Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Foksia i Dżekuś cieszę się, że mogłam pomóc.. Przez przypadek kiedyś tamten wątek znalazłam. Mam nadzieję, że kiedyś zasłużę jednak na Twoje zaufanie..:oops: a do bokserów z TZ mamy od zawsze słabość..

Oby tylko dla Małej nie było za późno..:roll:

Posted

tamb napisał(a):
Mówiłam jej, żeby ogłosiła, dała znać do schroniska, do TOZu ale ona chce, żeby ktoś za nią wszystko zrobił. Nawet zdjęć zrobić nie chce i wysłać. Jestem ostatnio nerwowa, byłam w czasie rozmowy opanowana ale nie potrafię się z kobietą porozumieć. Pytała mnie czy z psem się wychodzi bo jej nasikał w przedpokoju, smyczy nie kupi bo ma jakiś pasek.

Psiak ,poszedl do znajmomych tej pani ,jezeli bedzie wszystko okej to go zostawia ,jest mlody ,w schronsiku go nikt nie szuka .na wszelki wypadek wziela pani do mnie nr.tel.i w rzie czego pozwoli zrobic psiakowi zdjecie.

Posted

Marlena z dogo zrobiła aukcję allegro dla psów w typie yorków, westów, foksterierów itp.
Dodałam kilka krakowskich psów.
Jest osoba zainteresowana Kulą

KULA

P 191/08/08
Czteroletnia samiec o bardzo przyjaznym charakterze i usposobieniu czeka w Schronisku od sierpnia 2008.

czy ktoś może zna tą sukę?
[SIZE=3]do kogo namiary podać ????

Posted

[quote name='Ank@2']Marlena z dogo zrobiła aukcję allegro dla psów w typie yorków, westów, foksterierów itp.
Dodałam kilka krakowskich psów.
[SIZE=6]Jest osoba zainteresowana Kulą

KULA

P 191/08/08
Czteroletnia samiec o bardzo przyjaznym charakterze i usposobieniu czeka w Schronisku od sierpnia 2008.

czy ktoś może zna tą sukę?
[SIZE=3]do kogo namiary podać ????

:p:p:p:p

mam podać namiary do schroniska ?

Posted

missieek napisał(a):
daj znac jak bedziesz miala to juz w pracy
wysle tam siostre

jest do odbioru, tylko jeżeli po 17-stej to daj znać, żebym zostawiła na portierni, w strzykawkach jest nabrana pyralgina, nie wiem jak długo ona może tak leżeć :shake:

Posted

[quote name='Soema']http://www.dogomania.pl/forum/f28/znaleziony-cudny-bokser-lomianki-pilnie-dt-inaczej-dzis-schron-pomocy-129066/
(tytuł nieaktualny) To jest wątek o bokserze z padaczką, jest pod opieką fundacji BwP, joaaa jest od pomocy bokserom. Może warto spytać..

na wstępie - krótkie sprostowanie :boksio (PORTO) z w/w wątku nie jest pod opieka fundacji BwP, tylko fundacji SOS-bokserom (to dwie rózne fundacje).

Również Laila jest pod naszą ( fundacja SOS-bokserom www.bokserywpotrzebie.pl )opieką. Nie miałam czasu na pisanie w wekend - bo czas naglił.Wszystko udało sie dograć w sobotnie popołudnie - wczoraj Laila została przewieziona do kliniki w Lublinie. Baliśmy sie tego transportu ,bo sunia mogła w trakcie drogi dostać ataku padaczkowego, ale wszystko przebiegło pomyslnie , sunia wtulona w swoją "chwilową" (na czas transportu) opiekunke przespała całą drogę. W klinice czekano juz na Lailę- od razu dostała kroplówke , a dziś miała mieć wszystkie badania.
Wielkie dzięki należą sie Pani doktor ze schroniska , z którą wszystko ustalałam telefonicznie i która przygotowała Laile do drogi, Pani doktor Adamskiej z Krak-wetu, która wypisała mi receptę dla Laili (bym nie musiała póżnym wieczorem w sobotę jechać do schronu - trzeba było kupić wlewki relanium na droge ) no i wspaniałym dwóm kobietom , które pokonały wczoraj trasę Śląsk - Kraków -Lublin -Śląsk, by przewieżć sunię do kliniki.
Aaaa - i dzięki też Karusi, za telefon do mnie .
Jak będziemy mieć zdjęcia Laili- załozymy jej włąsny wątek.

