Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ank@2 napisał(a):
Słuchajcie, mam zgodę dyrekcji na edukację rodziców podczas zebrania w szkole.
Przygotuję plakaty o sterylizacji, adopcji itp.

Chcę zaproponować kilka psiaków do adopcji. Ponieważ materiały będą pokazane w szkole więc jeśli ktoś (rodzic) by się zdecydował na adopcję psa to oczywiście będzie miał dziecko.
Zaproponujcie jakie psy mogą bez obaw iść do domu z dziećmi.

4-5 psiaków.

Ja bym dała szczeniaki (4 liczone jako 1 pies) karusiap jeśli się zgodzi :lol:
i jeszcze kilka czworonogów.

moja Rózia która jest w hotelu w Wuieliczce może do dzieci, ale nie do psów raczej, chyba że samiec łagodny jak baranek

Posted

Dostalam info ze schroniska ,ze jest w pilnej potrzebie roczna bokserka oddana do schronsika przez wlascicieli z powodu padaczki,sunia jeest w depresji ,nic nie je dostaje kroplówki.
Moze ktos wie jak to info gdzies przekazac na forum bokserow ,moze beda chcieli sie suczka zaopiekowac inaczej nie wiadomo co z nia bedzie.:shake:

Posted

[SIZE="3"]potrzebna mi informacja odnośnie danych jakiejś organizacji pro-zwierzęcej na terenie Krakowa ze statusem Fundacji posiadającej nr KRS na którą można oddać jeden 1% podatku z rozliczenia rocznego PIT :loveu::loveu:

Posted

UWAGA!!! Szukamy źle wyadoptowanego charta.
Pies w wieku ok 3 lat został wyadoptowany w lecie do kocmyrzowa,stamtąd został przekazany w nieznane miejsce.Możliwe że został zwrócony kłusownikom od których został pierwotnie zabrany przez KTOZ.jeśli macie znajomych w rejonie Kielc,błagam pomóżcie!!!

Posted

Ja z takim dziwnym pytaniem... właściwie pytaniami... ;)
Wysyłał coś ktoś kiedyś nieporęcznego dużego pocztą?
Czy za rozmiar też sie jakoś dopłaca, czy za wage tylko?
I w jakich granicach kwota wychodzi? :oops:

Posted

Jagienko, ja wysyłałam dość dużą huśtawkę dla dziecka.... Poczta przyjmuje napewno do 10 kg paczki, ale niewiem czy nie do 20 nawet.

Tu masz cennik i mozna sobie obliczyc jaki będzie koszt paczki, jak podasz rozmiar pudła i wagę :)

Poczta Polska

Posted

[quote name='Asior']Jagienko, ja wysyłałam dość dużą huśtawkę dla dziecka.... Poczta przyjmuje napewno do 10 kg paczki, ale niewiem czy nie do 20 nawet.

Tu masz cennik i mozna sobie obliczyc jaki będzie koszt paczki, jak podasz rozmiar pudła i wagę :)

Poczta Polska
Dzieki Asior wielkie :loveu:
To własnie lekkie jest bo styropianowe, tylko duże i takie nieporęczne :cool1:

Posted

Zadzwoniła do mnie jakaś kobieta, że zabrała do siebie psa "bo czekał pod sklepem kilka godzin". Oczekuje pomocy (zabrania psa), rozważa wypuszczenie go. Przyznam, że jakaś dziwna. Podała mi swój nr tel. Nie jestem w stanie zabrać do hotelu piątego psa, w domu mam cztery. Kto może z nią porozmawiać i pomóc? Ja nie mam już cierpliwości.

Posted

[quote name='Soema']http://www.dogomania.pl/forum/f28/znaleziony-cudny-bokser-lomianki-pilnie-dt-inaczej-dzis-schron-pomocy-129066/
(tytuł nieaktualny) To jest wątek o bokserze z padaczką, jest pod opieką fundacji BwP, joaaa jest od pomocy bokserom. Może warto spytać..
Soema ,dzieki za podrzucenie tego linku ,zobacz sama ,wczoraj dziewczyny napisaly ze juz kontaktowaly sie z kierownikiem i zabieraja suczke ,a dzisiaj jak napisalam pytanie kiedy bo sunia jest w okropnym stanie dostalam taka wiadomosc o 12/35

"Właśnie Laila jedzie ze schronu w Krakowie do Lublina do kliniki. Padaczka była nieleczona... sunia od paru dni nie jadła i wygląda, jak szkielecik obciągnięty skórą :placz: Mam nadzieję, że nie jest za późno i że znajdzie się ktoś, kto nas wesprze finansowo, choć trochę. Było nam ciężko to zorganizować, bo są ferie i nasi wolontariusze powyjeżdżali. Mało kto teraz interesuje się adopcją wirtualną, czy pomocą bokserom :-(
Dla Laili mamy już nawet DT, ale ona MUSI najpierw mieć ustalone dawki leków na padaczkę, bo to jest najpilniejsza dolegliwość do zaleczenia, więc pewnie ze 2 tygodnie spędzi w klinice...
Trzymajcie za nią kciuki.

Posted

tamb napisał(a):
Zadzwoniła do mnie jakaś kobieta, że zabrała do siebie psa "bo czekał pod sklepem kilka godzin". Oczekuje pomocy (zabrania psa), rozważa wypuszczenie go. Przyznam, że jakaś dziwna. Podała mi swój nr tel. Nie jestem w stanie zabrać do hotelu piątego psa, w domu mam cztery. Kto może z nią porozmawiać i pomóc? Ja nie mam już cierpliwości.

Tamara ,a moze wlasnie ktos tego psa szuka ,a ona go przetrzymuje?
Czy dzwonila do schronsika z pytaniem czy ktos nie szuka takiego psa.?

Posted

Mówiłam jej, żeby ogłosiła, dała znać do schroniska, do TOZu ale ona chce, żeby ktoś za nią wszystko zrobił. Nawet zdjęć zrobić nie chce i wysłać. Jestem ostatnio nerwowa, byłam w czasie rozmowy opanowana ale nie potrafię się z kobietą porozumieć. Pytała mnie czy z psem się wychodzi bo jej nasikał w przedpokoju, smyczy nie kupi bo ma jakiś pasek.