Anashar Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 Jadę dużym autem (kombi) na trasie Kraków - Warszawa - Kraków 12.02.2011 przez Dyminy koło Kielc bo zawożę tam dary. Wyjazd z samego rana powrót tego samego dnia. Mogę coś przewieźć, jeżeli male zwierzę to tylko w transporterku, ale mogę wziąć wszystko. Jadę po psa więc jeżeli miałbym wziąć jakiegoś innego dużego psa to muszę wiedzieć wcześniej żeby zamontować kratkę (wtedy drugi psiak jechalby w bagażniku). Małego zwierzaka istnieje możliwość przechowania od piątku wieczorem. Transport za zwrotem części kosztów za benzynę :) Transport pewny na 90%. Jeżeli tylko auto wróci z warsztatu do piątku czego się spodziewam :) Kontakt: maciej@anashar.net, gg: 5853123, tel. 698495697 (tylko nie zawsze mam możliwość odebrać) Quote
karusiap Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 Szukam DT dla 15 mscznej dobermanki lub czarnego kopiowanego dobermana ( w sumie nie wiem czy pies czy suka)....Jeden musi opuscic wlascicieli a drugi jest w "schronisku"......i wkrotce zapewne zniknie:( Quote
karusiap Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 [quote name='greatmadwomen']A jakieś zdjęcia masz? Tutak Kora, info o nie zgodzie z inna suka do weryfikacji: http://nadzieja-dobermana.pl/psiak/502 Kopiowanego dobka na razie nie wiem czy moge wstawic. Quote
Soema Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 Pilnie szukam DT dla czarno-białego ;) jamnika mix. 3miesiące ma niecałe. Wczoraj nam ją przerzuconą do przytuliska w Sandomierzu... udało mi się znaleźć transport i przyjechała do mnie do Krakowa, ale ja nie mogę jej długo trzymać u siebie. Bo mam Molly, którą ona za bardzo turbuje. W Sandomierzu byłby dla niej wyrok śmierci, bo parwo szaleje :( pomóżcie mi coś znaleźć.. nie chcę jej zawozić do schroniska, a trzymać naprawdę nie mam jak. http://www.dogomania.pl/threads/201947-CUD-na-dogo-LILU-czrn-b%C5%82-jamnik-2miesi%C4%85ce-szuka-DT-DS-pom%C3%B3%C5%BCcie!!?p=16278561#post16278561 Quote
szprotka_89 Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 oto co z czym spotkałam się na facebooku: Dziś (9. luty, w godzinach wczesnopopołudniowych) znaleźliśmy psa rasy Husky w okolicach Prądnika Czerwonego. Ma na sobie skórzaną obrożę z zakrętką od fiolki. Schodzi mu sierść z zimy, co go bardzo drażni. Jest kochany i bardzo tęskni. Co jakiś czas płacze. Jest bezpieczny, nakarmiony itd. Byliśmy z nim u weterynarza, stąd wiemy, że ma ok. 2 i pół roku. Prosimy wszystkich o rozesłanie tego dalej, widać że pies tęskni za właścicielami. W razie czego kontakt: 605168405, 508487524 tutaj link do źródła: http://www.facebook.com/event.php?eid=178615845515757 może wiecie czy ktoś nie szuka? Quote
Anashar Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 [quote name='Anashar']Jadę dużym autem (kombi) na trasie Kraków - Warszawa - Kraków 12.02.2011 przez Dyminy koło Kielc bo zawożę tam dary. Wyjazd z samego rana powrót tego samego dnia. Mogę coś przewieźć, jeżeli male zwierzę to tylko w transporterku, ale mogę wziąć wszystko. Jadę po psa więc jeżeli miałbym wziąć jakiegoś innego dużego psa to muszę wiedzieć wcześniej żeby zamontować kratkę (wtedy drugi psiak jechalby w bagażniku). Małego zwierzaka istnieje możliwość przechowania od piątku wieczorem. Transport za zwrotem części kosztów za benzynę :) Transport pewny na 90%. Jeżeli tylko auto wróci z warsztatu do piątku czego się spodziewam :) Kontakt: maciej@anashar.net, gg: 5853123, tel. 698495697 (tylko nie zawsze mam możliwość odebrać) Samochód posiedzi w warsztacie najprawdopodobniej aż do środy, więc transport przełożony na 17.II. Z Krakowa jadzie ze mną na 100% psiak, którego od jutra mam na DT i może jedna mała sunia. Z powrotem jeden psiak. Ale auto duże więc z tyłu czy w bagażniku może coś jechac ;) Quote
Asior Posted February 9, 2011 Posted February 9, 2011 dostałam dzis maila: Znalazłam dzisiaj pieska. Na skrzyżowaniu ulic Beliny-Prażmowskiego z Brodowicza. Na pewno siedział tam minimum 3h. Ulica jest ruchliwa więc przygarnęłam go. Byłam u weterynarza - stwierdził, że ma ok. 5 miesięcy i jest zdrowy. Nie wiadomo, czy komuś się zagubił czy też został nagle porzucony. Dałam ogłoszenie na stronie schroniska w Krakowie. Chciałam się Pani spytać gdzie mogłabym jeszcze dać ogłoszenie oraz poprosić o pomoc w odnalezieniu mu domu. Chętnie zatrzymam go, ale najpierw trzeba się upewnić czy ktoś go nie poszukuje. W załączniku przesyłam zdjęcie pieska. Pozdrawiam miejcie na uwadze, może rzeczywiście komuś uciekł???? Quote
Soema Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 Wybieracie się na Marsz (nie) mówienia? Bierzecie ze sobą psiaki? Quote
Florentynka Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 My się wybieramy. Pewnie z psiakiem, ale tylko jednym ;) Quote
Soema Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 Ja wezmę Molly, będzie na wszystkich szczekać :loveu: Quote
Evelka Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 My pewnie też się wybieramy:) I w takim razie pewnie też z jakimś psiakiem, albo dwoma;) Quote
Foksia i Dżekuś Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 Soema napisał(a):Wybieracie się na Marsz (nie) mówienia? Bierzecie ze sobą psiaki? ja i kilka moich znajomych tez sie wybieramy ale my jedziemy prosto ze schroniska tak wiec bez zwierzaków. Quote
karusiap Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 Piekny dobeczek do adopcji: http://www.dogomania.pl/threads/202122-%C5%81a%C5%84cuch-ucieczka-i-d%C5%82uga-w%C5%82%C3%B3cz%C4%99ga.-Zachudzony-dobeczek-prosi-o-pomoc....?p=16293285#post16293285 Quote
missieek Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 potrzebuja pomocy malutka kudlatka w kiepskim stanie collie, chyba starszy samiec Quote
Anashar Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 A się jakoś specjalnie na to umawiacie jako dogomaniacy razem? ;) Quote
Evelka Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Anashar napisał(a):A się jakoś specjalnie na to umawiacie jako dogomaniacy razem? ;) O to fajna myśl! Co Wy na taką dogomaniacką reprezentację?;):razz: Quote
Foksia i Dżekuś Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 [quote name='missieek']potrzebuja pomocy malutka kudlatka w kiepskim stanie collie, chyba starszy samiec Misiek ,a gdzie te psy sa w Olkuszu? Niestety nie moge wzias do hotelu bo na wiecej psow mnie nie stac ale podzwonie po znajomych moze sie ktos zlituje i wezmie ta kudlatke na tymczas , ale musiala by gdzies przejsc kwarantanne bo wiadomo co psy z Olkusza wynosza,a kazdy ma psiaki. Jest tak mozliwosc? Quote
Foksia i Dżekuś Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 [quote name='missieek']potrzebuja pomocy malutka kudlatka w kiepskim stanie collie, chyba starszy samiec Trudno zwariowałam na punkcie suni ,dzisiaj moje przyjaciółki pojada sapecjalnie po mała i zabieram ja do hotelu w niepołomicach bo oplaty beda po obnizonych cench.Byc moze fundacja coli zabierze tez colaka ,bede wiedzic po 12 Quote
BeataDz Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Dziewczyny mam prośbę, szukam osoby która sprawdziłaby mam potencjalny dom dla psiaka w Przemyślu, proszę o kontakt. Quote
BeataDz Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 BeataDz napisał(a):Dziewczyny mam prośbę, szukam osoby która sprawdziłaby mam potencjalny dom dla psiaka w Przemyślu, proszę o kontakt.Bardzo dziękuję, załatwione. Weronika1 sprawdzi nam domek. Quote
Evelka Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Foksia i Dżekuś napisał(a):Trudno zwariowałam na punkcie suni ,dzisiaj moje przyjaciółki pojada sapecjalnie po mała i zabieram ja do hotelu w niepołomicach bo oplaty beda po obnizonych cench.Byc moze fundacja coli zabierze tez colaka ,bede wiedzic po 12 O super! Strasznie fajnie, że oba psiaki mają szansę na ratunek i bezpieczne życie! Daj proszę znać jak poszło i czy mała już bezpieczna! No i co z colakiem? Quote
Foksia i Dżekuś Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Evelka napisał(a):O super! Strasznie fajnie, że oba psiaki mają szansę na ratunek i bezpieczne życie! Daj proszę znać jak poszło i czy mała już bezpieczna! No i co z colakiem? Tak juz bezpieczne ,własnie wrociłam bo bylismy od razu z psami w kłaju u weta . Colak jest zaniedbany ma ponad 8 lat ,skołtunione futro ,nawet stare osty w kołtonach ,cały odbyt brudny ,ze wet sie dziwił jak sie mógł zalatwiac ma zapalenie przyziebia ,kaszle ,ma zaszczyki . Sunia przekochana od razu wpatrzona w Bozenke ,dała sobie zrobic koło siebie wszystko ,dostala rowniez zaszczyki ,kaszle i ma cieczke , oceniana na okoo 6 lat.:lol: Quote
Recommended Posts