ps. Laila nie ma nawet roku - to 8-miesięcznie psie dziecko

Posted

Mam bardzo złe wiadomości z kliniki - z Laila jest bardzo żle. Wprawdzie nie było od przyjazdu ataku padaczki ale malutka ma silne zapalenie oskrzeli i płuc z ropnym wypływem z nosa, RTG wykazał też silny obrzęk płuc do tego ma zaburzenia wzroku i słuchu.Lekarze podejrzewają obecnośc w mózgu guza lub krwiaka pourazowego. Musi mieć pilnie zrobiona tomografie komputerową głowy. Nawet nie chcę mysleć co to psie dziecko doswiadczyło juz w swoim krótkim zyciu ......Chciałabym wierzyć,że wyjdzie z tego

Posted

[quote name='Faro']Mam bardzo złe wiadomości z kliniki - z Laila jest bardzo żle. Wprawdzie nie było od przyjazdu ataku padaczki ale malutka ma silne zapalenie oskrzeli i płuc z ropnym wypływem z nosa, RTG wykazał też silny obrzęk płuc do tego ma zaburzenia wzroku i słuchu.Lekarze podejrzewają obecnośc w mózgu guza lub krwiaka pourazowego. Musi mieć pilnie zrobiona tomografie komputerową głowy. Nawet nie chcę mysleć co to psie dziecko doswiadczyło juz w swoim krótkim zyciu ......Chciałabym wierzyć,że wyjdzie z tego[/quote]

faro czyli ona mogla byc bita czy tak?

Posted

Zaglądnijcie proszę na wątek BARBI (baner w moim podpisie). Ciężko chora :-(Barbi na tymczasie u JoSi potrzebuje dużo pieniędzy na operację, leczenie...

Posted

mogła być bita , ale tez silne ataki mogły spowodowac z tego co pamietam takie urazy ...

czasem padaczka jest SKUTKIEM urazu mózgu , a nie przyczyną ... jesli mała ma guz mózgu ( tfu tfu tfu tfuuuuu ) to epilepesja moze byc jego następstwem

trzymam kciuki za Lailę ...

Posted

W ubiegłym tygodniu do Amigi zgłosiła się pani chętna na Fabia. W niedzielę była z nami w hotelu go obejrzeć. Fabiem się nawet nie zainteresowała - nie dopytywała o nic, za to jak zobaczyła szczeniaki karusiap to się na nie napaliła. Oczywiście karusiap jej nie wydała szczeniorki, w sprawie Fabia też się nie odezwała a prosiłyśmy o info jakiekolwiek nawet jeśli rezygnuje. Następnie zgłosiła się do missieek po collie. Osoba mieszka na Ruczaju. Może i ma dobre chęci ale nie robi wrażenia odpowiedzialnej osoby, a jej wybory psów są dość przypadkowe. Uważajcie gdyby się do kogoś zgłosiła.
Nie wiem czy jej nie krzywdziwy naszymi ocenami ale na nikim nie zrobiła dobrego wrażenia. Ja bym jej psa pod moją opieka nie wydała.

Posted

[quote name='Foksia i Dżekuś']faro czyli ona mogla byc bita czy tak?[/quote]

Jest takie prawdopodobieństwo . Okaże sie po tomografii komputerowej , właśnie umawiamy jej wizyte na SGGW - jesli bedzie krwiak pourazowy to takie "prawdopodobieństwo" bardzo wzrośnie

Posted

Wklejam list.
Dzisiaj dostałam.

---------------------------------------------------
Dzień dobry.
Piszę do państwa z małej wioski koło Olkusza. Jakiś czas temu przybłąkał
się tutaj pies 5-7 lat, około 65 cm wzrostu.Ma puszystą, gęsto sierść,
szare łapki i pyszczek, uszka szaro-czarne (podpalane). piszę dlatego,
że wiem, że zwierzaki ze stowarzyszenia znajdują domy, i także dlatego,
że schronisko olkuskie zostało zamknięte z wiadomych dla państwa
powodów. Niestety nie mam możliwości zrobienia zdjęcia, ponieważ pies
nie toleruje elektronicznych sprzętów. Piesek jest bardzo wesoły,
pogodny, energiczny nawet bardzo, lubi dzieci. Wieczorami tęskni za
domem. Myślę i wierzę, że znajdzie on swój dom przez państwa
stowarzyszenie
Szkoda gdyby wylądował w schronisku, w którym w ogóle nie ma warunków
dla zwierząt. Bardzo, bardzo państwa proszę o interwencję w tej
sprawie. Telefon (032) 645 63 27, lub e-mail xsylwiaxn@wp.pl
pozdrawiam

Posted

[quote name='Camara']mar.gajko - z tym listem to Pro Animals trzeba poczęstować :cool1:

Ze słomą krucho - tzn słoma się znajdzie, ale w tym tygodniu sąsiad nie pożyczy dostawczaka :shake:

Kurna.
Nic a nic już nie mam.
Źdźbła nawet.