Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

natalek napisał(a):
rozwiesimy na ul. Swojskiej (więcej nie mamy jutro możliwości wydrukować), ale bardzo prosimy o pomoc w plakatowaniu!!

wyślijcie mi ja wydrukuje wam kilkanaście/dziesiąt jak trzeba, ale trzeba by było to ode mnie odebrać z Floriańskiej!!!

Posted

fizia napisał(a):
Ja tez wrzuciłam wcześniej na tablicę na FB wiadomość o Kreci. Wtwtara napisała, że mieszka w okolicy i nie ma żadnych ogłoszeń, nawet na samej ul. Swojskiej...

Oby się znalazła...teraz w dodatku zaczęło lać...
A co z Nią będzie, jak się znajdzie? wróci do tej pani czy do schroniska?

Wroci do schroniska bo ta pani jej nie chce , bo ona myslala,ze beda sobie razem siedziec ,a ona sie bala i chowala sie pod szafke. Lepsze to niz ulica i byle sie tylko znalazła.

Posted

Dziewczyny nie moge odnalesc watku Maxa ,tego co pani wybrala w schronisku z ogloszenia o Sime . Nie pamietam kto sie tym psem opiekowal i kto znim był kiedy pani wybirala psy,a pani chce telefon do tych wolontariuszek ,chociaz jej powiedzilam ,ze nic młode dziewczyny jej nie pomoga. Pani ma z nim problemy od jakiegos czasu demoluje mieszkanie pod ich nie obecnosc ,dalam im tel. do Zuli i proponowalam zbudowanie kojca zeby go tam dawaly kiedy wyjezdzaja ale pani niby sie lituje ze wziela go po to zeby mieszkal w domu , a z drugiej ze kojec jest bardzo drogi( Panstwo bardzo zamozni)
Powioedzilam ,ze lepsze takie razwiazanie niz powrot psa do schroniska, i że bardzo by go skrzywdzili.

Posted

BARDZO PILNIE POTRZEBA NAM WOLONTARIUSZY NA SOBOTĘ NAJBLIŻSZĄ NA AKCJĘ W CARREFOURE ZAKOPIANKA
akcja trwa od 12-19, potrzebujemy wolontariuszy do opieki nad psami schroniskowymi.
Proszę o informacje jak ktoś może przyjść!!!

Posted

Avaloth napisał(a):
Ulaa wysłałam informacje i zdjęcia, dziękujemy bardzo ;) Ja skleciłam jakiś plakat, ale najprostszy i bez zrywek. Jutro się postaramy rozwiesić chociaż kilka.

Będą gotowe wieczorem, do ściągnięcia z serwera.
Biedna sunia, noce są takie zimne i deszczowe :( Może gdzieś znalazła schronienie, albo ktoś ją wziął do domku... Co za baba, że już jej nie chce, wiadomo że biedactwa czasu potrzebują w nowym domu!!!

Posted

[quote name='Foksia i Dżekuś']Wroci do schroniska bo ta pani jej nie chce , bo ona myslala,ze beda sobie razem siedziec ,a ona sie bala i chowala sie pod szafke. Lepsze to niz ulica i byle sie tylko znalazła.

:( nawet nie wiem co napisać....

Postaram się również porozglądać za malutką, rozesłałam wiadomości na Fb, równiez do znajomych, mieszkających bardzo blisko tej ulicy, będę tez odnawiać ogłoszenia - musi się udać...

Wczoraj był Dzień Kundelka..wszystkim krakowskim Kundelkom życzę Szczęścia i Miłości

wiersz pochodzi z tego cudnego bazarku

http://www.dogomania.pl/threads/2166...YCH-KUNDELKÓW

Posted

Nie wiem, czy ktoś odebrał z Floriańskiej plakaty ws Kreci proponowane przez asior ?

Jeśli nie, to ja dziś późnym wieczorem (ok 21) mogę się wybrać w okolice Pilotów i rozwiesić trochę przygotowanych przez mnie, tzn z 10 kolorowych, a reszta czarno - białe z karteczkami do urwania (podaję nr, kóry tu znalazłam czyli [FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman]668 289 029 )[/FONT][/FONT]. Albo mogę pomóc w rozwieszaniu tych z Floriańskiej.

Proszę o info na komórkę (smskiem) czy jest jeszcze potrzeba : 600 76 99 71

Posted

[quote name='moskaliki']Nie wiem, czy ktoś odebrał z Floriańskiej plakaty ws Kreci proponowane przez asior ?

