epe Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Info dla Asior: http://www.dogomania.pl/threads/186805-NEGRA-wkońcu-znalazła-DS-!-teraz-mieszka-u-NadziejaA-) Wiedziałaś o tym? Ja dziś to znalazłam! Uważasz,że trzeba jednak dziewczyny doinformować? Może tym razem będzie OK,bo sunia 6kg - mimo wszystko uważam,że dziewczyny powinny znać całą prawdę o Nadziei:razz: Quote
j3nny Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 wczoraj w UWADZE był materiał o "schronisku" w Kielcach na stronie programu są zdjęcia psów do adopcji: http://uwaga.onet.pl/39950,foto,18485,214962,przygarnij_psa,przygarnij_psa,reportaz.html To strasznie miło ze strony TVN, że zrobili coś takiego. Sporo zdjęć jest kiepskich, rozmazanych, ale może chociaż kilka psiaków znajdzie przy okazji domy. Suczka ze zdjęcia 15 jest przecudna :( a szczeniaki z 30 i 31....:( Materiału nie polecam osobom o słabych nerwach. Można dostać ciężkiej kur@$@#%4. Czy zaglądają tutaj dziewczyny z Jędrzejowa? chciałam się czegoś dowiedzieć o kotach ze "schroniska". Quote
Asior Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 [quote name='andzia69']czy ktoś od was wybiera się może do nas na manifestacje w sprawie kieleckiego schronu 17.listopada? pytam, bo chciałabym wiedzieć na ile osób można liczyć... JA BYM CHCIAŁA, ale nie mam transportu :placz::placz::placz::placz: Kurcze ludzie z całej polski będą a my się nie możemy zebrać chociaż jednym autem??????????? [SIZE="5"]PLISSS DZIEWCZYNY, czy ktoś się wybiera do kielc???? Quote
Jagienka Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Soema napisał(a):Może ktoś będzie wracał z środowej manifestacji? Trochę na to liczę :oops:, tylko nie wiem gdzie o to zapytać, widziałam wątek, ale mi umknął. Quote
Asior Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 [quote name='j3nny']wczoraj w UWADZE był materiał o "schronisku" w Kielcach na stronie programu są zdjęcia psów do adopcji: http://uwaga.onet.pl/39950,foto,18485,214962,przygarnij_psa,przygarnij_psa,reportaz.html To strasznie miło ze strony TVN, że zrobili coś takiego. Sporo zdjęć jest kiepskich, rozmazanych, ale może chociaż kilka psiaków znajdzie przy okazji domy. Suczka ze zdjęcia 15 jest przecudna :( a szczeniaki z 30 i 31....:( nie wierzę, ze nikt nie wziął tych szkrabów :( ja je mogę wziąć do hoteliku, ale nie wiem czy dotrę w środę na miejsce :( jezu a może tej Pani od Temidy polecić tę sunię.. uratowano by ją na pewno, bo jak ona zacznie rodzić tam to czarno to widzę...... [quote name='epe']Info dla Asior: http://www.dogomania.pl/threads/186805-NEGRA-wkońcu-znalazła-DS-!-teraz-mieszka-u-NadziejaA-) Wiedziałaś o tym? Ja dziś to znalazłam! Uważasz,że trzeba jednak dziewczyny doinformować? Może tym razem będzie OK,bo sunia 6kg - mimo wszystko uważam,że dziewczyny powinny znać całą prawdę o Nadziei:razz: ona na wątku się przyznała, ze miała psa i musiała go oddać... :roll: tak więc dziewczyny to wiedzą. Tak jak pisałaś suka jest mała, więc miejmy "nadzieje" (sic!), że nadzieja coś zrozumiała :roll: Quote
Kinya Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 [quote name='Asior']JA BYM CHCIAŁA, ale nie mam transportu :placz::placz::placz::placz: Kurcze ludzie z całej polski będą a my się nie możemy zebrać chociaż jednym autem??????????? [SIZE="5"]PLISSS DZIEWCZYNY, czy ktoś się wybiera do kielc???? A gdzie jest napisane, że trzeba przyjechać samochodem? :crazyeye: Możliwości transportu jest mnóstwo (PKP, PKS, busy, transporty okazyjne...). 1,5 do 2 godzin i jest się w Kielcach. Dla naprawdę chcącego nic trudnego :roll: Quote
