Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Asior']http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=5112196#post5112196 mix bokserka suńka szuka domu

Asior, a Bambo i Roxi w hotelu? Nie czujesz się w pewnym sensie odpowiedzialna za te psy? Nie uważasz że powinnaś pomóc przynajmniej w ich ogłaszaniu?
Pomoc zakończyła się na umieszczeniu w hotelu i niech kto inny się teraz buja :shake: Rzeczywistość jest brutalna, hotel kosztuje, a kasy brak.

Posted

weszka błagam nie zaczynaj i Ty
Bamba ogłaszałam na dogomanii, pytałam wileu ludzi, z kilkoma korespondowałam, ale zaden się nie zdecydował.....
A co do Roxi, napisałam już w wątku wery co i jak.
Ja jestem tylko człowiekiem a nie robotem, śpie po 3 godziny na dobe i już nie wyrabiam ze wszystkim.
Dziś sunia miała mieć zakładany wątek :(
nie zdążyłam bo Kiwim na mnie wskoczyła....

Posted

Asior ja nie zaczynam, chodzi tylko o dojrzałość i odpowiedzialność za pewne decyzje. I niestety dokonywanie przykrych wyborów. Każdy z nas jest tylko człowiekiem, ma poza pomaganiem psom swoje życie i swoje obowiązki, dlatego trzeba liczyć siły i możliwości ponad chęci.
Przecież wiemy że ogłoszenie psa na dogo to za mało - jest mnóstwo innych miejsc gdzie trzeba wstawiać ogłoszenia + plakaty.
Ja też bym chciała pomóc większej ilości psów ale wiem że nie dam rady więc robię to po kolei. Jeden pójdzie do domu, można zająć się następnym. Wszystkie są biedne i potrzebujące ale nas jest za mało i niestety nasze możliwości finansowe i lokalowe są marn.
Może więc zamiast wrzucać 80 zdjęć psów warto by było zrobić kilka ogłoszeń lub plakatów dla Bambo i Roxi?
Tyle moich przemyśleń. Nie znoszę takich dyskusji na wątkach.

Posted

asior, ale program nie jest z gumy, nie moze isc nieograniczona ilosc psow. jak pojdzie roxi to nie pojdzie perelka
trzeba ja wstawic na allegro, na zwierzakiwkrakowie, szukac domu innymi drogami, pzrez program nie mzona wyadoptowac wszystkich zwierzat.

Posted

https://www.mh-uni-ssl.pl/MF/webform1.aspx#

Mozna tu dostać jakieś bezpłatne:
Są tam przede wszystkim :

• opakowanie suchej karmy Pedigree® Junior 500g
  • cztery saszetki mokrej karmy Pedigree® Junior 100g
  • Pedigree® DentaStix™
  • książeczka "Wszystko, co powinieneś wiedzieć o swoim piesku"
Niestety z Pedigree, ale jak wypełni się większą część ankiety jest szansa na zapas karmy na 3 miesiące... Może dla jakiegoś schroniska się trafi? Jak dużo dogomaniaków wypełni to jest jakaś tam szansa, że karma trafi do potrzebujących :)

Posted

http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=5114731#post5114731 watek Roksi (znów zostałam po pracy kosztem dziecka, zęby go teraz wystawić , zeby nie było,że olałam :( )

Kiwi, ona miała wejść na miejsce Yoko, która miała zaklepane miejsce :(
po drugie do programu w pierszej kolejności powinny iść zwierzaki, które mają duże szanse na adopcje, bo młode i ładne ....
Nie wyskoch na mnie przypadkiem,ze skreślam te stare i brzydkie, ja mówię jak jest, jakimi kategoriami myślą ludzie.....

Posted

ja myśle że kundel jest dla starszych piesków ,nie mających zbytnio szans na adopcje w schronisku ,bo mlode i ładne szybko w schronie znajduja domki ,a takie trzeba pokazywać i uświadamiac ludzi ze nie tylko młode i ładne są kochane

Posted

Właśnie dlatego, że ludzie myślą takimi kategoriami, psiaki młode i ładne mają większą szansę na adopcje ze schronu. A jak tymi starymi i brzydkimi nie zajmą się wolontariusze to kto?

Posted

paulus napisał(a):
Właśnie dlatego, że ludzie myślą takimi kategoriami, psiaki młode i ładne mają większą szansę na adopcje ze schronu. A jak tymi starymi i brzydkimi nie zajmą się wolontariusze to kto?

