Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Więc... w sprawie tego psiaka

dzisiaj spotkałam go pod sklepem mięsnym... wyglądał tak jakby czekał na kogoś. Więc i ja poczekałam... nie chciał skubany szynki jeśc :eviltong: Wyszedł starzy pan a za nim pognał ów psiak... wiec ja za nimi :diabloti: to jest psiak tego pana. Podobno ma niezrównoważoną siostrę która wypuszcza psiaka z domu. Powiedział mi że były u niego jakieś dwie panie (z ktozu) i dały psu tabletkę na odrobaczenie a w tym tygodniu maja go przyjśc zaszepic. Więc psiak ma dom !!! to najważniejsze. Jest na prawdę zadbany i ma okrągły brzusio... uff... wiedziałam że wczesniej czy później dojdziemy do tego czy ma właściciela czy nie :eviltong:

Posted

missieek napisał(a):
glukoza, strzykawki, pyralgina przydadza sie
preparat na wypieranie moczu w tej chwili nie ale moze ktos inny teraz by potrzebowal
jaka nazwa?

sprawdzę w domu. A resztę jak Ci przekazać? Mam w domu ale mogę wziąć do biura, może stąd ktoś weźmie, ode mnie czy z portierni?

Posted

Anetka83 napisał(a):
Więc... w sprawie tego psiaka

dzisiaj spotkałam go pod sklepem mięsnym... wyglądał tak jakby czekał na kogoś. Więc i ja poczekałam... nie chciał skubany szynki jeśc :eviltong: Wyszedł starzy pan a za nim pognał ów psiak... wiec ja za nimi :diabloti: to jest psiak tego pana. Podobno ma niezrównoważoną siostrę która wypuszcza psiaka z domu. Powiedział mi że były u niego jakieś dwie panie (z ktozu) i dały psu tabletkę na odrobaczenie a w tym tygodniu maja go przyjśc zaszepic. Więc psiak ma dom !!! to najważniejsze. Jest na prawdę zadbany i ma okrągły brzusio... uff... wiedziałam że wczesniej czy później dojdziemy do tego czy ma właściciela czy nie :eviltong:

Anetko! Bardzo dziękuję.
Mam nadzieję, że Pan już będzie pieska pilnował.

Posted

[quote name='agamika']OGROMNA PROŚBA DO KOGOŚ ZMOTORYZOWANEGO

JUTRO MUSZĘ POJECHAĆ DO AXELA... SA PEWNE KŁOPOTY- podobno strasznie niszczy (takie nietypowe dla młodych psów:angryy:) , NIE WIEM CZY NIE SKOŃCZY SIĘ ZABRANIEM GO DO HOTELU z powrotem :-(:placz:.

JA JESTEM
NIEZMOTORYZOWANA [SIZE=1](oczywiście za benzynę zwrócę)

I WŁASNIE PRZEGLĄDAJĄC TERAZ STRONE MPK SIE DOWIEDZIAŁAM ZE MI DOJAZD POD ELEKTROCIEPŁOWNIE ZAJMIE OK GODZINY :oops:

AXEL MIESZKA NA na ul.Osiedle zaraz pod elektrociepłownią Łęg (..autobus raz na godzinę )

godziny popołudniowe

ja to pisałam w nocy, to chodziło o dzien dzisiejszy :shake::oops:

popołudnie , wieczór tez moze byc ...

Posted

matko jedyna....Aneta ten pies to Misu...i nie ma sie z czego cieszyc,ze ma dom...Nie byly Pani z KTOZu tylko ja i agamika poproszone przez jedna osobe.To gdzie on mieszka nie mozna nazwac domem.....to rydera z wybita w drzwiach dziura zalatana deska,w srodku co sie dzieje nie powiem....
Pan chodzi???Bo pies jest czasem cale dnie nie wyprowadzany,sika i zalatwia sie w domu a jak spytalam dlaczego powiedzial,ze ma chore nogi i nie moze chodzic...
Jego siostra to starsza osoba chora psychicznie...opieka spoleczna miala tam isc-ma ich gdzies.
Pies wyglada z calego tego ....najlepiej.Ale to nie dom dla psa.
Pan stara sie o dom opieki,a co wtedy z psem??teraz go nei chce oddac a jak on trafi do domu opieki to pies do schronu,bo jego siostra chetnie go odda....
Bylysmy,odrobaczylysmy,zrobilysmy zakupy,bo ludzie podobno chlba nawet nie mieli (choc juz watpie w to).....mamy wziac na szczepienie,ale pies w zadymionych pomieszczeniach,nie wychodzacy lub latajacy samopas:shake:

Posted

karusiap napisał(a):
matko jedyna....Aneta ten pies to Misu...i nie ma sie z czego cieszyc,ze ma dom...Nie byly Pani z KTOZu tylko ja i agamika poproszone przez jedna osobe.To gdzie on mieszka nie mozna nazwac domem.....to rydera z wybita w drzwiach dziura zalatana deska,w srodku co sie dzieje nie powiem....
Pan chodzi???Bo pies jest czasem cale dnie nie wyprowadzany,sika i zalatwia sie w domu a jak spytalam dlaczego powiedzial,ze ma chore nogi i nie moze chodzic...
Jego siostra to starsza osoba chora psychicznie...opieka spoleczna miala tam isc-ma ich gdzies.
Pies wyglada z calego tego ....najlepiej.Ale to nie dom dla psa.
Pan stara sie o dom opieki,a co wtedy z psem??teraz go nei chce oddac a jak on trafi do domu opieki to pies do schronu,bo jego siostra chetnie go odda....
Bylysmy,odrobaczylysmy,zrobilysmy zakupy,bo ludzie podobno chlba nawet nie mieli (choc juz watpie w to).....mamy wziac na szczepienie,ale pies w zadymionych pomieszczeniach,nie wychodzacy lub latajacy samopas:shake:

zacytuje sie bo przeskoczylo juz na druga strone,bardzo prosze miejcie go na uwadze,na bank bedzie potrzebny nowy dom

