Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W okolicach ronda mogilskiego prosze wszystkich o oczy i uszy szeroko otwarte!!
Widziałam tam dzisiaj sporego psa, zdecydowanie chory, raczej bezpański (bez obroży).

Ma otwartą, świeżą ranę na szyji, chorą skórę, jest kudłaty, taki typowy "misiek".
Szłam ze swoim psem i niestety musiałam pójść odstawić go do domu, kiedy wróciłam bidy już nie było :-(
Psiak raczej łagodny, nie zainteresowała go sucha karma ani kawałeczki indyka, które akurat miałam przy sobie jeszcze idąc ze swoim psem.
Był dla niego przyjazny, ale nie udało mi się zwabić go Portosem pod mój blok. Poszedł w inną stronę i zapadł się pod ziemię :-(

Posted

Anashar napisał(a):
Mój w tamtym roku miał cały czas obroże przeciwkleszczową i był spokój ;) Ale muszę mu nową kupić.

nasz spanielek mimo obrozy lapal kleszcze
tzn zawsze mial obroze a babeszjoze mial dwa razy - dlatego ja jestem przewrazliwiona jak widze kleszcza
Bima brat odszedl na babeszjoze

polecam frontline - od paru lat stosujemy i jest OK

Posted

Ja jeszcze oprocz obrozy podaje mu fiprexa, odpowiednik frontline'a. Na moim kudlaczu niestety strasznie ciezko byloby kleszcza znalezc.

Wczoraj siostra u Migotki znalazla kleszcze, odrazu poszli do weta go wyciagnac. Okazalo sie, ze kleszcz siedzial w niej niezywy. Tylko niewiadomo od kiedy :/

Posted

hehehe
ten wet juz mi wczoraj mowil ze nasza migotka u niego byla :D
bardzo fajny wet w kazdym razie :)
mozna do niego spokojnie chodzic :)

Posted

ludziska:(
PILNIE kto na kilka godzin przyjmie psiaka wielkości trochę za kolana...Kiwi ma wyłaczoną komórkę :( a nam udało się go złapać po 2 tyg.... a Kiwi ma dla niego domek :(

KTO POMOŻE??????

Posted

halo halo
mam 2 godziny przerwy za 2 godziny musze byc w laboratorium i juz nic nie zrobie.
nie ma samochodu, kto da rade odebrac albo przetrzymac dzisiaj do wieczora tego psa?
minuilka jak sie nikt nie znajdzie to go przywiaz kolo bloku, no trudno.

Posted

Dziewczyny, mam domek pod Krakowem dla psiaka.
Pani ma dwoje małych dzieci (1,5 roku i 5 lat), mieszka w domu (ale narazie nie ogrodzonym).
Pani interesowała się Kumplem z mojego tymczasu, ale Kumpel jest zakochany tej wiosny i próbuje uciekać, wiec nie dam go na nieogrodzona dziąłkę.
Szukamy psiaka młodego wielkości średniej (myślę że ok 20 kg), do kolana.
Ze ze wzgledu na ,małe dziecko najlepiej nauczonego zachowywac czystość i w wieku najlepiej 6-8 miesięcy żeby pokochał dzieciaki.
Chodzi o psiaka z DT ( nie ze schroniska bezpośrednio).
(Nie pisałam jeszcze na wątku ogólnym ale jak nie bedzie psiaka u Was to wtedy napiszę.)
Macie jakieś kondydata/kandydatkę?

Posted

malutkie kociaki zostaly dzisiaj przyprowadzone do uspienia na pilsudskiego, za duze na takie posuniecie..
apni zgodzila sie wychowac, wiec za pare tygodni szykujemy domy dla kociątek.

Posted

beka napisał(a):
Dziewczyny, mam domek pod Krakowem dla psiaka.
Pani ma dwoje małych dzieci (1,5 roku i 5 lat), mieszka w domu (ale narazie nie ogrodzonym).
Pani interesowała się Kumplem z mojego tymczasu, ale Kumpel jest zakochany tej wiosny i próbuje uciekać, wiec nie dam go na nieogrodzona dziąłkę.
Szukamy psiaka młodego wielkości średniej (myślę że ok 20 kg), do kolana.
Ze ze wzgledu na ,małe dziecko najlepiej nauczonego zachowywac czystość i w wieku najlepiej 6-8 miesięcy żeby pokochał dzieciaki.
Chodzi o psiaka z DT ( nie ze schroniska bezpośrednio).
(Nie pisałam jeszcze na wątku ogólnym ale jak nie bedzie psiaka u Was to wtedy napiszę.)
Macie jakieś kondydata/kandydatkę?

beka, a te sunki od misieek? (link do wątku na poprzedniej stronie)
moze któras by sie nadała..
one młodziutkie ale juz nie szczeniaki..

Posted

Kumpel który jest u mnie został sprawdzony do dzieci na moim synku:)
Głównie chodzi o to by ten dzidziuś 1,5 roczny był bezpieczny.
A suńki missiek chyba z domu nie mieszkały??

Posted

kiwi napisał(a):
malutkie kociaki zostaly dzisiaj przyprowadzone do uspienia na pilsudskiego, za duze na takie posuniecie..
apni zgodzila sie wychowac, wiec za pare tygodni szykujemy domy dla kociątek.

Jak podrosną to postaraj się o zdjęcia :) Znam w sumie więcej kociarzy niż psiarzy, więc kto wie... :lol:

Posted

Dzięki Weszka. Parę dni temu jedna znajoma (Aga L.) przekazała mi 500 złotych na psiaki nasze bezdomne. Bardzo dziękujemy