Jeśli nie, to ja dziś późnym wieczorem (ok 21) mogę się wybrać w okolice Pilotów i rozwiesić trochę przygotowanych przez mnie, tzn z 10 kolorowych, a reszta czarno - białe z karteczkami do urwania (podaję nr, kóry tu znalazłam czyli [FONT=Times New Roman][FONT=Times New Roman]668 289 029 )[/FONT][/FONT]. Albo mogę pomóc w rozwieszaniu tych z Floriańskiej.

1

Dzieki wielkie za pomoc ,im wiecej plakatow tym wieksza sznasa ,ze sie ktos zainteresuje tym bardziej ,ze juz sporo czasu minelo od ucieczki. ja niestety musze dzisiaj znowu jechac na interwencje zeby nie bylo zapóxno i odebrac psa.

Zadzwonilam tz do moskali ,ze oczywiscie jest taka potrzeba

Posted

[quote name='Foksia i Dżekuś']Wroci do schroniska bo ta pani jej nie chce , bo ona myslala,ze beda sobie razem siedziec ,a ona sie bala i chowala sie pod szafke. Lepsze to niz ulica i byle sie tylko znalazła.
rozmawiałam dziś przez tel. z tą kobietą, ledwo się powstrzymałam,żeby jej wykrzyczeć co o niej myślę...

[quote name='moskaliki']Nie wiem, czy ktoś odebrał z Floriańskiej plakaty ws Kreci proponowane przez asior ?

Proszę o info na komórkę (smskiem) czy jest jeszcze potrzeba : 600 76 99 71
niestety nie wysłałam Asior plakatu i nie odebrałam, bo nie wiem, czy ktoś da radę je rozwiesić? no nie ukrywam, że mam kawałek na Pilotów, a w tym tyg. już nie dam rady tam podjechać, zupełnie mi wyleciało z głowy, że ja przecież w piątek jestem umówiona na wizytę poadopcyjną... jeśli znajdzie się ktoś, kto mógłby te plakaty odebrać z Floriańskiej i przynajmniej część rozwiesić, to proszę pisać- to wyślę plakat Asior.

a numer telefonu na plakacie jest do mnie (ten 668 289 029) ;)
[quote name='wtatara']rozwieszone są w szkole na Grochowskiej,rozwieszę jeszcze przy almie i na St. ze Skalbmierza
dziękuję bardzo!! przy Almie już rozwiesiłyśmy plakat i koło przystanku autobusowego, oraz na ul. Swojskiej i w najbliższej okolicy, jednak tego jest ciągle za mało...

Posted

Foksia i Dżekuś napisał(a):
Dziewczyny nie moge odnalesc watku Maxa ,tego co pani wybrala w schronisku z ogloszenia o Sime . Nie pamietam kto sie tym psem opiekowal i kto znim był kiedy pani wybirala psy,a pani chce telefon do tych wolontariuszek ,chociaz jej powiedzilam ,ze nic młode dziewczyny jej nie pomoga. Pani ma z nim problemy od jakiegos czasu demoluje mieszkanie pod ich nie obecnosc ,dalam im tel. do Zuli i proponowalam zbudowanie kojca zeby go tam dawaly kiedy wyjezdzaja ale pani niby sie lituje ze wziela go po to zeby mieszkal w domu , a z drugiej ze kojec jest bardzo drogi( Panstwo bardzo zamozni)
Powioedzilam ,ze lepsze takie razwiazanie niz powrot psa do schroniska, i że bardzo by go skrzywdzili.

CZY MOWA JEST O MOIM UKOCHANYM MAXIE (weteranie z 2003r)???!
przecież on nie może wrócić do schroniska!! :O
kojec, duża klatka kenelowa, COKOLWIEK tylko nie zwrot psiaka!!!!

Posted

Zapraszam na wątek Maurycego - chorego psa z krakowskiego schroniska. Proszę chociaż o podbijanie wątku. Maurycy siedzi już 5 rok za kratami i chyba jest skazany na dożywocie..... Póki co nikt się nim nie interesuje, z ogłoszeń zerowy odzew. Pies jest w połowie łysy a wielkimi krokami zbliża się zima. Kolejna zima, kiedy będzie marzł w betonowym boksie....

http://www.dogomania.pl/threads/206261-Wyp%C5%82osz-Maurycy-przestraszony-pies-z-problemami-sk%C3%B3rnymi-SZUKAMY-DT-PRZED-ZIM%C4%84-!!!!

Posted

natalek napisał(a):
przy Almie już rozwiesiłyśmy plakat i koło przystanku autobusowego, oraz na ul. Swojskiej i w najbliższej okolicy, jednak tego jest ciągle za mało...

Moskaliki chyba dopiero dociera na miejsce, pewnie jak wróci, to napisze gdzie rozwieszała, ja postaram się jutro pomóc.

