Anashar Posted April 1, 2007 Posted April 1, 2007 Mój w tamtym roku miał cały czas obroże przeciwkleszczową i był spokój ;) Ale muszę mu nową kupić. Quote
sugarr Posted April 1, 2007 Posted April 1, 2007 W okolicach ronda mogilskiego prosze wszystkich o oczy i uszy szeroko otwarte!! Widziałam tam dzisiaj sporego psa, zdecydowanie chory, raczej bezpański (bez obroży). Ma otwartą, świeżą ranę na szyji, chorą skórę, jest kudłaty, taki typowy "misiek". Szłam ze swoim psem i niestety musiałam pójść odstawić go do domu, kiedy wróciłam bidy już nie było :-( Psiak raczej łagodny, nie zainteresowała go sucha karma ani kawałeczki indyka, które akurat miałam przy sobie jeszcze idąc ze swoim psem. Był dla niego przyjazny, ale nie udało mi się zwabić go Portosem pod mój blok. Poszedł w inną stronę i zapadł się pod ziemię :-( Quote
black sheep Posted April 1, 2007 Posted April 1, 2007 Ja tam od razu jak jest kleszcz wyrywam, na Denisie to trudno znaleść, na koci od razu;) Quote
Ela_and_Krzys Posted April 1, 2007 Posted April 1, 2007 Anashar napisał(a):Mój w tamtym roku miał cały czas obroże przeciwkleszczową i był spokój ;) Ale muszę mu nową kupić. nasz spanielek mimo obrozy lapal kleszcze tzn zawsze mial obroze a babeszjoze mial dwa razy - dlatego ja jestem przewrazliwiona jak widze kleszcza Bima brat odszedl na babeszjoze polecam frontline - od paru lat stosujemy i jest OK Quote
Asior Posted April 1, 2007 Posted April 1, 2007 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=4520586#post4520586 nareszcie nadaje się do tego, zeby go pokazać :loveu: Quote
Anashar Posted April 3, 2007 Posted April 3, 2007 Ja jeszcze oprocz obrozy podaje mu fiprexa, odpowiednik frontline'a. Na moim kudlaczu niestety strasznie ciezko byloby kleszcza znalezc. Wczoraj siostra u Migotki znalazla kleszcze, odrazu poszli do weta go wyciagnac. Okazalo sie, ze kleszcz siedzial w niej niezywy. Tylko niewiadomo od kiedy :/ Quote
kiwi Posted April 3, 2007 Posted April 3, 2007 hehehe ten wet juz mi wczoraj mowil ze nasza migotka u niego byla :D bardzo fajny wet w kazdym razie :) mozna do niego spokojnie chodzic :) Quote
Therion Posted April 3, 2007 Posted April 3, 2007 Te szczeniaki i podrostki szukaja domów http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=57302 . Quote
Anashar Posted April 3, 2007 Posted April 3, 2007 Bo oni chcieli jak w tym samym dniu iść go wyjąć, więc poszli tam gdzie akurat się dało :D Quote
Asior Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 ludziska:( PILNIE kto na kilka godzin przyjmie psiaka wielkości trochę za kolana...Kiwi ma wyłaczoną komórkę :( a nam udało się go złapać po 2 tyg.... a Kiwi ma dla niego domek :( KTO POMOŻE?????? Quote
kiwi Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 halo halo mam 2 godziny przerwy za 2 godziny musze byc w laboratorium i juz nic nie zrobie. nie ma samochodu, kto da rade odebrac albo przetrzymac dzisiaj do wieczora tego psa? minuilka jak sie nikt nie znajdzie to go przywiaz kolo bloku, no trudno. Quote
beka Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 Dziewczyny, mam domek pod Krakowem dla psiaka. Pani ma dwoje małych dzieci (1,5 roku i 5 lat), mieszka w domu (ale narazie nie ogrodzonym). Pani interesowała się Kumplem z mojego tymczasu, ale Kumpel jest zakochany tej wiosny i próbuje uciekać, wiec nie dam go na nieogrodzona dziąłkę. Szukamy psiaka młodego wielkości średniej (myślę że ok 20 kg), do kolana. Ze ze wzgledu na ,małe dziecko najlepiej nauczonego zachowywac czystość i w wieku najlepiej 6-8 miesięcy żeby pokochał dzieciaki. Chodzi o psiaka z DT ( nie ze schroniska bezpośrednio). (Nie pisałam jeszcze na wątku ogólnym ale jak nie bedzie psiaka u Was to wtedy napiszę.) Macie jakieś kondydata/kandydatkę? Quote
kiwi Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 mamy, ma juz propozycje domu ale bylbyidealnym kandydatem kocha dzieciaki, http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=56147 zopstanie wykastrowany, wiec nie bedzie problemu ucieczek jak go wezmie ta pani to ja mojej dam cos innego, bo jej obojetne i nie musi dzieci lubic. Quote
weszka Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 Ja mogę psiaka przetrzymac ale dopiero jak wyjde z pracy, najwcześniej od 16.30 Quote
noemik Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 weszka napisał(a):Ja mogę psiaka przetrzymac ale dopiero jak wyjde z pracy, najwcześniej od 16.30 weszko, ja też. ale dopiero od 16.30. Quote
kiwi Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 malutkie kociaki zostaly dzisiaj przyprowadzone do uspienia na pilsudskiego, za duze na takie posuniecie.. apni zgodzila sie wychowac, wiec za pare tygodni szykujemy domy dla kociątek. Quote
AniaB Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 beka napisał(a):Dziewczyny, mam domek pod Krakowem dla psiaka. Pani ma dwoje małych dzieci (1,5 roku i 5 lat), mieszka w domu (ale narazie nie ogrodzonym). Pani interesowała się Kumplem z mojego tymczasu, ale Kumpel jest zakochany tej wiosny i próbuje uciekać, wiec nie dam go na nieogrodzona dziąłkę. Szukamy psiaka młodego wielkości średniej (myślę że ok 20 kg), do kolana. Ze ze wzgledu na ,małe dziecko najlepiej nauczonego zachowywac czystość i w wieku najlepiej 6-8 miesięcy żeby pokochał dzieciaki. Chodzi o psiaka z DT ( nie ze schroniska bezpośrednio). (Nie pisałam jeszcze na wątku ogólnym ale jak nie bedzie psiaka u Was to wtedy napiszę.) Macie jakieś kondydata/kandydatkę? beka, a te sunki od misieek? (link do wątku na poprzedniej stronie) moze któras by sie nadała.. one młodziutkie ale juz nie szczeniaki.. Quote
beka Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 Kumpel który jest u mnie został sprawdzony do dzieci na moim synku:) Głównie chodzi o to by ten dzidziuś 1,5 roczny był bezpieczny. A suńki missiek chyba z domu nie mieszkały?? Quote
sugarr Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 kiwi napisał(a):malutkie kociaki zostaly dzisiaj przyprowadzone do uspienia na pilsudskiego, za duze na takie posuniecie.. apni zgodzila sie wychowac, wiec za pare tygodni szykujemy domy dla kociątek. Jak podrosną to postaraj się o zdjęcia :) Znam w sumie więcej kociarzy niż psiarzy, więc kto wie... :lol: Quote
Therion Posted April 4, 2007 Posted April 4, 2007 Juz od tygodnia psy Missiek mieszkaja w domu. Quote
AgaG Posted April 7, 2007 Author Posted April 7, 2007 Dzięki Weszka. Parę dni temu jedna znajoma (Aga L.) przekazała mi 500 złotych na psiaki nasze bezdomne. Bardzo dziękujemy Quote
Recommended Posts