Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Może wtedy jak byliśmy w Sieprawiu, pies był nafaszerowany psychotropami i dlatego tak się poruszał. Może w czasie, kiedy była interwencja, był w lepszym stanie. Też ufam inspektorom ale może też mam inne kryteria bo moje zwierzaki są rozpieszczane i wszystko jest im podporządkowane. Zrezygnowałam z kupna domu na wsi bo po 2 miesiącach poszukiwań jestem wykończona psychicznie po tym czego się naoglądałam. To się chyba nazywa nieprzystosowanie społeczne i niedojrzałość emocjonalna. Ech....

Przed chwilą przybyły mi 2 bure kotki, niekastrowane. O 19 będą miały robione testy białaczkowe, będą odrobaczane. Zaszczepię je i kastrację w ustalonym przez weta terminie, wezmę na siebie. Ale błagam, do końca miesiąca przeprowadzam się z Krakowa. Jeśli nie znajdę im w tym czasie domu, będę potrzebowała pomocy. Nie mogę mieć na stałe 10 kotów a w nowym miejscu nie poradzę sobie z adopcją. Czy ktoś może je przejąć? Jeden ma pół roku, drugi 8 miesięcy. Wpakowałam się po uszy, nie poradzę sobie sama.

Posted

tamb napisał(a):
Zrezygnowałam z kupna domu na wsi bo po 2 miesiącach poszukiwań jestem wykończona psychicznie po tym czego się naoglądałam. To się chyba nazywa nieprzystosowanie społeczne i niedojrzałość emocjonalna. Ech....

To nie jest nieprzystosowanie społeczne i niedojrzałość emocjonalna, ale własciwa reakcja normalnego wrazliwego człowieka na krzywdę naszych braci mniejszych. Jestem teraz na wakacjach na wsi i to co tu się działo podczas tych upałów to prawdziwy dramat. Większość psów bez wody, w budach stojących w pełnym słońcu. Te bardziej zaradne kopią doły, by się w nich skryć przed palącym slońcem. Sytuacja jest taka, że prawie w każdym domu jest taki cierpiący pies. Zwrócenie uwagi właścicielowi nie daje nic, bo oni wiedzą swoje, można się przy tym nasłuchać różnych epitetów, a czasem nawet wręcz zaszkodzic psu.
Na Polsacie pokazywali straż dla zwierząt, która kontrolowała podczas upałów wsie pod Wrocławiem i wręcz odbierała psy, jeżeli po upomnieniu właściciel nie poprawił ich bytu. Ale to było obok dużego miasta, a czy ktoś wie, jak jest w wsiami leżącymi gdzieś dalej? Czy jest jakas instytucja w Malopolsce, która przeprowadza takie kontrole w miejscowościach oddalonych np. 60 km od Krakowa, a 30 od Tarnowa? A konkretnie chodzi mi o gmine Szczurowa. Nie jestem pewna, ale prawdopodobnie ta gmina nie ma tez umowy z zadnym schroniskiem.

Posted

Wyrok w sprawie psów z zamku w Kamieńcu Ząbkowickim jest prawomocny. Psy przyjechały wczoraj ze schroniska w Białogardzie do Krakowa. Będą przebywać w psim hotelu, na koszt KTOZ. Szukamy wolontariuszy, którzy pomogą w adopcjach i zbiórkach. Psów jest 11. Zainteresowanym prześlę zdjęcia.

Posted

Może ktoś chciałby pomóc szczeniakom chorym na grzybicę?? Zapraszam na bazarek na którym można wybrać imię dla szczeniaka :)
http://www.dogomania.pl/threads/189100-Chcesz-chrze%C5%9Bniaka-Wybierz-imi%C4%99-dla-szczeniaka!-Impreza-ko%C5%84cowa-25-lipca-%29

Maluchy przebywają pod Krakowem - bardzo pilnie potrzebny dla nich tymczas, bo tam gdzie przebywają mogą zostać do soboty :(
To ich wątek: http://www.dogomania.pl/threads/188675-Znalezione-szczeniaki-PILNIE-POTRZEBNE-dt-ds-POMOCY/page32
BARDZO PROSIMY O POMOC!!!

Posted

Czy ktoś dałby radę pomóc i przeprowadzić wizytę przed adopcyjną w miejscowości Radki koło Olkusza?? Bardzo prosimy o pomoc!!
Szykuje się domek dla szczeniaka, a maluchowi kończy się tymczas w sobotę, czyli pojutrze :(

Posted

Mam do Was pytanko. Jestem w trakcie kończenia projektu dość rozbudowanej strony adopcyjnej z pełnym panelem administracji, możliwością dodawania psów przez użytkowników, jakiś arykułów i czego dusza zapragnie dla ONków i dobków. Mógłbym zrobić taką samą dla krakowskich wolontariuszy z krakowskimi psami jeżeli byliby chętni do prowadzenia jej. Tylko w grę by weszły domen i ewentualnie serwera, a sam już dośc sporo innych opłacam więc tu potrzebowałbym sponsora ;)

Pytanie tylko, czy chcielibyście taką stronę ;)

Przykład nad którym trwają jeszcze prace: http://owczarki.eu/do_adopcji//psiaki/wszystkie

Posted

[quote name='Anashar']Mam do Was pytanko. Jestem w trakcie kończenia projektu dość rozbudowanej strony adopcyjnej z pełnym panelem administracji, możliwością dodawania psów przez użytkowników, jakiś arykułów i czego dusza zapragnie dla ONków i dobków. Mógłbym zrobić taką samą dla krakowskich wolontariuszy z krakowskimi psami jeżeli byliby chętni do prowadzenia jej. Tylko w grę by weszły domen i ewentualnie serwera, a sam już dośc sporo innych opłacam więc tu potrzebowałbym sponsora ;)

Pytanie tylko, czy chcielibyście taką stronę ;)

Przykład nad którym trwają jeszcze prace: http://owczarki.eu/do_adopcji//psiaki/wszystkie

ile potrzeba kasy?co miesiac sie płaci?

Posted

potrzebna pomoc w oglaszaniu zwierzakow u mnie
moze ktos karma pomoze?
moze zasponsoruje sterylke jakas?

watki
po olkuszu
nieduze Foxa, Florka, Sadza, Happy >> watek
jamniczka Tara >> watek
trojlapka Vivi >> watek
po skladaniu lapy Daffi >> watek
od szczeniaka Pluta >> watek
zwyczajne juz tak dlugo Trudi, Blondi >> watek
trudna Hessi >> watek
skoczek Dzina >> watek
dzikie Ami, Abi, Dzika >> watek
od szczeniaka Mazur >> watek
poldzika Kasztan >> watek
w swoim swiecie Negra >> watek

z ulicy
staruszka Smok >> watek
owczarka Izi >> watek

z interwencji KTOZu

jamniczka Kruszyna >> watek

Posted

ANiu wczoraj Twojego posta przykryła (przynajmniej mi, nie wiem jak reszcie , taka różowa plansza :roll:. Możesz może podać rejon Krakowa gdzie miałaby być ta wizyta ? DLa mnie jest to dosyc istotne niestety

Posted

PILNE, zadzwonila wczoraj do mnie pani, ktora bardzo prosi o pomoc dla suczki, ktora znalazla pare dni temu. Sprawa jest o tyle pilna, ze panstwo wyjezdzaja w poniedzialek na wczasy i nie maja co zrobic z malenka. Suczka jest podobno bardzo grzeczna, nauczona czystosci, umie sie zachowac w domu i ponoc jest zupelnie bezproblemowa. Czy ktos moze pomoc? ja niestety nie dam rady, jedynie moge pomoc w transporcie. Numer pani przesle na PW. BARDZO PROSZE

Posted

[quote name='Aga-ta']PILNE, zadzwonila wczoraj do mnie pani, ktora bardzo prosi o pomoc dla suczki, ktora znalazla pare dni temu. Sprawa jest o tyle pilna, ze panstwo wyjezdzaja w poniedzialek na wczasy i nie maja co zrobic z malenka. Suczka jest podobno bardzo grzeczna, nauczona czystosci, umie sie zachowac w domu i ponoc jest zupelnie bezproblemowa. Czy ktos moze pomoc? ja niestety nie dam rady, jedynie moge pomoc w transporcie. Numer pani przesle na PW. BARDZO PROSZE
http://i29.tinypic.com/263y9o1.jpg

http://i26.tinypic.com/18opc4.jpg

pani byla dzis z suczka u weta, okreslil ja na ok.7-8mies, zostala odrobaczona, suczka jest w Wadowicach i jutro zostaje na ulicy. BLAGAM O POMOC

//Nie cytujemy zdjęć! //Mod