Noo i wolontariusze mają teraz pod opieką Zeusa, Borysa i Miśtka :lol: :cool3:

Posted

dziewczyny skombinujcie jakąś puszkę :( na to zbieranie w szkole i skontaktujcie się z kimś z AFN coby podpisali to pisemko od Karusip ...bo czas ucieka :( a pieniądze by były spore....

Posted

Asior napisał(a):
dziewczyny skombinujcie jakąś puszkę :( na to zbieranie w szkole i skontaktujcie się z kimś z AFN coby podpisali to pisemko od Karusip ...bo czas ucieka :( a pieniądze by były spore....

puszke mamy same spreparować?? może obudzi się mój umysł inżynierski i coś wymyślę... :eviltong:
a co do AFN to jutro wystosuję jakieś pw do Tweety, bo zaraz lece na spotkanie z elik, która mi poda pieniązki na wodnika... :loveu:
kiwi, pewnie dopiero po przerwie majowej się spotkamy na uczelni to Ci przekaże...

Posted

ok :)
jeszcze tylko z tym schroniskiem tak sobie pomyślałam, ze z drugiej strony najwiekszym problemem jest przepełnienie, więc im więcej psiaków wydamy, a łatwiej te młodsze.... :roll:
DZIĘKUJE ELIK :loveu: :iloveyou: :Rose: :kiss_2:
dostaliśmy 40 zł z bazarku (elik wystawiła) dla Wodnika, na leczenie :loveu:
i dostaliśmy 60 zł bonusa, czy ktoś ma coś przeciwko żeby te pieniążki na Miśtka poszły?? On bedzie miał w najbliższym czasie zabieg... :modla: A\
Ale to nie koniec psiaki dostały również:
3 pary szelek, 2 obroże 3 smycze i wdzianko posterylkowe :multi: :multi: :multi:
Jeszcze raz bardzo bardzo dziekuje....
i to jeszcze nie koniec... zapomniałabym... jak wymierzymy budy to elik uszyje psiakom materacyki... uwierzycie?? :loveu: :loveu: :loveu:

Posted

[quote name='Asior']dziewczyny skombinujcie jakąś puszkę :( na to zbieranie w szkole i skontaktujcie się z kimś z AFN coby podpisali to pisemko od Karusip ...bo czas ucieka :( a pieniądze by były spore....

Asior, a może być taka? Ona jest duża, no ale jeśli pieniądze spore...
Trzeba tylko wyciąć dziurę w pokrywce.

Posted

Ja myśle, że byłaby super, okeliłoby sie plakatami... :loveu:
A problem jeszcze jest, bo karusiap wyjechała, a ja bym chciała Tweety to pismo wysłac pytając o podpis czy cóś, czy wysyłała Ci może?? Jak tak to prosze na maila :cool3:

Posted

Dziewczyny!
Kiedyś do kogoś już się deklarowałam, że mogę chodzić i rozklejać plakaty.
Mój mąż troszeczkę mnie podszkolił i mogę również je robić. Realnie 1-2 dziennie + codzienne rozklejanie plakatów. Jest również dziewczyna którą poznałam przy okazji poznania Aga-ty i też zadeklarowała, że pomoże mi w innym miejscu Krakowa rozwieszać. Cały problem w tym, że ja nie mam gdzie drukować. Co z tego, że aga-ta przesłała mi plakaty, skoro stoję z drukowaniem. Udało się mojemu meżowi w środę wydrukować po 30szt Pedro i Boryska, dzisiaj 30szt Boryska. Ale cholera mnie wzieła jak się okazuje, że ktoś je zrywa. Ale to mnie nie znechęca. Zniechęca mnie to, że nie mam gdzie drukować. jeżeli któraś z was może w tym temacie pomóc, to bardzo proszę. Resztą zajmę się sama: zrobię plakat i porozwieszam z małą Dominiką (nie mylić z Kiwi). Mam rownież do was pytanie czy przydana się np. akcja zbiera starych kołder, misek, smyczy czy obroży?
Może mogłabym w ten sposób pomóc?
Ostatnio kupiłam Beatce kilka kompletów smyczy i obroży, bo aż serce ściska, kiedy wyprowadzany pies na spacer w schronisku ma sznurek 40cm.
Bardzo proszę, jeżeli ktoś bedzie chciał w tej sprawie do mnie napisać to proszę o kontakt na e-mail: irenaka7@wp.pl

Posted

znowu poznikały posty!!!!!!

[SIZE="6"]DZIEWCZYNY PILNIE POTRZEBUJEMU TELEFON DO AKTERIS.....JESLI KTOŚ ZNA NIECH WYSLE GO KIWI LUB MNIE (698-684-638 )