Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

miniulka91 napisał(a):
były dwa szczeniaki ale razem ich jest 4 ,2 zostaly w domu jeden jakiś długowłosy ,bokserek kotek,i ta suczka co oszczeniła się na lotnisku i jeszcze taki duży psiak

to było w programie tydzień temu, 24 listopada :roll:

Posted

miniulka91 napisał(a):
w tym tygodniu bo teraz weszłam na tvp i pisze że 1 .XII wiec dobrze ogladałam

no wałsnie coś im sie pomyrdało... bo ja byłam wtedy jak był ten program, o którym TY mówisz, bo wiozłam psy do niego, nawet nie wiem czy to nie było dwa tyg temu...

Posted

Podaję rozliczenie: Ostatnio stan kasy na psy krakowskie wynosił 674 (patrz strona 52)
Nowe wydatki:
100 złotych badania Eryka w ten piątek (Bodzia) i leki (morfologia, rtg, ogólne krwi , leki).
30 złotych leki i zastrzyki Bodzia na kurację w domu tymczasowym 30
75 złotych dołożenie się do szczeniaków Frotki z Zakopenego za hotel (szczeniaki z matką jamniczką długowłosą, obecnie u Missieek w Bukownie)
100 złotych na szczeniaki u Perfi (przekazane za pośrednictwem Kiwi)
Czyli 369 złotych, ale dostaliśmy 100 od Oli (pani Luny) tak więc mamy 469 złote na psy krakowskie.

Posted

Zrobiłam plakat dalmatynce Dianie,
czy ktoś chciałby pomóc w drukowaniu i rozwieszaniu???

nie potrafię wstawić tak, żeby ściągał się z dogo - mogę przesłać na maila

Posted

miniulka91 napisał(a):
w tym tygodniu bo teraz weszłam na tvp i pisze że 1 .XII wiec dobrze ogladałam

miniulka coś poknocili na stronie TVP bo zamieścili program sprzed 2 tygodni

Posted

w piątek w Kundlu był:

Bodzio
Rudy staruszek od Ksery z hotelu
szczeniaki po rotweilerce z hotelu
stara mix-bokserka z jakąś panią

na pewno, bo oglądałam!!!

Perfi już wysyłam plakat Dianki, dziękuję!!

Posted

dziś miałyśmy taką rozmowę z Kiwi i jej efekt to nasze zaniepokojenie troszkę. :lol: Bardzo cieszymy się, e jest tyle nowych krakowskich wolontaruszy, ale jest parę ale naszym zdaniem:

_ zakładanych jest na raz za dużo watków psom z krakowskiego schroniska , co mija się z celem. Aktualne zdjęcia psów plus opis to zadanie dla oficjalnej strony schronu. Nie chodzi o to, by połowie schroniska załozyć watek, bo jak wygląda los psa w schronisku w boksach wspólnych zwłaszcza, to każdy dogomaniak wie. Lecz chodzi o to, by aktywnie szukac domów i to wg hierarchii potrzeb, bo utopią jest myślenie, że wszystkie psy się uratuje
- kocham wszystkie psy, ale uważam, że zakładanie wątków psom młodym i pięknym, które szybko opuszczają schronisko (jak ostatnio dobermanka) nie ma sensu. te psy znajdują domy bez pomocy wolontariuszy.
- Weterani schroniskowi, którzy mogą nie doczekac domów oraz psy najbardziej brzydkie, gryzione, przeciętne nie rzucające się w oczy, nie podchodzące do krat, pochowane gdzieś - tym powinni zajmowac się wolontariusze ale też nie naraz 100 wątków !. Nie chodzi o to, by cos komuś narzucać, ale o zwykłą logikę. Te psy bez wolontariuszy nie mają szans. jest ich bardzi wiele (np. Sara która czeka od 2000 roku, czy Zenek i wiele innych..
- wątki na których sobie gadamy są bardzo miłe, ale nic z nich nie wynika. Z odwiedzania psów tez niestety niewiele, jesli nie mają one: ogłoszen, plaktów, allegro.. itd...
- uważam, że w ten sposób cenna energia się rozprasza
Plakatów psów nie widać w Krakowie, allegro prawie żaden z nich nie ma....
radosc z tego powodu, że akurat ktos przyszedl do schronu i wziął psa może niektórych podnosi na duchu, ale mnie nie bardzo... bo wiem, że codziennie schronisko jest odwiedzane i które psy są brane - te młode, ładniejsze, bardziej wylewne itd.

Nie jest moim celem krytyka,. ale zwrócenie uwagi na priorytet jakim jest szukanie aktywne domów dla co najwyzej kilku psów na raz.. po kolei, skutecznie. z uwzględnieniem wyprowadzenia psa na prostą pod wzgledem medycznym, poznania go itd itp...

Posted

Aga masz racje, ale Leda (ON młoda bez oczka), Joka i Perełka (starsze sunie), Gucio (amstaff, który wrócił do schronu), Sławka (przerazona młodziutka sunia), Car(zamkniety z kotami), Elik te teraz pamiętam, to psiaki które miały wątki i poszły do domów nie same z siebie, tylko albo z dogo, albo jak byłysmy w schronie to zwracałyśmy na nie uwagę ludziom, przez maile, telefony. My naprawde nie siedzimy tylko przed kompem i nie zakładamy entuzjastycznie nowych wąków. Ja wiem, że tego się namnożyło, ale jak jestem czasami w schronie to po prostu nie umiem takiemu psu odmówić szansy. Część wątków zakładamy też na prośbę. Ale rozumiem... masz racje. W tą niedzielę wyprowadzę A1 z Foksią i do koopek, żeby już nie poznać żadnego psiura. :eviltong:

Posted

[quote name='AgaG']
Plakatów psów nie widać w Krakowie

Bo nikt ich nie pobiera, parę dni temu Kiwi zrobiła plakaty domów tymczasowych z Twojego tekstu, ale przez pomyłkę podała zły adres (trzeba by się zalogować na jej konto) i wyświetlają się bzdury. I nikt (a w każdym razie nie tutaj) na to nie zwrócił uwagi. (chodzi o ten post) Z ciekawości czekałem kiedy to wyjdzie i jakoś nie wyszło.

Posted

Jagienko :lol: nie chodzi o to, by nie poznac zadnego psiura!!! Ale sa takie co siedzą po wiele lat..... ja może zamieszczę ich imiona jak znajdę pewną kartkę.... :evil_lol: Niedługo ich nie bedzie.... odejdą tu...

Posted

Paulus: "Bo nikt ich nie pobiera, parę dni temu Kiwi zrobiła plakaty domów tymczasowych z Twojego tekstu, ale przez pomyłkę podała zły adres (trzeba by się zalogować na jej konto) i wyświetlają się bzdury. I nikt (a w każdym razie nie tutaj) na to nie zwrócił uwagi. (chodzi o ten post) Z ciekawości czekałem kiedy to wyjdzie i jakoś nie wyszło."

ja też to zauważyłam, ale myślałam, ze to tylko mi, blondynce komputerowej nie udaje się tam dostać...
:-/