Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Też wczoraj tam napisałam i nie awanturowałam się :p Ciekawe co tak długo trwa. Czyżby tyle osób tam pisało, że nie nadążają z moderowaniem :niewiem:

Posted

Lidan napisał(a):
Też wczoraj tam napisałam i nie awanturowałam się :p Ciekawe co tak długo trwa. Czyżby tyle osób tam pisało, że nie nadążają z moderowaniem :niewiem:

Wygląda na to, że dla kogoś jest to niewygodne.

Posted

Kenny napisał(a):
widziałam to dzisiaj i też mnie krew zalewa, a zwłaszcza komentarze zwolenników na facebooku :/

chciałam Ci udowodnić że jest inaczej i wkleić link do wydarzenia gdzie jest ponad 12 000 biorących udział, lecz jak zobaczyłam komentarze pod tym to po prostu mnie zaczęła krew zalewać... Żadne przekleństwa nie opisały by tych ludzi :angryy:

Posted

Wydaje mi się, że prawo nie pozwoli na to, aby takie 'mięso' wogóle wjechało do Polski.
W tej chwili normy dla każdego gatunku zwierzęcia ubojowego - począwszy od krów i świń, przez dziczyznę, na strusiach i owocach morza skończywszy - MUSI przejść serię szczegółowych kontroli.
Nie wdając się w szczegóły, badanie przed i po ubojowe ściśle określa co pobrać, skąd, kiedy i jak zbadać, jak oznaczyć wynik i co on ze sobą niesie (przeznaczenie mięsa do konsumpcji lub przemysłowe).
Widział ktoś kiedyś takie przepisy w Polsce dla "psiny" i "kociny"? Nie ma. Nie ma i nie będzie, bo nikt się na to nie zgodzi. Nie wiem jak on miałby to ominąć, jeśli chciałby swój porąbany biznesik otworzyć legalnie.

Posted

tylko chodzi chyba że to nie ma być taka zwykła knajpka, tylko w domu będzie przyjmował i nie będzie rozgłaszał, będzie miał własnych klientów itp. w tym wywiadzie mówił że we własnym domu może podawać wszystko co mu się żywnie podoba, ale mnie wcięło gdy powiedział że wzięli dwa psy ze schroniska żeby je zjeść, bo czasem tak robią, ale zostały z nimi..... :angryy:
Lecz do kwestii restauracji podchodzę z dystansem, bo trochę mi się nie chce wierzyć że to otworzą, a jeśli już to nie zdziwię się jak im ją spalą po pewnym czasie

Posted

nie jestem rasistą, lecz po tym jak zobaczyłam co robią z kotami i psami w chinach, że żywcem je pieczą gotują itd. to nie żal mi już chińczyków.... Jak słyszę co z nimi robią to mi ich już nie żal

Posted

błagam o dt dla szczeniaka większego 8 miesięcznego, został wyrzucony z auta, ma rozwaloną wargę, przygarnęli go ludzie, którzy nie moga go trzymać i jutro chcą go uśpić!!!! błagam Was o pomoc! piesek znajduje się pod Nowym Sączem, ale do NS go dowiozą!:placz::placz::placz: proszę o pomoc! mam jego zdjęcia na kom, zaraz wstawię na net, szybko znajdzie domek tylko dajmy mu szansę :placz:

Posted

[quote name='xmartix']błagam o dt dla szczeniaka większego 8 miesięcznego, został wyrzucony z auta, ma rozwaloną wargę, przygarnęli go ludzie, którzy nie moga go trzymać i jutro chcą go uśpić!!!! błagam Was o pomoc! piesek znajduje się pod Nowym Sączem, ale do NS go dowiozą!:placz::placz::placz: proszę o pomoc! mam jego zdjęcia na kom, zaraz wstawię na net, szybko znajdzie domek tylko dajmy mu szansę :placz:

http://www.toz-nowysacz.pl/ pewnie nie mają miejsc, ale może coś pomogą.

Posted

xmartix napisał(a):
byłam na tej stronie, nie ma nr kontaktowego, macie może?

Nie, ale może zadzwonić pod któryś z podanych w ogłoszeniach adopcyjnych i poprosić o kontakt do TOZ-u. Na pewno mają, skoro ogłaszają na ich stronie swoich podopiecznych.

Posted

greatmadwomen napisał(a):
tylko chodzi chyba że to nie ma być taka zwykła knajpka, tylko w domu będzie przyjmował i nie będzie rozgłaszał, będzie miał własnych klientów itp. w tym wywiadzie mówił że we własnym domu może podawać wszystko co mu się żywnie podoba, ale mnie wcięło gdy powiedział że wzięli dwa psy ze schroniska żeby je zjeść, bo czasem tak robią, ale zostały z nimi..... :angryy:
Lecz do kwestii restauracji podchodzę z dystansem, bo trochę mi się nie chce wierzyć że to otworzą, a jeśli już to nie zdziwię się jak im ją spalą po pewnym czasie

wyobraź sobie, że ktoś mu te psy w schronie wydaje. a potem lądują na talerzu. może i za jedzenie psiny nie spotka go żadna kara,ale moim zdaniem za zabijanie psów wziętych ze schroniska (o matko nie chcę myśleć ilu) to powinna.

Posted

Zadzwoniła do mnie starsza kobieta z prośbą o pomoc. Nie może chodzić a ktoś nie domknął drzwi i uciekła jej duża, 12-letnia, wilkowata suka. Prosi o pomoc, jej numer tel. 12 4111871. Ja jestem daleko od Krakowa, nie jestem w stanie nic zrobić. Może ktoś z nią porozmawiać i pomóc?

Posted

Mam pytanie do osób, które bywają w schronisku.
Zależy mi na tym, żeby dowiedzieć się co stało się z psiakiem, który trafił do schroniska przed świętami.
Niestety nie mam i nie będę mieć zdjęcia...
To jest piesek, który był sąsiadem mojej teściowej. Dzisiaj dowiedziała się, że przed świetami właściciele zawieźli go do schroniska. Bardzo prosiła, żebym jakoś spróbowała się dowiedzieć czy nadal jest w schronisku.
Piesek miał na imię URWISEK
Młody, ok. roczny.
Bardzo ładny, zadbany, taki liskowaty - rudy, dłuższa sierść, puszysty ogon. Niewielki, raczej przed kolano.
Bardzo przyjacielski, wesoły.
Mam imię i nazwisko poprzedniego właściciela, który go odwiózł do schroniska, ale nie wiem czy takie dane coś pomogą.
Mam nadzieję, ze może znalazł już dom, a jeśli nie, to chciałabym pomóc w ogłaszaniu.
Będę wdzięczna za jakiekolwiek informacje.