Rumi. Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 Asior napisał(a):CZY KTOZ może liczyć na wolontariuszy w dniu 03.09.2011??? na błoniach??? niestety ja tylko rekreacyjnie pewnie będę na chwilę lecz myślę iż jak się podzwoni to będą chętni Quote
Avaloth Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 Ja właśnie chciałam być na tej akcji, a będę poza Krakowem wtedy, więc niestety nie dam rady. Jak kogoś wtedy nie będzie to jest sens przynosić zdjęcia na ten konkurs czy raczej nie? Quote
Anashar Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 Ja będę na pewno, aczkolwiek już wolontariuszem nie jestem ;) Quote
Felka z Bagien Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 Anashar napisał(a):Ja będę na pewno, aczkolwiek już wolontariuszem nie jestem ;) To nie wiem czy Cię wpuszczą:evil_lol:Chyba jako widza:evil_lol: Quote
Asior Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 greatmadwomen napisał(a):niestety ja tylko rekreacyjnie pewnie będę na chwilę lecz myślę iż jak się podzwoni to będą chętni ehhh wiesz, z wolontariuszami to mamy już nie jedno "przejście"... umawiają się a w dniu akcji ślad po nich ginie :roll: Dlatego właśnie liczyłam na "WAS" dogomaniaków, bo wiem, że jak się do czegoś zobowiążecie to dajecie radę dotrzymać słowa ;) (tak jak wasza pomoc przy oplakatowywaniu w związku z czerwcowym koncertem) Avaloth napisał(a):Ja właśnie chciałam być na tej akcji, a będę poza Krakowem wtedy, więc niestety nie dam rady. Jak kogoś wtedy nie będzie to jest sens przynosić zdjęcia na ten konkurs czy raczej nie? szkoda :( co do konkursu, ja myślę, że spoko, po prostu ołówkiem dopisać możesz na formularzu, że nie będziesz w dniu ogłoszenia wyników. Anashar napisał(a):Ja będę na pewno, aczkolwiek już wolontariuszem nie jestem ;) ale pomożesz czy będziesz jako widz???? Felka z Bagien napisał(a):To nie wiem czy Cię wpuszczą:evil_lol:Chyba jako widza:evil_lol: nieeee no, Maćka zawsze wpuścimy ;) Quote
Noelle Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 Anetka83 napisał(a):zwróćcie uwagę tak z czystej mojej ciekawości jak wygląda ten "pan". mieszkała tam chwile i nieco kojarzę tamtych ludzi...z zamojskiego. Kojarzę też takiego co go "znam" jeszcze z dzieciństwa z innej okolicy który też zawsze przygarniał jakieś psy, a właśnie teraz mieszka na zamojskiego niestety nie dowiemy się jak wygląda ten facet, gdyż ta kobieta dzwoniła dziś do Pauliny, że szczeniaka ktoś wziął, ponoć poszedł w dobre ręce :) Quote
karusiap Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 Hmm....bardzo watpie....Tak czy tak dziekuje dziewczyny za gotowosc do pomocy:) Quote
Anetka83 Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 natalek napisał(a):niestety nie dowiemy się jak wygląda ten facet, gdyż ta kobieta dzwoniła dziś do Pauliny, że szczeniaka ktoś wziął, ponoć poszedł w dobre ręce :) oj, miejmy więc nadzieję, że mały trafił na prawdę w dobre ręce Quote
irenaka Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 Mam ogromną prośbę. Czy ktoś może pożyczyć torbę na psa? Mała waży ok. 12 kg. Znajomi potrzebują tej torby w terminie 30.07-07.08, czyli od tej soboty do przyszłej niedzieli. Będzie ktoś mógł uratować sytuację?;) Quote
AMIGA Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 Po moim Bonusiu została mi 1 tabletka TROCOXILu 20 mg. Czy komuś się przyda? Quote
Felka z Bagien Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 Witaj Amigo,Tak dawno Cię nie było na Dogo.Martwiłam się. Może mnie się przydać,ale muszę to przemyśleć.Oczywiście trocoxil jest dla bezdomniaka,tylko muszę to ustalić z wetem i nie wiem ile trzeba na dużego psa. Quote
AMIGA Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 Felka z Bagien napisał(a):,ale muszę to przemyśleć.. To zapytaj. Bonus ważył 4 kg, a na większego napewno jest potrzebna większa dawka. Czekam na rezultat przemyśleń Quote
ma_ruda Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 irenaka napisał(a):Mam ogromną prośbę. Czy ktoś może pożyczyć torbę na psa? Mała waży ok. 12 kg. Znajomi potrzebują tej torby w terminie 30.07-07.08, czyli od tej soboty do przyszłej niedzieli. Będzie ktoś mógł uratować sytuację?;) Ja mam torbę na psa i moge pozyczyć. Nosiłam w niej moja Fraszkę kiedy wydawało mi się, że waży ok.10 kg Wydaje mi się, że jest to największy rozmiar torby. Wysłałam PW. Quote
Anashar Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 Asior napisał(a):ale pomożesz czy będziesz jako widz???? A w czym trzeba pomóc? Nie wiem na ile dam radę przyjść ale to się zgadamy bliżej 3 ;) Quote
Asior Posted July 30, 2011 Posted July 30, 2011 ZAPRASZAM na bazarek na psiaki pozostające pod opieką KTOZ-u w hotelu Przedmiotem bazarku są NOWE książki o psach oparte na faktach. Szczególnie polecam "Misję Szczeniak" oraz " Mój Przyjaciel Henry". No i przyszykować tonę chusteczek, bo wyciskają łzy..... http://www.dogomania.pl/threads/212000-Książki-o-psach-prawdziwe-historie-Licytacja-do-05.08.11-do-22?p=17345597 BAZAREK POTRWA DO 5.08.11 DO GODZ 22 CZASU DOGO. [SIZE="5"]1. Misja SZCZENIAK ppłk Jay Kopelman, Melinda Roth To poruszająca, oparta na faktach opowieść o losie szczeniaka znalezionego w Faludży przez pełniącego służbę w armii Stanów Zjednoczonych podpułkownika Jay’a Kopelmana. To historia w której mały, bezbronny szczeniak o imieniu Lava, w „najniebezpieczniejszym mieście na Ziemi”, udziela żołnierzom lekcji życia, śmierci i prawdziwej przyjaźni. Książka ta jest świadectwem, że nawet w najcięższych sytuacjach człowiek pozostaje człowiekiem i że najdrobniejszy akcent z innego świata, może dać siłę i wiarę w przetrwanie. Szczeniak o imieniu Lava podarował je żołnierzom. * * * [SIZE="5"]2. Mój przyjaciel Henry Autor: Gardner Nuala Niezwykła historia autystycznego chłopca i psa, który otworzył drzwi do jego świata. * * * [SIZE="5"]3. Como, wróć! Jak zdobyć serce nieufnego psa autor: Winn Steven Como, wróć! to komiczna i chwytająca za serce opowieść o desperackich próbach pozyskania przez amerykańskiego dziennikarza zaufania trudnego psa po przejściach, w którym „zakochała się” córka autora. W książce roi się od humorystycznych scen pościgów za przygarniętym ze schroniska terierem, spiskowania przed każdym spacerem i prób przechytrzenia psiaka. * * * [SIZE="5"]4. Wspaniała Gracie autor: Dan Dye, Mark Beckloff Kiedy pewnego mroźnego dnia w styczniu pod nasz dach zawitała pełna energii ośmiotygodniowa biała suczka doga niemieckiego, nie zdawaliśmy sobie sprawy, że w jej psiej osobie przybyła późniejsza doradczyni biznesowa i przewodniczka duchowa. Nie słyszała. Niedowidziała na jedno oko. Była słabego zdrowia. Ale cechował ją silny, niezłomny charakter, który już wkrótce miał wpłynąć na zmianę naszego podejścia do życia, na