malawaszka Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 pisałam, ale wpisałam jeszcze raz :oops: Quote
majku33krakow Posted October 1, 2009 Posted October 1, 2009 chciałbym sie zwrucic do was o pomoc: czy jest tu ktos kto sie zna na kotach?potrzebuje oswoic koty z moja sarą sara nie lubi kotów,bo na miau mi poradzili zeby sunie na smyczy koty luzem i tak codziennie po 5 minut ich oswajac.co wy na to? Ps: MOJE KOTY MAJA 11 MIESIECY SA WYKASTROWANE JEST ICH 3. obiecuje wszystkiego sprubowac Quote
weszka Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 majku metoda jak najbardziej dobra ale 5 min. na dzień to trochę mało ;) Rób kilka takich krótkich sesji dziennie i bardzo chwal suczkę za poprawne, spokojne zachowanie. Później ją nagródź i daj spokojnie pochodzić po mieszkaniu żeby nie czuła się zagrożona czy gorzej traktowana. Jeśli nie ma bardzo morderczych zapędów powinna po jakimś czasie przynajmniej nauczyć sie ignorować koty. Ale dużo też zależy od tego jak koty zachowują się w stosunku do niej - czy są zaczepne, fuczą na nią, uciekają czy zachowują sie spokojni i ją olewają. Musisz być cierpliwy i pomału obserwować zachowania zwierzaków sam próbując dobrać najlepsze metody. Quote
tamb Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 Czy ktoś jutro jedzie do hotelu do Lednicy Górnej? Do poniedziałku muszę być codziennie w hotelu i chętnie się z kimś zabiorę.:modla: Quote
majku33krakow Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 [quote name='weszka']majku metoda jak najbardziej dobra ale 5 min. na dzień to trochę mało ;) Rób kilka takich krótkich sesji dziennie i bardzo chwal suczkę za poprawne, spokojne zachowanie. Później ją nagródź i daj spokojnie pochodzić po mieszkaniu żeby nie czuła się zagrożona czy gorzej traktowana. Jeśli nie ma bardzo morderczych zapędów powinna po jakimś czasie przynajmniej nauczyć sie ignorować koty. Ale dużo też zależy od tego jak koty zachowują się w stosunku do niej - czy są zaczepne, fuczą na nią, uciekają czy zachowują sie spokojni i ją olewają. Musisz być cierpliwy i pomału obserwować zachowania zwierzaków sam próbując dobrać najlepsze metody. boją sie jej ale sa ciekawe,nie fuczą,sopel szczeka na koty.suczka przy mnie grzeczna przy mnie,uciekaja od niej ale nie daleko,do pokoju spowrotem Quote
edit_f Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 szukam domu dla Diego.. pies, szczeniak, ok. 3,5 mca, mieszaniec, ale wśród przodków był amstaff, zaszczepiony, również na wściekliznę to jego wątek: http://www.dogomania.pl/forum/f28/diego-porzucony-szczeniak-mieszaniec-amstaff-kow-szukamy-domu-147879/#post13078737 Quote
Patia Posted October 2, 2009 Posted October 2, 2009 UWAGA ! Uważajcie na dwie mieszkanki Sierczy koło Wieliczki , matkę i córkę , dziś była u nich interwencja KTOZ , nabrały mnóstwo psów i kotów z różnych miejsc , nie wiadomo co się potem z nimi działo , dziś odebrano im dwa szczeniaki i kotka , wychudzone , zapchlone , piesek zwymiotował u mnie w samochodzie , zywił się , na to wyglada , orzechami :-( Będą być może znów próbowac brać zwierzaki . Quote
Foksia i Dżekuś Posted October 3, 2009 Posted October 3, 2009 Czy ktos panmieta Akcedensa (wilka bez łapy z naszego schr) ,:loveu:wczoraj mialam okazje osobiscie poznnac jego wlascicielke i jego wspoltowarzyszke ,ktora pani niedawno adoptowala z kliniki na sanockiej Suczka miala niedowlad tylnych nog (byla po wypadku i wlasciciel zsie zrzekl) miala nie chodzic ,a chodzi:loveu:,na jednej nozce co prawda ma jeszcze proteze specjalnie robiona dla niej przez ortopede ,Wspaniala kobieta bo oprocz podobnej pary wilkow(Akcedens i suczka 0ma jeszcze 3 inne biedy.:lol: Poznajac takie osoby az lzej sie na duszy robi , przepuscila mnie rowniez przed siebie w kolejce do dokt. Orla jak zobaczyla moja biedna Foksie. Quote
Asior Posted October 3, 2009 Posted October 3, 2009 Zadam trochę bez sensu pytanie, ale moze jakiś cud się stanie i ktoś się zgodzi.... [SIZE="5"]PILNIE, na jutro POTRZEBUJEMY TRANSPORTU do WROCŁAWIA, za ZWROT KOSZTÓW PRZEJAZDU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! BŁAGAM, bo sytuacja jest bardzo podbramkowa i transport MUSI być na jutro. Jeśli ktoś się zdecyduje szczegóły na pw Quote
karusiap Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 czy ktos kojarzy jakas Fundacje z Wroclawia,albo osobe ktora moze zajac sie pomoca w szukaniu domu dla kojcowego ONka?? Panstwo umatli a psa nie czeka nic dobrego-bardzo pilnie musze miec dzis namiary na kogos.... Quote
Ela_and_Krzys Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 ulvhedinn jest z Wroclawia, moze Ci cos podpowie? Quote
karusiap Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 Ela_and_Krzys napisał(a):ulvhedinn jest z Wroclawia, moze Ci cos podpowie? dziekuje:loveu: Quote
karusiap Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 AMIGA napisał(a):Jest też Bianka1 i Poker i diuna_wro dziekuje:) Quote
Asia & Ginger Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 Karusiap, co z tą czarną spanieleczką spod Krakowa? Jest jeszcze? Da się ją wyciągnąć od "właścicieli"? Bo mam osobę z Krakowa zainteresowaną adopcją . Zmieniłaś może nr tel albo miałaś wyłączonego fona? Bo kobita próbowała się skontaktować, ale odzywała się poczta. Quote
karusiap Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 Asia & Ginger napisał(a):Karusiap, co z tą czarną spanieleczką spod Krakowa? Jest jeszcze? Da się ją wyciągnąć od "właścicieli"? Bo mam osobę z Krakowa zainteresowaną adopcją . Zmieniłaś może nr tel albo miałaś wyłączonego fona? Bo kobita próbowała się skontaktować, ale odzywała się poczta. Nr mam ten sam,nie bylam pod tel. Asiu odpisalam tej Pani na maila.Powiem szczerze,ze jestem wsciekla,bo dzwoni naprawde sporo osob,a ta dziewucha,ktora zostawila swojego psa u bylego meza wogole nie wie co tam sie dzieje i jak sie ma pies. W tym tygodniu ma mi dac ostateczna odpowiedz czy jest do adopcji czy czego ona sama chce. Przepraszm Cie Asiu,ze tak to wyglada i dziekuje caly czas:loveu: Quote
Asia & Ginger Posted October 4, 2009 Posted October 4, 2009 karusiap napisał(a):Nr mam ten sam,nie bylam pod tel. Asiu odpisalam tej Pani na maila.Powiem szczerze,ze jestem wsciekla,bo dzwoni naprawde sporo osob,a ta dziewucha,ktora zostawila swojego psa u bylego meza wogole nie wie co tam sie dzieje i jak sie ma pies. W tym tygodniu ma mi dac ostateczna odpowiedz czy jest do adopcji czy czego ona sama chce. Przepraszm Cie Asiu,ze tak to wyglada i dziekuje caly czas:loveu: No co za baba! :mad: Na początku wydawało się, że chce oddać sunię w lepsze ręce dla jej dobra, a przez tyle czasu nawet nie raczyła dowiedzieć się co z sunią. Oby w końcu udało się wyrwać tą bidulkę. :kciuki: :kciuki: Quote
mar.gajko Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 Jedzie ktos dzisiaj do hotelu po południu? Karolina, Olu? Quote
AMIGA Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 Ja jutro jadę, tylko jeszcze nie wiem dokłądnie o której i którędy, bo mam przejąć gdzieś Supełkę na trasie Quote
mar.gajko Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 AMIGA napisał(a):Ja jutro jadę, tylko jeszcze nie wiem dokłądnie o której i którędy, bo mam przejąć gdzieś Supełkę na trasie Ja chcę dzisiaj. A pada, to i moje auto nei jeździ, a musze moje sunie odebrać też. Na nogach nei dojedziemy do Krakowa. Jakoś sobei pewnei poradzimy. Quote
karusiap Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 ja niestety jestem w tygodniu czesto wylaczona.... Quote
Ank@ Posted October 6, 2009 Posted October 6, 2009 ZAGINĘŁA Dane zwierzaka: Gatunek: pies Płeć: samica Wielkość: mały Rasa: pekińczyk nie rasowy, mieszaniec Umaszenie: jasna, kremowo ruda podpalanymi uszami i pyszczkiem Informacje dodatkowe o zwierzaku: w dniu zaginięcia miała na sobie czarne szeleczki, była bez obroży Data zagubienia: 3-10-2009 Miejsce/rejon zagubienia: Stary Prokocim Informacje dodatkowe o okolicznościach: Na znalazce czeka nagroda Kontakt: Imię i nazwisko: Ewa Chorabik Numer telefonu: 012 6858389 0609431366 E-mail: myska69@gmail.com ........................................... Quote
Foksia i Dżekuś Posted October 9, 2009 Posted October 9, 2009 sa chetni starsi ludzie na pudelka lub pudelke tez starsza.jezli cos ktos slyszal to szkoda domku Quote
tamb Posted October 10, 2009 Posted October 10, 2009 Czy jedzie ktoś dzisiaj do hotelu do Lednicy Górnej? Quote
Foksia i Dżekuś Posted October 11, 2009 Posted October 11, 2009 [quote name='j3nny']i dwa pieseczki po wypadkach. przylepka Kika, około 7 lat, nie staje na tylne nóżki, potrzebuje na cito domku choćby tymczasowego, bo trzeba ją masować: Kika juz chodzi , masaże oraz leki zastosowane wedlug pani wetki Pauliny sie sprawdzily .zdjecia wysle do Kasi . kika zostaje na stale w domku tymczasowym:lol: i Pestka w typie cziuaua, ma około roku, nóżka zdrutowana: Pestka tez juz chodzi ,ma jedna nozke w gipsie jeszcze ale niestety nadal jest w schronisku i bardzo i jej zal ,dzisiaj wtulala sie we mnie i nie chciala zebym jej tam zostawiala ,moze ma ktos dt dla 4 kg kruszynki? Quote
Recommended Posts