Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam,

Mam ostatnio pecha :( Tym razem apeluję o pomoc dla młodego wilczka, który błąka się na ul. Nowohuckiej bliżej ronda przy ogrodach działkowych. Pies przełazi cały czas przez jezdnię, więc jest w duzym niebezpieczeństwie. Pracuję w pobliżu przy ul. Boguszówka i widzę go ostatnio bardzo często na jezdni!!!! Pies jest płochliwy, próbowałam go zwabić na tereny mojej pracy, ale ucieka.
Bardzo proszę o interwencję!!!!

pozdrawiam Justyna

Ponownie dostałam maila od tej samej osoby, tym razem inny psiak i inne rejony.
Jakby ktoś tam bywał, proszę o oczy dookoła głowy.

Posted

[quote name='greatmadwomen']Kenny: zdjęcia :siara: i tu niewiele zdziałasz, najlepiej wklej na labki i goldeny w potrzebie :D

już mam zdjęcia. sprawa jest mega pilna, szkoda suni, proszę o pomoc. DT jakiekolwiek, gdziekolwiek...oto ona:

Posted

W krakowskim schronisku na boksie B6 przebywa po wypadku piesek Barti ,który jest niewidomy .Prawdopodobnie podczas wypadku odkleiła mu sie siatkowka ale niestety w schronisku nie ma sprzetu do diagnozy oczu ani tez okulisty. Wszyscy tez wiemy ze niewidome psy maja najgorzej ,nie sa dopuszczane przez inne psy do miski ,a pyzatym przeraza ich szczekanie innych psow. Inne psy tez skacza po nich.

Pisze to bo niestety na ten moment ,a moze on trfac dlugo( bo Zysiek jest juz 1,5 roku w hotelu ,a Wegielek tez dosc sporo i na razie nie ma widoku na dom) nie moge zabrac go do hotelu a tym bardziej sponsorowac diagnozy .Byc moze znajdzie sie jakas dobra dusza i pomysli o Bartim

Posted

watek http://www.dogomania.pl/threads/203508-Akcja-Plenerowa-29-30-maja-KRAK%C3%93W-KS-Borek

Akcja Plenerowa / 29-30 maja KRAKÓW KS Borek

SZukam dziewczyn, które zechciałyby się zaangażować;-)
29 i 30 maja na terenie stadionu KS Borek odbędą się tzw Dni Dzielnicy. Na sobotę (29 maja) mamy zaplanowany konkurs Klapniete Uszko (dla najładniejszego psiaka dzielnicy) a na niedzielę wybory najładniejszego kota.Pomyślałam, ze te konkursy można połączyć z akcją pomocy dla psów.Misieek wstępnie zdeklarowała się ze przywiezie psy od siebie, ja myślałam też o zrobieniu czegoś w rodzaju kiermaszu, jeśli macie rzeczy, które np. wystawiacie na bazarkach, można zorganizować jakieś stoisko i sprzedawać je a kasę przeznaczyć na karmę czy inne potrzebne rzeczy.
Jeśli macie jeszcze jakies pomysły to jestem otwarta na propozycje.Jest miejsce i okazja żeby ruszyć temat.A może macie jakiś pomysł na fajny tytuł tej akcji? CZekam i licze na was:smile:

Posted

Chuda, czteroletnia bernardynka pilnie poszukuje domu stałego albo tymczasowego. Jest na łańcuchu, w Wieliczce, właścicielka już jej nie chce. Spraw pilna, inaczej schronisko w Nowym Targu albo inne koszmarne rozwiązanie.