Soema Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Dzika_Figa napisał(a):Dzięki Chanel nie jest ruda ani trochę ale wkleję informację na jej wątek. Ja mogłam coś pieprznąć.. Po dzisiejszym dniu mam dość, więc może źle zrozumiałam. Wiem, że psiak kręcił się zdezorientowany koło bloku znajomej Agi. Quote
karusiap Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Likwidujaca sie hodowla ma kolejne kotki....piekna kociczka egzotyk, z rodowodem..niestety za 150 zl, nie przepada za innymi kotami,ciut nieufna oraz czarny , roczny kocurek pers za 50 zl....tez z rodowodem Koty moga zostac wykastrowane za darmo. Quote
Rudzia-Bianca Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 Ciotki krakowskie może coś pomożecie mi wymyślić :( bardzo proszę .... Dogomaniacy Kochani błagam o pomoc, zadzwonił przed chwilą Pan Tomek , że matka szczeniaków i ich brat z poprzedniego miotu są w strasznym stanie, przywiązane do jakiegoś pala , na tych mrozach zagłodzone nie mają budy tylko coś z resztek pralki albo lodówki chroniące tylko przed wiatrem ewentualnie a tu takie straszne mrozy !!! Ja nie mam gdzie zabrać psiaków, nie może też ich zabrać Tomek bo jego suka z matką szczeniorów nie tolerują się . Do tego facet nie chce oddać młodego psa.Ja jestem teraz w pracy , nie bardzo będę miała dostęp do neta ale gdyby ktoś miał jakiś pomysł proszę o telefon 602 709 383 Trzeba działać na już, na wczoraj ja wiem że wszyscy zapsieni ale bez pomocy te dwa psy zginą :-( Alternatywą dla nich jest schronisko w Nowym Targu a to oznacza wiadomo co :-( to lepiej je uśpić od razu . Z suką udało się załatwić tyle że na awaryjny bardzo tymczas wezmą ją nasze Panie Wetki ( wielkie im dzięki ) ze szczeniorem ( ma ok. roku może trochę więcej ) nie mamy kompletnie co zrobić, młody szczeka po nocach a to kompletnie dyskwalifikuje go do zabrania do lecznicy :-( . Psy są wychudzone, zamarznięte Tomek boi się czy przetrzymają kilka dni . BŁAGAM O POMOC !!! żeby udało się nam je uratować nie tak jak maluchy suni :placz::placz::placz: wątek http://www.dogomania.pl/threads/194836-Alarm-my%C5%9Blenice-potrzebny-dt-dla-2-zamarzaj%C4%85cych-ps%C3%B3w-!!!-B%C5%82agam-o-pomoc?p=15941297#post15941297 Quote
Jagienka Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 Czy ktoś może się orientuje w lecznicach w Niepołomicach? Chciałabym psa wykastrować i nie wiem, do której zawieźć go najlepiej. Quote
karusiap Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 Czy ktos moze pomoc w transporcie psa z Olkusza???? czeka na niego hotelik.... Quote
Foksia i Dżekuś Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 [quote name='Jagienka']Czy ktoś może się orientuje w lecznicach w Niepołomicach? Chciałabym psa wykastrować i nie wiem, do której zawieźć go najlepiej. W niepolomicach weci sa drodzy nawet bardzo i nie ma znizek od bezdomniakow ,juz dawno zrezygnowalam z ich uslug ,jezdzimy do Kłaja do doktora Przybylskiego ,nie dosc ze specjalista to jeszcze dla bezdomniakow sa znizki.On i jego zona po kosztach sterylizowali suki z klaja ,nam tez szczepil i sterylizowal od pani Tosi,i z kazdym naszym bezdomniakiem z niepolomic jezdzimy do niego.Dam przyklad jak potrzebowalismy wysterylizowc slepa coli ,ktora zostala oddana przez wlasciciela bo wyjechal do anglii czyli suka bezdomna to weci w niepolomicach powiedzilei 450 ,a pan tomek wzial 250 Quote
Foksia i Dżekuś Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 [quote name='Rudzia-Bianca']Ciotki krakowskie może coś pomożecie mi wymyślić :( bardzo proszę .... Dogomaniacy Kochani błagam o pomoc, zadzwonił przed chwilą Pan Tomek , że matka szczeniaków i ich brat z poprzedniego miotu są w strasznym stanie, przywiązane do jakiegoś pala , na tych mrozach zagłodzone nie mają budy tylko coś z resztek pralki albo lodówki chroniące tylko przed wiatrem ewentualnie a tu takie straszne mrozy !!! Ja nie mam gdzie zabrać psiaków, nie może też ich zabrać Tomek bo jego suka z matką szczeniorów nie tolerują się . Do tego facet nie chce oddać młodego psa.Ja jestem teraz w pracy , nie bardzo będę miała dostęp do neta ale gdyby ktoś miał jakiś pomysł proszę o telefon 602 709 383 Trzeba działać na już, na wczoraj ja wiem że wszyscy zapsieni ale bez pomocy te dwa psy zginą :-( Alternatywą dla nich jest schronisko w Nowym Targu a to oznacza wiadomo co :-( to lepiej je uśpić od razu . Z suką udało się załatwić tyle że na awaryjny bardzo tymczas wezmą ją nasze Panie Wetki ( wielkie im dzięki ) ze szczeniorem ( ma ok. roku może trochę więcej ) nie mamy kompletnie co zrobić, młody szczeka po nocach a to kompletnie dyskwalifikuje go do zabrania do lecznicy :-( . Psy są wychudzone, zamarznięte Tomek boi się czy przetrzymają kilka dni . BŁAGAM O POMOC !!! żeby udało się nam je uratować nie tak jak maluchy suni :placz::placz::placz: wątek http://www.dogomania.pl/threads/194836-Alarm-my%C5%9Blenice-potrzebny-dt-dla-2-zamarzaj%C4%85cych-ps%C3%B3w-!!!-B%C5%82agam-o-pomoc?p=15941297#post15941297 rudzia niestety nie moge pomoc finansowo bo mam 3 psy w hotelu i jednego Zysia po operacji ale moze podpowiem jak uzyskac koszty leczenia dla tych psow. Jezeli gmina ma podpisana umowe z Nowym Targiem to niestety za hotel nie zaplaci bo wlasnie ja mam takiego psa , placa za leczenie , Beatkadz tez ma 3 psy z niepolomic gdzie gmina zaplaci za leczenie i szczepienia ale za hotel nie bo maja podpisana umowe z Nowym targiem. Wiec gminy sa zobowiazane zadbac o bezdomne zwierzaki lub te ktore zyja w złych warunkach i wiem ,ze Nowy tagr nie przyjmuje teraz psow ,wiec napweno ich tam nie dadza wiec pertraktujcie z gmnia chociaz o te finanse ,łatwiej bam bedzie oplacic hotel lub znalesc dom tymczasowy. Quote
Jagienka Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 Foksia i Dżekuś napisał(a):W niepolomicach weci sa drodzy nawet bardzo i nie ma znizek od bezdomniakow ,juz dawno zrezygnowalam z ich uslug ,jezdzimy do Kłaja do doktora Przybylskiego ,nie dosc ze specjalista to jeszcze dla bezdomniakow sa znizki.On i jego zona po kosztach sterylizowali suki z klaja ,nam tez szczepil i sterylizowal od pani Tosi,i z kazdym naszym bezdomniakiem z niepolomic jezdzimy do niego.Dam przyklad jak potrzebowalismy wysterylizowc slepa coli ,ktora zostala oddana przez wlasciciela bo wyjechal do anglii czyli suka bezdomna to weci w niepolomicach powiedzilei 450 ,a pan tomek wzial 250 Bardzo dziękuję Pani Beatko za odpowiedź, nie wiedziałam, że weci tam się tak wysoko cenią. Do Kłaja mam tak samo daleko jak do Krakowa z Rylowej niestety, także chyba już zostanie Kraków. Quote
kkanarekk Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 czy znalazl by sie ktos kto pojechalby ze mna na wizyte do sosnowca jutro? bardzo prosze jest dom dla szczeniaka a nie chce sama go sprawdzac. Ja jade swoim autem poszukuje tylko kogos do towarzystwa.:) Quote
masienka Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 irenaka napisał(a):Niestety do Przebieczan w nocy nie pojadę, ale do Krakowa mogę coś zabrać. Zadzwoń do mnie w tej sprawie: 500-18-19-20 "ewikS" napisał(a): jeśli będzie potrzeba to zawiozę do hoteliku karmę. To moja droga do domu ;-) dziekuje! juz nieaktualne! :) Quote
Rudzia-Bianca Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 Foksia i Dżekuś napisał(a):rudzia niestety nie moge pomoc finansowo bo mam 3 psy w hotelu i jednego Zysia po operacji ale moze podpowiem jak uzyskac koszty leczenia dla tych psow. Jezeli gmina ma podpisana umowe z Nowym Targiem to niestety za hotel nie zaplaci bo wlasnie ja mam takiego psa , placa za leczenie , Beatkadz tez ma 3 psy z niepolomic gdzie gmina zaplaci za leczenie i szczepienia ale za hotel nie bo maja podpisana umowe z Nowym targiem. Wiec gminy sa zobowiazane zadbac o bezdomne zwierzaki lub te ktore zyja w złych warunkach i wiem ,ze Nowy tagr nie przyjmuje teraz psow ,wiec napweno ich tam nie dadza wiec pertraktujcie z gmnia chociaz o te finanse ,łatwiej bam bedzie oplacic hotel lub znalesc dom tymczasowy. Dzięki , będę próbowała się dowiedzieć o taką możliwość . Chwała Bogu że NT nie przyjmuje psów ... Quote
sugarr Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 Czy w przyszłym tygodniu w dniach roboczych ktoś kto jeździ do schroniska miałby ochotę spotkać się gdzieś w okolicach Rynku i odebrać ode mnie dwie obroże, łańcuszek (typu dławik) i smyczkę dla schroniska? Postaram się dorzucić jakąś karmę. A może przynieść to do KTOZu na Floriańską? Quote
paoiii Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 można na floriańską, ale jak chcesz do schroniska to ja mogę wziąc :) mam zajecia na rynku wiec mozemy się jakos umówić :) Quote
Julia84 Posted December 16, 2010 Posted December 16, 2010 Dziewczyny podpiszcie proszę tą petycję i rozsyłajcie gdzie możecie: http://www.petycje.pl/petycja/6148/najwyzszy_wymiar_kary_dla_bandytow_z_lipnicy,_ktorzy_urwali_psu_glowe.html i pamiętajcie o potwierdzeniu podpisu pod petycją (trzeba kliknąć w link w mailu) :placz::placz::placz::placz: Quote
BeataDz Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 [quote name='Julia84']Dziewczyny podpiszcie proszę tą petycję i rozsyłajcie gdzie możecie: http://www.petycje.pl/petycja/6148/najwyzszy_wymiar_kary_dla_bandytow_z_lipnicy,_ktorzy_urwali_psu_glowe.html i pamiętajcie o potwierdzeniu podpisu pod petycją (trzeba kliknąć w link w mailu) :placz::placz::placz::placz:Podpisałam. Dranie, szkoda słów. Mam nadzieję, że dostaną najwyższy wymiar kary. Quote
Lucyja Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 Bardzo Was proszę dziewczyny czy mogłybyście mi napisac ile collie jest teraz w krakowskim schronisku ? Dostałam wiadomośc że trzy kolaki są w naszym schronisku. Ja wiem o jednym i ten ma już wątek na Fundacji Dr Lucy. Jeśli coś wiecie na temat kolaków to bardzo proszę o informację. Quote
paoiii Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 postaram się jutro czegos dowiedzieć Lucyja :) Quote
Lucyja Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 paoiii napisał(a):postaram się jutro czegos dowiedzieć Lucyja :) Dzięki :) Jak są jeszcze inne kolaki to chociaż pomogłybyśmy w ogłaszaniu piesków :) Quote
Kenny Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 paoiii napisał(a):postaram się jutro czegos dowiedzieć Lucyja :) i pamiętaj o mnie kochana ;) o tym maluchu, zdjęcia są nam bardzo potrzebne. i dowiedz się proszę jak on się czuje i czy jest zdrowy, czy na kwarantannie, itd. itp. z góry dziękuję :* Quote
karusiap Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 Pies z Olkusza ma szanse na lepsze zycie....potrzeba go przywiesc najlepiej jutro do Krakowa/Wieliczki a ja go dalej jakos przetransportuje.Bardzo prosze o pomoc....za zwrot kosztow Quote
paoiii Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 Kenny napisał(a):i pamiętaj o mnie kochana ;) o tym maluchu, zdjęcia są nam bardzo potrzebne. i dowiedz się proszę jak on się czuje i czy jest zdrowy, czy na kwarantannie, itd. itp. z góry dziękuję :* oczywiscie pamiętam o szarym 6mies :) dam znac jak czegos się dowiem, o ile on nie poszedł juz do domu Quote
Kenny Posted December 17, 2010 Posted December 17, 2010 paoiii napisał(a):oczywiscie pamiętam o szarym 6mies :) dam znac jak czegos się dowiem, o ile on nie poszedł juz do domu dzięki raz jeszcze. a jak poszedł to ciekawa będę czy do nowego domku czy właściciel się odnalazł. ;) odezwę się jutro do Ciebie :) Quote
marysia55 Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 [quote name='Asior']no nie, zabije... byłaś i nie weszłaś się przywitać?????????????????? cena 20 zł, kalendarze przyszły wczoraj dopiero ok 17-tej ;)Asiu zarezerwuj mi taki 1 kalendarz :) [quote name='Lidan']Miałam takie podejrzenia ale jakoś nie potrafiłam obcej kobiety zapytać: Czy pani to przypadkiem może Asior :oops: Ja nieśmiała trochę jestem :diabloti: nieśmiała ??? :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Lidan Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 Noo... Tak trochę... I zawsze strzele jakąś gafe... To już wolę się nie odzywać i nie robić z siebie głupka. W związku z tym po kalendarz pewnie już nie pójdę :p A w ogóle to trudno tam trafić :-P Quote
Asior Posted December 18, 2010 Posted December 18, 2010 Lidan napisał(a):Noo... Tak trochę... I zawsze strzele jakąś gafe... To już wolę się nie odzywać i nie robić z siebie głupka. W związku z tym po kalendarz pewnie już nie pójdę :p A w ogóle to trudno tam trafić :-P no chyba sobie żartujesz!!! czekam na Ciebie w poniedziałek!!! Quote
Recommended Posts