nasze kariery i losy. Dzięki niej uwierzyliśmy w siebie. * * * [SIZE="5"]5. Wszystko, co usłyszałem od moich psów, czyli zdroworozsądkowe szkolenie psów i życie z nimi autor:Jon Katz Pies jest psem... Niestety niektórzy właściciele zapominają o tej prawdzie, przypisując swoim zwierzętom ludzkie cechy i wymagając od nich reakcji i zachowań właściwych człowiekowi. Zdaniem Jona Katza ta prosta zasada ma fundamentalne znaczenie w tworzeniu dobrej relacji pomiędzy psem i jego właścicielem... W swoich książkach Jon Katz analizuje relacje ze własnymi psami i pokazuje jak ważne miejsce zajmuje pies w ludzkim sercu. * * * Quote
Topi Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 http://www.dogomania.pl/threads/212137-Marsz-poparcia-dla-nowelizacji-ustawy-o-ochronie-zwierz%C4%85t?p=17358410#post17358410 Czy KTOZ bierze udział ? Quote
Asior Posted August 1, 2011 Posted August 1, 2011 KTOZ będzie na pewno będzie jechał... Załatwiam auto, jak była by zrzutka na paliwo, to załatwię nawet dwa auta. Zbieramy więc chętnych do jazdy z Krakowa. jak ktoś jest zainteresowany to proszę pisać do mnie pw. Quote
Foksia i Dżekuś Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 Czy ktos zna jakąś wolontariuszke z Tych ,mam tam domek do sprawdzenia ? Quote
epe Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 Foksia i Dżekuś napisał(a):Czy ktos zna jakąś wolontariuszke z Tych ,mam tam domek do sprawdzenia ? Beatko! Napewno z Tych jest Magda222 oraz grazyna9915 Quote
Jagienka Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 Dziewczyny mamy jakieś szczylki w Krakowie? Miałam tel od Pani o moje, a one już wszystkie w domach... Pani szuka psiaka średniego, chce szczylka, bo ma dzieci, ale może jakiś młody psiak jakby miał foty z dzieciakami... no nie wiem. Podesłałabym zdjęcia jej na maila z kontaktem do wolontariusza. Quote
Foksia i Dżekuś Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 epe napisał(a):Beatko! Napewno z Tych jest Magda222 oraz grazyna9915 Dzieki wielkie Quote
Foksia i Dżekuś Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 [quote name='Jagienka']Dziewczyny mamy jakieś szczylki w Krakowie? Miałam tel od Pani o moje, a one już wszystkie w domach... Pani szuka psiaka średniego, chce szczylka, bo ma dzieci, ale może jakiś młody psiak jakby miał foty z dzieciakami... no nie wiem. Podesłałabym zdjęcia jej na maila z kontaktem do wolontariusza. Jagienka tutaj watek szczeniaków ,została jedna Tola ,która bedzie sredniej wielkosci. http://www.dogomania.pl/threads/211134-Toja..odebrana-w-okropnym-stanie-z-7-SZCZENIĄT!-POMOCY!/page9 tel.w sprawie Toli 698024294 zaraz wysle ci na maila zdjecie i opis Quote
Jagienka Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 Bardzo dziękuję pani Beatko, już przesłałam maila dalej :) Quote
Foksia i Dżekuś Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 Jagienka napisał(a):Bardzo dziękuję pani Beatko, już przesłałam maila dalej :) I Tola juz jest w domu i to 99% od Ciebie bo dzwoniła Iza ,ze zadzwoniła jakas pani o Tole i że ktos jej przsesłał zdjecie i że Pani zakochała sie od razu .Dzieki wielkie Quote
Ank@ Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 Kto umie pisać ładne teksty do ogłoszeń - wyciskacze łez??? Bardzo bym prosiła o jakiś ładny tekścik dla Wypłoszka- bo ja to kompletny antytalent literacki jestem:) Quote
Recommended Posts