karusiap Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 Pani Beatko bardzo mozliwe, bo wlasnie sie dowiedzialam,ze ten pies jest tam juz dlugo. Ma podobno bude nawet postawiona ale nie daje sie zlapac. To miejscowosc Jadowniki chyba. Quote
Foksia i Dżekuś Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 karusiap napisał(a):Pani Beatko bardzo mozliwe, bo wlasnie sie dowiedzialam,ze ten pies jest tam juz dlugo. Ma podobno bude nawet postawiona ale nie daje sie zlapac. To miejscowosc Jadowniki chyba. Tak ,chodzi o tego samego psa ,a bude postawiły mu dziewczyny z fundacji animals z Tarnowa . Zarówno one jak i ja dzwoniłsymy do gminy z prosba o interwencje , dziewczyny zapewnialy mu hotel ,ale mimo to gmina nie byla chetna do współpracy mimo ze mi mówili co innego . Quote
karusiap Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 Brak slow na tych cholernych urzedasow.... Quote
togaa Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 Nasz Albinek który zaginał w Wieliczce 3 dni temu - odnaleziony ! Patia, tamb i wszystkim tak ogromnie zaangażowanym w poszukiwanie Albinka z serca dziękujemy !!!!! Sprawiłyście nam najpiękniejszy Świąteczny prezent !!! Gdyby nie Wy, kto wie co by się stało... Bardzo, bardzo dziękujemy !!!! Quote
wellington Posted December 22, 2011 Posted December 22, 2011 [quote name='togaa']Wczoraj tj. 20 grudnia br zaginął w Wieliczce (ul.Bogucka )nasz Albinek. Cudowny, łagodny psiaczek w typie JRT. Utyka na przednią, prawą łapkę. (Następstwo skomplikowanego załamania po potrąceniu przez samochód.) tel. opiekunów; 604-823-258 , 12/ 27-84-106 http://www.dogomania.pl/threads/205669-Strzaskana-%C5%82apka-b%C3%B3l-co-dalej..-Ma%C5%82y-Albin-bez-urody-domu-bez-szans-na-jutro Trzeba zrobic plakaty i wyznaczyc nagrode ! Edit: za pozno zobaczylam ze juz sie odnalazl. Uff ! Szczescie ogromne :) Quote
Jagienka Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 [quote name='togaa']Nasz Albinek który zaginał w Wieliczce 3 dni temu - odnaleziony ! Patia, tamb i wszystkim tak ogromnie zaangażowanym w poszukiwanie Albinka z serca dziękujemy !!!!! Sprawiłyście nam najpiękniejszy Świąteczny prezent !!! Gdyby nie Wy, kto wie co by się stało... Bardzo, bardzo dziękujemy !!!! Bardzo bardzo się cieszę, już 30 plakatów w koszulkach czekało na rozwieszenie, ale ufff... Quote
paoiii Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 Wszystkim dogomaniakom jak i wszystkim innym osobom pomagającym czynnie zwierzętom życzę spokojnych Świąt, pełnych miłości i radości. Spędzonych w gronie rodzinnym. Spełnienia wszelkich marzeń, a przede wszystkim wielkiej siły i nie tracenia wiary że może być lepiej! No i mniej bid, które potrzebują pomocy. WESOŁYCH ŚWIĄT! :tree1: Quote
Asior Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 bardzo pilnie proszę o pomoc.. Musimy gdzieś na CITO umieścić 3 a może nawet 5 szczeniaków. Oba domy tymczasowe mają duże problemy z partnerami. Nie chcieli byśmy, aby obie dziewczyny nie miały przez to świąt.. Błagam, kto może pomóc. Skoro uratowaliśmy im życie nie pozwólmy tego zaprzepaścić :( Błagam o pomoc... Quote
sugarr Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 Wesołych Świąt wszystkim! http://www.youtube.com/watch?v=O8Qkp2VUvR4&feature=share :) Quote
Ank@ Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 W sklepie zoologicznym w Tesco przy wielickiej pomocy potrzebują dwa chomiki. Jeden ma stan zapalny oczu, drugi jest pogryziony z otwartą raną. Zwracałam uwagę sprzedawcy ale tylko wzruszył ramionami i powiedział że nic nie może zrobić ( a obok stoją puste akwaria, gdzie mógłby przenieść chore chomiki, żeby je chociaż uratować przed dalszymi urazami, no ale przecież wymaga to 'ogromnego' wysiłku) Quote
Rumi. Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 Ank@ napisał(a):W sklepie zoologicznym w Tesco przy wielickiej pomocy potrzebują dwa chomiki. Jeden ma stan zapalny oczu, drugi jest pogryziony z otwartą raną. Zwracałam uwagę sprzedawcy ale tylko wzruszył ramionami i powiedział że nic nie może zrobić ( a obok stoją puste akwaria, gdzie mógłby przenieść chore chomiki, żeby je chociaż uratować przed dalszymi urazami, no ale przecież wymaga to 'ogromnego' wysiłku) kurcze... coś z tym można zrobić(jakieś przepisy)? jeśli potrzebny byłby DT to mogę je wziąć, mam klatkę pustą, bo moją chomiczke mam w innej klatce. wrzucę na chomicze forum, może tam coś poradzą. aha i jakie to były chomiki? (dżungarskie, syryjskie) Quote
Ank@ Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 dżungarskie greatmadwomen - dałabyś radę wziąć je na DT? byłoby super :) Quote
Rumi. Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 Ank@ napisał(a):dżungarskie greatmadwomen - dałabyś radę wziąć je na DT? byłoby super :) tak, lecz nie wiem jak z kosztami leczenia :( no i nie chciałabym wykupywać, aby nakręcać im biznes... Quote
majku33krakow Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 greatmadwomen napisał(a):tak, lecz nie wiem jak z kosztami leczenia :( no i nie chciałabym wykupywać, aby nakręcać im biznes... żeby uratować to trzeba czasami zapłacić! Quote
Rumi. Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 majku33krakow napisał(a):żeby uratować to trzeba czasami zapłacić! owszem, jak masz kasę to daj, sorki ale ostatnio się wykosztowałam(musiałam całą wyprawkę kupić) na moją chomiczkę którą adoptowałam bo jakiś rozmnażacz chciał zarobić i trzymał w okropnych warunkach zwierzątka. Przepraszam ale moje dochody to dorabianie i kieszonkowe, nie wyrobię jak trzeba będzie dużo zapłacić za weterynarza, a podejrzewam że trzeba leczyć szczególnie tego chomika co ma stan zapalny.... Quote
majku33krakow Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 greatmadwomen napisał(a):owszem, jak masz kasę to daj, sorki ale ostatnio się wykosztowałam(musiałam całą wyprawkę kupić) na moją chomiczkę którą adoptowałam bo jakiś rozmnażacz chciał zarobić i trzymał w okropnych warunkach zwierzątka. Przepraszam ale moje dochody to dorabianie i kieszonkowe, nie wyrobię jak trzeba będzie dużo zapłacić za weterynarza, a podejrzewam że trzeba leczyć szczególnie tego chomika co ma stan zapalny.... napisałem to ogólnie ,nie chciałem cie urazić Quote
Asior Posted December 23, 2011 Posted December 23, 2011 Ank@ napisał(a):W sklepie zoologicznym w Tesco przy wielickiej pomocy potrzebują dwa chomiki. Jeden ma stan zapalny oczu, drugi jest pogryziony z otwartą raną. Zwracałam uwagę sprzedawcy ale tylko wzruszył ramionami i powiedział że nic nie może zrobić ( a obok stoją puste akwaria, gdzie mógłby przenieść chore chomiki, żeby je chociaż uratować przed dalszymi urazami, no ale przecież wymaga to 'ogromnego' wysiłku) a do KTOZ-u czemu takich rzeczy nie zgłaszasz??? Quote
Noelle Posted December 24, 2011 Posted December 24, 2011 Życzę wszystkim dogomaniakom wesołych, spokojnych Świąt, spędzonych w gronie najbliższych. Abyście nadal nieśli pomoc zwierzakom i nigdy się nie poddawali, bo one tego potrzebują. Oraz by nadchodzący Nowy Rok był lepszy od tego i przynosił Wam wiele dobrych niespodzianek. :) Quote
Rumi. Posted December 24, 2011 Posted December 24, 2011 Asior napisał(a):a do KTOZ-u czemu takich rzeczy nie zgłaszasz??? czasem zupełnie najprostsze rozwiązania nie przychodzą do głowy w ważnych chwilach, ja byłam dziś w tym sklepie, byłam gotowa je odkupić, lecz chomików już nie było, dwa były w osobnym akwarium lecz nie widać było żadnych obrażeń, w całkiem dobrym stanie, lecz reszta zwierzaków nie wyglądała zbyt dobrze, Ank@ będzie się napewno kontaktować w sprawie kontroli w tym sklepie. Quote
karusiap Posted December 26, 2011 Posted December 26, 2011 Dostalam wiadomosc, ze gdzies na Stradomiu chyba ok ul.Agnieszki od wczoraj chodzi psiak z przetraconymi lapami. Dzis kuleje na jedna. Ciezko go zlapac, ta Pani probuje.Pies sypia na mokrych lischach. Schronisko powiadomione,ale oczywiscie przyjada jak pies bedzie zlapany i czekal bedzie.....Jakby dal sie zlapac to by ludzie pomocy nie potrzebowali, pies namierzony, ranny...i jeszcze ma z kokardka czekac...skandal,ale standard. ja rozumiem,ze jak ktos przejezdza i widzi psa to kierowca nie ma czasu leciec do kazdego takiego zdarzenia, bo pies moze sie przemiescic,ale w takiej sytuacji to paranoja. Mam nadzieje,ze jutro kierownik zostanie powiadomiony, a osoba ktora tak zareagowala na zgloszenie odpowiednio potraktowana. Ale chodzi mi o to,ze ja jestem do 20 w pracy i jakby ktos byl tam w okolicy prosze rozejrzyjcie sie.... Quote
Noelle Posted December 26, 2011 Posted December 26, 2011 będę w tamtych okolicach przed 20, to się rozglądnę, choć będzie już ciemno.... najlepiej iść w dzień. szkoda, że dopiero teraz to przeczytałam, bo ja mieszkam z 25 min. na nogach stamtąd, tramwajem to z 7 min... w każdym razie, rozglądnę się. jak wygląda ten psiak? duży/mały? Quote
karusiap Posted December 26, 2011 Posted December 26, 2011 Natalko, juz na szczescie bezpieczny:) Quote
MTD Posted December 26, 2011 Posted December 26, 2011 w okolicach Wolbromia zaginął pies (około 15.12.), miał szarą obrożę, pobiegł za suczką i nie wrócił, ona natomiast tak, nie znam szczegółów, ale gdyby ktoś przejeżdżał w okolicach to proszę o rozglądanie się, tel. do właścicielki Kornela: 509 119 258 Quote
wtatara Posted December 26, 2011 Posted December 26, 2011 mam niesprawdzony dom w Krakowie dla szczeniaka sunię Quote
fizia Posted December 26, 2011 Posted December 26, 2011 tu jest całkiem spora gromadka szczeniaków http://www.dogomania.pl/threads/219273-Krk-5-malutkich-szczeniaczkow-blagamy-o-DT Quote
Recommended Posts