Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

zapraszam wszystkich do wysłuchania pełnej wersji NASZEJ PIOSENKI z wstawką od Andrzeja Sikorowskiego ;)

[video=youtube;tNDk8cjyFe4]http://www.youtube.com/watch?v=tNDk8cjyFe4[/video]

Posted

Omg wiedziałam no po prostu wiedziałam że się poryczę, a jak zobaczyłam mojego skarba cockerka Maksia wychylającego pyszczek jak to on zwykle robi to po prostu myślałam że tu utopie się w łzach. Ale i tak udostępnię filmik na FB :D

Posted

Ponieważ dostałam prośbę o ogłoszenie paru piesków na facebooku, a miałam jedynie swój prywatny profil, wpadłam na pomysł żeby założyć profil "Psy Krakowa" z galerią psów do adopcji + krótkim info

Ponieważ na facebooku zarejestrowanych jest ogromna ilość osób, myślę że to niezły sposób na "reklamę" dla bid.

Gdyby ktoś miał psiak do ogłoszenia proszę o wysłanie mi na PW: linka do jednego zdjęcia + imienia, płci, wieku, numeru/maila kontaktowego
Jeżeli komuś wygodniej to zdjęcia i powyższe info można wysłać na psykrakowa@gmail.com

Prosiłabym również kogoś o podesłanie mi (i zgodę na wykorzystanie) jakiegoś ładnego, ostrego, że tak powiem "prosto z reklamy" zdjęcia pieska - obojętne jakiego, ważne aby przyciągało uwagę estetyką, kolorem etc. Będzie mi potrzebne takie zdjęcie jako profilowe, chcę aby przykuwało uwagę i zapraszało do odwiedzania profilu :)

Posted

[quote name='sugarr']Ponieważ dostałam prośbę o ogłoszenie paru piesków na facebooku, a miałam jedynie swój prywatny profil, wpadłam na pomysł żeby założyć profil "Psy Krakowa" z galerią psów do adopcji + krótkim info

Ponieważ na facebooku zarejestrowanych jest ogromna ilość osób, myślę że to niezły sposób na "reklamę" dla bid.

Gdyby ktoś miał psiak do ogłoszenia proszę o wysłanie mi na PW: linka do jednego zdjęcia + imienia, płci, wieku, numeru/maila kontaktowego
Jeżeli komuś wygodniej to zdjęcia i powyższe info można wysłać na psykrakowa@gmail.com

Prosiłabym również kogoś o podesłanie mi (i zgodę na wykorzystanie) jakiegoś ładnego, ostrego, że tak powiem "prosto z reklamy" zdjęcia pieska - obojętne jakiego, ważne aby przyciągało uwagę estetyką, kolorem etc. Będzie mi potrzebne takie zdjęcie jako profilowe, chcę aby przykuwało uwagę i zapraszało do odwiedzania profilu :)
Chetnie skorzystam ,wysle na maila ,Dziekuje

Posted

Dziewczyny coś na poprawę humoru . Wiersz Gałczyńskiego , zawsze zastanawialam się co śni się naszym psom :)

Sen psa

[FONT=Arial]Na polu kalafiory,
na całe życie dość,
każdy kalafior spory,
i w każdym rośnie kość,
więc podjem znakomicie,
aż po żołądka kres.
Och, piękne, piękne życie.
Och piękny jestem pies.

Przechodzę do alkowy,
w alkowie stoi stół,
ma czworo nóg wołowych,
wędzonych w dymie z ziół,
pożeram wszystkie nogi,
zostaje tylko blat.
Ach! mój żywocie błogi.
Ach! piękny, piękny świat.

Po łączce chodzą krówki,
słownie sześćdziesiąt sześć,
podchodzę, to parówki,
gorące, tylko jeść,
parówki autentyczne,
kilometrowy zwój,
Ach! chwile niebotyczne.
Och! piękny świecie mój.

Na wzgórku stoi lasek,
a w lasku pachnie wrzos,
ten lasek też z kiełbasek,
i widzę, wrzos to sos,
więc cały lasek wcinam,
rozlewam wrzos do waz,
Ach! cudna to godzina.
Och! niebywały czas.

Już jesień jest niestety,
deszcz chlupie chlup, chlup, chlup,
spadają z drzew kotlety,
a wszystkie do mych stóp,
tłuszcz pryska mi na rzęsy,
sztukamięs pędzi wiatr,
wieprzowy wschodzi księżyc,
Zbaraniał cały świat.
Zbaraniał cały świat.[/FONT]

Posted

http://www.facebook.com/home.php#!/profile.php?id=100001992842338

To adres profilu "Psy Krakowa", kto ma fb zachęcam do dodawania do znajomych i sugerowania znajomości jak największej liczbie osób.
Mam nadzieję, że w dalszej przyszłości tych znajomych będzie nawet 1000 czy więcej, dostaję dużo zaproszeń.

Napisałam w informacjach, aby ludzie którzy znajdą sobie pieska przez facebook wspomnieli o tym przy kontakcie w sprawie adopcji, mam nadzieję że kiedyś jakiemuś psiakowi się uda, wtedy proszę dajcie mi znać - chciałabym wiedzieć czy to ma w ogóle sens i czy daje efekt.

W dalszym ciągu zachęcam do wysyłania mi na psykrakowa@gmail.com zdjęć psów + informacji, w przypadku szczeniaków proszę też o przybliżoną docelową wielkość pieska. Na razie psów jest 11 czy 12 i tylko jedna suczka, żadnych szczeniąt.

Posted

[quote name='Asior']napisałam do centaurusa zapytanie czy możemy to na stronie zamieścić.. zapytałam też ile im brakuje kasy....

dowiedziałaś się coś? odpisali?
http://centaurus.org.pl/ znalazłam! napisane jest że ją uratowali :D

AMIGA jak można pomóc? ja niestety mieszkam na drugim końcu krk...

Posted

[quote name='AMIGA']Bardzo pilnie potrzebujemy pomocy Krakowianek przy poszukiwaniacvh następnego dzikuska, ktory zbiegl 10 stycznia na Os.Teatralnym
http://www.dogomania.pl/threads/198162-SOS!-Dwie-sznaucerki-%C5%9Brednie-dwa-przera%C5%BCone-serca-KRAK%C3%93W-Kamelia-ZAGIN%C4%98%C5%81A!!!!-SOS!/page10

Mieszkam na osieslu obok Teatralnego, p.Sylwie zresztą znam. Na spacerach z psem porozglądam się oraz w drodze do szkoły!!!
Biedna Kamelia, pamiętam ją ze schronu..