Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

właśnie dzwoniłam do pani, tyle co po obudzeniu sie, i Chanelka się nie znalazła.
Cholera..
Tak jak było pisane wyszła sobie z szeleczek, Pani-jej nowa właścicielka która z nią była na spacerze chodziła troche i szukała ale podobno to starsza osoba i nie ma za bardzo sił.. Tak mi powiedziała. W nocy jak wróciła z pracy szukali jej po wszystkich krzkach i nic.
Wieczorem zgłosili jeszcze patrolowi policji jakby ją widzieli.
Teraz Pani szła do przedszkola, pozniej porozwiesza plakaty-mowiła ze wydrukowała kilka. I pochodzi jeszcze jak jest widno poszukać ze swoim Ojcem, ale tak rozmawiając z nią,odczuwam, że jakos strasznie nie jest tym przejęta Dogomaniacy z Krakowa, proszę pomóżcie!

Posted

U mnie na tymczasie reagowała bardzo ładnie, ale jak np przyjechała Florentynka to przy obcych ludziach nie bardzo chciała podejść. Ona jest raczej z tych bojaźliwych. Ona lubiła się w jakiś krzaczkach przyczaić a jak się do niej podchodziło do kładła się na plecy. Nie jest agresywna. Do niej trzeba przemawiać łagodnie, nic na siłę. Nie lubi smakołyków psich typu ciasteczka jak już to jakaś kiełbaska.

Posted

a do psów podchodzi ? w sensie czy obecność psa przy człowieku, raczej ja ośmieli czy przeciwnie ?

pomogłabym w oklejaniu plakatami, ale nie mam możliwości druku ...

Posted

agamika napisał(a):
a do psów podchodzi ? w sensie czy obecność psa przy człowieku, raczej ja ośmieli czy przeciwnie ?

pomogłabym w oklejaniu plakatami, ale nie mam możliwości druku ...

Wysłałam prośbę o plakat na maila. Jak dostane przed wyjściem z pracy to wydrukuje troche i mogę podrzucić.

Posted

Olalolaa i Ulka12 już wyjechały z Częstochowy i będą w Nowej Hucie na os. Dywizjonu 303 ok. 16.00 żeby szukać Sunię Chanel.

Bardzo Was Kochani Proszę o pomoc Dziewczynom, szczególnie osobom z Nowej Huty.

Telefony:
Olalolaa : 502-780-120
Ulka12 : 517-251-148

Adres gdzie uciekła sunia os. Dywizjonu 303 bl. 14

Pozdrawiam:)

Posted

Czy ktoś z Was wie czy w schronisku jest jeszcze sunia collie, która była w szpitaliku ? Chciałabym uaktualnić jej wątek na forum Fundacji Dr Lucy i ewentualnie zrobic jej ogłoszenia.

Posted

Bardzo prosimy o pomoc Dogomaniaków ze śląska!
Jesteśmy w trakcie łapania Chanel (uciekła po jednym dniu pobytu w DS) (wątek moj podpis - napis)
Znaleźlismy klatke-łapke dla psów, trzeba ja na CITO przewieźć ze Świętochłowic do Krakowa(właściwie nie do samego Krakowa, tylko do Bolechowic-nie wjezdzając do Krakowa)
Mozliwy zwrot kosztów paliwa, klatka jest duza, nieskładana, mieściła sie do opla corsy przy położonych siedzeniach. Kontakt: 502-780-120
Błagam pomóżcie!!

Posted

Koleżanka poprosiła mnie o pomoc w znalezieniu domu dla kota a ja proszę Was przynajmniej o poradę jak tego domu szukać. Kotek jest dorosły(chyba 3-4 letni), wykastrowany, nauczony czystości i niekłopotliwy. Jego dotychczasowy domek "wyjeżdża" za granicę, prawdopodobnie na stałe a w każdym razie na długo. Poszukiwania chętnego na adopcję wśród znajomych na razie bez sukcesu. Sprawa pilna, bo wyjazd już w przyszłym tygodniu i chociaż mam opory, żeby o tym pisać, to właściciele są niestety skłonni oddać kota do schroniska.

Posted

ma_ruda napisał(a):
Koleżanka poprosiła mnie o pomoc w znalezieniu domu dla kota a ja proszę Was przynajmniej o poradę jak tego domu szukać. Kotek jest dorosły(chyba 3-4 letni), wykastrowany, nauczony czystości i niekłopotliwy. Jego dotychczasowy domek "wyjeżdża" za granicę, prawdopodobnie na stałe a w każdym razie na długo. Poszukiwania chętnego na adopcję wśród znajomych na razie bez sukcesu. Sprawa pilna, bo wyjazd już w przyszłym tygodniu i chociaż mam opory, żeby o tym pisać, to właściciele są niestety skłonni oddać kota do schroniska.

Ogłoszenia to po pierwsze, a po drugie może na miau Ci ktoś potrafi pomóc, choćby w znalezieniu DT dla kota. A swoją drogą draństwo i tyle...

Posted

ma_ruda napisał(a):

To nie jest pretekst do oddania przyjaciela.
Kota można zabrać za granicę.