Jagienka Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 sugarr napisał(a): Ehhh, to ja juz nie wiem co robic :placz: Kolejny dzien nie jestem w stanie nawet pojsc po zakupy:shake: Miałam do samo jak mieszkałam w Bolesławcu, nowe miejsce, nowi ludzie, mamy nie było... pies szalał, straz miejska Nas regularnie odwiedzała, ćwiczyłam wszystko, od początku uczyliśmy ją zostawać samej w domu - nic, też naczytałam sie o tych obrożach z prądem, z psikaczem cytrynowym, na temat jakiś ultradźwięków, ale: 1. abstrachując od kontrowersji samej metody, to tej elektrycznej mozna używać tylko gdy w pobliżu jest właściciel - mija się to z celem 2. do cytrynowego się psy przyzwyczajają 3. a te ultadźwieki działaja nawet jak szczeka pies sąsiada i "rani" naszemu uszy... wszystko było bez sensu, smakołyki zastawalismy nieruszone po powrocie... i niestety, ale musieliśmy się przeprowadzić do domku z ogrodem, gdzie szczekanie psa jest na porządku dziennym :shake: Po paru miesiącach Moria przywykła i jest względny spokój... potrzeba czasu, ale było strasznie, więc wiem przez co przechodzisz. Tez byłam uziemiona w domu, wszyscy wychodzili a ja siedziałam z psem lub jak była możlwiośc to ją brałam ze sobą, nawet na 10 stronę kombinowałam przemycanie jej do pracy, ale na dłuższą mete się nie dało niestety... to był koszmar. Quote
Asior Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 Alga od tygodnia w nowym domku u wolontariusza :) Quote
Asior Posted August 17, 2009 Posted August 17, 2009 ZAPRASZAM KRAKUSÓW, do podnoszenia wątku PSIAKÓW Z BOKSU F7.. Tam są same maluchy (gabarytowo)... Bardzo proszę o pomoc w ogłaszaniu.... http://www.dogomania.pl/forum/f1160/krakow-malenstwa-z-boksu-f7-144405/ [SIZE="3"]HORACY [SIZE="3"]TIKO [SIZE="3"]PRINS... [SIZE="3"]STOPEK.. ze źle zrośniętą łapką... i jego łapka Quote
zdwrdwd Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 Zapraszamy na bazarek: http://www.dogomania.pl/forum/f99/mega-bazar-ksiazki-gadzety-nowe-zabawki-plyty-inne-na-krk-do-29-viii-144433/#post12810148 Quote
wilczyca Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 [quote name='Asior'] Alga od tygodnia w nowym domku u wolontariusza :) aaa to teraz już wiem czemu tak cicho na sukach :evil_lol: jak przechodziłam to czegoś mi brakowało, ale jakoś nie skojarzyłam że to Algi nie ma :evil_lol:. Fajnie że się dziewuszce udało znaleźć domek :multi: Quote
tamb Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 8-tygodniowa suczka szuka domu tymczasowego. Bardzo pilne. http://www.dogomania.pl/forum/f28/dwie-szescitygodniowe-sunie-szukaja-domow-stalych-143469/ Quote
missieek Posted August 18, 2009 Posted August 18, 2009 zaginiona! watek znaleziony w krak-vecie widzialam info o znalezieniu rudego pekinczyka bez oka Quote
Foksia i Dżekuś Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 [quote name='tamb']8-tygodniowa suczka szuka domu tymczasowego. Bardzo pilne. http://www.dogomania.pl/forum/f28/dwie-szescitygodniowe-sunie-szukaja-domow-stalych-143469/ a ja mam do wydania tez dwa szczeniaki z tym ze jeden jest bezpieczny w niepolomicach 3 miesieczna mala pregowana suczka ,przesle do kasi jej zdjecia . I psiak ktory jak szybko nie znajdzie domku wyladuje w schronisku .3,5 miesieczny szczeniak mix owczarka ,podzucony do prawie 80 letniej pani ,ktora niedawno starcila swojego psa. Psiak jest zywotny ,ciagnie na smyczy ,a pani nie moze go utrzymac ,mieszka w bloku na 2 pietrze ,ktos przywiazal jej go do drzwi.:shake:Wczoraj robilam zdjecia ael ma na znalezienie pare domu pare dni ,a potem niestety schron.:shake: Quote
j3nny Posted August 19, 2009 Posted August 19, 2009 [quote name='Foksia i Dżekuś']a ja mam do wydania tez dwa szczeniaki z tym ze jeden jest bezpieczny w niepolomicach 3 miesieczna mala pregowana suczka ,przesle do kasi jej zdjecia . I psiak ktory jak szybko nie znajdzie domku wyladuje w schronisku .3,5 miesieczny szczeniak mix owczarka ,podzucony do prawie 80 letniej pani ,ktora niedawno starcila swojego psa. Psiak jest zywotny ,ciagnie na smyczy ,a pani nie moze go utrzymac ,mieszka w bloku na 2 pietrze ,ktos przywiazal jej go do drzwi.:shake:Wczoraj robilam zdjecia ael ma na znalezienie pare domu pare dni ,a potem niestety schron.:shake: Quote
Foksia i Dżekuś Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 [quote name='j3nny'] Kasiu dzieki , szczeniaczek emil juz jest w nowym domku:loveu: Quote
Yorija Posted August 20, 2009 Posted August 20, 2009 W Pcimiu jest do zagospodarowania buda - własnej roboty - w miarę duża. Idzie słota - może ktoś potrzebuje takowej. Quote
Frotka Posted August 21, 2009 Posted August 21, 2009 Mam do oddania małe kotki, krótko i długowłose. Quote
j3nny Posted August 22, 2009 Posted August 22, 2009 Frotka napisał(a):Mam do oddania małe kotki, krótko i długowłose. może pomóc w ogłaszaniu? tylko zdjęcia potrzebne Quote
Foksia i Dżekuś Posted August 22, 2009 Posted August 22, 2009 Yorija napisał(a):W Pcimiu jest do zagospodarowania buda - własnej roboty - w miarę duża. Idzie słota - może ktoś potrzebuje takowej. Wczoraj byla w Kozmicach wielkich i jest tam psiak na lancuchy dosc duzy i ma mala bude do ktorej sie ledwo miesci wiec w lecie mu goraca ,a w zimie bedzie mu zimno bo dotego jest nie ocieplana . Pani powiedzila ze powie mezowi zeby zrobil nowa bude ale z tego co mowili sasiedzi nie jest to najlepsza rodzina ,a poprzedniego psa zagryzly inne psy bo oczywiscie posesja jest nie ogrodzona. Pani podpisla oczywiscie poprawe warunków ale czy zrobia bude czy moze pozbeda sie psa ? Dlatego jezeli ktos chcialby pomoc temu psiakowi i podarowac bude to mysle ze napewno nie odmówią. Quote
Asior Posted August 22, 2009 Posted August 22, 2009 j3nny napisał(a):może pomóc w ogłaszaniu? tylko zdjęcia potrzebne Dorotka nie ma zdjęć, bo aparat jej się zepsuł Quote
j3nny Posted August 22, 2009 Posted August 22, 2009 Asior napisał(a):Dorotka nie ma zdjęć, bo aparat jej się zepsuł oj, a ktoś nie może obfocić?:roll: Quote
Asior Posted August 22, 2009 Posted August 22, 2009 jeśli ktoś mieszka gdzieś w pobliżu Bronowic, to napewno Frotka była by wdzięczna Quote
agamika Posted August 22, 2009 Posted August 22, 2009 http://www.dogomania.pl/forum/f99/malowane-torby-z-mat-15-09-09-na-utrzymanie-psa-w-hotelu-144812/#post12833822 może komuś coś spasuje. Quote
Frotka Posted August 22, 2009 Posted August 22, 2009 Dziękuję, J3nny. :multi: Rzeczywiście mam popsuty aparat ale postaram się jakoś załatwić zdjęcia. Quote
majku33krakow Posted August 22, 2009 Posted August 22, 2009 moja mama przyjezdza z siostra w poniedziałek rano to aparat bede miał,ale nie wiem co w tych bronowicach jest,bo ja mieszkam niedaleko bronowic. Quote
Asia & Ginger Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 [quote name='karusiap']Gdyby ktos szukal to jest do adopcji taka ok 1,5 roczna czarna spanielka,wychowana z dzieckiem. Czy spanielka nadal szuka domu? Aktualizuję spis spanieli do adopcji i nie wiem, czy to aktualne. :roll: Quote
agamika Posted August 23, 2009 Posted August 23, 2009 http://www.dogomania.pl/forum/f1160/liza-powinna-miec-na-imie-delikatnosc-mix-charta-144915/ i jeszcze Talibek http://www.dogomania.pl/forum/f1160/jedyna-taka-okazja-adoptuj-przyjaznego-wesolego-taliba-144916/ Quote
Jagienka Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 Dziewczyny... szukam psa. Zaznaczam od razu, że psiak ma pracować w firmie, ale pracują tam ludzie kochający zwierzaki, mieli juz trzy psiaki i każdy odszedł sobie spokojnie ze starości lub jeden na raka trzustki. Psiaków dogląda pewna Pani, która kocha zwierzaki i sama o nie dba, jak psiak chorował to mu gotowała na codzień jadł wcześniej puszki lub suchą karmę (jedzenie nie górnych lotów). Psiak może być starszy jak najbardziej, Pani nie chce szczeniorka, chce zrównoważonego psa, z sierścią odpowiedznią, żeby "go nie skrzywdzić tym, że ma mieszkać na zewnątrz" i żeby psiak nie wymagał leczenia od razu czyli np niecukrzyk, nie z padaczką, oczywiście jak coś się wydarzy po drodze to się zaopiekują... Szczepienia, odrobaczania a nawet kąpiele są w pakiecie :) Pani już była na stronie schroniska i wypatrzyła sobie Słupa, Maxa i Arnolda, ale oczywiście może to być psiak jakikolwiek. Może znacie jakiegoś psiaka, który będzie pasował do rysopisu :) Jak nie, to ta Panie sobie sama pojedzie do schroniska, ale wiecie... mogą jej dac jakiegoś kanapowca, a może jest jakis psiak, który po prostu lepiej się będzie czuł na zewnątrz. Quote
agamika Posted August 25, 2009 Posted August 25, 2009 http://www.dogomania.pl/forum/f99/bajki-dla-najmlodszych-twarde-15-09-na-kore-145076/#post12852866 dla dzieciaczków przedszkolaczków i młodszych Quote
Recommended Posts