Posted

karusiap napisał(a):
zacytuje sie bo przeskoczylo juz na druga strone,bardzo prosze miejcie go na uwadze,na bank bedzie potrzebny nowy dom

jej... kurde... a ja tak sie ucieszyłam...
Pan wygladał bardzo normalnie, schludnie ubrany - był na zakupach. Co prawda o lasce ale chodził...
Rozmawiał całkiem elokwentnie... nie spodziewałabym się tego co napisałaś...
Ja mieszkam przy kalwaryjskiej... napisz mi prosze na pw adres gdzie oni "koczują" to postaram się tam co jakiś czas podchodzić... polookać co się dzieje... kurcze...to taki fajny piesio...
A co do pań z ktozu... tak mi ten pan powiedział... nie miałam powodu nie wierzyć...

Posted

jasne Anetko,rozumiem Cie bo z Panem rozmawia sie calkiem normalnie...Bieda...i inne wzgledu do tego doprowadzily.Widac,ze Pan kocha Misia,ale...czasem to nie jest do konca dobra milosc dla psa.juz wysylam PW

Posted

Mam sytuację podbramkową.
Nie ma miejsc w Niepołomicach i w Wieliczce.
Pies wyadoptowany z W-wy do domu w Krakowie ma trzy dni na znalezienie bezpiecznego lokum.
Pańcia z przyjacielem wyjechała do Niemiec, dzieci do domu dziecka a pies do schroniska. Jest to owczarkowaty duży pies.
Czy ktoś może pomóc?
Telefon do mnie :500-18-19-20

Posted

[quote name='weszka']Ponawiam prośbę od kaja555 o wizytę przedadopcyjną dla starej kotki Gamy z Tychów :oops: Pani podobno jest znana wolontariuszom. Mieszka w Prokocimiu czy Bieżanowie. Mam pani dane i tel.
Ja z zasady nie podejmuję się wizyt dla "obcych" zwierząt a w kotach jestem "raczkująca" :oops: ale może ktoś dałby radę.
Ja powiedzilam ze podjade ale dopiero po niedzieli ,mam grype.
Ale mysle ze lepiej by bylo zeby jednak ktos sparwdzila wczesniej ,szkoda kotka

Posted

[quote name='Foksia i Dżekuś']Dostalm wiadomosc ,ze w Swiatnikavch Gornych znalezione mloda suczke foksteriera,pies bardzo teskni ,czy ktos nie slyszal ze taka suczka zaginela.
Nr .teld o pani u ktorej suczka przebywa 012/270-50-28

moze to Figa
ogloszenie figi

poslalam wlascicielce maila

Posted

Foksia i Dżekuś napisał(a):
Ja powiedzilam ze podjade ale dopiero po niedzieli ,mam grype.
Ale mysle ze lepiej by bylo zeby jednak ktos sparwdzila wczesniej ,szkoda kotka

jestem umówiona na jutro

Posted

Ank@2 napisał(a):
czy ktoś zna taki numer : 514 072 6** ?
Przeglądałam czarne kwiatki, ale tego nr nie znalazłam

ja nie kojarze, ale uważajcie na nr tej baby z NT co szuka tych psów do walk:
519-453-2**

Posted

Słuchajcie, mam zgodę dyrekcji na edukację rodziców podczas zebrania w szkole.
Przygotuję plakaty o sterylizacji, adopcji itp.

Chcę zaproponować kilka psiaków do adopcji. Ponieważ materiały będą pokazane w szkole więc jeśli ktoś (rodzic) by się zdecydował na adopcję psa to oczywiście będzie miał dziecko.
Zaproponujcie jakie psy mogą bez obaw iść do domu z dziećmi.

4-5 psiaków.

Ja bym dała szczeniaki (4 liczone jako 1 pies) karusiap jeśli się zgodzi :lol:
i jeszcze kilka czworonogów.

Posted

Tweety napisał(a):
sprawdzę w domu. A resztę jak Ci przekazać? Mam w domu ale mogę wziąć do biura, może stąd ktoś weźmie, ode mnie czy z portierni?

daj znac jak bedziesz miala to juz w pracy
wysle tam siostre

Posted

Ank@2 napisał(a):
Słuchajcie, mam zgodę dyrekcji na edukację rodziców podczas zebrania w szkole.
Przygotuję plakaty o sterylizacji, adopcji itp.

Chcę zaproponować kilka psiaków do adopcji. Ponieważ materiały będą pokazane w szkole więc jeśli ktoś (rodzic) by się zdecydował na adopcję psa to oczywiście będzie miał dziecko.
Zaproponujcie jakie psy mogą bez obaw iść do domu z dziećmi.

4-5 psiaków.

Ja bym dała szczeniaki (4 liczone jako 1 pies) karusiap jeśli się zgodzi :lol:
i jeszcze kilka czworonogów.

ja proponuje Brutusa, na stówę jet łagodny do wszystkich więc i do dzieci...

Chyba, że nie mogą być psiaki ze schronu :roll: