Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

terierfanka napisał(a):
Wiesz co, jeśli ktoś jest taki "napalony" na konkretnego psa to uważam, że powinien po niego po prostu przyjechać. Ja się kiedyś zastanawiałam nad sunią z Łodzi i do głowy mi nie przyszło, żeby ktoś mi ją przywoził. Pani może mieć jedynie żal do siebie.
A na chłopaków nie masz nikogo chętnego?

Pani chciała adoptować którąś z tych wcześniejszych spanielek, ale okazało się, że już było za późno. Później przeglądała forum spanielowe z wątkami spanieli do adopcji i niedawno zapytała mnie o tą spanielkę. Na początku było to tylko pytanie, obawa o odległość, ale napisałam, że pomagamy w transporcie i zaproponowałam, że może ją wziąć na DT jeśli nie jest pewna, a jeśli wszystko będzie ok, to sunia zostanie na stałe. Pani się na to zgodziła i poprosiła o rezerwację i umówienie sterylki (jeśli się uda). Dzisiaj znajoma ze spanielowego była w tym celu w schronisku, ale suni już nie było...
Dodam, że nie każdy ma możliwość przyjazdu po psa tak daleko i tak na hop siup. Myślę, że to akurat nie powinno Cię dziwić. :roll:

• Replies 445
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Absolutnie nie twierdzę, że jest to "hop siup". Nie każdy ma możliwość przyjazdu i nie każdy szuka psa dla siebie po całej Polsce. Uznałam tylko, że jeśli pani szuka: tylko suczki, tylko młodej i tylko spanielki, a dodatkowo już dwie jej sprzątnięto sprzed nosa, to mogła wykazać większą aktywność w celu adopcji tej suni.
Jeśli jednak nie była przekonana, to nie ma czego żałować. Obserwując passę w naszym schronie, pewnie trafi się wkrótce kolejna spanielka do adopcji, w końcu idą wakacje :shake:

Posted

dziewczyny, pamiętajcie że jest jeszcze Demonek, ja się w nim coraz bardziej zakochuje, ale nie może zostać z nami... 4 psy to jednak duży problem i wydatek...

Posted

[quote name='karmelcia']hej ,hej a moze do mnie jakiegos podeslecie na tymczas??????
Karmelciu wciąż o Tobie pamiętam.
Myślimy w tej chwili o tym czarnym spanielku z pierwszej strony. Gdy trafił do schroniska miała piekną długą sierść, teraz to jeden wielki filc. Znajoma z Wrocławia mogłaby go doprowadzić do ładu, a później mógłby iść na DT. Musimy to jakoś zorganizować, szczególnie pieniążki i transport.

Karmelciu a może dasz radę pojawić się na tej imprezie z Jacksonem?
http://www.dogomania.pl/threads/208911-DogFunFest-19-czerwca-PSY-DO-ADOPCJI

Kurcze, a może i mi się uda tam pojawić? :hmmmm: Postaram się. ;)

• 2 weeks later...
Posted

Jesooo, biglaku mój kochany ...
Może on się zgubił? Przecież te pierony to takie uciekiniery.
Cudny jest i choć mój Tofik "robi" za dziesięciu, gdybym tylko dom miała, wzięłabym go na pewno, ale w bloku ...:placz:

Posted

terierfanka napisał(a):
no śliczny, to ubarwienie na pysiu ma fajne. Jeszcze nic nie wiem o nim w sensie zachowania, jak kwarantannę skończy to się może więcej dowiemy.

A do kiedy będzie na kwarantannie?
Trochę zaniedbany chłopak jest, widać uszka pokołtunione.

Żadnego spaniela nie ubyło?

Posted

terierfanka napisał(a):
Demonek dzisiaj traci klejnoty :) a potem jedzie do nowego domku, na razie testowo, ale jak wszystko będzie dobrze, to zostanie :)

Oj to trzymamy kciuki za klejnoty Demonka i za domek! :kciuki: :kciuki: