Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zgłosiła się do mnie Pani, która mieszka na osiedlu Krakowiaków w Nowej Hucie - szuka chętnej osoby do wyprowadzania psiaka oczywiście odpłatnie. Pani złamała ręke a jej starsza siotra nie zawsze może z nim wyjść. Jeśli jest ktoś chętny proszę o kontakt, dam namiary na tą Panią.

Posted

[quote name='kanna'].potrzebny człek z samochodem i czasem jutro...
[/COLOR][/COLOR][/QUOTE]

No właśnie najgorzej jest z tym czasem. Ja mogłabym ewentualnie pomoc ale dopiero w czwartek. Jeszcze modląc się, że nie dosypie śniegu przez te dni. Bo u Pana Tomka jest problem z dojazdenm jak są drogi zaśnieżone - już dwa razy w zeszłym roku musiałam być wypychana z zasp. A jak biedak jest w takim złym stanie to ewentualnie dałby radę przejść kawalek pod górkę na własnych nożynach?

Posted

[quote name='AMIGA']No właśnie najgorzej jest z tym czasem. Ja mogłabym ewentualnie pomoc ale dopiero w czwartek. Jeszcze modląc się, że nie dosypie śniegu przez te dni. Bo u Pana Tomka jest problem z dojazdenm jak są drogi zaśnieżone - już dwa razy w zeszłym roku musiałam być wypychana z zasp. A jak biedak jest w takim złym stanie to ewentualnie dałby radę przejść kawalek pod górkę na własnych nożynach?[/QUOTE]

[quote name='BeataDz']Przepraszam, że dopiero teraz piszę ale od paru dni nie byłam na dogomani, czy to nadal aktualne? Mam telefony do dwóch osób które mi pomagają przewozić psiaki, mogę je podać.[/QUOTE]

juz nieaktualne :)
psiak pojechal ostatecznie do Łodzi na dt

Posted

MAm ogromna prośbę , jakby ktowkolwiek gdziekowliek widział ...

[B]W zielonkach zaginął kot, wychodzący - leśny norweski , bury z białymi skarpetkami. Miał czerwona obrózke z nr tel, ale wiadomo jak to bywa... KOcur jest wykastrowany , dorosly, zdjęc na razie niemam. [/B]w razie czego prosze dzownić na 698888942

Posted

[quote name='AMIGA']No właśnie najgorzej jest z tym czasem. Ja mogłabym ewentualnie pomoc ale dopiero w czwartek. Jeszcze modląc się, że nie dosypie śniegu przez te dni. Bo u Pana Tomka jest problem z dojazdenm jak są drogi zaśnieżone - już dwa razy w zeszłym roku musiałam być wypychana z zasp. A jak biedak jest w takim złym stanie to ewentualnie dałby radę przejść kawalek pod górkę na własnych nożynach?[/QUOTE] AMIGO..ogromnie dziękuję...psiak rzeczywiście bezpieczny, po wecie pod dobrą opieką..DT w łodzi...
acha szczeniak zgodny do kotów, psów i wszystkiego co żywe...

Posted

Czy ktoś mógłby się zlitować i zrobić szczylkom allegro?? :modla::modla::modla::modla:
[IMG]http://i53.tinypic.com/awc9jr.jpg[/IMG]

W wątku są zdjęcia: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/197191-Wsi-spokojna-wsi-wesoła...i-co-rusz-szczeniaki-pod-siekierkę.-Proszę-o-ogłaszanie[/URL]!!!

Tekst:
Na pilną adopcję tylko do najlepszych domów czeka 5 szczeniaków: 3 pieski i 2 suki. Pieski beda małe, wiemy jak wyglądaja ich rodzice. Pieski same juz jedzą, są wesołe i rozkoszne. Niestety urodzily sie w złym miejscu i jeśli nie uda nam sie pomóc ich wlaścicielowi, może czekać je bardzo smutny los.
2 pieski beda miały nieco dluższe futerko.
Adoptujący zobowiazany zostanie do sterylizacji/kastracji psa w odpowiednim wieku. Przed adopcją przeprowadzona zostanie wizyta przedadopcyjna w miejscu, gdzie piesek miałby zamieszkać.

Jakby ktoś chciał wspomóc ogłoszeniem, kontakty podam na pw.

Posted

[quote name='BeataDz']Zgłosiła się do mnie Pani, która mieszka na osiedlu Krakowiaków w Nowej Hucie - szuka chętnej osoby do wyprowadzania psiaka oczywiście odpłatnie. Pani złamała ręke a jej starsza siotra nie zawsze może z nim wyjść. Jeśli jest ktoś chętny proszę o kontakt, dam namiary na tą Panią.[/QUOTE]Dziewczyny ponawiam prośbę o spacery z psiakiem, zgłosiła się tylko dziewczyna która może wychodzić popołudniu. Nadal szukamy kogoś kto może rano i wieczorem oraz w weekendy.

Posted

[quote name='BeataDz']Dziewczyny ponawiam prośbę o spacery z psiakiem, zgłosiła się tylko dziewczyna która może wychodzić popołudniu. Nadal szukamy kogoś kto może rano i wieczorem oraz w weekendy.[/QUOTE]

sporo takich osób ogłasza się na gumtree, że może wyprowadzać pieska. warto tam zajrzeć i podzwonić. jaki to piesek - duży ? mały ?

Posted

[quote name='BeataDz']Dziewczyny ponawiam prośbę o spacery z psiakiem, zgłosiła się tylko dziewczyna która może wychodzić popołudniu. Nadal szukamy kogoś kto może rano i wieczorem oraz w weekendy.[/QUOTE]

Już wszystko załatwione ja biorę ranki, wieczory i weekendy ;)

Posted

Nowy kalendarz akcji Wybierz Miśka 2011 Z MICHAŁEM PIRÓGIEM

Fundacja Viva! Akcja dla Zwierząt przygotowała kolejną edycję charytatywnego kalendarza akcji Wybierz Miśka, propagującej adopcję bezdomnych zwierząt oraz wolontariat w schroniskach. W tym roku na okładce kalendarza znalazło się zdjęcie Michała Piróga.

Kalendarz charytatywny „Wybierz Miśka” ma szczególny charakter – jest to pierwszy projekt łączący różne organizacje prozwierzęce i wspierający działania schronisk, przytulisk i organizacji prowadzących domy tymczasowe. Fundacja Viva! przygotowując kalendarz pozyskuje wsparcie słanych osób, opracowuje projekt graficzny i pozyskuje partnerów oraz sponsorów.

Co roku premiera nowego kalendarza przypada w terminie Mikołajek, bo nie ma przecież lepszego prezent, niż ten który nie tylko cieszy obdarowanego ale również służy innym potrzebującym pomocy. Dochód z kalendarza przekazywany jest wszystkim organizacjom, biorącym udział w edycji na rok 2011 i przeznaczany jest na pomoc bezdomnym zwierzętom – karmę, leczenie, szczepienia i opiekę. Kalendarz promuje także adopcję zwierząt i zachęca do bezpośredniego wsparcia organizacji opiekujących się czworonogami.

Zakup kalendarza i wsparcie organizacji jest ważne szczególnie teraz – w okresie jesienno zimowym - ponieważ należy zrobić wszystko by w czasie zimna i mrozów, pomoc dotarła do jak największej ilości bezdomnych zwierząt, a wiele z psów i kotów przebywających w schroniskach znalazło nowe, ciepłe i kochające domy!

Podobnie jak w ubiegłych edycjach akcji, kalendarz na rok 2011 przybliża działalność kilkunastu organizacji prozwierzęcych i zachęca do ich wspomagania. Każda z nich od lat od lat niesie pomoc odrzucanym i krzywdzonym zwierzętom, cieszy się uznaniem i może się pochwalić osiągnięciami. Zaprezentowane w kalendarzu organizacje działają nie tylko na rzecz miejskich psów i kotów, ale także zwierząt wykorzystywanych w laboratoriach czy uratowanych z transportu.

Kalendarz zawiera w sumie 14 miesięcy – grudzień 2010, cały rok 2011 oraz styczeń 2012 roku. Na jeden miesiąc przypada jedna organizacja:

- Fundacja św. Franciszka „Pomóż Zwierzętom – Naszym Małym Braciom”
- Stowarzyszenie Pomocy Królikom
- Schronisko w Milanówku
- Koty SOS
- Fundacja Viva! Akcja Dla Zwierząt
- Fundacja Ostatnia Szansa
- Akcja pomocy kotom KOTYlion
- Fundacja dla Zwierząt Dar Serca
- Pokochaj Psy Niczyje
- Stowarzyszenie Przyjaciół Fretek
- TOZ w Polsce o/Oborniki
- Krakowskie Towarzystwo Opieki nad Zwierzętami
- Fundacja na Rzecz Obrony Praw Zwierząt SFINX
- Stowarzyszenie na Rzecz Bezpańskich Zwierząt NICZYJE

Akcja Wybierz Miśka ma na celu zintegrowanie organizacji zajmujących się statutowo ochroną zwierząt i wolontariuszy w nich działających oraz zebranie środków na pomoc zwierzętom. Kalendarz będzie dostępny bezpośrednio u wolontariuszy organizacji znajdujących się w kalendarzu. Dochód zostanie przeznaczony na pomoc dla zwierząt poprzez wsparcie wszystkich uczestniczących w projekcie stowarzyszeń i fundacji.

Poprzednia edycja kalendarza cieszyła się dużym zainteresowaniem u osób wrażliwych na los zwierząt. Akcja Wybierz Miśka pomaga także pozyskiwać nowych wolontariuszy i upowszechniać ideę odpowiedzialnej opieki nad zwierzętami. W schroniskach nadal przebywa prawie 100 tys. czworonogów, którym oczekują na pomoc - każdy zakupiony egzemplarz kalendarza to dla nich szansa na lepsze życie!

Kupując kalendarz „Wybierz Miśka” można pomóc wielu bezdomnym zwierzętom!

Kalendarz do nabycia w siedzibie Krakowskiego Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami, ul. Floriańska 53,

[CENTER][IMG]http://photos.nasza-klasa.pl/23114687/404/main/55797b89fc.jpeg[/IMG]

[IMG]http://bayka.republika.pl/foty/wybierzmiska2011okladkatyl.jpg[/IMG][/CENTER]

Posted

[quote name='Asior']Kalendarz do nabycia w siedzibie Krakowskiego Towarzystwa Opieki nad Zwierzętami, ul. Floriańska 53, [/QUOTE]
Byłam na Floriańskiej wczoraj. Szkoda, że nie wiedziałam o kalendarzu, może bym przy okazji kupiła... Jaka cena?

Posted

[quote name='Lidan']Byłam na Floriańskiej wczoraj. Szkoda, że nie wiedziałam o kalendarzu, może bym przy okazji kupiła... Jaka cena?[/QUOTE]

no nie, zabije... byłaś i nie weszłaś się przywitać??????????????????
cena 20 zł, kalendarze przyszły wczoraj dopiero ok 17-tej ;)

Posted

[quote name='Asior']no nie, zabije... byłaś i nie weszłaś się przywitać??????????????????
cena 20 zł, kalendarze przyszły wczoraj dopiero ok 17-tej ;)[/QUOTE]
Kurcze...no weszłam...Może nawet z Tobą rozmawiałam...:evil_lol: ale ja Cie nie znam osobiście, nie wiem jak wyglądasz. Przyniosłam kilka rzeczy dla kieleckiego schroniska. Pani, która ode mnie to odbierała żartowała, że jak Mikołaj bo wyciągałam coraz to inne woreczki :diabloti:

Posted

[quote name='Lidan']Kurcze...no weszłam...Może nawet z Tobą rozmawiałam...:evil_lol: ale ja Cie nie znam osobiście, nie wiem jak wyglądasz. Przyniosłam kilka rzeczy dla kieleckiego schroniska. Pani, która ode mnie to odbierała żartowała, że jak Mikołaj bo wyciągałam coraz to inne woreczki :diabloti:[/QUOTE]

no to ja byłam :megagrin:

GROSZIWO.... mogę Ci wysłać, ale nie będzie sie chyba opłacało bo on ciężki jest ;(

Posted

dziewczyny mam pytanie, cos mi swita ze w zeszlym roku przez caly marzec wybrane gabinety vet robily sterylki po promocyjnych cenach. wiecie cos moze o planowanej akcji tego typu w przyszlym roku? czy trzeba jakies kryteria spelniac zeby sie zalapac na tansza sterylke/kastracje? trzeba przedstawiac jakies dokumenty? udalo mi sie namowic pewna osobe ktora chciala miec szczeniaki na wysterylizowanie psa, tylko koszty za wysokie

Posted

[url]http://zwierzakiwkrakowie.blox.pl/html[/url] Szok zobaczcie ogłoszenie (2 od góry) o grzywaczu chińskim, który zaginął w na Grodzkiej w Krk. Opis psa : "znaki szczególne tatuaż na udzie napis [B]DIABLO[/B]" ludzie chyba zwariowali

Posted

[quote name='Asior']no to ja byłam :megagrin:[/QUOTE]
Miałam takie podejrzenia ale jakoś nie potrafiłam obcej kobiety zapytać: Czy pani to przypadkiem może Asior :oops: Ja nieśmiała trochę jestem :diabloti: