Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jadę dużym autem (kombi) na trasie Kraków - Warszawa - Kraków 12.02.2011 przez Dyminy koło Kielc bo zawożę tam dary. Wyjazd z samego rana powrót tego samego dnia. Mogę coś przewieźć, jeżeli male zwierzę to tylko w transporterku, ale mogę wziąć wszystko. Jadę po psa więc jeżeli miałbym wziąć jakiegoś innego dużego psa to muszę wiedzieć wcześniej żeby zamontować kratkę (wtedy drugi psiak jechalby w bagażniku). Małego zwierzaka istnieje możliwość przechowania od piątku wieczorem.

Transport za zwrotem części kosztów za benzynę :)

Transport pewny na 90%. Jeżeli tylko auto wróci z warsztatu do piątku czego się spodziewam :)
Kontakt: maciej@anashar.net, gg: 5853123, tel. 698495697 (tylko nie zawsze mam możliwość odebrać)

Posted

Szukam DT dla 15 mscznej dobermanki lub czarnego kopiowanego dobermana ( w sumie nie wiem czy pies czy suka)....Jeden musi opuscic wlascicieli a drugi jest w "schronisku"......i wkrotce zapewne zniknie:(

Posted

Pilnie szukam DT dla czarno-białego ;) jamnika mix. 3miesiące ma niecałe. Wczoraj nam ją przerzuconą do przytuliska w Sandomierzu...
udało mi się znaleźć transport i przyjechała do mnie do Krakowa, ale ja nie mogę jej długo trzymać u siebie. Bo mam Molly, którą ona za bardzo turbuje.
W Sandomierzu byłby dla niej wyrok śmierci, bo parwo szaleje :(
pomóżcie mi coś znaleźć.. nie chcę jej zawozić do schroniska, a trzymać naprawdę nie mam jak.
http://www.dogomania.pl/threads/201947-CUD-na-dogo-LILU-czrn-b%C5%82-jamnik-2miesi%C4%85ce-szuka-DT-DS-pom%C3%B3%C5%BCcie!!?p=16278561#post16278561

Posted

oto co z czym spotkałam się na facebooku:

Dziś (9. luty, w godzinach wczesnopopołudniowych) znaleźliśmy psa rasy Husky w okolicach Prądnika Czerwonego. Ma na sobie skórzaną obrożę z zakrętką od fiolki. Schodzi mu sierść z zimy, co go bardzo drażni.
Jest kochany i bardzo tęskni.
Co jakiś czas płacze.

Jest bezpieczny, nakarmiony itd.
Byliśmy z nim u weterynarza, stąd wiemy, że ma ok. 2 i pół roku.

Prosimy wszystkich o rozesłanie tego dalej, widać że pies tęskni za właścicielami.
W razie czego kontakt: 605168405, 508487524

tutaj link do źródła: http://www.facebook.com/event.php?eid=178615845515757

może wiecie czy ktoś nie szuka?

Posted

[quote name='Anashar']Jadę dużym autem (kombi) na trasie Kraków - Warszawa - Kraków 12.02.2011 przez Dyminy koło Kielc bo zawożę tam dary. Wyjazd z samego rana powrót tego samego dnia. Mogę coś przewieźć, jeżeli male zwierzę to tylko w transporterku, ale mogę wziąć wszystko. Jadę po psa więc jeżeli miałbym wziąć jakiegoś innego dużego psa to muszę wiedzieć wcześniej żeby zamontować kratkę (wtedy drugi psiak jechalby w bagażniku). Małego zwierzaka istnieje możliwość przechowania od piątku wieczorem.

Transport za zwrotem części kosztów za benzynę :)

Transport pewny na 90%. Jeżeli tylko auto wróci z warsztatu do piątku czego się spodziewam :)
Kontakt: maciej@anashar.net, gg: 5853123, tel. 698495697 (tylko nie zawsze mam możliwość odebrać)
Samochód posiedzi w warsztacie najprawdopodobniej aż do środy, więc transport przełożony na 17.II. Z Krakowa jadzie ze mną na 100% psiak, którego od jutra mam na DT i może jedna mała sunia. Z powrotem jeden psiak. Ale auto duże więc z tyłu czy w bagażniku może coś jechac ;)

Posted

dostałam dzis maila:

Znalazłam dzisiaj pieska. Na skrzyżowaniu ulic Beliny-Prażmowskiego z Brodowicza. Na pewno siedział tam minimum 3h. Ulica jest ruchliwa więc przygarnęłam go. Byłam u weterynarza - stwierdził, że ma ok. 5 miesięcy i jest zdrowy. Nie wiadomo, czy komuś się zagubił czy też został nagle porzucony.
Dałam ogłoszenie na stronie schroniska w Krakowie. Chciałam się Pani spytać gdzie mogłabym jeszcze dać ogłoszenie oraz poprosić o pomoc w odnalezieniu mu domu. Chętnie zatrzymam go, ale najpierw trzeba się upewnić czy ktoś go nie poszukuje. W załączniku przesyłam zdjęcie pieska.
Pozdrawiam

miejcie na uwadze, może rzeczywiście komuś uciekł????

Posted

[quote name='missieek']potrzebuja pomocy
malutka kudlatka w kiepskim stanie

collie, chyba starszy samiec

Misiek ,a gdzie te psy sa w Olkuszu?
Niestety nie moge wzias do hotelu bo na wiecej psow mnie nie stac ale podzwonie po znajomych moze sie ktos zlituje i wezmie ta kudlatke na tymczas , ale musiala by gdzies przejsc kwarantanne bo wiadomo co psy z Olkusza wynosza,a kazdy ma psiaki. Jest tak mozliwosc?

Posted

[quote name='missieek']potrzebuja pomocy
malutka kudlatka w kiepskim stanie

collie, chyba starszy samiec

Trudno zwariowałam na punkcie suni ,dzisiaj moje przyjaciółki pojada sapecjalnie po mała i zabieram ja do hotelu w niepołomicach bo oplaty beda po obnizonych cench.Byc moze fundacja coli zabierze tez colaka ,bede wiedzic po 12

Posted

BeataDz napisał(a):
Dziewczyny mam prośbę, szukam osoby która sprawdziłaby mam potencjalny dom dla psiaka w Przemyślu, proszę o kontakt.
Bardzo dziękuję, załatwione. Weronika1 sprawdzi nam domek.

Posted

Foksia i Dżekuś napisał(a):
Trudno zwariowałam na punkcie suni ,dzisiaj moje przyjaciółki pojada sapecjalnie po mała i zabieram ja do hotelu w niepołomicach bo oplaty beda po obnizonych cench.Byc moze fundacja coli zabierze tez colaka ,bede wiedzic po 12

O super! Strasznie fajnie, że oba psiaki mają szansę na ratunek i bezpieczne życie!
Daj proszę znać jak poszło i czy mała już bezpieczna! No i co z colakiem?

Posted

Evelka napisał(a):
O super! Strasznie fajnie, że oba psiaki mają szansę na ratunek i bezpieczne życie!
Daj proszę znać jak poszło i czy mała już bezpieczna! No i co z colakiem?

Tak juz bezpieczne ,własnie wrociłam bo bylismy od razu z psami w kłaju u weta .
Colak jest zaniedbany ma ponad 8 lat ,skołtunione futro ,nawet stare osty w kołtonach ,cały odbyt brudny ,ze wet sie dziwił jak sie mógł zalatwiac ma zapalenie przyziebia ,kaszle ,ma zaszczyki .
Sunia przekochana od razu wpatrzona w Bozenke ,dała sobie zrobic koło siebie wszystko ,dostala rowniez zaszczyki ,kaszle i ma cieczke , oceniana na okoo 6 lat.:lol: