Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

greatmadwomen napisał(a):
Kenny: tak opisują ten domek

to ten sam?

to nie ten. nic poza podgórzem się nie zgadza ;) ale wolałam zapytać, dzięki za info.

Posted

kora78 napisał(a):
prosze o przeprowadzenie wizyty przedadopcyjnek w krakowie, w dzielnicy podgorze, kolo zakopianki. dla psa z tego watku

http://www.dogomania.pl/threads/180104-Czaczi-SZUKAMY-NA-WIZYTE-KRAKOW-podgorze.-Nugat-WYADOPTOWANY?p=16199988#post16199988

Odpisalam w tej sparwie na pw wczoraj ale dopiero dogo o7 napisala do mnie dzisiaj i wiem ze nie masz neta ale podala mi ulice ksiedza maja ,a na mapie jest to gdzies w rejonie dworca głownego ,a nie podgorza wiec tam napweno nie dam rady sparwdzic ,czy ktos w tych okolicach mieszka ?

Posted

Foksia i Dżekuś napisał(a):
Odpisalam w tej sparwie na pw wczoraj ale dopiero dogo o7 napisala do mnie dzisiaj i wiem ze nie masz neta ale podala mi ulice ksiedza maja ,a na mapie jest to gdzies w rejonie dworca głownego ,a nie podgorza wiec tam napweno nie dam rady sparwdzic ,czy ktos w tych okolicach mieszka ?

Okazuje sie ,ze jest to ulica franciszka ksiedza mja ,a taka jest faktycznie na wezle zakopianskim .Ja bede mogla tam podjechac w niedziele pod warunkiem ze suczke po zmarłej ktora chce przewiesc do hotelu bede mogla zabrac ze schroniska ,specjalnie nie dam rady bo jednak jest to odemnie kawałek drogi

Posted

greatmadwomen napisał(a):
:shake: też nie rozumiem... dlaczego ze względu na swoją rasę? trzeba by było zadzwonić i się dowiedzieć....

No właśnie ... tym bardziej cytat " ...jest rasy nieokreślonej " ? Czy w tym schronisku usypiają wszystkie mieszańce !?

Posted

Dziewczyny spokojnie. Jezeli pies jest w krakowskim schronisku to przeciez nikt go nie uspi,ze wzgledu na swoja rase.No bez jaj. Ten kto to pisal ma chyba nierowno pod sufitem.
No chyba,ze pies jest w innym schronie.....

Posted

no właśnie on chyba nie jest w krk schronie, tak to by nawet nie przyszło facetowi to do głowy. Jest w temacie że koło myślenic go znaleziono, a w naszym schronie się przyjmuje tylko psy z krakowa, a wydaje mi się że facetowi by się nie chciało wozić go do nas.

Posted

jestem w kontakcie z chłopakiem ;) pies jest w N. Targu jak się domyślacie, i powiedzieli mu wprost, pies ma miesiąc po tym czasie będzie uśpiony bo to GROŹNA rasa i takie psy wogóle nie powinny żyć ... ekh... w każdym razie minęło ok 2 tyg odkąd trafił do NT.
Jak by coś myśle, ze nie zostawimy go tam ;)
Ale czekam do jutra bo ktoś ma jechać go oglądać ;)
Chłopaka uczuliłam, żeby nie godził się na oddanie psa jakiemuś łysemu karkowi :D

Posted

to fajnie :) groźna rasa? hmm... oficjalnie jeśli psiak nie ma tatuażu to nie jest rasowy tylko kundelek :D czyli można w sumie większość psów usypiać bo napewno się znajdzie coś z "groźnej rasy" i większość ras uznać za groźne :evil_lol:

Posted

Kenny dziekuje za ostrzezenie!

ten dom wydaje mi sie rajem, z rozmowy tel. warunki ma na stado psow, a nie jednego! i serce.

panu K. pasuje niedz wieczorem, popoludniem pozniejszym.
bylam bez neta cala dobe okragla i przezylam to strasznie... dogo07 juz cos zalatwiala, bo mialysmy kontakt tel.

Posted

kora78 napisał(a):

ten dom wydaje mi sie rajem, z rozmowy tel. warunki ma na stado psow, a nie jednego! i serce.

bylam bez neta cala dobe okragla i przezylam to strasznie... dogo07 juz cos zalatwiala, bo mialysmy kontakt tel.

tak dogo 07 rozmawiala ze mna ale plany sie zmienily ,nie wiem gdzie jest suczka wczoraj nie umieli ja znalesc ,jade dzisiaj do schroniska i jezeli suczka bedzie to jade do hotelu .W schronisku bede kolo 13 wiec na F. Maja bede mogla podjechac po godzinie 14 .Prosze zadzwon do nich ze ktos podjedzie dzisiaj .Dam dogo znac zaraz po kontroli .Jezeli jednak sie okaze ze suczki nie bede mogla zabrac nie pojade w tamtym kierunku ale tez dam znac dogo .Tak ze po godzinie 13 juz bede wiedziec co i jak;)

Posted

kora78 napisał(a):

Mogłabym tam podjechać, ale nie sama, ponieważ to zbyt duża odpowiedzialność, bo przecież chodzi o przyszłość tej psiny. Kto zechce zabrać się ze mną?

