Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

greatmadwomen napisał(a):
czyli do kiedy jest czas? do dziś wieczora czy już za późno? trzeba było pisać że jest z W-wy to tam by może udało się coś załatwić... masz numer do tej Pani?
Karusiap wysłała wiadomość do Pani i czeka na odpowiedź, jak będzie coś wiedzieć da mi znać i będziemy myśleć co dalej.

Posted

BeataDz napisał(a):
Karusiap wysłała wiadomość do Pani i czeka na odpowiedź, jak będzie coś wiedzieć da mi znać i będziemy myśleć co dalej.

aha ja właśnie się pytam znajomego z W-wy która ma kontakty DT i się dowiaduje, lecz on mi pisze że żaden schron nie przyjmie psa jak będzie chciała go oddać.... a właściwie czemu nie może go po przeprowadzce mieć?

Posted

aha ja właśnie się pytam znajomego z W-wy która ma kontakty DT i się dowiaduje, lecz on mi pisze że żaden schron nie przyjmie psa jak będzie chciała go oddać.... a właściwie czemu nie może go po przeprowadzce mieć?

Paulinko uwierz mi,ze po prostu nie moze....nie chce o tym pisac.

Posted

ah no cóż... ja dostałam takie pytanie więc się pytam... i co z nią w końcu?

rozumiem,tez bym pytala,baa nawet bym sie wsciekala i pewnie napisala co o tym mysle....
czekam.....wciaz czekam na odpowiedz

Posted

kkanarekk napisał(a):
W poniedziałek 18.04 jadę z Krakowa do Wrocławia i z powrotem. Mogę zabrać jakiegoś zwierzaka tylko musi dobrze jeździć i zgadzać się z innym psem (jadę ze swoim na badania)

kkanarek, ludka już pewnie o tym pisała, ale możliwe, że chcialybysmy skorzystać z Twojego transportu dla Neski, która jedzie do mnie na BDT (moj banerek).
Musimy jeszcze znaleźć kogoś, kto przetrzyma Neskę dzień lub dwa w Krakowie zanim ludka odbierze ją z Krk i przywiezie do Warszawy...

Posted

Dziewczyny natknęłam się przypadkowo na taką aukcję: http://allegro.onet.pl/oddam-psa-w-dobre-rece-plne-i1563890105.html
Obawiam się, że aukcja minie bez echa i po tego bidoka nikt się nie zgłosi, a jego obecna pani odda go do schronu.
Co - biorąc pod uwagę traumatyczną przeszłość tego psiaka - byłoby istną tragedią:(

Piesek mocno w typie rasy - może któraś z cioteczek pomagających labkom napisze do tej pani i upewni się, że nic mu nie
grozi? Albo - ewentualnie - zaproponuje pomoc w szukaniu domku? Wiem, że labków w potrzebie jest multum.. ale zawsze
najbardziej chwytają mnie za serce historie psów, które tracą dom, do którego trafiły z opresywnego środowiska - stąd post.

Piesek mieszka obecnie w Chrzanowie nieopodal Krakowa.

Posted

Poszukuję kogoś, kto bylby w stanie odebrać ode mnie klatkę łapkę i mógłby ją dowieźć kolo godz. 18-19 do Parku koło AWF i rozłożyć ją w opuszczonym domku

Posted

AMIGA napisał(a):
Poszukuję kogoś, kto bylby w stanie odebrać ode mnie klatkę łapkę i mógłby ją dowieźć kolo godz. 18-19 do Parku koło AWF i rozłożyć ją w opuszczonym domku

Mam czas od godz 17, samochód osobowy i dobre chęci.
Żadnego innego doświadczenia na temat rozstawiania klatek ;).

Posted

Topi napisał(a):
Mam czas od godz 17, samochód osobowy i dobre chęci.
Żadnego innego doświadczenia na temat rozstawiania klatek ;).

Czy do tego samochodu zmieści się złożona klatka?

Posted

Trochę zdjęc schroniskowców ;)
Napoleon, boks A5, A7, Rafcio z G1(albo G6 ? xd), Mona (zdjęcia sprzed dwóch/trzech tygodni), Lucek, Braun, Astoria, Mauritius, i boks którego nr. nie pamiętam ( z wczoraj)
https://picasaweb.google.com/113605557126613410615/Schroniskowce#

A przy okazji, wie ktoś czy w razie ewentualnej chęci adopcji jakiegoś psa ze schroniska, można przyjść pod schron ze swoim żeby zobaczyć jak na siebie reagują etc ? Spuścić je razem na wybieg, pochodzić przed/po schronisku?

