Anetka83 Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Więc... w sprawie tego psiaka dzisiaj spotkałam go pod sklepem mięsnym... wyglądał tak jakby czekał na kogoś. Więc i ja poczekałam... nie chciał skubany szynki jeśc :eviltong: Wyszedł starzy pan a za nim pognał ów psiak... wiec ja za nimi :diabloti: to jest psiak tego pana. Podobno ma niezrównoważoną siostrę która wypuszcza psiaka z domu. Powiedział mi że były u niego jakieś dwie panie (z ktozu) i dały psu tabletkę na odrobaczenie a w tym tygodniu maja go przyjśc zaszepic. Więc psiak ma dom !!! to najważniejsze. Jest na prawdę zadbany i ma okrągły brzusio... uff... wiedziałam że wczesniej czy później dojdziemy do tego czy ma właściciela czy nie :eviltong: Quote
Tweety Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 missieek napisał(a):glukoza, strzykawki, pyralgina przydadza sie preparat na wypieranie moczu w tej chwili nie ale moze ktos inny teraz by potrzebowal jaka nazwa? sprawdzę w domu. A resztę jak Ci przekazać? Mam w domu ale mogę wziąć do biura, może stąd ktoś weźmie, ode mnie czy z portierni? Quote
irenaka Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Anetka83 napisał(a):Więc... w sprawie tego psiaka dzisiaj spotkałam go pod sklepem mięsnym... wyglądał tak jakby czekał na kogoś. Więc i ja poczekałam... nie chciał skubany szynki jeśc :eviltong: Wyszedł starzy pan a za nim pognał ów psiak... wiec ja za nimi :diabloti: to jest psiak tego pana. Podobno ma niezrównoważoną siostrę która wypuszcza psiaka z domu. Powiedział mi że były u niego jakieś dwie panie (z ktozu) i dały psu tabletkę na odrobaczenie a w tym tygodniu maja go przyjśc zaszepic. Więc psiak ma dom !!! to najważniejsze. Jest na prawdę zadbany i ma okrągły brzusio... uff... wiedziałam że wczesniej czy później dojdziemy do tego czy ma właściciela czy nie :eviltong: Anetko! Bardzo dziękuję. Mam nadzieję, że Pan już będzie pieska pilnował. Quote
agamika Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 [quote name='agamika']OGROMNA PROŚBA DO KOGOŚ ZMOTORYZOWANEGO JUTRO MUSZĘ POJECHAĆ DO AXELA... SA PEWNE KŁOPOTY- podobno strasznie niszczy (takie nietypowe dla młodych psów:angryy:) , NIE WIEM CZY NIE SKOŃCZY SIĘ ZABRANIEM GO DO HOTELU z powrotem :-(:placz:. JA JESTEM NIEZMOTORYZOWANA [SIZE=1](oczywiście za benzynę zwrócę) I WŁASNIE PRZEGLĄDAJĄC TERAZ STRONE MPK SIE DOWIEDZIAŁAM ZE MI DOJAZD POD ELEKTROCIEPŁOWNIE ZAJMIE OK GODZINY :oops: AXEL MIESZKA NA na ul.Osiedle zaraz pod elektrociepłownią Łęg (..autobus raz na godzinę ) godziny popołudniowe ja to pisałam w nocy, to chodziło o dzien dzisiejszy :shake::oops: popołudnie , wieczór tez moze byc ... Quote
karusiap Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 matko jedyna....Aneta ten pies to Misu...i nie ma sie z czego cieszyc,ze ma dom...Nie byly Pani z KTOZu tylko ja i agamika poproszone przez jedna osobe.To gdzie on mieszka nie mozna nazwac domem.....to rydera z wybita w drzwiach dziura zalatana deska,w srodku co sie dzieje nie powiem.... Pan chodzi???Bo pies jest czasem cale dnie nie wyprowadzany,sika i zalatwia sie w domu a jak spytalam dlaczego powiedzial,ze ma chore nogi i nie moze chodzic... Jego siostra to starsza osoba chora psychicznie...opieka spoleczna miala tam isc-ma ich gdzies. Pies wyglada z calego tego ....najlepiej.Ale to nie dom dla psa. Pan stara sie o dom opieki,a co wtedy z psem??teraz go nei chce oddac a jak on trafi do domu opieki to pies do schronu,bo jego siostra chetnie go odda.... Bylysmy,odrobaczylysmy,zrobilysmy zakupy,bo ludzie podobno chlba nawet nie mieli (choc juz watpie w to).....mamy wziac na szczepienie,ale pies w zadymionych pomieszczeniach,nie wychodzacy lub latajacy samopas:shake: Quote
