Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kenny napisał(a):
w Jaworznie, mamy transport, potrzebna tylko osoba doświadczona która pomoże sunię złapać. to godzina drogi w jedną stronę. bardzo,bardzo proszę o pomoc!!! sunia nie może tam zostać :(

Ehh... ja ani transportu, ani sprzętu :(
elaja napisał(a):
W Krzeszowicach zaginęła wilkowata suka !!! 2 tygodnie temu.Ma wątek w zaginionych, jest zaczipowana , może to ona http://www.dogomania.pl/threads/200371-Krzeszowice-Ćmany-zaginęły-dwa-duż******

Tamten jest bardzo zabiedzony i ma ciasną obrożę..

Evelka napisał(a):
Matko jakie bidusie...:-(
Tylko błagam nie do Nowegi Targu...!:shake: Czy nikt nie mógłby ich przetrzymać chociaż kilka dni?!

:( takie okruchy...

Posted

Soema napisał(a):

Tamten jest bardzo zabiedzony i ma ciasną obrożę..

.

Ale zawsze warto sprawdzić , po przeszło dwóch tygodniach włóczęgi pies może być zabiedzony , a Luna może próbuje wrócić do Krakowa bo tam wcześniej mieszkała , jednego z tych zaginionych psów odnaleziono we Frywałdzie ale biegał sam , tel do właścicieli jest na wątku.

Posted

elaja napisał(a):
Ale zawsze warto sprawdzić , po przeszło dwóch tygodniach włóczęgi pies może być zabiedzony , a Luna może próbuje wrócić do Krakowa bo tam wcześniej mieszkała , jednego z tych zaginionych psów odnaleziono we Frywałdzie ale biegał sam , tel do właścicieli jest na wątku.

To jest najprawdopodobniej samiec.. ale kkanarekk zna wątek zaginionych, to ma ją na uwadze.

Posted

Evelka napisał(a):
Matko jakie bidusie...:-(
Tylko błagam nie do Nowegi Targu...!:shake:

Zabralam je , chyba nigdy bym sobie tego nie podarowala gdyby tam skończyły . Bardzo Was proszę o pomoc w szukaniu domu , to suczka i piesek , mają 6-8 tygodni , ważą nieco ponad 2 kilo , są wyziębione .

Posted

Jeśli to samiec to w sumie szkoda , bo to jedyny sygnał o wilkowatym psie z okolicy , właściciele wszędzie rozwiesili ogłoszenia a Luna rozpłynęła sie chyba w powietrzu...nikt jej nie widział. Tak czy inaczej dałam info na wątku Luny...

Posted

Patia napisał(a):
Zabralam je , chyba nigdy bym sobie tego nie podarowala gdyby tam skończyły . Bardzo Was proszę o pomoc w szukaniu domu , to suczka i piesek , mają 6-8 tygodni , ważą nieco ponad 2 kilo , są wyziębione .

:loveu: Super, leżały mi na serduchu, lecz nie miałam jak pomóc :( Jak byś zrobiła im jakieś fajne zdjęcia to by można było zrobić ogłoszenia, a one nie podobne do ON-ka?

Posted

greatmadwomen napisał(a):
:loveu: Super, leżały mi na serduchu, lecz nie miałam jak pomóc :( Jak byś zrobiła im jakieś fajne zdjęcia to by można było zrobić ogłoszenia, a one nie podobne do ON-ka?

Raczej takie jakby gończe ? sama nie wiem , jutro zrobię zdjęcia . Będę bardzo wdzięczna za pomoc w oglaszaniu , bo mój dom już pęka w szwach

Posted

:angryy: widziałam o tym reportaż przed chwilą w faktach... straszne! a najgorsze jest to że uważają że jest wszystko ok (tylko dziwne bo w faktach było że to prokuratura nic nie widzi w tym złego, a to przecież ta sama stacja) :mad:

Posted

0oooooooooooooo fakkkk!:crazyeye:to jest już jakaś paranoja:angryy::angryy::angryy::angryy:
to przechodzi ludzkie pojęcie, i to bezczelne babsko !!!!!!!!!!!!!!!!!!
ryczeć mi się chce jak oglądam ten materiał :placz::-(
czym te zwierzęta zasłuzyły sobie na takie traktownie:shake:!!!:angryy:

Posted

Asior napisał(a):
powiem krótko:
JA PIERD.....LE
dla ludzi o mocnych nerwach....

http://www.tvn24.pl/-1,1690732,0,1,psy-jedza-psy-schronisko_horror-pod-zyrardowem,wiadomosc.html

kielce, to przy nich spa......

