j3nny Posted November 5, 2009 Posted November 5, 2009 pewnie juz wiecie :( pilnie potrzebny DT dla kotki z małymi, jutro możnaby je zabrać:( http://www.dogomania.pl/forum/f28/horror-w-szydlowcu-jutro-wyjezdzamy-szukamy-pilnie-dt-zdjecia-s-1-2-30-31-a-172267/index53.html Quote
karusiap Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 Kto pamieta Sare z Bronowic?Swego czasu wydawalismy do adopcji jej szczeniaki ,a ja sterylizowalysmy.Pan nie zgodzil sie na wydanie jej do adopcji. Pare dni temu mialam tel.Pani powiedziala,ze wyejchala...maz tez....wroci w marcu a pies....no zostal...Ktos ma ja karmic,ale nie wiadomo czy to robi:angryy: i czy mozna by ja bylo gdzies przezimowac....Powiedzialam,ze mozna za 450 zl miesiecznie..oczywiscie nie ma mowy.Wiem,ze grosza nie dostaniemy,bo nie maja. Wytlumaczylam,ze nie mozemy zimowac ludziom psow,bo na bezdomniaki ledwo ciulamy.W kazdym razie sara stoi na lancuchu,do marca raczej nie wystoi tak sama.Wynegocjowalam zrzeczenie i sszukanie nowego domu,ale czy je przysla....nie wiem. Domu w kazdym razie szukamy,dla duzej slicznej suni,najlepiej z ogrodem....help.... Quote
Jagienka Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 karusiap napisał(a):Kto pamieta Sare z Bronowic?Swego czasu wydawalismy do adopcji jej szczeniaki ,a ja sterylizowalysmy.Pan nie zgodzil sie na wydanie jej do adopcji. Pare dni temu mialam tel.Pani powiedziala,ze wyejchala...maz tez....wroci w marcu a pies....no zostal...Ktos ma ja karmic,ale nie wiadomo czy to robi:angryy: i czy mozna by ja bylo gdzies przezimowac....Powiedzialam,ze mozna za 450 zl miesiecznie..oczywiscie nie ma mowy.Wiem,ze grosza nie dostaniemy,bo nie maja. Wytlumaczylam,ze nie mozemy zimowac ludziom psow,bo na bezdomniaki ledwo ciulamy.W kazdym razie sara stoi na lancuchu,do marca raczej nie wystoi tak sama.Wynegocjowalam zrzeczenie i sszukanie nowego domu,ale czy je przysla....nie wiem. Domu w kazdym razie szukamy,dla duzej slicznej suni,najlepiej z ogrodem....help.... Sara: Jej stary wątek (wtedy dotyczył głównie jej dzieciaków) http://www.dogomania.pl/forum/f85/krakow-sara-zostaje-w-domu-szczeniaczki-zaczely-nowe-zycie-65552/ Może rameczkę? ***DREWNIANA RAMKA*** z dziewiczym polotem na Kraków do 30.11 - Dogomania Forum Quote
weszka Posted November 6, 2009 Posted November 6, 2009 Pamiętam Sarę i dzieciaki... jeździłyśmy z nimi. Śliczna i słodka sunieczka... biedaczka :( Quote
Asior Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 nie wiem po co to wogóle wklejam... :roll: 6 szczeniaków do oddania - Kraków - Dogomania Forum szczeniaki znalezione w rowie.... Quote
Rudzia-Bianca Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 Asior napisał(a):aaa i mam pana chętnego na owczarka, jednak pan mieszka KOŁO NOWEGO TARGU... znacie kogoś stamtąd??????? Asior JagnaP jest z Nowego Targu chyba . Quote
Asior Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 Rudzia-Bianca napisał(a):Asior JagnaP jest z Nowego Targu chyba . bardzo, bardzo dziękuje za info :* Quote
Frotka Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 Asiu, wyślij mi proszę mailem adres w Nowym Targu. Majku - przepraszam, że jeszcze nie byłam tam gdzie prosiłeś. :oops: Do wtorku postaram się to nadrobić. Złapałam dwa 3-miesięczne kotki (jeden cały rudy, drugi biały w pręgowane łatki). Ktoś wyrzucił je pod zajazdem w Skomielnej. Dzięki uprzejmości Pani Baranowskiej z KTOZ koty mają dom tymczasowy do środy. Niestety potem Pani Baranowska wyjeżdża na kilka dni i ktoś musi je przechować. Kotki wyglądają na zdrowe. Zostaną odpchlone i odrobaczone. Zdjęć jak zwykle nie mam. Quote
Frotka Posted November 7, 2009 Posted November 7, 2009 W krakowskim schronisku na dom czekają trzy pekinczyki. Quote
Rudzia-Bianca Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 Frotka napisał(a): Złapałam dwa 3-miesięczne kotki (jeden cały rudy, drugi biały w pręgowane łatki). Ktoś wyrzucił je pod zajazdem w Skomielnej. Dzięki uprzejmości Pani Baranowskiej z KTOZ koty mają dom tymczasowy do środy. Niestety potem Pani Baranowska wyjeżdża na kilka dni i ktoś musi je przechować. Kotki wyglądają na zdrowe. Zostaną odpchlone i odrobaczone. Zdjęć jak zwykle nie mam. Rozesłałam gdzie się da wiadomość o kociakach, ale niestety w Myślenicach ciężko o DT :shake: Quote
