malawaszka Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 [quote name='kiwi']czy ktoś ma jakiegoś młodego psa dużego z długa sierścią, który mógłby mieszkac na zewnatrz? oprócz tego, że dom na zewnątrz to ejst tam jeszcze jeden pies, wielki ogród i pod dostatkiem jedzenia i wody. dobry dom, tylko że na zewnątrz, ale pozostałe rzeczy ok. to drugi dom za miastem mojego sasiada. piesek miałby starszego kolegę, dlatego msui być młody, żeby się chłopaki dogadały. kiwi a może suka Kobra od missieek? będzie wykastrowana więc nie problem z psem http://www.dogomania.pl/forum/f28/kobra-pilnie-szukamy-ds-chociaz-dt-bo-jest-zbyt-cwana-130746/ Quote
kiwi Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 w domu, do którego szukam psa, musi być pies, bo własciciele mieliz awsze psy. poza tym nie chcę robić złudzeń - psiaki sa tam większość czasu same. to nie jest wymarzony dom ale dla biedaka w schronie by był wybawieniem... Quote
weszka Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 Dobry bokserolubny dom poszukuje młodej bokserki. Ktoś coś wie o takowej? Quote
agamika Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 watek kamisa owczarkowatego "pana" w średnim wieku z krk schroniska http://www.dogomania.pl/forum/f28/owczarek-o-miodowych-oczach-kamis-131913/#post11821659 Quote
AMIGA Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 [quote name='masienka']Forum Rasy Alaskan Malamute :: Zobacz temat - Znaleziony w Nowym Saczu tyle na razie, pozniej Ela wrzuci go tez na strone Amiga, jak dlugo jest u tego znajomego? Ogloszenia sa, odczekac ile trzeba i ciachac chlopca. szczegolnie jesli czlowiek ma urlop i moglby sie tym zajac. Jesli dostaniemy fakture to pokryjemy koszt. Niestety człowiek na moją sugestię kastracji malamutka mi odpisał "Ja tego nie zrobię . Rozumię że taka jest procedura ,że powinno się ale ja swojemu psu bym tego nie zrobił. Może znajdzie takie miejsce gdzie to nie bedzie miało znaczenia" Quote
Asior Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 znaczy ten Twój znajomy tak powiedział??? Quote
AMIGA Posted February 19, 2009 Posted February 19, 2009 Asior napisał(a):znaczy ten Twój znajomy tak powiedział??? Tak, on mi to napisał w gg I dostałam jeszcze następne informacje o psie "W domu zachowuje się idealnie ,oczywiscie jest nauczony czystości Delikatnie próbuje ściągnąć coś ze stołu ale wie że mu tego nie wolno. Gorzej jest na zewnątrz bo bardzo reaguje na inne psy ,ptaki (kota jeszcze nie widział ) Nie wiem czy to jest zainteresowanie czy agresja bo boję się próbować w końcu nie mam na niego papierów, szczepienia, kagańca ,boję się ewentualnej awantury Do ludzi jest bardzo przyjazny" Quote
AgaG Posted February 20, 2009 Author Posted February 20, 2009 Pani której wysyłałam fotki Luckiego niestety zdecydowała się na szczeniaka, bo jej 10 letnie dziecko zostało kiedyś pogryzione przez jakiegoś obcego psa i woli wychowac psa od małego. Czy ktos ma do adopcji sunię szczemniaka, która na pewno będzie mała? Dom fajny z ogrodem, pies oczywiscie śpi w domu. Pani fajna, na poziomie. Quote
AgaG Posted February 20, 2009 Author Posted February 20, 2009 dziś po informacji od koleżanki która zauważyła psa malutkiego i nędznego na łańcuchu postanowiłam go odebrać. Koleżanka zawiozła do tej wsi Foksie i dzekusia i pies już jest odebrany. na raziie jest u mojej koleżanki, bo wymaga odkarmienia i fryzjera. jest cały w dredach i b. chudy, Nigdy nie byl szczepiony. gdyby ktoś szukał małego kudłtego białego psa, to takowego od dzis mam :cool3::roll: Quote
Foksia i Dżekuś Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 AgaG napisał(a):dziś po informacji od koleżanki która zauważyła psa malutkiego i nędznego na łańcuchu postanowiłam go odebrać. Koleżanka zawiozła do tej wsi Foksie i dzekusia i pies już jest odebrany. na raziie jest u mojej koleżanki, bo wymaga odkarmienia i fryzjera. jest cały w dredach i b. chudy, Nigdy nie byl szczepiony. gdyby ktoś szukał małego kudłtego białego psa, to takowego od dzis mam :cool3::roll: Na razie jest brudny i smierdzacy i caly zdredowany ,pod nim skora i kosci ,ledwie staje na tylnich odmrozonych lapkach ale po odkarmieniu bedzie piekny ,a dotego taki cichutki i taki grzeczniutki ,az mi sie plakac chce ile musial wycierpiec.Zdjecia mam slabej jakosci bo mi siada aparat ale co mam to ci przesle. Quote
weszka Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 Brawo cioteczki za uratowanie biedaka :multi: Ja mam u siebie natomiast czarnego kudłatego szkieleta jakby ktoś pytał :razz: Właściwie to weszłam żeby napisać bo ja nie wiedziałam, a może się kiedyś komuś przyda. W Krakowie działa psie taxi - Barbakan tel. 9661 - to 2-miejscowe seicento tylko do przewozu psów i innych zwierzaków, tył bez siedzeń, oddzielająca kratka. Cena 30 zł za kurs po Krakowie niezależnie od trasy. Może się przydać - dzisiaj przeczytałam w Moim Psie. Quote
Toska Posted February 20, 2009 Posted February 20, 2009 Dobrze wiedzieć Weszko , bo nigdy nic nie wiadomo.... Foksiu , zaglądnij na wątek dziadeczka Miki proszę ! Quote
AgaG Posted February 20, 2009 Author Posted February 20, 2009 http://www.dogomania.pl/forum/f28/krakow-kosci-skora-pod-warstwa-dredow-malutki-piesio-zawsze-na-lancuchu-132030/ tu też kudłaty zabiedzony wyziębiony Quote
kiwi Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 o rany, dobrzez e odebrałyscie malucha. takie psie taxi super! to pewnie te seicento, co do przewozu przesyłek były:) tak czy inaczej gdyby psie taxi nie dało rady to pan z numerem bocznym 200 z barakanu zawsze chetnie pojedzie :) Quote
Ank@ Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 karusiap napisał(a):Kto ma blisko na os.Piaski i kto sie przyzna?:cool3: czy to nadal aktualne ??? Quote
Ank@ Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 nie było mnie ponad tydz. na dogo i zrobiło się małe zamieszanie z psami. bardzo proszę, o zaglądnięcie na wątek krakowski (adopcyjny) http://www.dogomania.pl/forum/f28/krakow-watek-zbiorczy-psiakow-do-adopcji-122683/#post11056044 i zaktualizowanie: - które psy mają dom - jakie dodać (zapisałam jakieś wątki i będę stopniowo dodawać, ale może coś przeoczyłam) nie jestem w stanie przeglądać wszystkich wątków, robić ogłoszeń ..... Quote
marysia55 Posted February 21, 2009 Posted February 21, 2009 Asior napisał(a):napewno momencik już w nowym domu :) Antek , Asiorku Antek :diabloti: Quote
Ank@ Posted February 22, 2009 Posted February 22, 2009 Mam dom dla psa. Pies do pilnowania terenu. Będzie mieszkał w kojcu. Będzie miał budę, solidną, ocieplaną. Jedzenie i opiekę weterynaryjną. Powinien być kudłaty, żeby w zimie nie marzł. Może mieć kilka lat. tel. 500009779 Quote
Asior Posted February 22, 2009 Posted February 22, 2009 kurcze, w schronisku jest sporo takich co odpowiadają tej adopcji :( Quote
Jagienka Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 Ank@2 napisał(a):Mam dom dla psa. Pies do pilnowania terenu. Będzie mieszkał w kojcu. Będzie miał budę, solidną, ocieplaną. Jedzenie i opiekę weterynaryjną. Powinien być kudłaty, żeby w zimie nie marzł. Może mieć kilka lat. tel. 500009779 Aniu znasz ten dom, czy to z jakiejś strony kontakt? I teren do pilnowania to ogród czy teren przemysłowy? Quote
wilczyca Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 Ank@2 napisał(a):Mam dom dla psa. Pies do pilnowania terenu. Będzie mieszkał w kojcu. Będzie miał budę, solidną, ocieplaną. Jedzenie i opiekę weterynaryjną. Powinien być kudłaty, żeby w zimie nie marzł. Może mieć kilka lat. tel. 500009779 na "Y' jest misiek - podhalan ale problem z nim polega na tym że nie chce sobie dać ubrać smyczy (robi uniki) ale jak się już uda ją ubrać to jest ok. ładnie chodzi. Na wybiegu "X" razem z verą jest leon - mix podhalana jest młody (1,5 - 2 lata) tylko jest ten sam problem z nim co i z miśkiem, ale o ile miśkowi można smycz ubrać to leon absolutnie do takowej nie jest przyzwyczajony i zapiera się wszystkimi czterema łapami nie zrobi ani jednego kroku. próbuję z nim pracować (w miarę możliwości i wolnego czasu) żeby go nauczyć i przyzwyczaić do smyczy ale vera jest tak zazdrosna że wszelkie zbliżenia się do leona niweczy (wpycha się pomiędzy, skacze na niego i zachęca do zabawy z sobą, jednym słowem verka robi wszystko żeby leon nie mógł się do człowieka zbliżyć zazdrośnica jedna :evil_lol: ). Quote
edit_f Posted February 23, 2009 Posted February 23, 2009 witajcie, zapraszam na bazarek z unikalnymi koszulkami z psiakiem, z przesłaniem.. dochód z bazarku zostanie przeznaczony na pomoc, jaką niosą krakowscy wolontariusze, którzy opiekują się psiakami m.in. w hotelu w Lednicy: AMIGA, karusiap i Jagienka, agamika, mar,gajko, tamb, AgaG :) http://www.dogomania.pl/forum/f99/unikalne-koszulki-z-psiakiem-z-przeslaniem-na-krakow-do-31-iii-132241/#post11851622 zachęcam do zakupów.. bardzo, bardzo proszę o podnoszenie wątku.. przesyłanie informacji znajomym i wszędzie, gdzie się da.. dziękuję :) [FONT=Times New Roman][/FONT] Quote
Recommended Posts