Nie mam słów... Nie wierzę, że to ma miejsce w XXI wieku, koszmar. Nie ma słów żeby się wypowiedzieć jakoś na ten temat.
Mam nadzieję, że to czwarte postępowanie nie zostanie umorzone, ale nadzieja ponoć matką głupich.

Co się stanie z tymi wszystkimi psami, nawet jak zdecydują się zamknąć tą mordownię... Jak im wszystkim pomóc? Bezsilność dobija, miałoby się ochote tam po prostu pojechać i wyprowadzić wszystkie...

A tej wolontariuszce płaczącej strasznie współczuję :(

Posted

No zaczął się sezon szczeniakowy niestety :(
A adopcje stoją , nie miałam od tygodnia ani pół telefonu o Łaciatkę która jest pod każdym względem cudowna :(

A domów ani tymczasowych ani stałych nie widać :(

Po ostatnim sukcesie ( mam nadzieję ) adopcyjnym z ogłoszenia o DT mam zamiar przeprowadzić akcję szukania tymczasów w Myślenicach i okolicy - może Wy też zrobicie jakieś małe plakaty wyjaśniające idee tymczasu i porozwieszać trzeba w wetów, w sklepach zoo , w sklepach gdzie się da , nawet jeśli zgłosi się jeden to już sukces ...

Posted

Patia to Korabiewice pod Żyrardowem,już jakiś czas temu była mowa o tym na dogomanii, wtedy psy karmili raz na 3-4 dni, nie lecza, o kastracjach nie wspomnę. Czy tego psa z dziura pod uchem jest szansa z tamtąd wyrwać ? Właścicielka jest chyba psychicznie chora, tam były jeszcze krowy, konie i inne zwierzeta( kiedyś).

Posted

Zajrzyjcie na wątku Sonii pojawiła się informacja ossy98,przeczytajcie.

Jest szansa, aby nieznane dotąd sprawy bestialskiego traktowania zwierzat ujrzały światło dzienne. Mój znajomy pracuje w TVN. Własnie jest w trakcie kręcenia materiału o nieludzkich przejawach okrecieństwa wobec zwierząt. Jeśli znacie takie przypadki, macie jakies linki - np. tu z DOGO - wraz ze zdjęciami etc., które mogłyby stanowić podstawę do dalszego "drążenia sprawy" dajcie proszę znać. Sama nie jestem w stanie wszystkiego przejrzeć. Była sławna sprawa kobiety, która zakładała pseudoschroniska w małych miejscowościach, brała pieniądze od gmin, które potem nie byłe wydatkowane zgodnie z przeznaczeniem. Zwierzęta były głodzone, nie miały opieki weterynaryjnej, były chore, zagryzały się nawzajem. Czy ktoś może dać mi namiary na tę sprawę? Jaki jest jej finał? Proszę, roześlijecie info do znajomych. Może dzięki tej akcji, temu reportażowi, pomożemy jakimś zwierzakom?

Podaję link do wątku,roześlijcie tą wiadomosć dalej.Myślę, że warto.
http://www.dogomania.pl/threads/1440...4#post16197794

Posted

kora78 napisał(a):
prosze o przeprowadzenie wizyty przedadopcyjnek w krakowie, w dzielnicy podgorze, kolo zakopianki. dla psa z tego watku

http://www.dogomania.pl/threads/180104-Czaczi-SZUKAMY-NA-WIZYTE-KRAKOW-podgorze.-Nugat-WYADOPTOWANY?p=16199988#post16199988

coś więcej wiadomo o domku, czy tylko że z podgórza? bo ostatnio stamtąd pani chciała adoptować podobnego psa ode mnie. jeśli to ta sama to wizyty nawet nie trzeba robić, domek się nie nadaje. ale może to ktoś inny. dlatego pytam o jakieś szczegóły.

Posted

Kenny: tak opisują ten domek

kora78 napisał(a):

ogromny ogrod, dom jednorodzinny. mialby swoja kanape w domu specjalnie. 2 rodzicow i corka z niemowleciem i kot.
kolo trasy zakopianki, dzielnica podgorze
mieli 2 mixy sznaucera, rodzenstwo. zakochali sie w nim od razu.

to ten sam?