Anashar Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 Wyczyściłem wątek z tych niepotrzebnych kłótni. Nie będę się opowiadać za żadną ze stron i rozstrzygać kto miał rację, a kto bym w błędzie, bo znam sytuację tylko z tych atakujących się wzajemnie postów. Chyba wszystkim nam zależy na psach, więc proszę Was o spokój. A wszelkie prywatne kłótnie proszę załatwiać na pw, bo to nie miejsce na to. Każdy niech robi tyle, na ile pozwalają mu własne możliwośći i niech nie ocenia tego ile robi kto inny. Bo to może być krzywdzące i nie na miejscu. Quote
Jagienka Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 [quote name='Anashar']Wyczyściłem wątek z tych niepotrzebnych kłótni. Nie będę się opowiadać za żadną ze stron i rozstrzygać kto miał rację, a kto bym w błędzie, bo znam sytuację tylko z tych atakujących się wzajemnie postów. Chyba wszystkim nam zależy na psach, więc proszę Was o spokój. A wszelkie prywatne kłótnie proszę załatwiać na pw, bo to nie miejsce na to. Każdy niech robi tyle, na ile pozwalają mu własne możliwośći i niech nie ocenia tego ile robi kto inny. Bo to może być krzywdzące i nie na miejscu. Nie no Maciek jak mogłeś, nie miałam neta przez weekend i teraz nie wiem kto i o co się kłócił :obrazic:;) Quote
Asior Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Jagienka napisał(a):Nie no Maciek jak mogłeś, nie miałam neta przez weekend i teraz nie wiem kto i o co się kłócił :obrazic:;) :evil_lol::evil_lol::evil_lol: nieee no jagienka.... poplułam monitor......:diabloti: Quote
Foksia i Dżekuś Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Wczoraj do schroniska zostala przyprowadzona starsza jamniczka czarna podpalana po zmarlej pani,Corunie mieszkajace jedna gdzies zagranica ,druga gdzies w polsce nie mialy miejsca dla pupilki swojej matki. pani elegancko ubrana nie zainteresowala sie sugestia dyzurujacej ,ze sa takie miejsc jak hotele i mozna poprosic wolontariuszy o szukanie nowego domku ,poprostu ja tam zostawila:angryy: Zalamka ,widzialam tez wczoraj malutkiego i chyba starszego szpica na h2 ,na razie jest jeszcze bialy.:shake:i wogole schronisko peka w szwach.:shake: Quote
weszka Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Jagienka napisał(a):Nie no Maciek jak mogłeś, nie miałam neta przez weekend i teraz nie wiem kto i o co się kłócił :obrazic:;) I ja też nie wiem :diabloti: ale pewnie średnia strata :shake: Quote
Soema Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Dziewuszki jakie są ceny sterylek w Krakowie? Gdzie jest najtaniej? Chcemy zrobić listę lecznic w Polsce, które taniej sterylizują bezdomne psy, no i ogólne ceny też można podać dla właścicieli. Quote
moana Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 [quote name='Foksia i Dżekuś']Wczoraj do schroniska zostala przyprowadzona starsza jamniczka czarna podpalana po zmarlej pani,Corunie mieszkajace jedna gdzies zagranica ,druga gdzies w polsce nie mialy miejsca dla pupilki swojej matki. pani elegancko ubrana nie zainteresowala sie sugestia dyzurujacej ,ze sa takie miejsc jak hotele i mozna poprosic wolontariuszy o szukanie nowego domku ,poprostu ja tam zostawila:angryy: (...) Andzia69 pisała kilka stron wcześniej : "dzwoniła do mnie pani z Krakowa - szuka jamnika/jamnisiowatego - macie coś co można by pani pokazać? pani w zeszłym tyg. straciła swojego starszego psiaka... gdyby coś to podam na panią namiary - u nas na razie nic nie ma z jamnisiowatych" Może by te dwie informacje 'pożenić'? Quote
Patia Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Soema napisał(a):Dziewuszki jakie są ceny sterylek w Krakowie? Gdzie jest najtaniej? Chcemy zrobić listę lecznic w Polsce, które taniej sterylizują bezdomne psy, no i ogólne ceny też można podać dla właścicieli. Ja mogę podać ceny w Wieliczce , jesli trzeba . Quote
Soema Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Patia napisał(a):Ja mogę podać ceny w Wieliczce , jesli trzeba . Bardzo chętnie :) chcemy zrobic listę ułatwiająca pomoc przy sterylkach, lista będzie przy "sterylkowej śwince". Quote
