Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Asior']zapraszam wszystkich do wysłuchania pełnej wersji NASZEJ PIOSENKI z wstawką od Andrzeja Sikorowskiego ;)

[video=youtube;tNDk8cjyFe4]http://www.youtube.com/watch?v=tNDk8cjyFe4[/video]

guzik, nie mogę oglądnąc bo przycina mi się co chwilkę :shake:

Posted

greatmadwomen napisał(a):

AMIGA jak można pomóc? ja niestety mieszkam na drugim końcu krk...

Można, można pomóc :-)
Jeśli ktoś mieszka w okolicy starej petli w Bronowicach, to baaaardzo proszę o porozwieszanie tam kilku plakacików (są do pobrania na wątku)
Mialam wczoraj telefon od pani, ktora widziala zdjecie Kamelii w Dzienniku i podobno widziala podobnego pieska gdzieś tam w oklicy ul Rydla i Młynkowki (nie wiem, czy nie przekręcilam nazwy, bo tel. wybil mnie z pierwszego snu). Wprawdzie jest to mało prawdopodobne, żeby mała zawędrowala aż tam, a jeszcze mniej prawdopodobne jest, że dala się złapać (a widziano ją na smyczy z jakaś panią, ale podobno zachowywała się dość dziwnie). Ale w końcu wszyscy wiedzą, że wszystko jest w tym życiu możliwe

Posted

Czy możecie poradzić, gdzie w Krakowie najlepiej i najbezpieczniej wysterylizować sunię?
Mam rodzinę w Nowej Hucie, chcą w lutym wysterylizować swoją Mrówkę, bardzo się martwią i boją o Nią - obiecałam zapytać.
Wiem, że jakiś czas temu był już ten temat poruszany, ale nie mogę odszukać tych postów...

Posted

fizia myślę że najlepiej w Arce, lecz wiadomo-drogo tam, lecz wszystko będzie na 100% ok.

Avaloth napisał(a):

około ile jest teraz psów w schronisku ? bo ludzie pytają a ja nie mam pojęcia xd

ja zawsze odpowiadam że ponad 400, wiadomo to się ciągle zmienia i ok.100 kotów

Posted

A ja bym radziła zrobić sterylkę u doktora Lisa w gabinecie na 2 Pułku Lotniczego.
Sama robiłam u niego sterylkę mojej Fionusi i kilku osobom tez poleciełam i wszyscy są bardzo zadowoleni.
Doktor kocha zwierzaki i przejmuje sie swoimi pacjentami jak dziećmi. Na dodatek jest niedrogi.

Posted

Myśle że dr.Szpeyer z ul.Bobrowskiego 11 jest dobry jeśli chodzi o sterylki, sama była u niego tylko na konsultacji ze swoim psem, ale wiele moich znajomych leczy u niego swoje zwierzaki. Ma cudowne podejście do zwierząt.

Posted

Avaloth napisał(a):
dzięki
i przepraszam Jagienkę i Karusiap za offa u nich, nawet nie wiedziałam że jest bardziej ogólny wątek..

A my sie nie gniewamy;)
a sterylki doskonale tez robia w Artwecie w Wieliczce:)

Posted

Wydaję mi się ze ja kojarze bo wygląd i miejsce boksu się chyba zgadza natomiast pewna nie jestem bo inaczej się zachwouje..
A o co chodzi :)??

A tak pozatym to muszę stwierdzic ze momentami miałam ciarki oglądając ten film widząz palce wpychane za kraty i takie "pykanie" psów po nosie...

Posted

[quote name='greatmadwomen']fizia myślę że najlepiej w Arce, lecz wiadomo-drogo tam, lecz wszystko będzie na 100% ok.

Każdy zabieg niesie ze sobą ryzyko i nawet Arka nie zagwarantuje efektu na 100%.
Bez wątpienia są tam wspaniali specjaliści, ale sterylizacja to już zabieg tak powszechny, że na pewno jest mnóstwo miejsc, gdzie zrobią to równie dobrze.
A cena za sterylizację u nich jest niestety kilkakrotnie wyższa niż w innych (równie świetnych) lecznicach krakowskich.

Posted

fizia myślę że najlepiej w Arce, lecz wiadomo-drogo tam, lecz wszystko będzie na 100% ok.

ja zawsze odpowiadam że ponad 400, wiadomo to się ciągle zmienia i ok.100 kotów

wcale nie uważam,ze to co drogie to dobre.. uważam, zę w większości ARK jedzie na renomie.
Ja polecam dr. Szpeyera, wykonuje ponad 100 sterylek i kastracji miesięcznie, wg mnie robi to jak robokop teraz :)

Posted

skrzeli, zgadzam się z Tobą w 100%, lecz nie mam dużego doświadczenia w tych sprawach, Arka jest lecznicą której bym w 100% zaufała, ponieważ zrobili by wszystko żeby nic się nie stało złego i było wszystko ok, choć zgadzam się że jest strasznie droga. Z Arką miałam do czynienia z kilkoma psiakami i wiem że są bardzo dobrzy. Nie znam innych zaufanych lecznic, lecz wiem że napewno są także tacy lekarze którzy są równie dobrzy i tańsi.

paoiii: też na te palce ze zgrozą patrzyłam, szczególnie że nie są to boksy ogólne(choć w ogólnych czasem są nawet bardziej gryzące psiaki)

A jeżeli już o lecznice chodzi, to znacie jakiegoś lekarza który wykonuje zabieg usuwania kamienia nazębnego u psów(chodzi o 7letnią sunie) bo nie jestem przekonana co do naszego osiedlowego, a jak usłyszałam cenę w Arce to musiałam usiąść z wrażenia. Będę wdzięczna za odpowiedzi

Posted

A jeżeli już o lecznice chodzi, to znacie jakiegoś lekarza który wykonuje zabieg usuwania kamienia nazębnego u psów(chodzi o 7letnią sunie) bo nie jestem przekonana co do naszego osiedlowego, a jak usłyszałam cenę w Arce to musiałam usiąść z wrażenia. Będę wdzięczna za odpowiedzi

dr Szpeyer ;)

Posted

[QUOTE=greatmadwomen;16110770Z Arką miałam do czynienia z kilkoma psiakami i wiem że są bardzo dobrzy. Nie znam innych zaufanych lecznic, lecz wiem że napewno są także tacy lekarze którzy są równie dobrzy i tańsi. A jeżeli już o lecznice chodzi, to znacie jakiegoś lekarza który wykonuje zabieg usuwania kamienia nazębnego u psów(chodzi o 7letnią sunie) bo nie jestem przekonana co do naszego osiedlowego, a jak usłyszałam cenę w Arce to musiałam usiąść z wrażenia. Będę wdzięczna za odpowiedzi no niestety ARKA jest droga , ale profesjonalna. Jednak jeżeli chodzi o zabiegi,które nie są 'ratującymi życie psa' warto szukać tańszych lecznic .

Posted

paoiii napisał(a):
Wydaję mi się ze ja kojarze bo wygląd i miejsce boksu się chyba zgadza natomiast pewna nie jestem bo inaczej się zachwouje..
A o co chodzi :)??

A tak pozatym to muszę stwierdzic ze momentami miałam ciarki oglądając ten film widząz palce wpychane za kraty i takie "pykanie" psów po nosie...

chciałam go pomóc ogłaszać, tylko muszę wiedzieć, gdzie go szukać żeby zdjęcia zrobić, chyba że już ktoś ma?

btw, ile kosztuje sterylka kotki w Arce? może ktoś wie?

Posted

[quote name='greatmadwomen']skrzeli, zgadzam się z Tobą w 100%, lecz nie mam dużego doświadczenia w tych sprawach, Arka jest lecznicą której bym w 100% zaufała, ponieważ zrobili by wszystko żeby nic się nie stało złego i było wszystko ok, choć zgadzam się że jest strasznie droga. Z Arką miałam do czynienia z kilkoma psiakami i wiem że są bardzo dobrzy. Nie znam innych zaufanych lecznic, lecz wiem że napewno są także tacy lekarze którzy są równie dobrzy i tańsi.

I to wielokrotnie tańsi - tu nie chodzi o jakieś kilka złotych, ale o kilkakrotne przebicie na dosłownie wszystkim. Mają wybitnych specjalistów (którym warto powierzyć zabiegi specjalistyczne), ale zgodzę się z Asior, że niestety jadą też na renomie - spotkałam się z opiniami osób posiadających psy od dawna, że jakość usług uległa pogorszeniu i po latach zmienili lecznice.

Kamień usuwają w wielu miejscach. My chodzimy do multi vetu i nie narzekamy (na stronie jest cennik). Byliśmy w krak vecie i też w porządku.

Arka na stronie nie ma niestety cennika. Wisi on natomiast w lecznicy, ale i tak ceny nie zawsze się zgadzają.
Co do sterylizacji kotki to było 300 albo 400 zł - czytałam, ale już nie pamiętam dokładnie. Można dzwonić i dowiadywać się przez telefon

Posted

Zgadzam się i nie chce się kłócić w tej sprawie. Dzięki za polecenie na pewno sprawdzę :)

słyszałyście o tej ON-ce którą facet zostawił na torach kolejowych(szła za nim i stanął na torach kolejowych, ona szła pół metra za nim w ostatniej chwili odskoczył z torów, aby ją przejechało)? Nagrał to monitoring. Ja wczoraj o tym usłyszałam i się we mnie zagotowało :angryy: Sama bym go związała, położyła na torach i patrzyła! Bardzo możliwe że nie poniesie żadnej odpowiedzialności bo pies nie był na smyczy i mógł uciec :shake:

Posted

[quote name='greatmadwomen']Zgadzam się i nie chce się kłócić w tej sprawie. Dzięki za polecenie na pewno sprawdzę :)

Ależ - to żadna kłótnia, a tylko wymiana spostrzeżeń ;)

Posted

a ja stanowczo odradzam arkę. Oprócz dobrych ortopedów nie mają nic godnego polecenia. Nie potrafili zdjagnozować chronicznej niewydolności nerek u mojego psa. gdy w końcu sie to udało to zalecili podawanie watrobek psu które przeciez mają wysoką zawartość białka a nerki przy niewydolności go nie syntezują. Skończylo się na tym, że Alli miał mocznik 340 przy górnej granicy 45!! Wydalismy tam kilka tysiecy a nie zrobili psu żadnych podsatwowych badań do tego okropnie nie przyjemna obsługa. Odrradzam i z tego co wiem duzo osób ma podobne odczucie. jedyny ich plus to świetny ortopeda.

Posted

j3nny napisał(a):

btw, ile kosztuje sterylka kotki w Arce? może ktoś wie?

Marysia55 pytała, i mówiła, ze od 250-300 zł.. gdzie u dr Szpeyera płacimy 80 zł za kotke, tak samo na drukarskiej....
uważam, ze to przegięcie...

kkanarekk napisał(a):
a ja stanowczo odradzam arkę. Oprócz dobrych ortopedów nie mają nic godnego polecenia. Nie potrafili zdjagnozować chronicznej niewydolności nerek u mojego psa. gdy w końcu sie to udało to zalecili podawanie watrobek psu które przeciez mają wysoką zawartość białka a nerki przy niewydolności go nie syntezują.

ZGADZAM się, ostatnio słyszałam od dobrego weta zdanie , ze Arka jest bdb, ale do leczenia już zdiagnozowanych zwierząt, bo niestety diagnostów nie mają :roll: