Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 445
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

w schronie będę dopiero w czwartek/piątek ;) więc musisz poczekać. a co mi się jeszcze przypomniało - mała ma na imię Boni i ogólnie jest bardzo niewysoką spanielką, fajniusiaa. ;) odezwe się pod koniec tygodnia

Posted

alekcuk napisał(a):
w schronie będę dopiero w czwartek/piątek ;) więc musisz poczekać. a co mi się jeszcze przypomniało - mała ma na imię Boni i ogólnie jest bardzo niewysoką spanielką, fajniusiaa. ;) odezwe się pod koniec tygodnia

Ok, czekamy na wieści i w miarę możliwości fotki spanielastych.

Posted

Fotek niestety brak ale są 2 nowe spaniele - jedna Boni, 8-letnia, słodka, miła, ma oczka do leczenia, jest nieduża - to taki fajny psiak, więcej nie ma na jej temat ;)
natomiast jest na kwarantannie oddany przez właścicieli 3,5 letni Aron - i to ponoć trudny piesek, dzikowaty, nieufny, potrafi szczypnąć.
8-letnią sunię jak najbardziej do domu brać, kochać, wielbić, a z nim - pracować ;)

Posted

przeklejam z wątku Dt mari23:

[quote name='mari23']oprócz półrocznego rasowego beagla mam dwie bidy spanielkowate w polnej potrzebie:

to zdjęcia "polowe" - psiaki wyrzucono "w szczerym polu", przy rowie niedaleko lasu....

tu zmęczone odpoczywają - oczywiście u mnie w domu....

suczka - mama to biały 3-letni prawie spaniel z beżowymi uszami i niewielkimi plamkami koloru beżowego

suczka-córka to 4-miesięczne przesłodkie szczenię bardzo tulące się do człowieka, czarna podpalana, brewki, łapki i pyszczek w kolorze brązowo-bezowym

sunia-mama jak tylko znajdzie się na podwórku natychmiast próbuje wsiąść do samochodu, otworzyłam drzwi to wskoczyła i nie chciała wysiąść - patrzy tak smutno, chyba prosi o zawiezienie do jej domu :(

obie są czyściutkie i zadbane ( wyjątek - uszy wewnątrz)

bardzo proszę o pomoc w ogłoszeniach, może ktoś dałby DT choćby jednej....
za dużo ich w domu, Tiara warczy na zaczepiające ją szczenię.... jak ja w poniedziałek pójdę do pracy i je tu zostawię?????

Posted

terierfanka napisał(a):
przeklejam z wątku Dt mari23:

dziękuję, jestem :)

obie sunie dostały przed chwilą krople do uszu, starsza także antybiotyk,ponieważ ma stan zapalny, ale na szczęście nie ma świerzbowca ( był brany wymaz)
mała trzepie głowa podobnie, jak jej mama i drapie czasem raz jedno, raz drugie ucho - dlatego profilaktycznie dałam i jej kropelki

Posted

Spaniel wredotek, faktycznie warkot i zęby na wierzchu przy próbie podejścia do boksu ( boks nr 50 - kwarantanna)

Spanielka staruszka - STRASZLIWA bida, okropnie się trzęsie , nie rusza sie z miejsca, ma coś z oczkami, obraz rozpaczy (boks nr. 55 kwarantanna)

Posted

Asia & Ginger napisał(a):
Jejku jaka bidula ta spanielka. Nie wyglada na starszego pieska, raczej na bardzo zaniedbanego.

ona się straszliwie trzęsie zwinieta w kuleczkę :(

Posted

no to zostały w schronie 3 spaniele, w sumie każdy młody, każdy trudny ;) coś trzeba kombinować! Fidela można jeszcze ze schronu wyadoptować ewentualnie, bo on nie jest taki zły - jak ma osobę silną, dominującą to jest fajnym psiakiem ;) po prostu trzeba go sobie podporządkować.
ale 2 pozostałe to już przypadki nie dla każdego moim zdaniem ;) DT fajne by się przydało, co by je "ogarnąć" a następnie do domu! bo często ludzie w schronie pytają mnie o nie, no ale niestety...zazwyczaj są to ludzie z dziećmi, nie mający pojęcia o tym, jak charakterne to są psy, nie mający czasu na pracę z nimi... dlatego myślę, że one by nie zasiedziały się długo w DT, jest zainteresowanie spanielkami

