paoiii Posted December 1, 2010 Posted December 1, 2010 boże jak tak myśle o tych bidach w schronie to aż mi sie płakac chce!!!!!! Quote
j3nny Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 http://polskalokalna.pl/wiadomosci/malopolskie/krakow/news/malopolska-zabili-psa-ciagneli-az-urwali-mu-leb,1566347 Quote
zdwrdwd Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 [quote name='olalolaa']Mam fajny domek dla suni w średnim wieku, byle nie szczeniak. Obojetnie jaka wielkość, Państwo nie preferują żadnej rasy.. co im sie spodoba to wezmą. Mieli suczke owczarka niemieckiego więc chętnie jakąś w typie owczarka, do mnie właśnie zadzwonili o DONke. Sa z Krakowa. Sunia musi byc sprawdzona na koty przynajmniej, bo w domu jest 8-mio letnia królica. Zgadzaja się na wizyty, sterylki itp. W domu są dzieci 13 i 14 lat. Co jeszcze.. Państwo mieszkaja w bloku na 1-szym piętrze. Jesli sa jakies propozycje to proszę na e-mail: olalola92@op.pl Czy masz do nich numer tel? Jeśli to 501 157 7** (o ile mam dobry numer zapisany) to radzę szczególnie uważać. Opis bardzo podobny do ludzi, którzy jakiś czas temu dzwonili w sprawie mojej Zivy (i te dzieci i królik, wszystko mi się zgadza). Zgodzili się na przyjazd do hotelu żeby ją odwiedzić, byli bardzo wiarygodni i mili, a kontakt urwał się na 3 dni przed planowaną wizytą w hotelu (do której oczywiście ostatecznie nie doszło). Wysyłałam im smsy, próbowałam się dobić, ale na nic nie odpisali. Także ze swojej strony odradzam oddanie im psa [jeśli to Ci sami]. Quote
kkanarekk Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 Czy ma ktoś małego kociaka do oddania? Najlepiej, żeby to był kociak. Koleżanka chce przygarnąć jakiegoś malucha bo jej kot odszedł całkiem nie dawno. Zgadza się na kastrację, umowę wizytę itd. Ja za nią ręczę kot będzie miał u niej wspaniale. Wiem, że to DOGOmania :) ale może macie coś kociakowatego. Quote
Therion Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 Kkanarekk napisz do Missieek ma całe stado kociaków , zdjęcia są na stronie adopcyjnej w moim podpisie. Quote
weszka Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 U missieek zawsze mnóstwo kociaków http://zwierzakidoadopcji.ekrakow.pl/?cat=12 - tam też namiar tel i mailowy to warto pisać bo czasem nie wszystkie zwierzaki są na stronie już. Quote
kkanarekk Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 Już wysłałam koleżance stronę missieek - na pewno jakiegoś malucha wybierze. Quote
zdwrdwd Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 zapraszam na bazarek zbiorowy: http://www.dogomania.pl/threads/197470-KSI%C4%84%C5%BBKI-na-Krak%C3%B3w!!-do-12.12.?p=15850230#post15850230 Quote
missieek Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 [quote name='missieek']pilnie poszukuje tymczasu dla 5 mies pieknej dymnej koteczki ze schroniska w olkuszu, wystraszonej, zaczyna jej sie koci katar sa jeszcze dwa podrostki bialo czarny i popielaty pregowany, ale plci nie znam i dwa dorosle dzikie koty takie mrozy a one sa na zewnatrz!! dzieki Kinya dymna koteczka i dwa dorosle koty maja zapewniony byt koteczka trafila do dt ktory postara sie ja oswoic/uspokoic dwa dorosle koty po zabiegach zostana wypuszczone w bezpieczne miejsce jeden z nich jest mega agresywny - dziki dzik zostaja jeszcze dwie 5 miesieczne kotki popielata pregowana z bialym i bialo czarna potrzebuja indywidualnych dt! kto pomoze?? Quote
olalolaa Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 zdwrdwd napisał(a):Czy masz do nich numer tel? Jeśli to 501 157 7** (o ile mam dobry numer zapisany) to radzę szczególnie uważać. Opis bardzo podobny do ludzi, którzy jakiś czas temu dzwonili w sprawie mojej Zivy (i te dzieci i królik, wszystko mi się zgadza). Zgodzili się na przyjazd do hotelu żeby ją odwiedzić, byli bardzo wiarygodni i mili, a kontakt urwał się na 3 dni przed planowaną wizytą w hotelu (do której oczywiście ostatecznie nie doszło). Wysyłałam im smsy, próbowałam się dobić, ale na nic nie odpisali. Także ze swojej strony odradzam oddanie im psa [jeśli to Ci sami]. Hmm.. Pani ma jutro dopiero wejść na internet razem z mężem i podyskutowac o psach i wybrac prawdopodobnie. Numer który mam zapisane to nie ten, ale wczesniej dzwoniła tez z innego, niestety nie pamietam jaki.. A z jakiego osiedla oni byli? Wiesz? Quote
Asior Posted December 2, 2010 Posted December 2, 2010 kkanarekk napisał(a):Czy ma ktoś małego kociaka do oddania? Najlepiej, żeby to był kociak. Koleżanka chce przygarnąć jakiegoś malucha bo jej kot odszedł całkiem nie dawno. Zgadza się na kastrację, umowę wizytę itd. Ja za nią ręczę kot będzie miał u niej wspaniale. Wiem, że to DOGOmania :) ale może macie coś kociakowatego. u nas na floriańskiej kociaki też są ;) Quote
Ulaa Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 Mam na DT szczeniaczka-pieska, który został wyrzucony w zeszłym tygodniu pod Ikea. Biegał po ulicy między autami ze sznurkiem na szyi. Zamiast do schroniska, trafił do mnie i szukamy domeczku. Piesek 3mce w typie małego belga mallinoise. Odrobaczony. W trakcie uczenia czystości, kanapowy, zabawowy, nakolankowy. Naprawdę fajny. Proszę, pamiętajcie o nim, gdyby ktoś szukał pieseczka. Nie trafił na Rybną, ale zasługuje na dobry domek... Jest do zobaczenia na N.Kleparzu, gdzie mieszkamy. Wkrótce wstawię fotki chłopaczka kochanego, może komuś wpadnie w oko... Bo na spacerach wszystkich zaczepia i sam szuka sobie pańciostwa prosząc o branie na rączki:( Quote
olalolaa Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 Potrezeba ludzi do pomocy przy łapaniu Chanel.. wiemy że od kilku dni koczuje na os Piastów, ma zostawiane jedzenie, ale do nikogo, do niczego absolutnie nie podejdzie. Chodzi sobie ścieżkami w parku przy bloku nr 32, juz od 5 rano.. Schronisko powiadomione, ma do nich dzwonić pani którą zgłosiła mi , że ja widzi. Ode mnie nie mogli przyjąć zgłoszenia. POMOCY!! Quote
Foksia i Dżekuś Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 olalolaa napisał(a):Potrezeba ludzi do pomocy przy łapaniu Chanel.. wiemy że od kilku dni koczuje na os Piastów, ma zostawiane jedzenie, ale do nikogo, do niczego absolutnie nie podejdzie. Chodzi sobie ścieżkami w parku przy bloku nr 32, juz od 5 rano.. Schronisko powiadomione, ma do nich dzwonić pani którą zgłosiła mi , że ja widzi. Ode mnie nie mogli przyjąć zgłoszenia. POMOCY!! Jutro wieczorkiem mogla bym pomoc jezeli zostanie zorganizowana grupa osob Quote
Lucyja Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 Powiedzcie mi dziewczyny czy w schronisku przydałyby się grube kołdry, śpiwory ? Quote
paoiii Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 przydadzą się! kołdry ale nie z pierza!!! Quote
Lucyja Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 Oczywiście, że nie z pierza :) Takie ciepłe grube i ciężkie jak kiedyś produkowali :) Sucha karma dla psów i kotów pewnie też się przyda. Wybieram się jutro do schroniska z takimi darami. Choć tyle zrobię dla tych biedaków. Quote
Jagienka Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 Czy ktoś zmotoryzoway ma może ochotę jutro rano się wybrać z czterema Nami do hotelu? Dojedziemy gdzie trzeba na trasę, nie hałasujemy w aucie i mamy fantastyczne psy, w sam raz na śnieżne przygody. :modla::modla::modla::modla: Quote
agamika Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 Jagienka napisał(a):Czy ktoś zmotoryzoway ma może ochotę jutro rano się wybrać z czterema Nami do hotelu? Dojedziemy gdzie trzeba na trasę, nie hałasujemy w aucie i mamy fantastyczne psy, w sam raz na śnieżne przygody. :modla::modla::modla::modla: Ja dodoam, ze nie jest to kwestia naszego wygodnictwa, bo nie raz nie dwa zaiwaniałysmy na nogach z busa ( ok 30/40 min w jedna strone) ale przy obecnej aurze jak juz dotrzemy do hotelu to nie wiem czy bedziemy miec siłe wyspacerowac 4rołapy, a ze zawsze staramy sie nie tylko "naszych" spacerować tylko to co wiemy ze bezdomne ....:oops: ... to trochę tych psów sie nazbiera :oops: Quote
salibinka Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 Foksia i Dżekuś napisał(a):Jutro wieczorkiem mogla bym pomoc jezeli zostanie zorganizowana grupa osob Beatka prosiła, żeby przekazać, że nie da rady jutro pomóc w łapaniu Channelki - stan Foksi gwałtownie się pogorszył:-(:-(:-( Quote
Lucyja Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 Ale gdzie trzeba Was zawieź ? I ile osób i ile piesków ? :) Quote
Jagienka Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 Lucyja napisał(a):Ale gdzie trzeba Was zawieź ? I ile osób i ile piesków ? :) Lucyja to do Nas? Bo tutaj tak wszyscy na kupe piszą, ale jak do Nas to chodzi o cotygodniowy wypad do hotelu koło Wieliczki (w Lednicy Górnej) zazwyczaj radzimy sobie same jeżdżąc MPK jak pisała Aga, ale przy takiej pogodzie jest to ekstremane... jest Nas 4 osoby bez psiaków. Jedziemy do hotelu, łazimy na spacery, robimy zdjęcia i wracamy, zazwyczaj trwa to ok 2-3 godz już na miejscu... Quote
Lucyja Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 Tak, Jagienko to było do Was :) Ja i mój TZ wybieramy się jutro do schroniska zawieź dary od nas i sąsiadów w postaci ciepłych kołder i karmy dla piesków i jakby co to jesteśmy do Waszej dyspozycji :) Możemy Was dostarczyć do hoteliku. z tym, że samochód jest pięciosobowy. Chyba, że jakoś we cztery zmieścicie się w tyle :) Quote
agamika Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 Ja mam neta w kratkę, JAgienka jakąs przerwe w pradzie, wysle CI na priv jej tel Quote
paoiii Posted December 3, 2010 Posted December 3, 2010 Lucyja a o ktorej jedziecie do schroniska??? Ja bede pewnie od 10 :) Quote
Recommended Posts