irenaka Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Asiorku, ja nie wiem, czy nie trzeba z tą Panią od Rexa porozmawiać:shake:. Jeżeli pies ma problemy ze stawami, to szkoda go do budy. Może Tamb puści Rexa do Dziennika? Sprawa moim zdaniem jest poważna i pilna, jeżeli Pani ma postawione weto od właściciela lokalu. Quote
Foksia i Dżekuś Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Asior napisał(a):dostaliśmy na maila dramatyczną prośbę o pomoc!!!! Asior ,a kiedy dostaliscie tego maial bo ,ja takiego dostalam od kolezanki 27 X ,jak napisalm zeby zapytala czy moge ta prosbe umiescic w gazecie i na dogomani to wczoraj dopiero dostalam odpowiedz ale taka ,ze pies zostaje. Quote
Asior Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 dwa dni temu dostalismy tego maila, ale nie od Pani tylko od jakiejś jej znajomej Quote
weszka Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 W sprawie wyjazdu do Kielc. Manifa jest planowana na godz. 11 więc trzeba wyjechać na spokojnie ok. 9. Ponieważ ja mieszkam na wylotówce na Kielce to nie będę już jechać do miasta tylko chciałabym w okolicy zorganizować zbiórkę dla chętnych żeby nie tracić godziny na wyjazd (np. pod Biedronką na Al. 29 listopada). Quote
tamb Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Gdzie zgłosić, że chłop znęca się nad psami i kotem we wsi Jedlnia Kolonia koło Radomia i Pionek? Poprzednie psy już zabił, teraz ma dwa nowe w koszmarnych warunkach. Wiem to od osoby, która od lat pomaga zwierzętom ale nie jest zalogowana na dogomanii. Quote
tamb Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Wysłałam PW do Dorki i red z Radomia i założyłam wątek na mazowieckim (od Warszawy nie jest daleko, może jakaś fundacja się zlituje). Powiem Oli, żeby dzwoniła do TOZu ale nie wiem jak działa w Radomiu. Jakaś aktywna fundacja, byłaby skuteczna. Quote
irenaka Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 tamb napisał(a):Wysłałam PW do Dorki i red z Radomia i założyłam wątek na mazowieckim (od Warszawy nie jest daleko, może jakaś fundacja się zlituje). Powiem Oli, żeby dzwoniła do TOZu ale nie wiem jak działa w Radomiu. Jakaś aktywna fundacja, byłaby skuteczna. Napisz do Temidy. Z innej beczki, czy jesteś w stanie wysłać ogłoszenia Rexa do Dziennika? Quote
tamb Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Temida jest w Łodzi i w Radomsku a ta wieś jest pod Radomiem. Jeśli wiadomość, że Rex szuka domu, będzie potwierdzona to go ogłoszę. Quote
irenaka Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 tamb napisał(a):Temida jest w Łodzi i w Radomsku a ta wieś jest pod Radomiem. Jeśli wiadomość, że Rex szuka domu, będzie potwierdzona to go ogłoszę. Sorry;), faktycznie Temida to Radomsko i Łódź. A kto ma potwierdzać chęć ogłoszeń o adopcji Rexa, jeżeli prawny opiekun prosi o pomoc? Quote
tamb Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Foksia i Dżekuś napisał(a):Asior ,a kiedy dostaliscie tego maial bo ,ja takiego dostalam od kolezanki 27 X ,jak napisalm zeby zapytala czy moge ta prosbe umiescic w gazecie i na dogomani to wczoraj dopiero dostalam odpowiedz ale taka ,ze pies zostaje. Są dwie sprzeczne informacje. Opiekun musi Asi, czy komuś z kim ma kontakt, potwierdzić, czy pies zostaje, czy szukamy mu domu. Quote
Kinya Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 weszka napisał(a):W sprawie wyjazdu do Kielc. Manifa jest planowana na godz. 11 więc trzeba wyjechać na spokojnie ok. 9. Ponieważ ja mieszkam na wylotówce na Kielce to nie będę już jechać do miasta tylko chciałabym w okolicy zorganizować zbiórkę dla chętnych żeby nie tracić godziny na wyjazd (np. pod Biedronką na Al. 29 listopada). Czy są wolne miejsca? Chodzi mi konkretnie o jedno, dla dziewczyny z Myślenic, która bardzo chce jechać. Nie jest zarejestrowana na Dogomanii, więc dopytuję w jej imieniu. Quote
Asior Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 jak na razie jesteśmy tylko my z Irenką ale urabiam jeszcze Andrzeja KLONA ;) Jaworskiego żeby też jechał :) Jeszcze dwie osoby się zastanawiają czy pojadą. tak więc chyba można uznać ze na razie miejsce jest ;) Tamarko co do znęcania się, to możemy my jako KTOZ zadzwonić do gminy i zobowiązać ich do kontroli tego gościa i żądać zwrotnej informacji o wynikach kontroli... Kolejna sprawa, dziś dotarł do mnie psiak z Krotoszyna.. mini 4 kilowa kupka nieszczęścia, totalnie dzika i nie zsocjalizowana :( Ponoć całe swoje króciutkie życie spędził w schronisku (tam się ponoć urodził). Jest totalnie wycofany i boi się każdego dotyku :( a u mnie wygląda tak: macie jakieś pomysły jak malucha przekonać że człowiek nie jest zły??? http://www.dogomania.pl/threads/196348-KRAKÓW-4-ro-kilowa-kupka-nieszczęścia-dzikusek-u-mnie-w-DT.-Czy-kiedyś-zaufa?p=15723775 zapraszam do odwiedzenia wątku!!! Quote
al'akir Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Szukam transportu dla małego psa na trasie Katowice-Kraków - na 14.11 , może być też oczywiście 13.11 z możliwością przenocowania (psiak 14.11 jedzie dalej do ds) Sprawa z racji terminu , jest bardzo pilna! Tutaj jest wątek psiaka: http://www.dogomania.pl/threads/195394-4-letni-pudel-potrzebuje-pomocy-w-szukaniu-domu.Pomoc-w-og%C5%82oszeniach-bardzo-potrzebna Quote
Asior Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 pisz na wątku mikrusów, bo ktoś się oferował mojego mikrusa z katowic przewieźć do krakowa WAŻNA INFORMACJA NT NOWELIZACJI... http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,8652094,Viva___Projekt_ustawy_o_ochronie_zwierzat_moze_ulatwic.html Quote
al'akir Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 Asior napisał(a):pisz na wątku mikrusów, bo ktoś się oferował mojego mikrusa z katowic przewieźć do krakowa A jaki to wątek ? Mogę prosić o link. Quote
Asior Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 Natussiaa pisze tu http://www.dogomania.pl/threads/176778-MIKROPSY-w-potrzebie-ogłaszając-swoje-MIKRUSY-pamiętajcie-o-innych-które-cierpią!?p=15682982&viewfull=1#post15682982 że może pomóc na trasie katowice kraków Quote
tamb Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 Asior, wysłałam PW. Malucha masz świetnego, z czasem przestanie się bać. Quote
Tweety Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 czy ktoś coś wie na temat koczującej pod Krzeszowicami suni czarno-białej, kudłatej takiej trochę w typie collie? Ponoć miała tam maluchy w jakimś rowie, ktoś na nią polował bezskutecznie, możliwe, że z dogo ... Quote
Evelka Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Cioteczki Drogie! Bezdomny psiak z tego wątku: http://www.dogomania.pl/threads/195734-Bezdomny-TERIEROWATY-Diego-zbiera-na-karm%C4%99-i-weta!-Bez-tego-nie-ma-szans!-POMOCY!!!! ma szansę na bezpłatne SPA (tj.kąpiel i strzyżenie u profesjonalnego groomera), z tym, że wizyta jest umówiona na jutro na godz.11, a Jego tymczasowej opiekunce nie udało się dostać urlopu na jutro, a ja mam jutro kolokwium, więc muszę być na uczelni w tych godzinach...:shake: Rottka (DT) mogłaby Go przywieźć na 8 do Krakowa, ale Ktoś musiałby się Nim zająć do 16 i w tym czasie udać się z Nim do fryzjera. Czy Ktoś mógłby pomóc? Bylibyśmy naprawdę ogromnie wdzięczni! A psiak jest bardzo grzeczny i bezproblemowy! Dokładna sytuacja jest opisana na Jego wątku w poście 186 na str.19. POMÓŻCIE PROSZĘ! To tylko 8 godzin! Quote
weszka Posted November 15, 2010 Posted November 15, 2010 Wyjazd na manifestację do Kielc. Proszę o info kto się ze mną zabiera do Kielc i kontakt na PW to się umówimy. Tak jak pisałam wyjazd planuję ok godz. 9 żeby spokojnie przed 11 być na miejscu. Zbiórka na parkingu pod Biedronką na rogu Al. 29 listopada i Powstańców. Będę oliwkowym Citroenem Berlingo. Quote
Asior Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 weszka napisał(a):Wyjazd na manifestację do Kielc. Proszę o info kto się ze mną zabiera do Kielc i kontakt na PW to się umówimy. Tak jak pisałam wyjazd planuję ok godz. 9 żeby spokojnie przed 11 być na miejscu. Zbiórka na parkingu pod Biedronką na rogu Al. 29 listopada i Powstańców. Będę oliwkowym Citroenem Berlingo. JA NA PEWNO JADĘ :) choć nie wiem za bardzo gdzie ta biedronka, ale się wywiem :p Quote
kopciuszek Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 Zapraszam na wątek maluszków http://www.dogomania.pl/threads/196520-Szczeniaki-do-adopcji-inaczej-czeka-je-giełda-!!?p=15742460#post15742460 Quote
Ada-jeje Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 Jedzie jeszcze jedna osoba z Krk i ma wolne miejsce/a, kto chetny podam nr. tel. na PW Quote
weszka Posted November 16, 2010 Posted November 16, 2010 Ja póki co walczę żeby się całkiem nie rozchorować i nie wiem jak się uda :roll::shake: Czuję się kiepsko jak na razie ale mam nadzieję że się wywinę bo jakas grypa mnie zamierza wziąć. Będę tu jeszcze dziś wieczorem pisać czy w ogóle pojadę więc zaglądajcie proszę bo będę informować. Niech to szlag :angryy: Quote
Recommended Posts