missieek Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 Zofija napisał(a):Mam Panią, która chciałaby adoptować pieska-najlepiej spaniela (chciałą od nas, ale został u tymczasowej opiekunki) . Pani jest z Krakowa. Jeżeli ktoś ma jakieś spanielowate lub inne do bloku to proszę o wiadomość. Pani nie miała jeszcze wizyty pa. w olkuszu jest pies w typie spaniela, czarny podpalany, samiec Quote
Ank@ Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 salibinka napisał(a):Beatko, to ja Tobie dziękuję za wszystko. Na budowę przybłąkał się pies i zamiast jechać z Tobą ganiałam z nim po okolicy kilka godzin - nikt psa nie rozpoznawał, prawdopodobnie w ogóle nie jest z tamtych okolic, więc potem do Niepołomic - dzięki Fundacji dr Lucy i Twojej pomocy, ma tam bezpieczne miejsce do czasu znalezienia właścicieli lub nowego domu. Mam nadzieję, że sobie poradziłyście i dowiozłyście Simę z koleżanką (zadzwonię jutro ) :-( ZNALEZISKO: Pies w typie owczarka szkockiego znaleziony 2 listopada w miejscowości Zelków. Trudno określić wiek - białe zęby, ale oczy lekko "matowe", bardzo przyjazny, łagodny, zna podstawowe komendy, przykleja się do człowieka i liże, liże, liże. Nie miał obroży, brudny, miejscami dredy. Serdeczna prośba, jeśli ktoś umiałby zrobić plakat, będzie to ogromną pomocą. Możliwe, że pies komuś uciekł. Kontakt: 509 166 430 czy to nie ten sam pies? http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-oddam-owczarka-w-dobre-rece-W0QQAdIdZ329034136 Dziadek ląduje na bruku :( http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-PILNE-piesek-traci-domek-Filipek-W0QQAdIdZ329026341 Quote
salibinka Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Inne umaszczenie i inna miejscowość. Państwo colaka szukali, pojechali do hotelu natychmiast po mojej wizycie (sprawdzałam dom), opłacili trzy doby po stawce za psa prywatnego i cieszyli się z odnalezienia. Quote
salibinka Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Pilnie poszukiwana surowica dla Tuni - z parwo: kontakt: 515192985 Quote
Aga-ta Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 zajrzyjcie prosze http://www.dogomania.pl/threads/217506-7-miesieczna-dzikuska-ze-swietokrzyskich-lasow.-Prosze-o-pomoc-w-oglaszaniu Quote
fizia Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 [quote name='natalek']Czy mieszka ktoś może w okolicach Ugorka? Krecia prawdopodobnie była tam dziś widziana. niestety nie ma tam rozwieszonego ani jednego ogłoszenia... w razie czego paoiii ma wydrukowane ogłoszenia, gdyby ktoś mógł na dniach podjechać i porozwieszać, byłabym baaaaaaaardzo wdzięczna... ja mogłabym to zrobić dopiero w sobotę, a do soboty trochę czasu jest :( Jeżdziliśmy tam wczoraj przed 23. Niestety Kreci nie widzieliśmy :( w okolicy jest tyle zakamarków, miejsc do schowania się... Z Ugorka, a właściwie ul. Ułanów, jest już bardzo blisko do bocznego wejścia do parku koło muzeum lotnictwa - wchodzi się tam z ul. Seniorów lotnictwa. W pobliżu tego wejścia jest też obszar z garażami - też idealne miejsce do ukrycia się. Może właśnie tam, przy tym wejściu lub w samym parku przydałyby się ogłoszenia. Tam chodzi wielu psiarzy. http://maps.google.pl/maps?client=opera&rls=pl&oe=utf-8&channel=suggest&um=1&ie=UTF-8&q=ugorek&fb=1&gl=pl&hq=ugorek&hnear=0x471644c0354e18d1:0xb46bb6b576478abf,Krak%C3%B3w&ei=I4y7TvTVBI2K4gTzkpE1&sa=X&oi=local_group&ct=image&ved=0CAYQtgM Quote
karusiap Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 [quote name='Ank@'] Dziadek ląduje na bruku :( http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-PILNE-piesek-traci-domek-Filipek-W0QQAdIdZ329026341 Rozmawialam z ta Pania. Nie ma jeszcze nic dla Filipka i 10 kotow:( Quote
majku33krakow Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Wet siostra ma podobno nowego psa!!!! Quote
bejasty Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Zaginą berneńczyk w Krzeszowicach « dnia: Listopad 10, 2011, 21:33:27 » Cytuj http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-zgubiono-znaleziono-ZAGIN-L-DU-Y-PIES-PASTERSKI-W-KRZESZOWICACH-W0QQAdIdZ328094011 Data dodania 06/11/2011 Adres 32-065 Krzeszowice, Polska Pokaż mapę Oferowane przez Właściciel ZAGINĄŁ PIES!!! W KRZESZOWICACH !!! Pies Pasterski Berneński - suczka - duży, bardzo łagodny, czarny w biało-brązowe plamy, na szyi ma założoną czarną parcianą obróż. Pies zaginął 04.11.2011r. - piątek - w Krzeszowicach w okolicach Dworca PKP ok. godz. 21.00 ... TEL. 696 194 033 NAGRODA!!! Quote
elaja Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 [quote name='bejasty'] Zaginą berneńczyk w Krzeszowicach « dnia: Listopad 10, 2011, 21:33:27 » Cytuj http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-zgubiono-znaleziono-ZAGIN-L-DU-Y-PIES-PASTERSKI-W-KRZESZOWICACH-W0QQAdIdZ328094011 Data dodania 06/11/2011 Adres 32-065 Krzeszowice, Polska Pokaż mapę Oferowane przez Właściciel ZAGINĄŁ PIES!!! W KRZESZOWICACH !!! Pies Pasterski Berneński - suczka - duży, bardzo łagodny, czarny w biało-brązowe plamy, na szyi ma założoną czarną parcianą obróż. Pies zaginął 04.11.2011r. - piątek - w Krzeszowicach w okolicach Dworca PKP ok. godz. 21.00 ... TEL. 696 194 033 NAGRODA!!! W Krzeszowicach jestem codziennie , również w okolicach dworca i nigdzie , dosłownie nigdzie nie widziałam ani jednego ogłoszenia - jeśli mnie by zaginął ( tfu, tfu !) pies to cała okolica byłaby oplakatowana Quote
Noelle Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 zapraszam do mix amstaffa Heksa z Krakowa: http://www.dogomania.pl/threads/217608-Heks-ast-ze-straszną-przeszłością.-Czy-pozna-wreszcie-znaczenie-słowa-miłość Quote
karusiap Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-opiekunowie-dla-zwierzat-Rozpaczliwie-poszukuje-domu-dla-rocznego-pieska-W0QQAdIdZ326877256 Quote
elaja Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 [quote name='karusiap']http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-opiekunowie-dla-zwierzat-Rozpaczliwie-poszukuje-domu-dla-rocznego-pieska-W0QQAdIdZ326877256 Normalnie ręce opadają....w takim razie Timura musiałabym uśpić zanim zaczęłam go leczyć , najlepiej w pierwszym dniu pobytu u mnie :angryy: Quote
Anashar Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 A co z Krecią? Temperatura w nocy ostatnio spadła do -6, mała sunie długo w takich warunkach może sobie nie dać rady... Wiem, że każdy ma swoje sprawy ale może warto pomyśleć o zebraniu wielu osób i porządnym przeczesaniu terenu? Dajmy jej chociaż szansę... Quote
Noelle Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 ostatnio jej szukałyśmy z paoiii i dwiema paniami, które mieszkają niedaleko Swojskiej i włączyły się w poszukiwania. jedna tak się poświęca, że pomimo choroby jeździ i jej szuka, już kilkakrotnie tankowały paliwo za 100zł, codziennie jeżdżą i przeczesują okolice. ogłoszeń jest rozwieszonych naprawdę sporo, a one ciągle jej szukają i jesteśmy w ciągłym kontakcie. Quote
Ulaa Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 Nie rozumiem jak można zgubić berneńczyka. Przecież ta psy to cienie człowieka, nie odchodzą nawet na metr. Niech ludzie koniecznie sprawdzą "schronisko" w Olkuszu.. Quote