Foksia i Dżekuś Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 [quote name='moana']Andzia69 pisała kilka stron wcześniej : "dzwoniła do mnie pani z Krakowa - szuka jamnika/jamnisiowatego - macie coś co można by pani pokazać? pani w zeszłym tyg. straciła swojego starszego psiaka... gdyby coś to podam na panią namiary - u nas na razie nic nie ma z jamnisiowatych" Może by te dwie informacje 'pożenić'? moana ,a czy to jeszcze jest aktualne i czy mozesz zdobyc te namiary?Bede wdzieczna ,szkoda suni. Quote
Foksia i Dżekuś Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Dzisiaj w godzinach rannych probowalam łapac w Kłaju niewielkiego ,z pólduga sierscia ,bialo rudegop pieska ,Niestety psiak biegl ulica przed siebie ,nie reagowal ani na wolanie ani na karme ,kiedy zajechalm mu droge zaczal uciekac na druga strone ulicy i musialm odposcic bo istanialo niebespieczenstwo ze wpadnie pod pedzace samochody. Po godzinie 16 jadac z pracy zobaczylam tego samego psiaka w Krzeczawie czyli 20 km za Kłajem , pedzacego dalej przed siebie tak jak wczesniej w strone Brzesk lub tarnowa . Efekt ten sam bo jeszdze uciekl na zamknieta droge bo teraz zrobili mi objazd naokolo wsi bo prowadza roboty (rano jeszcze byla otwara) wiec mysle ze tego psa ktos wywiozl do puszczy niepolomickiej i on teraz szuka drogi powrotnej do domku i biegnie dokladnie tak jak przyjechal czyli teraz pod prad. Napisalm do kundla ,ze jezeli ktos zlapie tego psa dostanie nagrode ,a ja go wezme do hotelu . Czy ktos ma jeszcze jakis pomysl ,czy moze slyszal o jakis wolontariuszach w okolicy ,Brzeska lub tarnowa i moglby jakos pomoc go odnalesc. Quote
Patia Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Soema napisał(a):Bardzo chętnie :) chcemy zrobic listę ułatwiająca pomoc przy sterylkach, lista będzie przy "sterylkowej śwince". Ja zawsze sterylizuję bezdomniaki w lecznicy Arwet w Wieliczce przy ul Sienkiewicza , sunia do 10 kg - 250 zł , wiadomo im większa suczka tym drożej , duzo zalezy od wagi , właściciel może wybrać tańsze lub droższe leki . Przy zwierzętach bezdomnych - preferencyjne ceny , także przy większej ilości zabiegów ( np fundacje) . Możliwość hospitalizowania zwierzęcia po zabiegu - tak . Anestezja wziewna - tak . Foksia , mogę zadzwonić do tego pana z warsztatu samochodowego przy puszczy , do którego przybłąkała się Pepe , może tam ogłoszenie powiesić , nie wiem czy się zgodzi ale moża spróbować . Quote
ala Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Foksia i Dżekuś napisał(a):moana ,a czy to jeszcze jest aktualne i czy mozesz zdobyc te namiary?Bede wdzieczna ,szkoda suni. Nieaktualne,Pani sobie już kupiła pieska :angryy: Quote
Frotka Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Bardzo dziękuję Patii :Rose: za dom tymczasowy dla dwóch kotków, wyrzuconych przy zakopiance. Przy okazji prostuję informacje zawarte w tym tekście: Informacje Kraków |KTOZ zacznie usypiać zwierzęta? | krakow24.info.pl KTOZ nigdy nie usypiało, nie usypia i nie będzie nigdy usypiać psów z powodu przepełnienia schroniska. Tekst jest wynikiem nadgorliwości dziennikarzy, którzy zostali poproszeni o pomoc w adopcjach i najwyraźniej uznali, że straszenie eutanazją może coś w tym temacie pomóc. :roll: Krakowskie schronisko jest jednym ze schronisk mających najniższy wskaźnik eutanazji w Polsce i nic nie wskazuje na to, by miało się to zmienić. Quote
Asior Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Frotka napisał(a): KTOZ nigdy nie usypiało, nie usypia i nie będzie nigdy usypiać psów z powodu przepełnienia schroniska. Tekst jest wynikiem nadgorliwości dziennikarzy, którzy zostali poproszeni o pomoc w adopcjach i najwyraźniej uznali, że straszenie eutanazją może coś w tym temacie pomóc. :roll: Krakowskie schronisko jest jednym ze schronisk mających najniższy wskaźnik eutanazji w Polsce i nic nie wskazuje na to, by miało się to zmienić. ooo bardzo dobrze, że to piszesz, bo nie mogłam tego znaleźć..... Dosłownie godz temu rozmawiałam z P. markiem z zarządu, nt tego tekstu, miał mi go właśnie podesłać na maila :) niestety dotarły do mnie głosy ludzi, którzy odebrali ten tekst tak, że to decyzja władz KTOZ, ze psy będą usypiane.. Niestety jak wiadomo nasze społeczeństwo cierpi na wtórny analfabetyzm, bo ja z tego tekstu nijak nie wyczytałam jak by był by to głos P. Prezes :roll: Quote
Recommended Posts