AMIGA Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Dzisiaj moge z Tobą pojechać. W sobotę jestem tylko unieruchomiona z powodu jakichś wahaczy (cokolwiek by to miało znaczyć:diabloti:) Quote
karusiap Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 karusiap napisał(a):matko jedyna....Aneta ten pies to Misu...i nie ma sie z czego cieszyc,ze ma dom...Nie byly Pani z KTOZu tylko ja i agamika poproszone przez jedna osobe.To gdzie on mieszka nie mozna nazwac domem.....to rydera z wybita w drzwiach dziura zalatana deska,w srodku co sie dzieje nie powiem.... Pan chodzi???Bo pies jest czasem cale dnie nie wyprowadzany,sika i zalatwia sie w domu a jak spytalam dlaczego powiedzial,ze ma chore nogi i nie moze chodzic... Jego siostra to starsza osoba chora psychicznie...opieka spoleczna miala tam isc-ma ich gdzies. Pies wyglada z calego tego ....najlepiej.Ale to nie dom dla psa. Pan stara sie o dom opieki,a co wtedy z psem??teraz go nei chce oddac a jak on trafi do domu opieki to pies do schronu,bo jego siostra chetnie go odda.... Bylysmy,odrobaczylysmy,zrobilysmy zakupy,bo ludzie podobno chlba nawet nie mieli (choc juz watpie w to).....mamy wziac na szczepienie,ale pies w zadymionych pomieszczeniach,nie wychodzacy lub latajacy samopas:shake: zacytuje sie bo przeskoczylo juz na druga strone,bardzo prosze miejcie go na uwadze,na bank bedzie potrzebny nowy dom Quote
AniaB Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 bazarki na kraków http://www.dogomania.pl/forum/f99/ekstrawagancka-bluzka-rozmiar-l-na-krakowski*****-agag-130560/#post11704043 http://www.dogomania.pl/forum/f99/2-duze-puszki-purina-na-15-kg-karmy-na-szkielecika-ddb-na-krakow-130558/ Prosze slicznie o podnoszenie:loveu::oops: Quote
Anetka83 Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 karusiap napisał(a):zacytuje sie bo przeskoczylo juz na druga strone,bardzo prosze miejcie go na uwadze,na bank bedzie potrzebny nowy dom jej... kurde... a ja tak sie ucieszyłam... Pan wygladał bardzo normalnie, schludnie ubrany - był na zakupach. Co prawda o lasce ale chodził... Rozmawiał całkiem elokwentnie... nie spodziewałabym się tego co napisałaś... Ja mieszkam przy kalwaryjskiej... napisz mi prosze na pw adres gdzie oni "koczują" to postaram się tam co jakiś czas podchodzić... polookać co się dzieje... kurcze...to taki fajny piesio... A co do pań z ktozu... tak mi ten pan powiedział... nie miałam powodu nie wierzyć... Quote
karusiap Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 jasne Anetko,rozumiem Cie bo z Panem rozmawia sie calkiem normalnie...Bieda...i inne wzgledu do tego doprowadzily.Widac,ze Pan kocha Misia,ale...czasem to nie jest do konca dobra milosc dla psa.juz wysylam PW Quote
irenaka Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Mam sytuację podbramkową. Nie ma miejsc w Niepołomicach i w Wieliczce. Pies wyadoptowany z W-wy do domu w Krakowie ma trzy dni na znalezienie bezpiecznego lokum. Pańcia z przyjacielem wyjechała do Niemiec, dzieci do domu dziecka a pies do schroniska. Jest to owczarkowaty duży pies. Czy ktoś może pomóc? Telefon do mnie :500-18-19-20 Quote
Asior Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Pani Irenko, proszę mi wysłać zdjęcia psiaka ja popytam... Quote
irenaka Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Asior napisał(a):Pani Irenko, proszę mi wysłać zdjęcia psiaka ja popytam... Wysłałam mail. Dziękuję. Quote
Lucyja Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Irenko jeśli masz fotki tego psa to proszę wyslij mi na mejla. Czy ten pies nadaje sie na psa stróżującego do domu z ogrodem ? I w jakim jest wieku ? Quote