bejasty Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 nie wiem nie znam okoliczności jak to się stało ale Berny potrafią być płochliwe. Moj osobisty jakiś czas temu przestraszył się tupnięcia ,wypioł z obroży ale na szczęście nie uciekł daleko ,ale mogło być różnie.Próbowałam dzwonić pod podany nr tel.ale nikt nie odebrał ani nie oddzwonił......mam nadzieję,że to dlatego iż sunia się znalazła ale czy tak jest nie wiem..... Quote
Anashar Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 Codzienne jeżdżenie tam jednej czy dwóch pań nie jest gwarancją sukcesu. Tylko zorganizowanie dużej grupy i przeczesanie terenu na raz przy odpowiedniej godzinie może przynieść jakikolwiek skutek. Doceniam dobre chęci, ale one same bez pomocy dogomaniaków moga neiwiele zdziałać. Wypatrywanie z samochodu w ciągu dnia też na nie dużo się zda. Doceniam dobre chęci, ale czasem trzeba coś dobrze rozplanować, żeby przyniosło skutek. Quote
salibinka Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 Anashar napisał(a):Codzienne jeżdżenie tam jednej czy dwóch pań nie jest gwarancją sukcesu. Tylko zorganizowanie dużej grupy i przeczesanie terenu na raz przy odpowiedniej godzinie może przynieść jakikolwiek skutek. Doceniam dobre chęci, ale one same bez pomocy dogomaniaków moga neiwiele zdziałać. Wypatrywanie z samochodu w ciągu dnia też na nie dużo się zda. Doceniam dobre chęci, ale czasem trzeba coś dobrze rozplanować, żeby przyniosło skutek. Każda obecność tam to jakaś szansa. I to wspaniale, że te panie to robią. Ale zgadzam się z Anasharem - spróbujmy chociaż raz o godzinie 5 - 6 w dużej grupie. Ja jestem chętna w najbliższym czasie, dostosuję się do terminu. Wiem, że to pora okropna i jest bardzo zimno, ale zbierzmy się jakoś - dla Kreci. Ona sobie nie poradzi... Ustalmy tu jakiś termin - następnie podzwońmy, popiszmy do znajomych z prośbą o udział. Wierzę, że się da, przecież wielu osobom leży na sercu los Kreci i psów w ogóle. Quote
Avaloth Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 Ja jeśli tylko będę akurat w dany dzień mogła mogę koło 6-6.30 podjechać. Wcześniej nie wiem czy jest sens bo i tak jest ciemno. Quote
salibinka Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 Avaloth napisał(a):Ja jeśli tylko będę akurat w dany dzień mogła mogę koło 6-6.30 podjechać. Wcześniej nie wiem czy jest sens bo i tak jest ciemno. To ustalmy 6. Avaloth, podaj może, kiedy jesteś w stanie, będziemy mieć punkt wyjścia. Konkret. Quote
Avaloth Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 Na tą chwilę mam cały najbliższy tydzień raczej do dyspozycji (w czwartek mam zajęcia od 7.50, więc szukać bym mogła nie dłużej niż godzinę) Quote
salibinka Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 Avaloth napisał(a):Na tą chwilę mam cały najbliższy tydzień raczej do dyspozycji (w czwartek mam zajęcia od 7.50, więc szukać bym mogła nie dłużej niż godzinę) To na razie jest nas dwie... Kto jeszcze? (Te panie mogłyby dołączyć? Zadzwońcie może, proszę, zapytajcie). Quote
Avaloth Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 Patrząc na ich dotychczasowe działania, dołączą na pewno ;) Więc jest nas najprawdopodobniej 4. Quote
salibinka Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 Avaloth napisał(a):Patrząc na ich dotychczasowe działania, dołączą na pewno ;) Więc jest nas najprawdopodobniej 4. Świetnie :). Ale to za mało. Tak jak pisał Anashar - grupa musi być duża, wtedy będzie to miało sens i da konkretną szansę. Quote
Recommended Posts