• 1 month later...
Posted

Na kwarantannie jest aktualnie czarny spanielek, nieco zabiedzony, po zmarłym właścicielu, więc do zabrania na już:
nr. 713/12
info z biura: wesolutki, miły, do kotów i dzieci ok, przy misce ok, ciągnie na spacerach

Bardzo by mu się przydał DT, żeby mu porządek np, z uszami zrobić

Foty z dzisiaj (by cioteczka bros ;))

Posted

Adoptowany :)

[quote name='terierfanka']Na kwarantannie jest aktualnie czarny spanielek, nieco zabiedzony, po zmarłym właścicielu, więc do zabrania na już:
nr. 713/12
info z biura: wesolutki, miły, do kotów i dzieci ok, przy misce ok, ciągnie na spacerach

Bardzo by mu się przydał DT, żeby mu porządek np, z uszami zrobić

Foty z dzisiaj (by cioteczka bros ;))

Posted

Mam pytanie, ponieważ nie bardzo orientuję się w spanielach, a koleżanka koleżanki myśli o spanielu i rozważa możliwość adopcji psiaka z naszego schroniska. Czy któryś z wrocławskich spanieli nadaje się do domu z dzieckiem, ok. 5-letnim? Proszę o info ponieważ pytała mnie właśnie o spaniele, a ja ich zupełnie nie znam.
Dzięki

Posted

[quote name='Szira']Mam pytanie, ponieważ nie bardzo orientuję się w spanielach, a koleżanka koleżanki myśli o spanielu i rozważa możliwość adopcji psiaka z naszego schroniska. Czy któryś z wrocławskich spanieli nadaje się do domu z dzieckiem, ok. 5-letnim? Proszę o info ponieważ pytała mnie właśnie o spaniele, a ja ich zupełnie nie znam.
DziękiW schronisku trudno zrobić 'Test na dzieci'
zajrzyj na watek spanielki nadającej się do dzieci http://www.dogomania.pl/forum/threads/226715

Posted

Ale fajnie, że czarnuszek tak szybko został adoptowany. Oby trafił do dobrego domku! :kciuki: :kciuki:

[quote name='Szira']Mam pytanie, ponieważ nie bardzo orientuję się w spanielach, a koleżanka koleżanki myśli o spanielu i rozważa możliwość adopcji psiaka z naszego schroniska. Czy któryś z wrocławskich spanieli nadaje się do domu z dzieckiem, ok. 5-letnim? Proszę o info ponieważ pytała mnie właśnie o spaniele, a ja ich zupełnie nie znam.
Dzięki[/QUOTE]
Szira najbezpieczniej byłoby wziąć spanielka z tymczasu, ewentualnie oddawanego przez właścicieli, o którym wiadomo jak reaguje na dzieci.
Jeśli chcesz, to przeszukam nasze spanielkowe zasoby i podeślę Ci takie psiaki. ;)

Posted

nasze spaniele absolutnie nie nadają się do dzieci - nawet nie warto próbować bo to stado dominantów, dorośli ludzie sobie nie radzą z nimi a co dopiero dziecko, które chciałoby mi miłego psiaka. ale powiem Wam że dziś trafiła spanielowata ślicznota, młodziutka chyba, ja ją uwielbiam ! na kolanka mi wskoczyła i tak sie przytuliła, huhu ;) słodka dziewczynka, znajoma musiałaby ją sobie zobaczyć. nie jest to typowa spanielka, mieszanka taka ładna. budowe ma jak spaniel ale kolorki takie śmieszne - jasny i ciemny brąz ;)

Posted

[quote name='alekcuk']nasze spaniele absolutnie nie nadają się do dzieci - nawet nie warto próbować bo to stado dominantów, dorośli ludzie sobie nie radzą z nimi a co dopiero dziecko, które chciałoby mi miłego psiaka. ale powiem Wam że dziś trafiła spanielowata ślicznota, młodziutka chyba, ja ją uwielbiam ! na kolanka mi wskoczyła i tak sie przytuliła, huhu ;) słodka dziewczynka, znajoma musiałaby ją sobie zobaczyć. nie jest to typowa spanielka, mieszanka taka ładna. budowe ma jak spaniel ale kolorki takie śmieszne - jasny i ciemny brąz ;)[/QUOTE]
Brzmi bardzo ciekawie. Masz może fotkę? :cool3:

Posted

nie mam, trzeba jej będzie strzelić tylko ja nie wiem czy ona jeszcze jest dziś w schronie bo wczoraj pani dzwoniła że zgubiła sunię. z opisu to ona. więc pewnie przyjedzie po nią :)