Foksia i Dżekuś Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Dostalm wiadomosc ,ze w Swiatnikavch Gornych znalezione mloda suczke foksteriera,pies bardzo teskni ,czy ktos nie slyszal ze taka suczka zaginela. Nr .teld o pani u ktorej suczka przebywa 012/270-50-28 Quote
Foksia i Dżekuś Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 [quote name='weszka']Ponawiam prośbę od kaja555 o wizytę przedadopcyjną dla starej kotki Gamy z Tychów :oops: Pani podobno jest znana wolontariuszom. Mieszka w Prokocimiu czy Bieżanowie. Mam pani dane i tel. Ja z zasady nie podejmuję się wizyt dla "obcych" zwierząt a w kotach jestem "raczkująca" :oops: ale może ktoś dałby radę. Ja powiedzilam ze podjade ale dopiero po niedzieli ,mam grype. Ale mysle ze lepiej by bylo zeby jednak ktos sparwdzila wczesniej ,szkoda kotka Quote
missieek Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 [quote name='Foksia i Dżekuś']Dostalm wiadomosc ,ze w Swiatnikavch Gornych znalezione mloda suczke foksteriera,pies bardzo teskni ,czy ktos nie slyszal ze taka suczka zaginela. Nr .teld o pani u ktorej suczka przebywa 012/270-50-28 moze to Figa ogloszenie figi poslalam wlascicielce maila Quote
Ank@ Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 czy ktoś zna taki numer : 514 072 6** ? Przeglądałam czarne kwiatki, ale tego nr nie znalazłam Quote
wtatara Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Foksia i Dżekuś napisał(a):Ja powiedzilam ze podjade ale dopiero po niedzieli ,mam grype. Ale mysle ze lepiej by bylo zeby jednak ktos sparwdzila wczesniej ,szkoda kotka jestem umówiona na jutro Quote
Asior Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Ank@2 napisał(a):czy ktoś zna taki numer : 514 072 6** ? Przeglądałam czarne kwiatki, ale tego nr nie znalazłam ja nie kojarze, ale uważajcie na nr tej baby z NT co szuka tych psów do walk: 519-453-2** Quote
karusiap Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 zapraszam na zimowy bazarek: http://www.dogomania.pl/forum/f99/narty-buty-kijki-stroj-same-okazje-dla-narciarzy-na-krakow-do-15-02-a-130565/#post11706405 Quote
Ank@ Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Słuchajcie, mam zgodę dyrekcji na edukację rodziców podczas zebrania w szkole. Przygotuję plakaty o sterylizacji, adopcji itp. Chcę zaproponować kilka psiaków do adopcji. Ponieważ materiały będą pokazane w szkole więc jeśli ktoś (rodzic) by się zdecydował na adopcję psa to oczywiście będzie miał dziecko. Zaproponujcie jakie psy mogą bez obaw iść do domu z dziećmi. 4-5 psiaków. Ja bym dała szczeniaki (4 liczone jako 1 pies) karusiap jeśli się zgodzi :lol: i jeszcze kilka czworonogów. Quote
missieek Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Tweety napisał(a):sprawdzę w domu. A resztę jak Ci przekazać? Mam w domu ale mogę wziąć do biura, może stąd ktoś weźmie, ode mnie czy z portierni? daj znac jak bedziesz miala to juz w pracy wysle tam siostre Quote
Asior Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Ank@2 napisał(a):Słuchajcie, mam zgodę dyrekcji na edukację rodziców podczas zebrania w szkole. Przygotuję plakaty o sterylizacji, adopcji itp. Chcę zaproponować kilka psiaków do adopcji. Ponieważ materiały będą pokazane w szkole więc jeśli ktoś (rodzic) by się zdecydował na adopcję psa to oczywiście będzie miał dziecko. Zaproponujcie jakie psy mogą bez obaw iść do domu z dziećmi. 4-5 psiaków. Ja bym dała szczeniaki (4 liczone jako 1 pies) karusiap jeśli się zgodzi :lol: i jeszcze kilka czworonogów. ja proponuje Brutusa, na stówę jet łagodny do wszystkich więc i do dzieci... Chyba, że nie mogą być psiaki ze schronu :roll: Quote
Recommended Posts