? :) Mizianko na dobranoc... Quote
Recommended Posts