Posted

[quote name='Avaloth']Trochę zdjęc schroniskowców ;)
Napoleon, boks A5, A7, Rafcio z G1(albo G6 ? xd), Mona (zdjęcia sprzed dwóch/trzech tygodni), Lucek, Braun, Astoria, Mauritius, i boks którego nr. nie pamiętam ( z wczoraj)
https://picasaweb.google.com/113605557126613410615/Schroniskowce#

A przy okazji, wie ktoś czy w razie ewentualnej chęci adopcji jakiegoś psa ze schroniska, można przyjść pod schron ze swoim żeby zobaczyć jak na siebie reagują etc ? Spuścić je razem na wybieg, pochodzić przed/po schronisku?

Trzeba się spytać, ale myślę że tak, oczywiście oba by musiały być w kagańcach, wczoraj ludzie testowali haszczkę na swojego kota i ją adoptowali :)

Posted

Co do wybiegu to chyba raczej nie, jesli chodzi o spotkanie to z tym nie ma raczej problemu, zazwyczaj jest ono na tym terenie przy głownej bramie ale na terenie schroniska. Oczywiscie oba psy w kagańcach i na smyczy. A jakiego psa ma to dotyczyc??

Posted

paoiii napisał(a):
Co do wybiegu to chyba raczej nie, jesli chodzi o spotkanie to z tym nie ma raczej problemu, zazwyczaj jest ono na tym terenie przy głownej bramie ale na terenie schroniska. Oczywiscie oba psy w kagańcach i na smyczy. A jakiego psa ma to dotyczyc??

Ok, dzięki ;)
Szkoda że nie na wybiegu, bo 'niektóre' psy na smyczy się zachowują inaczej (gorzej) niż spuszczone.
Nic konkretnego, jedyne czego jestem pewna w tym momencie to że z suk i z wewnętrznych. Planuję przyszłość xd mam nadzieję że niedaleką, ale to nie ode mnie zależy.

Posted

[quote name='Avaloth']Ok, dzięki ;)
Szkoda że nie na wybiegu, bo 'niektóre' psy na smyczy się zachowują inaczej (gorzej) niż spuszczone.
Nic konkretnego, jedyne czego jestem pewna w tym momencie to że z suk i z wewnętrznych. Planuję przyszłość xd mam nadzieję że niedaleką, ale to nie ode mnie zależy.

No to super :loveu:
Też bym tak chciała

Posted

[quote name='Ank@']No to super :loveu:
Też bym tak chciała
na razie się nie ciesz xd znaczy ja już się cieszę ale jeszcze nikt o tym nie wie xd

Właśnie, ciągle zapominam się zapytać. Co się stało z tym agresywnym, dużym DONem który był koło Disla ?

Posted

Avaloth napisał(a):
na razie się nie ciesz xd znaczy ja już się cieszę ale jeszcze nikt o tym nie wie xd

Właśnie, ciągle zapominam się zapytać. Co się stało z tym agresywnym, dużym DONem który był koło Disla ?

teraz wszyscy dogomanicy z krk wiedzą :) Trzymam kciuki aby się wszystko udało :thumbs:

Posted

teraz wszyscy dogomanicy z krk wiedzą :) Trzymam kciuki aby się wszystko udało :thumbs:

ale moi rodzice, czyli najbardziej zainteresowani nie :D
Jeśli tylko mojej Krowie nic nie odwali to z rodzicami pójdzie prosto. Ale na razie trzeba matury pisać, a potem się będę zastanawiać czy kombinować od razu czy pod koniec wakacji :)
dobra, już nie zaśmiecam wątku.

A jak już i tak piszę- jak się nazywa ta choroba którą ma ten cudowny biały szczeniak ? Strasznie mi go żal jest taki radosny, taki śliczny..

Posted

przeklejam pytanie Jafusi z miau, może ktoś będzie coś wiedział?

Mam ogromną prośbę do Wolontariuszek (wiem, że jesteście Kociary, ale może pomożecie) 16.04.2011 przywiozłam do schronu małego, rudego pieska z wypadku pod Bonarką możecie się dowiedzieć czegoś o Jego stanie zdrowia? Dzwoniłam ale pod wew. 26 nie mogę się dodzwonic wiem tylko, że ma ok. 13lat i jest na szpitalu nr 14. Będę bardzo wdzięczna za pomoc.
Dziękuję

Posted

Avaloth napisał(a):

Jesli chodzi o tego długowłosego, to pewnie poszedł do adopcji ;)
Jeden Pan był nim na tyle mocno zainteresowany, ze zrobił sobie legitymację wolontariusza i odwiedzał go kilka razy w tygodniu, wyprowadzał na spacer i takie tam... wziął sobie za cel, ze go przekona do siebie, i skoro go nie ma to widać go przekonał ;)