Posted

Wróciłam z rozwieszania ogłoszeń ws Kreci. Niestety suni nigdzie nie było, choć miałam nadzieję, że może wychodzi taką późną porą, jak nie ma hałasu i ludzi. Pytałam gościa spotkanego na Swojskiej - ponoć chodzi 3 razy dziennie ze swoim psem, ale nic nie widział :(

Jeśli chodzi o mnie rozwiesiłam 60 plakatów (większość niestety czarno-biała), ale grunt że ze zdjęciem i nr telefonu do oderwania. Nie koncentrowałam się w rejonie Swojskiej, tylko na dużym obszarze, żeby wszędzie był ślad. Także obeszłam obszar zamknięty między Rondem Młyńskim, Meissnera, Chałupnika, Farmaceutów, Wyrwińskiego,Olszyny i Pilotów i oczywiście ulice pomiędzy nimi.

Psiaki przemierzają duże odległości, więc chodziło o to, żeby większa okolica miała baczenie na sunię. Niemniej pewnie nadal przydałby się zmasowany atak ogłoszeń w najbliższej okolicy, bo tak naprawdę znalezienie suni zależy w głównej mierze od mieszkańców okolicy, zwłaszcza psiarzy. Poza tym niektórym przeszkadzają ogłoszenia i je zrywają :/

Posted

moskaliki napisał(a):
Wróciłam z rozwieszania ogłoszeń ws Kreci. Niestety suni nigdzie nie było, choć miałam nadzieję, że może wychodzi taką późną porą, jak nie ma hałasu i ludzi. Pytałam gościa spotkanego na Swojskiej - ponoć chodzi 3 razy dziennie ze swoim psem, ale nic nie widział :(

Jeśli chodzi o mnie rozwiesiłam 60 plakatów (większość niestety czarno-biała), ale grunt że ze zdjęciem i nr telefonu do oderwania. Nie koncentrowałam się w rejonie Swojskiej, tylko na dużym obszarze, żeby wszędzie był ślad. Także obeszłam obszar zamknięty między Rondem Młyńskim, Meissnera, Chałupnika, Farmaceutów, Wyrwińskiego,Olszyny i Pilotów i oczywiście ulice pomiędzy nimi.

Psiaki przemierzają duże odległości, więc chodziło o to, żeby większa okolica miała baczenie na sunię. Niemniej pewnie nadal przydałby się zmasowany atak ogłoszeń w najbliższej okolicy, bo tak naprawdę znalezienie suni zależy w głównej mierze od mieszkańców okolicy, zwłaszcza psiarzy. Poza tym niektórym przeszkadzają ogłoszenia i je zrywają :/

Moskali wielkie dzieki ,jestes wielka.
mam nadzieje ,ze psiak jednak sie odnajdzie .dzisiaj jest w krakowskiej .

Posted

natalek napisał(a):
CZY MOWA JEST O MOIM UKOCHANYM MAXIE (weteranie z 2003r)???!
przecież on nie może wrócić do schroniska!! :O
kojec, duża klatka kenelowa, COKOLWIEK tylko nie zwrot psiaka!!!!

tak o tym samym. podaj mi na maila twoj nr. tele. to im podam .bo chca rozmawiac z osoba ktora opiekowala sie psem ale wczesniej zadzwon do Zuli czy ta pani do niej dzwonila i zadzwon do mnie to ci powiem co i jak.

Posted

Na nowy dom czeka kotka syjamska 6letnia, kotka jest rasowa z rodowodem, ma paszport, chipa, jest zdrowa, odrobaczona, odpchlona, wysterylizowana. Właściciele przyprowadzili kotke do lecznicy, zeby ją uspic, ponoc nie toleruje w domu dziecka ani innych kotów...ale do tej pory zadnych oznak agresji nie ma, jest bardzo przymilna i grzeczna.

Posted

Zrobiłam plakaciki dla Kreci.
Przepraszam za opóźnienie, przeciągnęło się nam w lecznicy i po powrocie byłam padnięta...

Pionowy
http://chomikuj.pl/ullka/zaginione/krecia1,1118160386.pdf

Poziomy
http://chomikuj.pl/ullka/zaginione/krecia2,1118160387.pdf

Powinny dać się ściągnąć po kliknięciu na miniaturkę lub linka.
W razie problemów i/lub innych błędów proszę o info.

Chociaż tak może pomogę biednej Kreci... :(

Posted

bardzo dziękuję, że dzięki Pani Krecia jest w gazecie!! może ktoś wreszcie zadzwoni.....
moskaliki, wieeeeeeeeeelkie dzięki, Tobie Ulaa równiez :loveu:

Posted

czy ma ktos może numer do wtatary??? pilnie potrzebuję, zadzwoniła pani, która prawdopodobnie widziała Krecię pół godziny temu na ul. Młyńskiej!!