elaja Posted December 25, 2010 Posted December 25, 2010 karusiap napisał(a):Czy ktos zna jakies delikatne tebaletki,ktore podaje sie psu juz na pare dni przed Sylwestrem? W zeszlym roku milam,ale nie pamietam nazwy. Czy ktos cos podaje? Tylko blagam nie piszcie mi o tym syfie sedalinie.... Ja podaję STRESS OUT ,pisze że produkt naturalny,ale mam je pierwszy raz więc nie wiem na ile skuteczne. Quote
Foksia i Dżekuś Posted December 26, 2010 Posted December 26, 2010 Temida napisał(a):Pani z Krakowa dzwoniła do mnie o małego pieska/sunię. Nie musi być specjalnie urodziwy, dom z kotem. Powiedziałam, że prześlemy propozycję na mieila. Jeśli jest ktoś zainteresowany proszę o PW. Jezeli to aktualne to wysle ci zdjecie na maila 5 kg łapka ktorego mam w hotelu, ma kolo roku ,zostal wyzucony ponad 2 miesiace temu w Rzezawie ,a 3 tygodnie na niego polowalam ,ale w koncu sie udalo go złapac. Quote
Foksia i Dżekuś Posted December 26, 2010 Posted December 26, 2010 Foksia i Dżekuś napisał(a):Jezeli to aktualne to wysle ci zdjecie na maila 5 kg łapka ktorego mam w hotelu, ma kolo roku ,zostal wyzucony ponad 2 miesiace temu w Rzezawie ,a 3 tygodnie na niego polowalam ,ale w koncu sie udalo go złapac. niestety zapomnialam do ciebie maila ,czy mozesz mi go przesłac Quote
fizia Posted December 26, 2010 Posted December 26, 2010 [quote name='elaja']Ja podaję STRESS OUT ,pisze że produkt naturalny,ale mam je pierwszy raz więc nie wiem na ile skuteczne. Ja daję Serene Um - wydaje mi się, że trochę pomaga, choć mimo wszystko moja Śubka nie lubi sylwestra... Kiedyś polecił mi ten środek weterynarz http://www.kacikpupila.pl/serene-srodek-uspakajajacy-tabletki-30szt-p-1801.html a tu jest wątek o petardach i środkach dla psów http://www.dogomania.pl/threads/128009-Lęk-przet-petardami-czy-warto-podać-środek-uspokajający/page8 Quote
kkanarekk Posted December 26, 2010 Posted December 26, 2010 Nieaktualne Państwo już dodani na CK :( Szukam pilnie osoby do wizyty przedadopcyjnej dla psiaka, który cały czas mieszka na mrozie. Są chętni Państwo a psiak marznie. MIEJSCOWOŚĆ: NAPRAWA koło RABKI i JORDANOWA ok 80 km od Krakowa. Bardzo pilna sprawa proszę o pomoc. Quote
zdwrdwd Posted December 26, 2010 Posted December 26, 2010 elaja napisał(a):Ja podaję STRESS OUT ,pisze że produkt naturalny,ale mam je pierwszy raz więc nie wiem na ile skuteczne. U mnie nie było po tym żadnych efektów - psiak bał się tak jak zwykle. Quote
Therion Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 Hydroksyzyna 10 mg 2*1 mały pies, 25 mg 2*1 średni lub duży ( 2*2 25 mg). Quote
karusiap Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 Jutro rano jedziemy do hotelu, gdyby ktos mial ochote. Quote
Rumi. Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 cioteczki poszukuję kogoś z Krakowa, kto mógłby adoptować z krk schroniska pekińczyka i przetrzymać go u siebie do końca tygodnia, ponieważ nie ma rezerwacji a mam chętnego na niego, a żeby nie było tak że przyjadą po niego a psa nie ma :/ oczywiście później papiery będą przepisane, z tym nie ma problemu. jeżeli byłby ktoś chętny to proszę o kontakt ze mną na pw. (dziękuję Jagienka za przekierowanie) :) Quote
Ulaa Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 Proszę, podrzućcie choć czasem... Maluch spod Ikei, wciąż u nas. http://www.dogomania.pl/threads/198981-ZNUDZI%C5%81E%C5%9A-SI%C4%98-WYNOCHA-NA-ULIC%C4%98!-4mies.-szczeniak-w-typie-owczarka-belgijskiego Quote
missieek Posted December 27, 2010 Posted December 27, 2010 juz znaleziona :) PROSZĘ O POMOC!!! LULU ZAGINEŁA Lulu była u mnie przez 4 miesiące i w zeszły wtorek znalazła wspaniały dom a dzisiaj uciekła. Proszę o kontakt osoby które widziały suczkę lub wiedzą gdzie może teraz być; 692 812 260 506-579-641 Przeklejam ogłoszenie; Suczka urwała się wraz ze smyczy przy ulicy Wyki, w poniedziałek, 27 grudnia ok godz. 14:00. Pobiegła w kierunku ulicy Lokietka i przebiegła przez tory kolejowe. Widziano ja ostatnio jak biegła w okolicach ulicy Lokietka i Pekowickiej. Piesek jest mały, czarny i przypomina jamnika. Wabi się Lulu, ma na sobie brązowe szelki i wlecze za sobą zielona smycz. Dla znalazcy czeka nagroda. Quote
karusiap Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 Misiek zrobcie plakaty choc w taka pogode dlugo nie przetrwaja.To malo ciekawa okolica do szukania, laki i domy jednorodzinne:( ale trzeba probowac.Jest niedaleko znany wet , niech wlasciciele zostawia tam plakat-na Orlich Gniazd. Quote
zdwrdwd Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 Zapraszam na bazarek: KSIĘGARNIA na krakowskie psiaki: http://www.dogomania.pl/threads/199032-KSI%C4%84%C5%BBKIi-dla-ka%C5%BCdego-psie-te%C5%BC-na-Krak%C3%B3w-do-30.01.?p=16001932#post16001932 Quote
Kenny Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 zima, mróz, a ona się błąka ciągnąc za sobą dwie chore łapki...pomóżcie :( http://www.dogomania.pl/threads/199011-zagubiona-sunia-prosi-o-normalne-%C5%BCycie...pomo%C5%BCesz-pilne-DT!!!!!!!!!!!!!! Quote
Marinka Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 Uwaga, ten film jest bardzo drastyczny:-( [video=facebook;1602918911342]http://www.facebook.com/video/video.php?v=1602918911342&oid=126920476166&comments#!/video/video.php?v=1602918911342&oid=126920476166&comments[/video] Quote
Asior Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 Kotek i reszta zwierząt już bezpieczna w krakowskim schronisku .... Quote
Kenny Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 rany boskie i co ? nic z tym, prawda? żadnych konsekwencji dla popier******* rodziców, którym się należy pozbawienie praw rodzicielskich i kupa grzywny. nie warto się nawet wkurzać na to bo i tak nikt ani nic tego nie zmieni. Quote
kkanarekk Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 Czyli to jest prawdziwy film. nie wierzę. nie jestem wstanie Quote
karusiap Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 HELP!!! Kto pomoze w transporcie psow z Przemysla?Marzna,lapy odmawiaja posluszenstwa,ledwo chodza:(nikt nie bedzie karmil...pomozcie!!! Bardzo prosimy o pomoc!! Z odroczona mozliwoscia zwrocimy koszta.... http://www.dogomania.pl/threads/199011-zagubiona-sunia-prosi-o-normalne-%C5%BCycie...pomo%C5%BCesz-pilne-DT!!!!!!!!!!!!!! Quote
karusiap Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 Asior napisał(a):Kotek i reszta zwierząt już bezpieczna w krakowskim schronisku .... Kur** zeby tego bachora pieprzonego i jego zasranych opiekunow szlak trafil!!! I samych nieszczesc w nowym roku dla tych pieprzonych zwyrodnialcow. Quote
rita60 Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 Info z NK. Policja dotarła do 15-letniego mieszkańca Krakowa, który "pochwalił się" filmem, na którym kilkuletnie dziecko maltretowało kota. Trzyminutowe nagranie pojawiło się w internecie dwa miesiące temu. Policję zaalarmowało Towarzystwo Ochrony Zwierząt, której pracownicy byli zbulwersowani nadzwyczajną drastycznością nagrania. Jak wyjaśnia policja, 15-latek najprawdopodobniej nakręcił film, a kota maltretował jego trzyletni brat. Jak mówi kom. Katarzyna Cisło z małopolskiej policji, w sprawie nastolatka decyzję musi podjąć sąd dla nieletnich. Nie wiadomo jeszcze czy zostanie zatrzymany. Jego młodszy brat ze względu na swój wiek pozostaje bezkarny. Dręczenie na pokaz Zwierzę przeżyło brutalne traktowanie, ale nie wiadomo czy odniosło jakieś trwałe obrażenia. W mieszkaniu policja znalazła łącznie cztery koty i dwa psy. Wszystkie zwierzęta zostały zabrane do azylu. - Teraz musi je obejrzeć lekarz - mówi Dariusz Nowak, rzecznik małopolskiej policji. Policja została zaalarmowana przez Ogólnopolskie Towarzystwo Ochrony Zwierząt jeszcze przed świętami. We wtorek OTOZ zwrócił się z prośbą do Komendanta Głównego Policji o objęcie nadzorem tej sprawy. - Filmów,na których ludzie znęcają się nad domowymi zwierzętami trafia do Towarzystwa sporo, ale nie aż tak drastycznych – zastrzegała w rozmowie z tvn24.pl Ewa Rudzińska. Organizacja chce przede wszystkim sprawdzić stan zdrowia zwierzęcia i znaleźć dla niego nowy dom. Sprawą najpierw zajęła się policja z Gdyni. Po szybkim ustaleniu miejsca zamieszkania dręczycieli, postępowanie przejęła krakowska policja. http://www.tvn24.pl/0,1687720,0,1,policja-zlapala-dreczyciela-kota,wiadomosc.html Quote
sugarr Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 Tego gówniarza, który ten film nakręcił mam ochotę rąbnąć o ścianę kilka razy na prawdę... 15 lat to przecież już nie takie małe dziecko, myśli i wie doskonale, że wszystkie istotny czują, mam ogromną nadzieję że zostanie potraktowane bardzo ostro przez sąd, nie widzę tu powodu aby tłumaczyć zachowanie wiekiem - te radosne komentarze do całego filmiku powinny jeszcze przyczynić się do zaostrzenia kary - widać że był bardzo dumny z tego wątpliwego "dzieła". Co do samego dręczyciela to jednak trzeba przyznać, że jest malutki i pod wpływem starszego, bez kontroli rodziców nie można się dziwić, że robił co robił. Co do samych rodziców, to ja mam tylko wielką nadzieję, że byli zupełnie nieświadomi takich procederów, może wcześniej nie dochodziło do żadnych widocznych obrażeń u zwierząt i dlatego nie mieli pojęcia jak się synkowie bawią pod ich nieobecność? Mam taką nadzieję, bo przecież tego malutkiego chłopca ktoś teraz musi nauczyć, że tak nie wolno... A jak nie Ci rodzice, to kto? :( Dramat, no tragedia, brak już słów. Strasznie zapragnęłam adoptować tego kotka i dać mu święty spokój po prostu, ale niestety nie mam takiej możliwości. A chciałoby się go po prostu położyć w ciepłym legowisku i dać spokojnie żyć. Quote
Rumi. Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 Jezu i pomyśleć że z takim debilem mogłam chodzić do szkoły, takiego to tylko na dożywocie lub tortury (a filmu całego nie oglądam bo nie chce znowu nie spać przez takiego.... aż słów brak) Quote
kopciuszek Posted December 29, 2010 Posted December 29, 2010 A ja bym temu autorowi tak samo robiła jak ten dzieciak kotu ... Quote
Recommended Posts