Posted

kora78 napisał(a):
Topi sie zaoferowala. ma juz wszytsko na pm. dorota umowcie sie z Topi razem?

mnie nie bedzie na dogo 24 godz.

Na wątku Czacziego pojawiły się informacje, że jeszcze jest ktoś chętny do tej wizyty, chyba irenaka, więc ja już raczej nie będę potrzebna.

Posted

Zapraszam na wątek najnowszego, cudnego "znaleziska"

[url]http://www.dogomania.pl/threads/201295-M%C5%82odziutka-%C5%9Bliczna-szor%C5%9Bciaczka-szuka-domu?p=16219013#post16219013[/url]

Posted

Dzisiejszy art. z GW o tworzeniu [B]schronisk międzygminnych:[/B]
[B]Pogrubienia[/B] w art.moje
[B]"""Gminy łączą siły dla bezdomnych zwierząt[/B]

[URL="http://krakow.gazeta.pl/krakow/www.gazeta.pl"][IMG]http://krakow.gazeta.pl/img/logod.gif[/IMG][/URL]

Grażyna Zawada 2011-01-31, ostatnia aktualizacja 2011-01-30 20:20:39.0 Na zachodzie i wschodzie Małopolski trwają prace nad stworzeniem międzygminnych schronisk dla psów. Już jedna taka placówka na kilkanaście gmin wystarczy, by bezdomnych zwierząt było znacznie mniej.
Takie schroniska to rozwiązanie dla gmin, których nie stać na płacenie za wyłapywanie bezpańskich psów i zapewnianie bezdomnym zwierzętom interwencyjnej opieki lekarza weterynarii - bo kosztami utrzymania i finansowania działalności tego typu placówki może podzielić się kilka lub kilkanaście samorządów. [B]Pierwsza taka placówka w Małopolsce powstaje właśnie w Libiążu. Pomieści 200 psów.
[/B]
- Mieszkańcy nie zgłaszali protestów co do lokalizacji, uzyskaliśmy już pozwolenie na budowę. Do projektu przystępują gminy powiatu chrzanowskiego oraz Olkusz i Chełmek - mówi Jacek Latko burmistrz Libiąża. Obecnie zaczęły się rozmowy z podmiotami chętnymi do prowadzenia schroniska na zasadzie partnerstwa publiczno-prywatnego. - Zgłosiła się do nas osoba znana z bogatego doświadczenia weterynaryjnego, nie wykluczamy także porozumienia z którąś z lokalnych fundacji. Z pewnością powołamy też powiatowy organ kontrolujący działalność schroniska - zapewnia burmistrz.

[B]O podobnym rozwiązaniu myślą też Wieliczka i Niepołomice.[/B]

- Mamy już konkretną działkę przeznaczoną na ten cel, jednak nie wiadomo, czy nie będzie przebiegać przez nią zjazd z autostrady. Mam nadzieję, że do końca 2011 roku uda się uzyskać ostateczną decyzję. Jeżeli zjazd powstanie, działki na schronisko będzie trzeba szukać w innych gminach, które dołączą do projektu wspólnego schroniska - mówi Roman Ptak, burmistrz Niepołomic.

- Cieszymy się, że urzędnicy poważnie podeszli do pomysłu zorganizowania międzygminnego schroniska w naszej okolicy, jesteśmy pełni nadziei na dobrą współpracę - mówi Renata Mizera, szefowa Fundacji "Elpis. Nadzieja dla Zwierząt" działającej na terenie Wieliczki. - Z naszej strony chcemy zaoferować pomoc merytoryczno-doradczą, ponieważ do Elpisu należą ludzie, którzy od lat zajmują się pomocą dla bezdomnych zwierząt i mają w tej dziedzinie duże doświadczenie - mówi Mizera.

Niebawem ma się odbyć spotkanie w tej sprawie z udziałem władz gmin oraz starostwa wielickiego i Elpisu. Kilkanaście dni temu wielicki magistrat porozumiał się z Elpisem w sprawie opieki nad bezdomnymi zwierzętami na terenie miasta i zaoferował 20 tys. zł na program sterylizacji wolno żyjących kotów.

Z doświadczeń gmin, które z powodzeniem otworzą schroniska, będą mogły skorzystać inne, w których nie ma podmiotów świadczących usługi odłowu zwierząt i opieki weterynarza w nagłych wypadkach. - Z całą pewnością samorząd województwa będzie promował inicjatywy w Libiążu czy Niepołomicach jako przykład dobrej praktyki i zachęcał inne gminy do podobnego porozumienia i stworzenia własnych lokalnych schronisk międzygminnych - mówi Jarosław Kostrzewa, rzecznik prasowy urzędu marszałkowskiego.

Tekst pochodzi z portalu Gazeta.pl - [URL="http://www.gazeta.pl/"]www.gazeta.pl[/URL] © Agora SA """

Z pozdrowieniami:)

Posted

[quote name='kora78']czy jest tutaj ktos z Myslenic? poszukuje osoby na wizyte przedadopcyjna, w okolicy myslenic. miejscowosc Weglowka.[/QUOTE]
Z Myślenic jest Rudzia-Bianca :)
Prosze Cie, może napisz do niej ;)