Ank@ Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 jeszcze suki numer 52, 95 i 97 mają podejrzenie ciąży :( :( Quote
Asior Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Kinya napisał(a):A gdzie jest napisane, że trzeba przyjechać samochodem? :crazyeye: Możliwości transportu jest mnóstwo (PKP, PKS, busy, transporty okazyjne...). 1,5 do 2 godzin i jest się w Kielcach. Dla naprawdę chcącego nic trudnego :roll: nie stać mnie na bilet w obie strony, autem, w 5 osób uwierz będzie taniej!!!! Quote
Kinya Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Asior napisał(a):nie stać mnie na bilet w obie strony, autem, w 5 osób uwierz będzie taniej!!!! O ile nadal nie sterczy się w korkach. Niedawno na trasie kieleckiej były jeszcze roboty drogowe, wlekąc się w najlepszym przypadku 20 km/h można stracić nie tylko kupę czasu i się spóźnić, ale i paliwo strasznie schodzi przy takiej jeździe (ciągle redukowanie, na jedynce i dwójce to nie jest jazda, a auto żre jak wściekle). Nie wiem jak jest teraz, ale ja nie ryzykowałabym jazdy samochodem bez upewnienia się czy na drodze jest już "czysto". Quote
epe Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Sprawdziłam busy do Kielc;) Cena jednakowa u różnych przewoźników - 20.- w jedną stronę. Jedna linia -wyjazd 8.00 z dworca PKS Druga linia - wyjazd 8.10 z dworca PKS Przyjazd odpowiednio: 9.50 Quote
Aga-ta Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 zapraszam do psiakow z podhala http://www.dogomania.pl/threads/196261-pies-mop-bialy-wyploszek-wiekowa-oneczka-CZEKAJA-NA-DOMY?p=15716260#post15716260 Quote
Asior Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 epe napisał(a):Sprawdziłam busy do Kielc;) Cena jednakowa u różnych przewoźników - 20.- w jedną stronę. Jedna linia -wyjazd 8.00 z dworca PKS Druga linia - wyjazd 8.10 z dworca PKS Przyjazd odpowiednio: 9.50 nie pomyślałam o busach ;) pociągiem czy PKS-em duużo drożej Quote
marysia55 Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Asior napisał(a):nie pomyślałam o busach ;) pociągiem czy PKS-em duużo drożej ale oczywiście lepiej się jedzie w dobrym towarzystwie samochodem :) Quote
Asior Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 marysia55 napisał(a):ale oczywiście lepiej się jedzie w dobrym towarzystwie samochodem :) ale na to raczej szans nie ma :( Quote
Kinya Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Jest jeszcze jedna chętna na wyjazd osoba - dziewczyna z Myślenic. Jeżeli byłaby możliwość, to chętnie pojedzie, czeka na sygnał. Rozumiem, że już byłoby Was trzy? :) Quote
j3nny Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 http://wiadomosci.onet.pl/kraj/koniec-z-psim-smalcem-sejm-znowelizuje-ustawe,1,3784347,wiadomosc.html Quote
Foksia i Dżekuś Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 [quote name='j3nny']http://wiadomosci.onet.pl/kraj/koniec-z-psim-smalcem-sejm-znowelizuje-ustawe,1,3784347,wiadomosc.html W koncu bedzie mozna zrobic wiele dla naszych braci mniejszych bo jak do tej pory to byla walka z wiatrakami i nikt nie odpowiadal nawet za usmiercanie setki zwierzat. za zabijanie na smalec w niehumanitarny sposob byly kary w zawiasach ,a za znecanie sie to samo .gminy umywaly rece od bezdomnosci ,a w pseudo schroniskach umiera wiele zwierzat i jeszcze biora za to pieniądze. Quote
Aga-ta Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 [quote name='Aga-ta']PILNIE POSZUKUJEMY TRANSPORTU dla psa, ktory byl dokarmiany przez jedna z dogomaniaczek w lesie, niestety kilka dni temu zostal zabrany do Olkusza. Czy ktos moze pomoc??? ponawiam prosbe (to jest duzy pies) Quote
Asior Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Kinya napisał(a):Jest jeszcze jedna chętna na wyjazd osoba - dziewczyna z Myślenic. Jeżeli byłaby możliwość, to chętnie pojedzie, czeka na sygnał. Rozumiem, że już byłoby Was trzy? :) tak :multi::multi::multi: Quote
weszka Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Ja prawdopodobnie pojadę - mogę zabrać 4 osoby i w razie czego zmieszczą się jeszcze psy jakbyśmy jakieś zabierały bo mam spore autko ;) Potwierdzę dzisiaj wieczorem. Quote
Asior Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 weszka to cudownie :) w takim razie zaczynam rozsyłać wici :) Quote
Kinya Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 weszka napisał(a):Ja prawdopodobnie pojadę - mogę zabrać 4 osoby i w razie czego zmieszczą się jeszcze psy jakbyśmy jakieś zabierały bo mam spore autko ;) Potwierdzę dzisiaj wieczorem. To rewelacyjnie!:multi: Quote
Asior Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 dostaliśmy na maila dramatyczną prośbę o pomoc!!!! Piesek ma na imię Rex. Przypuszczalnie urodził się w 2000 roku. W wieku 2 lat został oddany do schroniska z niewiadomych powodów. Tam spędził 8 lat. Przez przypadek w kwietniu, gdy Wisła zalewała schronisko trafił do mnie. Bardzo go pokochałam i chciałam żeby został. Wynajmuję parter domku z ogródkiem, niestety właściciel nie zgadza się na niego i jest mi z tego powodu bardzo przykro. Rex to bardzo sympatyczny pies, pilnuje domu, cieszy się gdy właściciele przychodzą do domu. Jest mało wymagający co do jedzenia i nie wymaga rarytasów. W schronisku był w kojcu z suką, ja też mam małą suczkę, więc nie ma problemu żeby zaakceptował psinkę, wystarczy że on ma swoją miskę i miejsce. Piesek ma problemy ze stawami, na zalecenie weterynarza podaję mu Artresan i jego stan jest całkiem w porządku. Na początku troszkę nieufny, miał do mnie duży dystans, ale po czasie okazywał słabość i łasił się. Teraz pozwala mi nawet miskę spod pyska zabrać i nawet nie warknie. Moim zdaniem potrzebuje jednak podwórka/ogródka, gdyż w takich warunkach został wychowany. Gdy regularnie chodzi się z nim na spacer, to Reksio nawet nie załatwia się na swoim ogródku. Jestem w stanie kupić budę dla niego, karmę i wizyty u weterynarza. Tu nie chodzi o pieniądze tylko o to żeby miał solidny dom. Mogę pomagać finansowo w jego utrzymaniu. Jeśli będzie konieczność pomogę dostosować psa do nowych warunków. Po prostu nie może zostać u mnie przez właściciela domu, postawił mi ultimatum, albo pies albo muszę sie wyprowadzić, a nie mam możliwości znalezienia mieszkania z ogródkiem w tak odpowiedniej cenie. Czekam na odpowiedź. tel. (podam jak by coś) Quote
sugarr Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 A o której godzinie w środę będziecie się wybierać na manifestację? I mniej więcej gdzie byłaby zbiórka? :) Quote
Asior Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 jeśli nic się nie zmieni to manifestacja jest o 11, ale - TERMIN 17 LISTOPAD JEST USTALONY WSTĘPNIE, TERAZ CZEKAMY NA DECYZJĘ URZĘDNIKÓW, JEŚLI SIĘ NIE SPRZECIWIĄ POTWIERDZONE DATA i GODZINA ZOSTANĄ NIEZWŁOCZNIE OGŁOSZONE NA WĄTKU Quote
Recommended Posts