Zosia123 Posted August 14, 2011 Posted August 14, 2011 Ta ślicznotka była wczoraj strzyżona - numerek na szyi 1768. Widać, że do ludzi uosobienie łagodności, ale jak wracała na boks to rzucała się do innych boksów. Quote
ulvhedinn Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 Ja mogłabym staruszkę jutro zawieźć za małe dorzucenie do paliwa, ale wszystko musi być dograne tiptop..... Quote
terierfanka Posted August 15, 2011 Author Posted August 15, 2011 [quote name='ulvhedinn']Ja mogłabym staruszkę jutro zawieźć za małe dorzucenie do paliwa, ale wszystko musi być dograne tiptop.....[/QUOTE] Holender... musiałabyś do Uru zadzwonić, bo ona się zadeklarowała jechać w czwartek i jest w kontakcie z karmelcią no i ja mam babkę chętną na szczeniaka z naszego schronu, mieszka koło Oświęcimia, ale pa jeszcze nie było, ani nie mam do niej tel. :( Quote
terierfanka Posted August 15, 2011 Author Posted August 15, 2011 [quote name='ulvhedinn']Ja się nie upieram ;)[/QUOTE] ale jaka okazja się marnuje! ;) a o jakiej porze jedziesz? Quote
Asia & Ginger Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 [quote name='ulvhedinn']Ja mogłabym staruszkę jutro zawieźć za małe dorzucenie do paliwa, ale wszystko musi być dograne tiptop.....[/QUOTE] [quote name='terierfanka']Holender... musiałabyś do Uru zadzwonić, bo ona się zadeklarowała jechać w czwartek i jest w kontakcie z karmelcią no i ja mam babkę chętną na szczeniaka z naszego schronu, mieszka koło Oświęcimia, ale pa jeszcze nie było, ani nie mam do niej tel. :([/QUOTE] Dzięki Ulv za propozycję :Rose:, ale Uru i tak jedzie do Karmelci ze szkoleniowcem, który ma obejrzeć spaniela Jacksona vel Browarka, więc sunię może zabrać bez problemu, już z nią o tym rozmawiałam. Nie wiem czy wiecie, ale Demonek podobno jest już w nowym domku, który znalazła mu Fundacja 2 plus 4. :p Nie wiem jednak, czy to ta sama Pani, która miała go już dawno odebrać i ciągle nie odbierała, czy ktoś inny. Postaram się dopytać. Quote
terierfanka Posted August 16, 2011 Author Posted August 16, 2011 [quote name='Asia & Ginger']Nie wiem czy wiecie, ale Demonek podobno jest już w nowym domku, który znalazła mu Fundacja 2 plus 4. :p Nie wiem jednak, czy to ta sama Pani, która miała go już dawno odebrać i ciągle nie odbierała, czy ktoś inny. Postaram się dopytać.[/QUOTE] No to super :) Miejmy nadzieję, że wreszcie znalazł swoje miejsce na ziemi :) Quote
Basia1244 Posted August 16, 2011 Posted August 16, 2011 adoptowana [quote name='terierfanka']może na młodą sunię spanielowe ciotki znalazłyby chętnego? boks nr: 21 nr schroniskowy: 1173/11 nr na szyi: 1592 w schronisku od: 01.07.2011 imię: daisy wiek: 3 lata opis: złota cocer spanielka, sympatyczna, nieagresywna, miła Quote
karmelcia Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 hallo hallo Karmen juz u mnie w domku i wraz ze zmiana miejsca zamieszkania zmienila imie na WIEŚKA.....ZAPOZNALA SIE JUZ Z MOJA BANDA,co prawdaJackson probowal ja capnac ale reszta czyli boksie przyjely ja zyczliwie,bylismy juz na zapoznawczym spacerku potem kapanko(bo cuchla okropnie)teraz dostala jedzonko wode cos tam skubnela i krazy po pokoju,zapoznaje sie z mieszkaniem,nowymi zapachami.tak w ogole to Wieska chyba nie slyszy,bo nie reaguje na dzwieki,trzeba do niej podejsc dotknac i wtedy reaguje ale rownie dobrze moze to byc starcza zawieszka......poza tym ma olbrzymiego guza na brzucholu i mniejszego na boku,nie wiem czy wiecie.no ale juz jest w normalnym domku i moze sobie zyc spokojnie.ps do nikaragula-wcale to nie jest takie uciazliwe znoszenie ja po schodach,nie wazy az tyle.pozdrowionka Quote
