Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[SIZE="4"]Zaginęły: Owczarek Belgijski Groenendael i Golden Retriever!

Dnia 4.03 w Michałowicach uciekły dwa psy - Owczarek Belgijski Groenendael i Golden Retriever.
Psy zrobiły dziurę w siatce, którą jest ogrodzony dom.
Zaginięcie zostało już zgłoszone do schroniska w Racławicach i Krakowie.
Numer tatuażu Goldena: L092
Owczarek ma chip.

Numer kontaktowy w tej sprawie: 609 443 340

Zdjęcia (Golden jest już dorosły):

Proszę mieć oczy szeroko otwarte i w miarę możliwości przeklejać gdzie się da.

Posted

W okolicach Słomnik został znaleziony psiak w typie owczarka szkockiego. Przejrzałam wczoraj internet, ale nie natknęłam się na jakiekolwiek ogłoszenia o jego zaginięciu. Pani, u której tymczasowo przebywa podejrzewa, że został wyrzucony przy trasie E7 na Warszawę. Psiak jest ułożony, bardzo przyjacielski i łagodny
Szukamy albo jego właścicieli albo nowego dobrego domu. Jeśli ktoś może pomóc to będziemy wdzięczni. Kontakt w sprawie psa 534 884 174

Posted

Lucyja napisał(a):
Wrzucę kolaczka na forum Fundacji Dr Lucy. Jak trzeba będzie to zrobimy mu ogłoszenia w sprawie adopcji.

Po dzisiejszych rozmowach dochodzę do wniosku, że na właścicieli nie ma co liczyć. Psiak od ponad tygodnia się błąkał i podobno wracał na droge E7, więc jest wysoce prawdopodobne, że ktoś go po prostu wywalił. Ogłoszeń o jego zaginięciu też nigdzie nie widać. Myślę, że trzeba szukać domu i już.

Posted (edited)

Na dom czeka czteroletni Rumcajs. O pomoc błaga starsza pani, która, mimo braku sił, odwiedza kota w schronisku i płacze nad nim i nad sobą. Rumcajs był kotem wolno żyjącym, którego pani karmiła i starała się otoczyć opieką. Zaczął przeszkadzać sąsiadom i trafił do Krakowskiego Schroniska.
Oboje bardzo przeżywają tę sytuację. Pani ze względu na wiek i stan zdrowia nie może go adoptować. Rumcajs jest wykastrowany.
Jeśli ktoś może pomóc, Userzy Miau, osoby doświadczone w kocich adopcjach, proszę w imieniu Pani i Rumcajsa.

Edited by salibinka
Posted

w sobote najblizszą 10.03. jade z nowotarską sunią collie do Radomia. Tam odbiera ja pani, która jedzie docelowo do warszawy.
Czy ktoś potrzebuje transportu na tej trasie - tzn Krk - Wawa ew Radom - Krk? missieek - koty?
Mój tel. 608 030 883.
Jade z Ruczaju do hoteliku Pana Tomka potem na wylotówke na Kielce/warszawe. wyjeżdzam z domu o 7.00.

Posted (edited)

Magda (Kenny bodajże na dogo) prosiła mnie abym wkleiła ponieważ jej od dawna nie ma już na dogo cyt: "szukam dt dla suczki 6 miesiecznej (cos jak mix pudelka z terierkiem). jest obecnie w klinice z przewklekłym zapaleniem dróg oddechowych, ale kiedy wyjdzie pojedzie niestety prosto do schronu. a jest bardzo urocza i nie chce zeby tak sie stało. szukam dt. gdziekolwiek."

A tak poza tym, znalazłam takie ogłoszenie, na ich stronie także różne egzotyki, czy to całkiem legalne? http://tablica.pl/oferta/lisek-fennec-odkarmiony-recznie-pierwszy-w-polsce-jak-piesek-cudowny-i-wyjatkowy-IDLtsp.html#4f57a6ede9c14

Edited by Rumi.
Posted

[quote name='Foksia i Dżekuś']Czy ktos ma na dt lub w hotelu małego w mairę pieska lub suczkę w wieku od 3-4 lat do 6-7 .Piesek musi byc w mare spokojny ,lubiec dzieci i koty. raczej kudłaty bo pani dzwoniła z ogłoszenia o mojego Biszkopcika ,kudlatego pieska.
W schronisku w Racławicach jest malutka młoda suczka kudłata, która podobno bardzo źle znosi pobyt tam. Jeśli ta pani byłaby zainteresowana to mogę ja stamtąd przywieźć. Ze zdjęcia wygląda super. Jest podobno łagodna i przyjacielska.
[FONT=&quot]http://schroniskopsiepole.files.wordpress.com/2012/02/ostatnie-037-800x6001.jpg?w=645[/FONT]

Posted

Dwa dni temu ogłaszałam tutaj znalezionego psiaka collie. Nawet znalazł się dla niego dom, ale psiak przepadł. Wyszedł z posesji, na której przebywał tymczasowo i od dwóch dni nie wrócił. Jestem wściekła bo chciałam zabrać psiaka do hotelu, ale pani w gminie powiedziała, że może zostać w tym miejscu gdzie jest dopóki się coś nie znajdzie. Psies może się błąkać gdzieś w pobliżu trasy E7 w rejonie Słomnik i Miechowa. Gdyby ktoś z was tamtędy jechał rozglądajcie się.

Posted

Foksia i Dżekuś napisał(a):
Czy ktos ma na dt lub w hotelu małego w mairę pieska lub suczkę w wieku od 3-4 lat do 6-7 .Piesek musi byc w mare spokojny ,lubiec dzieci i koty. raczej kudłaty bo pani dzwoniła z ogłoszenia o mojego Biszkopcika ,kudlatego pieska.

ja mam w schr młodziutkiego, ok rocznego Alfisia.
wyślę meila później

Posted (edited)

Już jestem i dodaje Alfika :)
nie jest może kudłaty ale bardzo sympatyczny.. młodziutki 1,5r. Na początku nieśmiały i płochliwy ale na wybiegu sie rozkręca. Potrzebuje troche pracy zeby sie przyzwyczaić do człowieka ale przy odrobinie cierpliwości nie powinno być z nim problemów.
I wrzucam jeszcze Bilba i Froda, ale one do adopcji wspólnej.. ojciec z synem, tatuś 8, synek 4 lata.

ALFIK

BILBO (po prawej) i FRODO (po lewej)

Jest jeszcze na B5 Pysia.. bardzo sympatyczna, nie wiem ile ma lat, szorstkowłosa ale dosyć żywiołowa.
http://www.schronisko.krakow.pl/bigPicture.php?id=2110

Jest jeszcze milutka malutka Ala
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.431918199798.225319.319972929798&type=3#!/photo.php?fbid=10150632809379799&set=a.431918199798.225319.319972929798&type=3&theater

Edited by Mona_S10