Asia & Ginger Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 [quote name='Basia1244']adoptowana Super, mam nadzieję, że trafiła do dobrego domku. :kciuki: :kciuki: [quote name='karmelcia']hallo hallo Karmen juz u mnie w domku i wraz ze zmiana miejsca zamieszkania zmienila imie na WIEŚKA.....ZAPOZNALA SIE JUZ Z MOJA BANDA,co prawdaJackson probowal ja capnac ale reszta czyli boksie przyjely ja zyczliwie,bylismy juz na zapoznawczym spacerku potem kapanko(bo cuchla okropnie)teraz dostala jedzonko wode cos tam skubnela i krazy po pokoju,zapoznaje sie z mieszkaniem,nowymi zapachami.tak w ogole to Wieska chyba nie slyszy,bo nie reaguje na dzwieki,trzeba do niej podejsc dotknac i wtedy reaguje ale rownie dobrze moze to byc starcza zawieszka......poza tym ma olbrzymiego guza na brzucholu i mniejszego na boku,nie wiem czy wiecie.no ale juz jest w normalnym domku i moze sobie zyc spokojnie.ps do nikaragula-wcale to nie jest takie uciazliwe znoszenie ja po schodach,nie wazy az tyle.pozdrowionka Wieśka... wiesz co tym myślę. :mad: :lol: :eviltong: O guzach nic nie wiedziałam. :shake: Dobrze, że suńka już bezpieczna. :p Quote
karmelcia Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 no ma ,jeden jest naprawde wielki wisi jej taka kula miedzy nozkami z tylu.....ale nie przeszkadza jej to dreptac ,wczoraj siedzialam z nia pod domem i dolaczyl do mnie sasiad a ona tak w kolko dreptala i sasiad palnalNO TAK ,KAZDY PIES MUSI SIE WYBIEGAC.....A ONA WYCHODZIC.....usmialismy sie totalnie.a teraz relacja z 1 nocy no i oczywiscie kupka i szczoszek no ale luz,ustawie sobie karmienie tak zeby kontrolowac kiedy jej sie bedzie chcialo.wlasnie wrocila ze spacerku z moja corka,dostala sniadanko i DREPCZE.aaaa i jeszcze jedno ze schodow ona umie zejsc i chce sama schodzic ,tylko z wchodzeniem ma problem ,byc moze dlatego ze tylne lapki ma slabe bo czasem ja zarzucai jakos tak dziwnie je stawia.no to chyba byloby na tyle....bede na bierzaco opowiadac co u WIESKI.....SORKI Ginger.... Quote
Asia & Ginger Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 karmelcia napisał(a):no ma ,jeden jest naprawde wielki wisi jej taka kula miedzy nozkami z tylu.....ale nie przeszkadza jej to dreptac ,wczoraj siedzialam z nia pod domem i dolaczyl do mnie sasiad a ona tak w kolko dreptala i sasiad palnalNO TAK ,KAZDY PIES MUSI SIE WYBIEGAC.....A ONA WYCHODZIC.....usmialismy sie totalnie.a teraz relacja z 1 nocy no i oczywiscie kupka i szczoszek no ale luz,ustawie sobie karmienie tak zeby kontrolowac kiedy jej sie bedzie chcialo.wlasnie wrocila ze spacerku z moja corka,dostala sniadanko i DREPCZE.aaaa i jeszcze jedno ze schodow ona umie zejsc i chce sama schodzic ,tylko z wchodzeniem ma problem ,byc moze dlatego ze tylne lapki ma slabe bo czasem ja zarzucai jakos tak dziwnie je stawia.no to chyba byloby na tyle....bede na bierzaco opowiadac co u WIESKI.....SORKI Ginger.... Dzięki za relację. :p Tego guza chyba trzeba będzie pokazać wetowi. :shake: Założę suni osobny wątek, żeby można było wypisywać wszelkie deklaracje, wpłaty i wypłaty, ale to po weekendzie, jak wrócę ze szkolenia. Aaa i fotki poprosimy Karmelinki. :eviltong: Quote
karmelcia Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 Uru jej porobila to napisze do niej zeby przy okazji wrzucania Jacksonowych ,wrzucila WIESKE.....weta zamowie do domu,jak tylko bedzie mial chwilke,to mi wyglada jak wielka przepuklina bo i umiejscowienie jest takie ale...wetem nie jestem i moge sie mylic.poki co dziewczyna ma sie dobrze,apetyt jej dopisuje i ciagle drepcze po mieszkaniu,pospi z pol godz i drepcze na drzworze tez potrafi godz chodzic ,nawet na chwile nie przystanie.....i caly czas probujemy obczaic czy ona slyszy czy nie i chyba raczej nie bo wolamy ja ,mowimy i nie reaguje ,a chodzi za nami jak widzi nogi,jak straci je z pola widzenia to przystaje i sie rozglada,wiec staje przed nia i wtedy rusza dalej.....ech....ale nabrabiamy glaskaniem,zeby czula ze nas ma. Quote
terierfanka Posted August 20, 2011 Author Posted August 20, 2011 nasiedziała się dziewczyna w klateczce, to teraz nadrabia dreptaniem :) Quote
emilia2280 Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 to Karmen vel Wieska :evil_lol: jest u karmelci na platnym DT czy jak? zanim nie wyleczone czy zdiagnozowane te guziory, to chyba nie ma co jej wydawac nigdzie :shake: karmelcia, czy Ty masz jakis transport za zwrotem kosztów miédzy Opolem a Katowicami? nie ma kto przewiezc ciepriácego Oskara na konsultacjé u specjalisty a on bardzo ciepri na agresjé autoimmunologiczná: http://www.dogomania.pl/threads/190426-Ostatnia-operacja-Oskara!-Bardzo-prosimy-o-wsparcie-finansowe! Quote
karmelcia Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 wstepnie ugadalam sie z Ginger ze jak sie jakas dobra duszka nie znajdzie to WIESKA zostanie u mnie do KONCA.....bo nie ukrywajmy,ale SZANSE JEJ SA RACZEJ NIKLE.do tego nie wiemczy doczytalas ale ona nie slyszy,jedyny kontakt z nia to dotyk na spacerach glownie nogi moje lub corki,jak tracimy jej sie z pola widzenia.tez juz kiepskiego to staje i kreci glowa na wszystkie strony,szukajac nas wiec musimy uwazac caly czas zeby widziala nasze nogi bo po co ma sie malenka stresowac ze czlek jej sie zgubil.do tego staramy sie bardzo czesto ja glaskac,niech i tak nas czuje,moja corka to w ogole spedza z nia prawie caly swoj czas,lezy z nia na poslaniu,glaska ,tuli....zadeklarowala sie ze ona bedzie sie nia opiekowac,karrmi tez moja Natka i pilnuje zeby miala miske z woda. Quote
karmelcia Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 co do transpotru ,popytam znajomych ,obdzw kogo sie da...i dam jutro znac popoludniu. Quote
terierfanka Posted August 21, 2011 Author Posted August 21, 2011 karmelcia napisał(a):moja corka to w ogole spedza z nia prawie caly swoj czas,lezy z nia na poslaniu,glaska ,tuli....zadeklarowala sie ze ona bedzie sie nia opiekowac,karrmi tez moja Natka i pilnuje zeby miala miske z woda. super masz córcię :) Quote
karmelcia Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 WIEM,WIEM.....staram sie zarazic moje SZKODNIKI psiowa choroba.... a WIESIA juz ma ustawione jedzonko i pilnujemy czasu wyjscia na spacerek i juz w domku nie siura,w nocy tez ladnie wytrzymuje od 20,30 do 7 rano....pieknie zjada sucha karme,zabki ma wiec luzik, jutro lub pojutrze wet ma wpasc ale po moich tel opowiesciach stwierdzil ze to na 90% przepuklina,wiec raczej nieoperacyjna sprawa bo Wieslawa moze moze sie nie wybudzic.....ale jak przyjedzie to napisze co to za CUDO NA 100% Quote
Asia & Ginger Posted August 24, 2011 Posted August 24, 2011 Czekamy na wieści po wizycie weta. Oby nie były złe. :kciuki: :kciuki: Zapraszam wszystkich na prywatny wątek Karmenki vel Wieśki: http://www.dogomania.pl/threads/213447-Stuletnia-spanielka-już-bezpieczna-w-hoteliku.-Zbieramy-na-utrzymanie-i-leczenie! Karmelciu teraz tam pisz, jak się sprawy mają u suni. ;) Quote
bros Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 cioteczki spójżcie :( http://www.dogomania.pl/threads/213194-Pseudo-czyli-trzy-dredy-rodzące-co-cieczkę. Quote
necianeta89 Posted August 29, 2011 Posted August 29, 2011 zapisuję, jako zakochana posiadaczka spaniela ;) Quote
terierfanka Posted September 8, 2011 Author Posted September 8, 2011 zapraszam na bazarek dla Karmen: http://www.dogomania.pl/threads/214304-DOMOWO-KUCHENNY-dla-staruszki-spanielki-do-17.09.2011-godz.23-00?p=17597235#post17597235 Quote
terierfanka Posted September 13, 2011 Author Posted September 13, 2011 Boks 29, nr 184/11 znaleziony w styczniu tego roku, 4 lata. spokojny, traktuje wszystkich na dystans, zero jakiejkolwiek agresji, ma zadatki na spokojnego spanielka, oczywiście przy odpowiednich właścicielach:smile: Boks 40(nie był wymieniony wcześniej,zdj niestety nie mam bo panicz siedział w wejściu na wybieg i ani ze środka nie mogłam go uchwycić ani z zewnątrz, może jutro mi sie uda), nr 395/11 1,5 roku, już trzeci raz wrocił do schroniska, wszystkie powroty spowodowane niby jego agresją. W trzecim przypadku ugryzł właściciela. Powiedziano mi o nim,że nie jest zły, miły spokojny psiak, zarówno do ludzi jak i zwierząt. Miał po prostu chłopak pecha i trafiał całkiem na nieodpowiednich ludzi. W jego przypadku też kolejny powrót do schronu=odejście za tęczowy most:-( Basiu, Patrycjo - wiecie coś na temat chłopaków? Bo ostatnio jak byłam w schronie, to złote spaniele-chłopaki byli w boksach 31 i 38 - to ci sami co wyżej poprzenoszeni? czy nowi jacyś? Kurczę muszę się chyba wybrać do schronu, bo mam pana chętnego na złotego spaniela i jak nie Browarek to może jakiś inny by się załapał... Quote
karmelcia Posted September 13, 2011 Posted September 13, 2011 ooo to jednak jest ktos zainteresowany Jacksonem???????kurcze byloby super!!! Quote
Recommended Posts